2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Diebler'a haksızlık ediyorsun abi :)
İkinci sira Diebler-Sinan-Göksenin olmalı :)

Daha once sordum ama cevap verilmemişti sanki.
İstersek Diebler'a yerli statü de oynatabilir miyiz ?

Altyapıyı Türkiye'de geçirmemiş bir oyuncu yerli statüsü kazanabilmesi için milli takımda oynaması lazım, vatandaşlık alması tek başına yetmiyor diye biliyorum. Daha net bilen varsa düzeltsin

Altyapıyı Türkiye'de geçirmemiş bir oyuncu yerli statüsü kazanabilmesi için milli takımda oynaması lazım, vatandaşlık alması tek başına yetmiyor diye biliyorum. Daha net bilen varsa düzeltsin

Öyle olsaydı, Preston Shumpert, Erwin Dudley falan nasıl Türk statüsünde oynayabilirlerdi? Kural değişmemişse oynayabiliyor olması lazım. Aslında kural söylediğinizin tersi diye hatırlıyorum. Yani başka bir milli takımda oynamaması lazım. Mesela Chuck Davis yıllarca Türkiye'de oynadı ama Azerbaycan milli takımında oynadığı için yani Azerbaycan pasaportu da olduğu için Türk vatandaşlığına geçemiyordu.

Öyle olsaydı, Preston Shumpert, Erwin Dudley falan nasıl Türk statüsünde oynayabilirlerdi? Kural değişmemişse oynayabiliyor olması lazım. Aslında kural söylediğinizin tersi diye hatırlıyorum. Yani başka bir milli takımda oynamaması lazım. Mesela Chuck Davis yıllarca Türkiye'de oynadı ama Azerbaycan milli takımında oynadığı için yani Azerbaycan pasaportu da olduğu için Türk vatandaşlığına geçemiyordu.
Eskiden 26 yaşını doldurmamış, Türk Milli takımında oynamasına engel bir durum olmayan ve son 3 sezonu Türkiye'de geçirmiş oyuncular, yerli oyuncu statüsüne geçiş yapabiliyodu. Bildiğim kadarıyla o kural değişti.

Eskiden 26 yaşını doldurmamış, Türk Milli takımında oynamasına engel bir durum olmayan ve son 3 sezonu Türkiye'de geçirmiş oyuncular, yerli oyuncu statüsüne geçiş yapabiliyodu. Bildiğim kadarıyla o kural değişti.

Değişip değişmediği hakkında net bir bilgim yok ama şu an Gaziantep'te Tomislav Ruziç Türk statüsünde oynuyor. O yüzden değişmemiştir diye düşünüyorum.

Wikipedia'da 2010 yılında TC vatandaşı olduğu yazıyor. Kural ondan sonra değişti muhtemelen.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Ružić

6 yabancı sınırı onaylandığında o kural da değişti. Dediğim gibi tam ayrıntılarını hatırlamıyorum ama verilen hak hukuken geri alınamadığı için Ruzic, Dudley vs gibi kural değişmeden önce yerli statüsüne sahip olan sporcular hala yerli statüsünde oynayabiliyor. Buna artı olarak yanlış bilmiyorsam, mesela Almanya'da yetişmiş 25 yaşındaki bir Türk basketbolcu da eğer Türkiye milli takımı için oynamamışsa yerli olarak sayılmıyor.

http://www2.tbf.org.tr/docs/default-source/mevzuat/yonergeler/yarismayonergesi.pdf?sfvrsn=6

TBF yarışma yönergesine baktım. Madde 12/6'da yazıyor. Olay şöyleymiş. 6 yabancı kuralı getirildiğinde yabancı uyrukluların Türk statüsünde oynaması için altyapı şartı getirilmiş. Bu konuda kazanılmış hak söz konusu değil sanırım ki, Preldzic, Simmons, Ruziç gibi oyuncular da yabancı statüsünde sayılacaklardı ilk durumda. Sonradan değişiklik yapılmış ve 12-13 sezonu ve öncesinde Türk statüsünde oynama hakkı kazanan oyuncular için istisna getirilmiş. Bu sebeple bu oyuncular halen Türk statüsünde oynuyorlar ve bundan sonra bir yabancının Türk statüsünde oynayabilmesi için Türkiye'de altyapı eğitimi almış olması gerekecek. Değişiklik daha çok o zamanların sağlam kontratlı oyuncusu Emir Preldzic Fener'in elinde yabancı olarak patlamasın diye rica minnet yaptırılmış gibi duruyor. Bizim Kristjan Nikolov da bu yüzden bir türlü oynayamadı bizde herhalde.

Bence de öyle çok büyük umutlara kapılmamak lazım. Ha gelişi hücum yönünde güzel bi artı katıp savunmada da biraz daha toparlar ama maalesef daha önce halletmemiz gereken şeyler var, sorun kökte.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Errick geri dönmüş ama gittiğinde Eurocup şampiyonluk primlerini alamadığını,parasının kaldığından falan bahsediyordu twitterdan yaptığı açıklamada.Acaba şimdi ne değişti? Kendisine ne vaad edildi?
Gelmişse hoşgelmiş ama aradığımız guard tipi malesef o da değil başarısız geçen sezon için ekstra bir yük bana göre.

Errick geri dönmüş ama gittiğinde Eurocup şampiyonluk primlerini alamadığını,parasının kaldığından falan bahsediyordu twitterdan yaptığı açıklamada.Acaba şimdi ne değişti? Kendisine ne vaad edildi?
Gelmişse hoşgelmiş ama aradığımız guard tipi malesef o da değil başarısız geçen sezon için ekstra bir yük bana göre.
Paranı almak istiyorsan gel oyna demiş olabiriz. =D

Şaka bir yana, Errick 19 Şubat'ta boşa çıkmıştı. Neden 1 Mart öncesinde almadık? En azından kalan EL maçlarında oynatabilirdik. Ligdeki halimiz ortada... Gelecek sezon opsiyonu da yok?.. Hiçbir şey anlamadım.

beyler neden her şey bitmiş gibi davranıyorsunuz? ne yapalım yani takımı da izlemeyelim, destek de olmayalım salona da gitmeyelim, peki ya sonra? EL gitti evet ama daha playoff lar var, oynamayalım mı? Koçu sevmiyoruz diye gidip küfür mü edelim? her şeyi baştan kabulleneceksek neden bir yarışmanın içindeyiz? Bugün ülkenin en enginleri yayınlandı, Abdullah Kiğılı,M.Ali Aydınlar, Murat Ülker, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir, Hamdi Akın vs vs hepsinin sırf şahsi servetleri milyar USD nin üzerinde ve de hepsi bu paralarını takımları için kullandı, bizden bir tek Ünal Aysal var o bile basketbol ya da voleybola sponsor olmuyor, takıma forma sponsoru olmuyor, böyle bir ortamdayız işte... zaten takıma sahip çıkacak sadece taraftarlar kalmış, onu da mı yapmayacağız... bazılarını takıma desteği koça ya da yönetime destek sanıyor, yemişim yönetimi, 10 sene sonra kimdi yönetim onu mu hatırlayacağız? lütfen şu karamsarlığı bırakın...

http://www2.tbf.org.tr/docs/default-source/mevzuat/yonergeler/yarismayonergesi.pdf?sfvrsn=6

TBF yarışma yönergesine baktım. Madde 12/6'da yazıyor. Olay şöyleymiş. 6 yabancı kuralı getirildiğinde yabancı uyrukluların Türk statüsünde oynaması için altyapı şartı getirilmiş. Bu konuda kazanılmış hak söz konusu değil sanırım ki, Preldzic, Simmons, Ruziç gibi oyuncular da yabancı statüsünde sayılacaklardı ilk durumda. Sonradan değişiklik yapılmış ve 12-13 sezonu ve öncesinde Türk statüsünde oynama hakkı kazanan oyuncular için istisna getirilmiş. Bu sebeple bu oyuncular halen Türk statüsünde oynuyorlar ve bundan sonra bir yabancının Türk statüsünde oynayabilmesi için Türkiye'de altyapı eğitimi almış olması gerekecek. Değişiklik daha çok o zamanların sağlam kontratlı oyuncusu Emir Preldzic Fener'in elinde yabancı olarak patlamasın diye rica minnet yaptırılmış gibi duruyor. Bizim Kristjan Nikolov da bu yüzden bir türlü oynayamadı bizde herhalde.

Tespitlerin doğrudur kardeşim . Ancak, hatırladığım kadarıyla madde çıktığından beri aynı şekilde , bir değişiklik olmadı diye biliyorum. Diğer bir ifadeyle, yayınlandığından beri , 2012-13 sezonunda önce TC. vatandaşlığı kazanmış şahıslar için, altyapı şartı aranmıyor. Bir diğer istisna da ,A milli takım kadrosunda yer almış oyuncular içinde geçerli. Preldzic zaten bu ikinci istisna kapsamına da giriyor. Kazanılmış hak kavramına uygun bir şekilde hazırlanmış bu madde. Zira, kazanılmış hak Anayasal bir hak ve uygun olarak düzenlenmemiş maddelere karşı yargı yoluna gitmek mümkün.

Bu mevzuat değişmedikçe, altyapılarda oynamamış yabancı bir oyuncuyu, A Milli Takımda oynamadığı sürece, Türk Statüsünde oynatmak mümkün değil. Ancak, yabancı ülkelerdeki Türk vatandaşlarının çocukları kovalanabilir (Mesela Fener'deki Ahmet bu statüde) . Zira, anne ve babalarının işlerinden dolayı yurt dışında yaşamak zorunda kalan Türk vatandaşı anne veya babaların çocukları bu altyapı kuralının bir başka istisnası.