• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Hala atarak maç kazanılacağını düşünen bir kafa yapısına sahip adam , savunma aklının ucunda bile değil , bi sıvamadığımız kalmıştı sayesinde onu da yapıyoruz , sonumuz hayrola

Yine, yeniden aynı hatalar hatalar...Yok hocanın zerre ders çıkardığı yok..Bu takım SAVUNMA yapamıyor arkadaş!! Bu nasıl iştir ne Arroyosu!!! Üstelik adam kaç yaşında..Olmadı pivota Ndong veya Bonsu'yu alalım ne dersin koç ? Yok arkadaş bir insan hata üstüne hata nasıl yapabilir ?

Euroleague'in en iyi guardı olacak dediği Russ'tan umudu 2 maçtamı kesmiş Koç ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

illa biri gelecekse Jamont Gordon ayarında adam almalıyken hala atıcı arıyor aklımı kaybedicem yemin ederim

d76f28533f0b59431982cf851cfc0465.jpg
(Ergin Ataman)

Russ Smith'in videolarını tekrar izledim.Savunması bizdeki gibi kötü değilmiş yahuu. Acaba Arroyo hamlesi ile Smith'e yardımcı olmak için mi düşünülüyor. Malum çok büyük sözler sarf etti :)

Arroyo yu isteyeceğini sanırım CSKA maçı sonrası yazmıştım. Tüm yazılan eleştirilerin hepsinin doğrulaması oldu bu haber. Dentmon ın üstüne kursa bu takımı ve Russ içinse sabretse. Schilb ten hayatta çıkmaz ama Diebler dan çıkıp yerine savunmacı bir adam alınsa. Ya alınmasa bile bu mühendislik hatası takım bile sazı Dentmon a verirsen F8 yapar. 0-2 de bile hala yapar. Ver özgürlüğü Dentmon a yaslan arkana. Zaten molada almıyorsun, rakibe görede adam sürmüyorsun sahaya.Yaslan izle...

Yalnız Arroyo Barcelona 'daki gibi gelirse Sezon ortası Ergin Ataman ile birlikte kovulur. (ki 1 yaş daha yaşlı)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jon Diebler'ın yerine David Hawkins de geldi mi kare as tamamlanır artık.

Carlos Arroyo'nun ölüsü bile Russ Smith'ten daha fazla iş yapar mı? Yapar da...

Euroleague'in en iyi guardı olacak diyeceğin adamı yollayıp, bir daha asla Galatasaray forması giyemez dediğin adamı alacaksan biz senin hangi söylemine inanıp güveniriz koç?

Umarım sadece iddiadan ibarettir.

Hatırlatalım, Erceg de 2 senedir takımsız:) Gelmişken o da gelsin bari. Çok güzel bir laf var türkçemizde: "Eski Çamlar Bardak Oldu!" diye. Tam o çeşit bir girişim Arroyo hamlesi.

Hani hep çocukluğunuzu özlersiniz, işte 80'ler neydi, 90'lar neydi dersiniz; mutsuzsunuzdur çünkü, yenilenmek yerine yine eskilerde ararsınız şansınızı. Oysa hayat değişmiştir her şey değişmiştir. Her şey zamanında güzeldir.

Tarihte çok azdır, bitmiş bir şeye yeniden başlayıp da eski güzelliği bulmuş olan. Olmaz. Pişmanlıktır sonu. Mevcut güzel hatıraların da içine edersiniz.
Eskiye dönmek yerine, yen bir yol, yeni bir girişim.
Olması gereken budur. Yeni bir heyecan.

Arroyo yazın Porto Riko ile çok iyi bir turnuva geçirdi özellikle Letonya maçı. Barcelona'da gösterdiği performansın önemli bir bölümü Pascual'e yazılır ben hücumda daha olgun bir takım olacağımızı düşünüyorum savunma zaten allaha havale..

Foruma yeni bakma şansım oldu ve Smith/Arroya olayını duyunca ilk tepkimi yazayım. ''Yok artık Arroyo mu, bari Pleiss 'i gönderip Tim Duncan'ı da alalım o da boşta'' oldu.

Söyleyecek bir şey bulamıyorum...!

Milli takım ile bağının kopması koça hiç iyi gelmemiş.
Arroyo diyoruz da kendisi gelmek ister mi ?
Nasıl gittiği herkesin malumu çünkü !

Russ'ı başka bir takıma kiralık verme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Yanliz Arroyo'ya gidip 700 / 800 verirsek dev skandal olur, Douglas'i ikna edebiliriz.

2 ay önce Euroligin en iyi PG si olacak diye getirdiğin EL gerçek bir süper star görecek diye ballandıra bakkandıra anlattığın adamı gönererek yerine Arroyoyu almaya çalışmak tek kelimeyle acizliktir , çaresizliktir..He bana göre hava hoş rezil geçeceği her halinden belli olan bir sezonda Arroyoyu fazladan 2 kere bile olsa parçalıyla görmek benim işime gelir gerisini sorumlular düşünsün

2 ay önce Euroligin en iyi PG si olacak diye getirdiğin EL gerçek bir süper star görecek diye ballandıra bakkandıra anlattığın adamı gönererek yerine Arroyoyu almaya çalışmak tek kelimeyle acizliktir , çaresizliktir..He bana göre hava hoş rezil geçeceği her halinden belli olan bir sezonda Arroyoyu fazladan 2 kere bile olsa parçalıyla görmek benim işime gelir gerisini sorumlular düşünsün

güzel bir yorum olmuş ama Arroyo geldi diyelim biraz çaptan düşmüş olsun 3 maç sonra onu da göndermek isteyebilir, sıkıntı hocanın bakış açısında..kazanmaya çalışmak değil göndermek hocaya daha kolay geliyor, tamamen tüketim üzerine, arada gidenler de galatasarayın parası oluyor.

Takviye de elbette bir çözüm olabilir ama hocada her zaman akla gelen ilk şey bu oluyor yanlış olan bu bence.

güzel bir yorum olmuş ama Arroyo geldi diyelim biraz çaptan düşmüş olsun 3 maç sonra onu da göndermek isteyebilir, sıkıntı hocanın bakış açısında..kazanmaya çalışmak değil göndermek hocaya daha kolay geliyor, tamamen tüketim üzerine, arada gidenler de galatasarayın parası oluyor.

Takviye de elbette bir çözüm olabilir ama hocada her zaman akla gelen ilk şey bu oluyor yanlış olan bu bence.
Ben koça çok saygı duyarım her şartta bahaneye sığınmadan başarıya ulaşmaya çalışmasına hedef küçültmemesine vizyonuna lafım yok ama Ergin Ataman yıllardır eğri gemi doğru sefer ile başarılı oluyor,En son ne zaman sezon öncesi kurduğu takımla sonuca gittiğini kendisi bile hatırlamyor olabilir her sene öyle veya böyle çeşitli sebeplerden dolayı sezon içinde yeni bir takım kurup başarıya ulaşmaya çalışıyor Ergin Ataman.Bunu pek çok sefer başardı ama değişen EL formatı ile artık bunu yapmak imkansıza yakın artık en başından elini güçlü tutmak zorundasın.

Bunu dün yazmayı düşünüyordum,bugüne kısmetmiş.

Öncelikle bir çok kişinin kulandığı şu sözün artık ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı; Görünen köy kılavuz istemez. Kurulan kadro çok kötü. Bizim sorunumuz rotasyon yapmak,11 kişinin süre alması değil,sorunumuz kadro kalitesi. Gerçekten kurulan bütçeye oranla kalitesiz bir kadromuz var. Günümüz basketbolunun geldiği noktada atletizm ve savunmanın önemi çok büyük. Bizdeki savunmacı ve atletik oyuncu sayısı kaç? Bunun cevabı kadro mühendisliğinin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.

Şimdi Ataman ne yapacak. Direk transfer isteyecek. Kapalı kontrat verdiğimiz en az 1-2 oyuncunun yollanmasını isteyip,yerine yine 1 veya 2 oyuncu dahil edilmesini isteyecek. Elimizdeki son 500 bin dolar da Emir'e verildi ve bütçe kalmadı. Oyuncu yollayıp yerine oyuncu almanın 2 sonucu var.

1- 16. haftaya kadar transfer edilen hiçbir oyuncunun Euroleague'de forma giyemeyecek olması..
2- Kapalı kontrat verilen oyunculara verilecek fesih bedeli + yeni oyuncunun maliyeti,muhtemel ödeme gecikmeleri..

Şimdi bu kadroya Krstic katıldığı zaman,kadro mühendisliğinin ne kadar kötü olacağı zaten ortaya çıktı. Daha sonra kadroya katılan oyuncular bunu perçinledi zaten. Önümüzdeki 4 EL maçını kaybetme olasılığımız çok yüksek. Sezona 0-6 başlayan,9 milyon dolarlık bir takım olabiliriz.

Bu yazıyı yazacakken tahmin ettiğim transfer dedikoduları çıktı. Ergin Ataman para vermek zorunda olarak bir oyuncu gönderip,yerine Arroyo'yu almak istiyormuş. Evet Arroyo . Kariyeri boyunca kötü bir savunmacı olmuş,artık 37 yaşına gelmiş,oldukça pahalı bir oyuncu.Şu çıkan haberi aklım almıyor gerçekten

Kadro mühendisliğinden bahsetmiştik değil mi? Şu anki kadro mühendisliği,Nolan Smith'li sezondaki kadro mühendisliğinden bile daha kötü. Basketbol'un geldiği noktayı takip etmeyen,gelişmeleri gözlemlemekten aciz,kendi bildiğini okuyan ve sahip olduğu bütçeyi çar çur eden bir teknik ekibe sahibiz. Gerçekten çok yazık.

Ayrıca şunu son olarak yazmak istiyorum,lütfen,Tofaş maçı dahil,Ergin Atamn'ın bütün maç sonu açıklamalarını okuyun. Bu açıklamaları okuyan aklı başında her kişi,ne kadar kötü yolda olduğumuzu anlayacaktır.

Diyelimki haber doğru Ataman'da tükürdüğünü yaladı Arroyo'da geldi ancak Ataman'da şu anki takımın başında yaptığı yığınla hatalar sürdükçe değil Arroyo NBA'den Chris Paul,Derrick Rose veya Kyrie Irving gelse bu takım biraz toparlamakla birlikte yine çuvallar,çünkü Ataman maalesef takımda bulunan mevcut oyunculardan kendi özelliklerinin dışında farklı rollere zorluyor hemde bir ikisinden değil neredeyse tamamından e öyleyse oyuncuların özelliğini bilmiyorsa neden aldırdın ? diye sorarlar adama biliyorsa zaten olmayan sistemini transfer ettirdiği oyuncular üzerine kurmalıydı onuda yapmıyor karma çorma işleri karıştırıyor üzerine kafa yorma yerine oyuncuların rollerini değiştirerek verim bekliyor haliyle oda olmuyor halbuki oyuncuların rollerini kabüllenip ona göre maçlarda gördüğü doğru beşleri maç sonuna kadar iyi analiz edip sistemini oturtmalı işte buna kafa yormalı ama bunu yapmıyor hata yapan oyuncuları kenara alıp bench'e mahkum ederse aslında sadece maçları değil oyuncularıda kaybederiz sonrasında hedeftende erken koparız yani hocada sıkıntı büyük,bir şeyi daha merak ediyorum hocanın yanındaki yardımcıları ne işe yarar ve bu adamlar sadece antrenmanda vede maç öncesi ısınmadamı görev alırlar yanlışları gördükleri zaman hocaya şunları yapalım diyemiyorlarmı bu kadarmı pasifler ? belki aralarında sorun çıkmadı ama Yağızer hocaya bir kez daha hak verdim sessiz sedasız BJK'ya gitti sonrasında hala boşta galiba.

Arroyo gelirse neden bir gard yolluyoruz ki?Russ la dentmon zaten tribünde oturuyor.Yer kaplıyorlar orada.Salon boş gözükmez hem :)
Şaka bir yana Arroyo nun ölüsü bile iş yapar,ancak 20 dakikalarda oynaması lazım.Zira yaşı epey ilerledi.
Arroyo nun savunmaya elbette katkısı olmaz ama Russ ve dentmon varken yaptığımız top kayıpları ve dengesiz hücumlar azalır

Geri