Her ne kadar kurulan kadrodan hoşnut olmayanlar olsa da bende heyecan uyandıran bir kadro oldu, kendimi bildim bileli en azından nitelik açısından bu denli geniş bir rotasyona sahip olduğumuzu hatırlamıyorum. Yıllarca G.Sarayda basketbol üvey evlat muamelesi görmüş ve yapılan transferler hep laf olsun diye sırf şube faaliyetine devam etsin mantığıyla yapılmıştı. Sadece 90 ların ortalarında Levent Topsakal, Ömer Büyükaycan gibi oyuncuları aldığımız dönemle Ergin Atamanı ve Hawkins, Erceg gibi oyuncuları aldığımız dönemde basketbolda gerçek anlamda başarı elde etmek amacıyla kadro kurulduğunu hatırlarım. Bu sezon kurulan kadro içinse hepsinin önüne geçti diyebilirim. Tabi şubeye bu sezon daha fazla önem verilmesi ve böyle geniş bir kadro kurulmasında bir numaralı faktörün Ergin Ataman olduğunu düşünüyorum.
Alınan oyunculardan sadece Kristic transferini büyük kumar olarak görüyorum, keşke onun yerine daha sağlam bir oyuncu alsaydık, bu yaştaki ve bu fizikteki bir oyuncunun bir sezon hiç oynamadan sağlam bir şekilde dönmesini çok zor bir ihtimal olarak görüyorum ama inşallah yanıltır bizi.
Bir de yerli oyuncu olarak Can Korkmaz yerine Kenan Sipahi'yi tercih ederdim, Schilb yerine de Emir veya Simmons gibi yerli statüsünde oynayan birini alsaydık Türkiye ligi rotasyonunda elimiz daha güçlü olurdu diye düşünüyorum.
Bu sezon performansını en çok merak ettiğim oyuncular Russ Smith, Daye ve Dentmond olacak.
Rakiplerimizin yaptığı transferler içinde en imrendiğim transfer ise Karşıyakanın aldığı Ponitka oldu, onu takımımızda görmek isterdim doğrusu.
Umarım bu sezon Euroleague ve Türkiye liginde keyifli maçlar izleriz ve takımımız için de başarılı bir sezon olur.