• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Transfer ihtimalinden bağımsız olarak söylüyorum. Performans bakımından en büyük Galatasaray efsanelerinden biri Carlos Arroyo'dur. Parkede hiçbir zaman saçmaladığını hattâ kötü oynadığını/mücadele etmediğini bile görmedim. Savunması kötüymüş. Evet ama oyun zekası, istikrarı da yedi cihana bedeldir.

Banvit maçında buraya "Arroyo'yu özledim" yazmıştım. Keşke yanına 1-2 de atletik isim yazsaymışım. :D

Dön dolaş aynı oyuncular. Koca dünya sadece ABD ve Avrupa ya da Çin'den mi ibaret merak etmeye başladım.

Ben transferlerin bahsettiğiniz kadar kötü değil sadece çok kalabalık olduğunu düşünüyorum. Dentmon-Sinan-Micov-Daye-Tyus ilk beşi cidden sağlam diyebileceğimiz bi ilk beş. Arkadan gelecek Emir,Göksenin,Tibor,Thompson, Schlib benchi de fena sayılmaz fakat hoca öyle bi rotasyon yapıyor ki anlaşılması güç oyuncuları 2 dk görmek ne hocanın işine gelir ne de oyuncu kendi potansiyelini gösterebilir. Biraz daha daraltsa şu rotasyonu bence o kadar büyük problem kalmıcaktı.

Arroyo mevzusu da eski sevgiliye döndü iyice.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Saras'ın Zalgiris performansını görünce aynı durum Arroyo için niye olmasın diye düşündüm. Bu sene yardımcı antrenör olarak alıp seneye takımın başında olacak şekilde bir planlama da yapılabilir ama şu an Russ için sabredilmesi ya da acele davranmayıp biraz daha araştırılıp bir PG alınması daha mantıklı.
Asıl önemli nokta ise Russ ile zaten federasyona bildirip bir yabancı hakkımızı kullandık, gönderirken de parasının önemli bir kısmını vereceksek göndermenin mantıklı bir tarafı var mı? İçinde olduğu iddia edilen cevheri ortaya çıkarmak varken niye Arroyo. 70 maçlık süreci Sinan (33), Arroyo (37), Dentmon (31) ile geçirmek yıpratıcı olur.

Takım savunma yapmazken Arroyo transferi çok anlamlı olmadı açıkçası. İşin hücum tarafında katkı sağlayacağı şüphesiz. Ancak kısa savunması felaketken Arroyo'nun gelmesi son derece riskli bir hamle.

Ayrıca bu transferle Schilb transferi tamamiyle anlamsızlaşır. Hocanın da demeçlerinden yola çıkarak söylüyorum ki Schilb'in takımda olmasının en önemli sebebi ikili oyun oynatabilmesi. Arroyo varsa Schilb'in de olması önemini kaybediyor.

Eğer Arroyo gelir, yanında da Schilb'in yerine B. Paul gibi atletik, sert bir kısa gelirse o zaman Arroyo transferi biraz daha kabul edilebilir bir hal alır. Bütün bunlarla uğraşmak yerine tek bir hamleyle takımı toplamaya çalışmak en mantıklısı. Bu da Russ - Douglas değişikliği ile gerçekleşebilir gibi görünüyor.

Kimseyi almaya gerek yok, hele Arroyo hamlesine hiç gerek yok. Sadece rotasyonu biraz daha az yapıp (özellikle Euroleague'de) Dentmon'a daha fazla güvenmeliyiz. Eğer birileri gönderilecekse ilk adam Schilb olmalı, neden kaldı Micov - Emir ve Schilb üçlüsü neden aynı kadroda hiçbir fikrim yok.

Russ varken Dentmon'ı göndermek bu sezon taraftarlarla dalga geçme sezonu demektir. Hiç olmazsa ara sıra kaldırıp 3'lük atıyor adam. Russ gitsin sokakta cambazlık yapsın.

Arroyo iyi fikir. Yardımcı koç olacak değil mi?

Arroyo gelirse hocanın maç içinde rahat 15 dakika birlikte süre vereceği 5'i yazıyorum:

Arroyo, Schilb, Emir, Micov, Pleiss(veya Deon)

Şu 5'i oyuncu değişikliği yapmadan 15 dakika oynatırsa aramızda şaşıracak var mı :)

Hoca bu inadıyla, bu egosuyla, bu hatalarıyla, Lebron'la Anthony Davis'i getirse nasıl olsa 25 dakika kenarda oturtacağı için bir değişiklik olmayacak.

Hele bi de Russ'u gönderir de Arroyo'yu alırsa kolay kolay kimsenin hocaya güveni de kalmaz inancı da. Daha 1 ay öncesine kadar inanılmaz açıklamalarla övdüğün adamı böyle silip, bir daha bu takıma gelemez dediğin adamı getirmek tek kelimeyle trajikomik olur.

Şu anda yaşananlar rezalet tanımına uyuyor. Ergin Ataman galiba verdiğini fazlası ile alıp, ardında uzun süre düzelemeyecek bir enkaz bırakıp gidecek.

Kendisine çok saygı duymama rağmen, eğer yetkili olsam şu anda göndermiştim kendisini. Varsın bu sene kaybolsun ama önüzdeki sene en azından bir umut olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayır işin ilginç yanı sanırım 5 aydır "2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması" adlı sayfada yorumlar yapıyoruz 8-/ Bu bile rezaletin gerçeğini gösteriyor..Transfer dönemi o kadar berbat geçti ki bizler bile kaç kere tekrara düştük inanın hatırlamıyorum..Bazen "ben bunu yazmıştım ya" diyerek onlarca yazılar sildim ki..

Tam tamına 4 ay yatmış hoca..Euroleague sezonuna kadar 4 ay boyunca neler yaptı hoca koca bir hiç!! Hazırlık maçlarını yasakladı dediklerine göre..1 veya bilemediniz 2 maç izleyebildik koca yaz döneminde!! Şimdi kalkmış ben bunu beğenmedim, başkası gelsin diyor..

Hoca acilen uyarılmalı artık..Her ne kadar başarılı sezonlar geçirmiş olsak bile, başarısız dönemlerde oldu ama bu sezon hem Euro Cup kazanılmış hem de bütçe geçen seneye göre artmışken resmen o başarısız dönemlerinin üstüne "pastadaki çilek" misali o çileği koydu!!

Bu hafta içi çarşamba Maccabi deplasman, cuma içeride Fenerbahçe maçı var. Ergin Ataman Fenerbahçe maçında alınacak bir yenilgi sonrası istifa etmek zorunluluğu hissedecektir. Bu olasılık hiç de düşük değil.

Dün Kazlauskas, Pesic ve Pini Gershon isimlerini yazdık. Bu üç koç da Avrupa'nın en tecrübeli, en kariyerli koçları arasında. Sasa Obradovic'de boşta ama, onun hiç Euroleague tecrübesi yok. İki sene önce gelseydi belki kabul görebilirdi ancak, Galatasaray oyun düzeni ve mental olarak dibe vurursa bu takımı tecrübeli ve Euroelague seviyesinde üst düzey bir koça teslim etmek gerekiyor.

Boşta olan üst seviye koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon
Aito Garcia Reneses
Sergio Scariolo

37 yaşındaki "bir daha Galatasaray kapısından içeri giremez" dediği adamdan medet umuyorsa yaptığı yanlışları da göremiyor demektir. Ergin Ataman'la devam etmek takımı daha da kötüye götürecek, belli oldu bu. Şubenin derhal akıllı hareket edip şu an ki mevcut kadroyu derli toplu basketbol oynatacak bir koç bulması lazım. Yukarıdaki listeden devam etmek en doğrusu.

Boşta olan üst seviye koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon
Aito Garcia Reneses
Bozidar Maljkovic
Sergio Scariolo

Boşta olan diğer koçlar:
Sasa Obradovic
Pepu Hernandez

Ekim sonuna doğru nbaden iyi oyuncular düşmesi bekleniyordu ve oldu ama biz hakkımızı Russ ve Dentmon'dan yana kullandık. Takımın sadece transferle düzelmesi zor tabi ancak yine de daha dengeli bir rotasyon elde edebilirdik çoğunluğun dediği gibi. Bana kalsa fazla zarar etmeyeceksek Dentmon'ı da tutmazdım. Toney Douglas ve Brandon Paul ile anlaşmaya çalışırdım. Hatta mümkünse 3 kısa gönderip bu iki oyuncu alır rotasyondaki kalabalıklığı da azaltmaya çalışırdım.

Lindsay Whalen'in gidişinde suçlu Özyer ve GS yönetimi iken Arroyo'nun gidişinde "Ataman'ın yönlendirmesiyle" suçlu Arroyo oldu. Halbu ki ikisi de paralarını alamamalarından ziyade kendilerine verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle takımdan ayrıldılar.

Arroyo'nun yaşı 37 oldu ama yazın hala ne derecede olduğunu gösterdi. 23.2 dakika sahada kalıp %57.9 ikilik %66.3 üçlük ile 13.2 sayı 2.5 ribaund 4.5 asist ortalamaları tutturdu. Letonya maçını aldı. Hala üst seviyede 20 dakika civarında iş yapabilecek düzeyde ama hocanın artık bazı şeyleri anlaması gerekiyor.

İnsanlar aptal değil. Bu dünyada olmaz denilen şeyler olurken sırf insanları gaza getirmek uğruna bire bin katarak anlatmanın ne sana, ne tribünlere faydası var. Arroyo gelirse başımın tacıdır her zaman. Tabi ki eski performansı olmayacak ama hala iş yapabilecek düzeyde. Top süremeyen avrupa'nın en iyi guardı yerine açıkçası 37 yaşındaki Arroyo'yu tercih ederim.

Bu forum da hemen hemen herkes hocanın yanlış kadro kurduğunu görürken hocanın bunu görmemesi skandaldır.9 yabancı ile ancak bu kadar birbirinden kopuk birbirini tamamlayamayan bir takım kurulabilirdi.Açıkçası bu takımın şuanda 3 tane yabancısı değişmesi gerek henüz sezon başındayız ve geldiğimiz duruma bakın çok yazık gerçekten.

Ataman şimdi Arroyo geliyor diye Tyus'ı falan göndermeye kalkmaz inşallah iyi savunma yaparak takımın düzenini bozuyor diye..:D

güzel bir yorum olmuş ama Arroyo geldi diyelim biraz çaptan düşmüş olsun 3 maç sonra onu da göndermek isteyebilir, sıkıntı hocanın bakış açısında..kazanmaya çalışmak değil göndermek hocaya daha kolay geliyor, tamamen tüketim üzerine, arada gidenler de galatasarayın parası oluyor.

Takviye de elbette bir çözüm olabilir ama hocada her zaman akla gelen ilk şey bu oluyor yanlış olan bu bence.

İşte bu sebeple,büyük resmi gördük geçen sezon ve şampiyon dahi olmuşken,bu hocayla olmaz,yeni sezona yeni bir hoca şart dedik.Hem Atamanla olmaz hemde kendisine bütçe verip takım yapmasına izin vermek ihanettir.Yıllardır yaptığı transfer yanlışlarından komedi filmi olur.

Arroyo mu? Dalga geçiliyor herhalde bizimle. Drazen Petrovic diye bir oyuncu var aslında şuan mezarda bence onu alalım.

Staff için Arroyo bence çok güzel hamle olur! Yağızer hocadan sonra staff çok yetersiz kalıyordu zaten...

Ergin Hoca bu kafayı değiştirmezse her gün farklı bir aksiyon yaşamaya devam ederiz. Hoca heyecan seviyor bunu da bilerek mi yapıyor acaba diye düşünmüyor da değilim.

Aroyyo hamlesi cok buyuk yanlis olur. Micov'un sakatliktan cikamamasi, Hocanin anlamsiz Schilb takintisi, Dentmon'un Cinden Hala Avrupa'ya ruhen donmemis olmasi, Russ Smith'in Avrupa basketboluna uygun olmamasi ve Deon Thompson'un ne Tyus'u nede Daye'yi kisa sureli olsa bile yedekleyememesi takimi formsuz kiliyor Diebler, Pleiss ve Emir gibi verim almamiz muhtemel diger parcalarida etkisiz kiliyor.

İmkan olursa Russ Smith, Schilb ve Deon Thompson gonderilip Yerlerine Rakim Sanders, Jamont Gordon tarzi savunmaci delici bir combo guard ile kenardan oyuna enerji getirecek bir orta mesafesi olan bir uzun bu takim hedeflerinden koparmaz.

Deon Thompson aslinda tamda bizim istegimize uyan bir oyuncuydu ama bu kadar formsuz olmasi takimi asagi cekmesi inanilir gibi degil. Russ Smith'i yaz doneminde herkes delici, savunmasi iyi enerji getirecek bir oyuncu olarak tarif etmisti ancak gorduk ki bu fiziki yapisiyla Aaron Jackson, Jamont Gordon olmayacak ama belki ileride McCollum tarzina bir skorere evrilebilir. Schilb ise hocanin anlamsiz takintisi ne defansif ne ofansif konusulmaya deger bir katkisi var. Yaptigi isi yapabilecek Preldzic ve Micov'da varken varligini gereksiz buluyorum. Rotosyanda onun yerine micov sure alsaydi form tutmustu en azindan.

Geri