2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Şu hazırlık maçı ile, isimleri geçtiği için, ne deon thompson için kötü denebilir nede kristiç için müthiş döndü acaip katkı vericek denebilir.

Şu aşamada hocanın tek yaptığı oyuncuların birbirini tanıması. Zaten bu kadar çok maç yapacak olmamızın nedenide o. Bence hazırlık maçlarının takvimine göre en önemli veriler oly ve khimki ile oynayacağımız maçlar olucaktır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Öncelikle forumun bu kadar hareketli olması çok sevindirici. Basketbol taraftarı olmak çok kıymetli bence ki bu branşı seven insan sayısı git gide artıyor. İlk hazırlık maçını bile bir sürü insan izlemeye çalıştı.

Maçı değerlendirmek çok doğru değil. Sonuçta çok zayıf takım, bugün iyi oynadı takım ama yenilebilir çok berbat da oynayabilirdik. Kimseyi göklere çıkarmaya(çünkü bir kötü maçında da direk yerin dibine gömüyoruz) gerek yok bence.

Cidden tek korkum Kristic. Umarım sakatlanmaz abi, bu kadar övülünce ve geçmiş yıllarda yaşadığımız talihsizlikleri düşününce ahanda bu adam gitti diyorum :/
Teknik olaraksa sırtı dönük pas alması bize ekstra çok şey katabilir adam çok iyi pasör cidden. Chuck oyununa benzemez yani.
Daye ise benim en tedirgin olduğum, en merak etriğim adam( çünkü bütün forum çoook şey bekliyor kendisinden) umarım beklentileri karşılar.

Takımı izlemek çok keyifli. Hazırlık maçlarını an an izlemek daha bi keyifli. Oyunumuzun gelişimini görmek çok güzel :) Forumun bu sinerjisinin daim olması dileğiyle iyi forumlar herkese...

Yarın(Bugün) karşılaşacağımız Cremona, 21:00'de başlayan maçta Tofaş'ı 86-81 mağlup etti.Ronald Roberts 20 sayı 10 ribaund.

Öncelikle forumun bu kadar hareketli olması çok sevindirici. Basketbol taraftarı olmak çok kıymetli bence ki bu branşı seven insan sayısı git gide artıyor. İlk hazırlık maçını bile bir sürü insan izlemeye çalıştı.

Maçı değerlendirmek çok doğru değil. Sonuçta çok zayıf takım, bugün iyi oynadı takım ama yenilebilir çok berbat da oynayabilirdik. Kimseyi göklere çıkarmaya(çünkü bir kötü maçında da direk yerin dibine gömüyoruz) gerek yok bence.

Cidden tek korkum Kristic. Umarım sakatlanmaz abi, bu kadar övülünce ve geçmiş yıllarda yaşadığımız talihsizlikleri düşününce ahanda bu adam gitti diyorum :/
Teknik olaraksa sırtı dönük pas alması bize ekstra çok şey katabilir adam çok iyi pasör cidden. Chuck oyununa benzemez yani.
Daye ise benim en tedirgin olduğum, en merak etriğim adam( çünkü bütün forum çoook şey bekliyor kendisinden) umarım beklentileri karşılar.

Takımı izlemek çok keyifli. Hazırlık maçlarını an an izlemek daha bi keyifli. Oyunumuzun gelişimini görmek çok güzel :) Forumun bu sinerjisinin daim olması dileğiyle iyi forumlar herkese...

Dediğiniz tanıma işine imza atarım. Gözümü kapıyorum öyle bazı pas hataları var ki. Ya pası alması gereken o pası beklemiyor yada pası atan o oyuncunun ne yapacağını çözemiyor. Biraz NBA yaz ligi maçı gibi oldu. Örneğin Tyus bir yerde ribaund'ı aldı bir iki saniye etrafına bakındı topu kim götürmeli diye. Tam pası atacak o süreden faydalanan rakip Tyus'tan topu kaptı. Ya da Göksenin ribaund'ı aldı rakip potaya gidiyor etrafında topu verecek kişi aradı. Göremeyince potaya gitti. Şimdi orada box out yapan hiç bir uzun top Göksenin'de ise nasıl bir pozisyon almalı bilmiyor. Sinan ve Micov vs dışında hiç bir dış alan oyuncusu Göksenin'den topu alması gerektiğinin farkında değil. Hadi bunlar çok yazılabilir pozisyonlar değil. Göksen'in tek basketten iki sayısı var. İçeri cut yapıpı pası aldı bitirdi. Bir iki kere daha bunu yaptı ancak topu domine eden oyuncularımız onu görmedi. Belki de topun Göksenin'e gitmemesi gerekiyor ancak bunu fark etmemek sorun. Özellikle Göksenin'den anlatmamın sebebi, belki de Göksenin bu takımda en rahat anlatılabilecek oyuncu.

Konunun özü dediğin gibi bir birilerini öğrenecekler. Daha yola çıkmadık bile.

Takımın savunma konusunda henüz bir şey söylemek erken ama Krstic topu aldığında takımın statik kalması biraz düşündürüyor beni açıkçası. Schilb,Sinan ve Dentmon/Russ'un mutlaka o pozisyonlarda hareketli olması lazım

dun yazacaktim ya unuttum ya da vaktim olmadi, anlamadigim olay bu furtidido bolongna 2. lig 2. kisim takimi, valla cok guclu gordum bu takimi- ya cok kastilar cok asiri motive oldular ya da harbiden iyi takimdi. 3. secenek kaliyor geriye ya da biz cok kotuyduk.

Göksenin Köksal 6 dakika, 2 sayı
Blake Schilb 18 dakika, 3 sayı, 5 ribaund
Russ Smith 18 dakika, 10 sayı, 1 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı
Orhan Hacıyeva 4 dakika
Vladimir Micov 21 dakika, 11 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Alex Tyus 16 dakika, 13 sayı, 7 ribaund, 1 asist
Can Korkmaz 5 dakika, 1 ribaund
Deon Thompson 14 dakika 3 sayı, 1 asist
Ege Arar oynamadı
Nenad Krstic 24 dakika, 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist
Austin Daye 17 dakika, 7 sayı, 7 ribaund, 1 asist
Sinan Güler 25 dakika, 11 sayı, 1 ribaund, 3 asist
Jon Diebler 15 dakika, 4 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Justin Dentmon 17 dakika, 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist

Sezona ilişkin tahminlerimi paylaşayım :)

dentmon ve tyus hocamızın vazgeçilmezleri olur, cok süre alırlar.
russ smith inişli çıkışlı grafik sergiler , iç sahada taraftarı costurur.. dısardaki maçlarda cok hata yapar.
can korkmazı kullanmayız.
Orhan hacıyeva güzel gelişim gösterir ancak az faydalanırız. keske orhanı düşünse diye tepkiler olur.
Micov aynı, en sevdigim adamlardan biri zaten.
Thompson ve krstic'e cok kızarız.Umarım yanılırım.
Daye inanılmaz yetenekli bir oyuncu ama sorumluluk almaktan kaçabilir , keşke daha fazla top kullansa diye yakınırız.
jon diebler etliye sütlüye karışmaz , top gelirse yapıştırır :D
shilb gecen seneden daha silik kalır, ama tepkiler aynı olur.
sinan ve göksenin yüregiyle oynamaya devam eder.

Tamamen tahmini yazdım, yanılma payım cok yüksek , belirtmekte fayda var :)

Motivasyon olayı da var tabi şimdi. Şu salonda şu takımla oynamak bizim oyuncuları ne kadar kamçılayabilir ki ? Onlar için de rakipte euroligin yıldız oyuncuları gelmiş salonlarına, yüksek konsantre ile oynadılar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Russ Smith'in oyunu bana umut verdi. Evet rakip zayif, takimin henuz setleri oturmadi vs. ama bu adam savunmada dezavantajli oldugu kadar hucumda da bir o kadar baskin karakterli.

Hatta Dentmon, Smith, Micov, Daye, Tyus tarzi bir 5'le zaman zaman sahada cozulmesi zor sorular sorabiliriz rakibe.

Smith'in penetrelerine kolay kolay yardim getiremeyecekleri icin 2 numaradan kolayca hucum edebilir.