2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Madem yenilecektiniz 3-0 yenileydiniz boşuna yoruldunuz 5 set...

Ataman hoca defol git. Bu şubenin vasat antrenörlerinden çektiği nedir arkadaş ya. Dragan Nesic, Massimo Barbolini şimdi de Ataman Güneyligil! Tarihin en iyi kadrosunu kuruyoruz yenildiğimiz takımlara bak ya. Şu takımın ölüsü zaten 3. olurdu sen nasıl 4. yapmayı başarıyorsun?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 21. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 22. Haftanın Maç Programı:


21. Haftanın Sonuçları:

Galatasaray 2-3 Beşiktaş

Vakıfbank 3-0 Seramiksan

İlbank 2-3 Halkbank

Nilüfer BLD 3-2 Beylikdüzü

Çanakkale BLD 1-3 Fenerbahçe

Eczacıbaşı 3-0 Bursa BŞB


rOO1Ga.png



22. Haftanın Maç Programı:

Bursa BŞB - Vakıfbank

Galatasaray - Çanakkale BLD

Seramiksan - Fenerbahçe

Halkbank - Eczacıbaşı

Beşiktaş - Nilüfer BLD

Beylikdüzü - İlbank
 
Rezalet bir hafta geçirdik tüm branşlarda.

Kadın voleybolda 3. olmaya 2 maç kala bjkye yenildik.
Erkek voleybolda lig liderine karşı deplasmanda 7 sayı farkla öndeyken kaybederek, 3 puan yerine 1 puan aldık.
Kadın basketbolda YDÜ zorlanmadan fark attı.
Futbolda şampiyonluk maçlarından birinde rezil bir oyunla kaybettik.

Cidden kazanınca bütün branşlar kazanıyor, kaybedince bütün branşlarımız kaybediyor..
 
Şu sıralar ŞL grubun 5. maçında Moskova'yı konuk ediyoruz. Setlerde 1-1 eşitlik var ama takımın geçen ayki halinden eser yok. Neslihan zaten 3-4 maçtır kötü durumda, diğer oyuncular da aynı şekilde. Bir hantallık var sanki oyuncularda. Eskisi kadar yere atlanılmıyor, yükseğe çıkılmıyor... Kötü sonuçlar da bu yüzden geliyor diye düşünüyorum. Umarım maçı 3-1 kazanırız da gruptan çıkmayı garantileriz yoksa hiç hesap kitap uğraşmayalım, strese girmeyelim.

Edit: 2-1 öne geçtik. Haydi 1 set daha kızlar.
 
Son düzenleme:
3-1 yendik ve gruptan çıkmayı garantiledik. Haftaya Vakıfbank'la oynayacağız liderlik için. Tüm taraftarlarımızı salona davet ediyorum. İstanbul'da olsaydım kesin gelirdim. İnşallah lider çıkacağız.

Tebrikler Filenin Dişi Aslanları.
 
Son düzenleme:
qGvMRQ.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk ettiği Dinamo Moskova’yı 3-1 mağlup ederek gruptaki dördüncü galibiyetini elde etti.

Mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Birinci set ilk teknik molasına 1 sayı farkla 7-8 önde giren konuk ekip oldu. Dinamo Moskova ekibi molanın ardından farkı açmayı başardı. Fark 3 sayıya çıkınca başantrenör Ataman Güneyligil 10-13’te mola hakkını kullandı. Birinci set ikinci teknik molasına da 4 sayı farkla 12-16 önde girmeyi başaran Dinamo Moskova takımı oldu. Molanın ardından farkı koruyan konuk ekip ilk seti 19-25 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci set de karşılıklı sayılarla devam etti. İkinci set ilk teknik molasına 7-8 önde giren Dinamo Moskova, molanın ardından yakaladığı 4 sayılık seriyle farkı daha da açtı. İkinci teknik molasına 14-16 üstün giren Dinoma Moskova olsa da takımımız 18-18’de önce skoru eşitledi. Ardından öne geçen takımımız bulduğu etkili sayılarla farkı açarak ikinci seti 25-22 kazandı ve karşılaşmada 1-1’lik beraberliği sağladı.

Üçüncü sete etkili başlayan takımımız, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Dinamo Moskova karşısındaki etkili oyununu set boyu devam ettiren takımımız, ikinci teknik molaya 16-10 üstün girerken, seti de 10 sayı farkla 25-15 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla ilerledi. 6-6’lık beraberliğin ardından farkı açan konuk ekip ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. 9-9’da beraberliği yakalayan takımımız 7 sayılık seri elde ederek ikinci teknik molaya 16-9 üstün girdi. Dinamo Moskova karşısında oyun üstünlüğünü ele alan takımımız, dördüncü seti 25-21, maçı da 3-1 kazandı.

Takımımız CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda dördüncü galibiyetini alarak puanını 12’ye yükseltti.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. maçında Vakıfbank’ı konuk edecek. Mücadele 27 Şubat 2018 Salı günü Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
lOZEBk.jpg


“Hak eden kazandı”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk ettiği Dinamo Moskova’yı 3-1 mağlup ederek gruptaki dördüncü galibiyetini elde etti. Karşılaşmayı salonda takip eden Başkanımız Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke, başantrenör Ataman Güneyligil ile takım menajeri Nihan Güneyligil, mücadele sonrası Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’nün sorularını yanıtladı.

Mustafa Cengiz:


“Çok mutluyum, çok güzel bir gece. Taraftarlarımızı, kızlarımızı görüyorsunuz müthiş mücadele ettiler. Söyleyecek kelimeler bu durumlarda azdır. Güzel oyun oynadılar. Hak eden kazandı. Hak eden de Galatasaray’dı. Vakıfbank maçında da umarım burada olurum. O maçta da inşallah yeneriz.”


Okan Böke:

“Her şey ikinci, üçüncü ve dördüncü set gibi olsa bomba gibi bir şey olur. Kızların yanaklarından öpüyorum, başarılar diliyorum. İnşallah bizi sevindirmeye devam edecekler.”


Ataman Güneyligil:

“Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kötü gittiğimiz anlarda da desteklerini esirgemediler. Kuralar çekildiğinde Final Four’a gitmek istiyorsak eğer daha iyi maçlar yaparak hazırlanacağız yorumu yapmıştım. Herkes ölüm grubu demişti. Bu grupta son maçlar oynamadan gruptan çıkmayı garantiledik. Hatta 6’lı Play-Off’ları oynamayı garantiledik diye düşünüyorum bugünkü skordan sonra. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Vakıfbank maçını kazanan grubu birinci bitirecek. Çok yoğun bir tempoda oynuyoruz."


Nihan Güneyligil:

“Birkaç gündür odaklandığımız bir maçtı. Bu zamana kadar hep sahanın içerisindeydim. Dışarıda durmak bana enteresan geliyor. Heyecandan yerimde duramıyorum. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. İki iddialı Türk takımı Şampiyonlar Ligi’nde grup lideri olabilmek için savaşıyor. Türk voleybolu adına çok güzel bir adım.”
 
Bu arada dün yenmemize rağmen gruptan çıkmayı garantiledik yazılmıştı ama bugün Chemik Police'nin yenilmesiyle birlikte bu sefer kesin olarak garantiliyoruz. Çok saçma bir format var CL'de. 4 grubun 1.leri ve en iyi 3 2.ler çıkıyor. En kötü 2. eleniyor. Bu 7 takımdan 1'i ev sahipliğini alıyor ve 6'lu turu bay geçerek doğrudan F4'e katılıyor. Biraz kafa karıştırıcı ve saçma bir durum. Rekabeti artırması açısından düşünüldüyse yine saçmalık olmuş.

Neyse bizim ne yapıp ne edip F4'ü almamız lazım. Yeni gelen yönetimin en büyük sınavı olacak bu organizasyon. Çünkü gruptan 2. çıkma ihtimalimiz olursa karşıdan gelecek 1. takımlar bizden daha güçlü ve favori olacak. Allah korusun daha F4'e kalamadan elenirsek çok büyük kepazelik olur sezon başındaki hedeflere ve yatırımlara karşı. O yüzden sürprize mahal vermeden doğrudan yarı finalde olmak bizim için en hayırlısı.
 
Bugün F4 adaylığımızdan vazgeçtiğimizi üzülerek öğrendim. Voleyboldan sorumlu yönetici Okan Böke demiş ki "Biz stratejik olarak vazgeçtik, bileğimizin hakkıyla gideceğiz." Bu nasıl strateji ağa? Es kaza F6'lı turda elenirsek bunun vebalini kim ödeyecek? F4'e çıksak dahi şampiyon olma şansımız çok az çünkü Romanya'da taraftarımız olmayacak. Almanya'da olsa bir nebze taraftar desteğini alırdık.

Ama F4'ü biz düzenlemiş olsaydık hem güçlü takımlar diğer turda birbirleriyle eşleşirdi hem de doğrudan yarı finale kalırdık. Ayrıca taraftarlarımızın olması da cabası olurdu. Sıradan bir taraftar bile bunları düşünebiliyorsa sen yönetici olarak ne yapmaya geldin oraya? Bunları düşünemeyeceksen bir de üstüne sanki bilerek ev sahipliğini almamışız gibi "stratejik bir geri çekilme" dersen olay çıkar. Ne oynuyoruz Call of Duty mi oynuyoruz ne demek stratejik geri çekilme?
 
CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde 5. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 6. Haftanın Maç Programı:


A GRUBU


Alba Blaj 3-1 Rzeszow

Mulhouse 1-3 Volero Zürich


nOQg40.png



Mulhouse - Rzeszow

Volero Zürich - Alba Blaj




B GRUBU


Igor Gorgonzola 3-0 Fenerbahçe

Agel Prostejov 0-3 Conegliano


XPMo57.png



Fenerbahçe - Agel Prostejov

Igor Gorgonzola - Conegliano




C GRUBU


Dinamo Kazan 3-1 Chemik Police

Partizan 3-0 Mar. Plovdiv


A1Dqp0.png



Chemik Police - Partizan

Dinamo Kazan - Mar. Plovdiv




D GRUBU


Budowlani 0-3 Vakıfbank

Galatasaray 3-1 Dinamo Moskova


z0jVbY.png



Dinamo Moskova - Budowlani

Galatasaray - Vakıfbank
 
Son düzenleme:
Biz Çanakkale'yi 2-0, Seramiksan Fb'yi 2-0 yeniyor. Bizim kızlar neyi amaçlıyor? Geçen Bjk'ye sırf Eczacı'yla eşleşmek için yenilmedik mi? Ee şimdi bu sonuçlarla Vakıfbank'la eşleşiyoruz niye kaybettik o zaman biz Bjk maçını?
 
Biz Çanakkale'yi 2-0, Seramiksan Fb'yi 2-0 yeniyor. Bizim kızlar neyi amaçlıyor? Geçen Bjk'ye sırf Eczacı'yla eşleşmek için yenilmedik mi? Ee şimdi bu sonuçlarla Vakıfbank'la eşleşiyoruz niye kaybettik o zaman biz Bjk maçını?

Her iki maçta 3-0 noktalandı ve 3.olduk. Ancak bence bu gayet doğru strateji bizim için.Çünkü hem ilk turdan Bursa gibi kırıcı bir eşleşme oynamayacağız hem de çantada keklik olmayan sadece Vakıfa göre daha tercih edilebilir eşleşme gibi duran Eczacı'ya elendiğimiz takdirde 3.lük serisine fenere karşı saha avantajı olmadan çıkma durumumuz olmayacak.
Ligde amaç ilk 3'e bir şekilde girmek olmalı! Vakıfbank bile lig şampiyonluklarını çok kasmıyor. Amaç öncelikle şampiyonlar ligi derecesi.Sadece fener algı yaratmak için lige ekstra önem veriyor. Vakıfın onca başarısına rağmen voleybol diyince halen başa baş gelirler sıradan insanlar için.Bizde böyle küçük müdüşünmeliyiz bilmiyorum ama 3-4 sene üst üste şampiyonlar liginde oynamazsak üst seviye bütçeleri çabuk unuturuz onu biliyorum.
 
Her iki maçta 3-0 noktalandı ve 3.olduk. Ancak bence bu gayet doğru strateji bizim için.Çünkü hem ilk turdan Bursa gibi kırıcı bir eşleşme oynamayacağız hem de çantada keklik olmayan sadece Vakıfa göre daha tercih edilebilir eşleşme gibi duran Eczacı'ya elendiğimiz takdirde 3.lük serisine fenere karşı saha avantajı olmadan çıkma durumumuz olmayacak.
Ligde amaç ilk 3'e bir şekilde girmek olmalı! Vakıfbank bile lig şampiyonluklarını çok kasmıyor. Amaç öncelikle şampiyonlar ligi derecesi.Sadece fener algı yaratmak için lige ekstra önem veriyor. Vakıfın onca başarısına rağmen voleybol diyince halen başa baş gelirler sıradan insanlar için.Bizde böyle küçük müdüşünmeliyiz bilmiyorum ama 3-4 sene üst üste şampiyonlar liginde oynamazsak üst seviye bütçeleri çabuk unuturuz onu biliyorum.

Bence de çeyrekte Bursa'dan kaçıp, yarı finalde bu sezon formsuz görüntü sergileyen Vakıfla eşleşmek ve olası bir 3.lük eşleşmesinde Fb'ye karşı saha avantajı almak daha mantıklıydı. Ama bugün Fb Seramiksan'ı yenseydi bu yazdığım avantajlar tamamen çöpe gidecekti. Ataman hoca Bjk'ye kaybederek neyi amaçladı hala çözebilmiş değilim. Neyse bir şekilde 3. olduk önemli olan buydu.

Şimdi tek hedefimiz 3 gün sonraki grup liderliği maçımız olmalı. O maçı 3-1 kazansak bile sonraki turda nispeten daha kolay bir takımla eşleşeceğiz. Takıma moral kazandırması da cabası olacak. Sezonun en kritik maçı olacak belki de.
 
Oovp4Q.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 22. hafta maçında Çanakkale Belediye’yi konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Galatasaray mücadeleye etkili başlayan taraf oldu. Çanakkale Belediye karşısında farkı açan takımımız ilk set teknik molasına 12-3 önde girdi. Molanın ardından farkı sürdüren Galatasaray ilk seti 25-10 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan takımımız, Çanakkale Belediye karşısında seri yakaladı. Teknik molaya 11 sayı farkla 12-1 üstün giren Galatasaray, üstün oyununu molanın ardından da sürdürdü. İkinci seti 25-13 kazanan takımımız, Çanakkale Belediye karşısında 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf ise konuk ekip oldu. Üçüncü set teknik molasına 11-12 önde giren Çanakkale Belediye olurken, molanın ardından durumu eşitleyen takımımız farkı açarak üçüncü seti 25-18, maçı da 3-0 kazandı.Takımımız bu sonuçla Sultanlar Ligi normal sezonunu galibiyetle tamamladı.

Sultanlar Ligi'ni 3. sırada tamamlayan Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. maçında Vakıfbank ile grup liderliği için karşılaşacak. Mücadele 27 Şubat 2018 Salı günü saat 20:30’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
XPMzM3.jpg


“İkinci devre her şey güzel gitti”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 22. hafta maçında konuk ettiği Çanakkale Belediye’yi 3-0 mağlup ederek normal sezonu 3. sırada tamamladı.

Başantrenör Ataman Güneyligil, kaptan Neslihan Demir Güler ve oyuncumuz Nursevil Aydınlar, karşılaşma sonrası Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’nün sorularını cevapladı.

Ataman Güneyligil:


“İyi bir servis ve blok oyunuydu bizim için bugün. Güzel bir antrenman oldu. Neslihan’ı dinlendirme fırsatı bulduk. Ciddi yoruldu ve sakatlıkları var. Sezon başından beri dinlendirememiştik. Onun yokluğunda bu kadar iyi bir skorla maçı bitirmek mutlu etti bizi. Sezonu bizim için ikiye ayırmak lazım. İlk ve ikinci devre olarak. Zamana ihtiyacımız vardı hem defans hem de blok kurgumuzu oturtmak için. Pasörlerin, smaçörlerle ve yeni oyuncularla alışması için. Sıkıntılı bir süreç oldu bizim için. Biliyorduk böyle olacağını. İkinci devre her şey güzel gitti. Bir tek geçen haftaki kaza Beşiktaş maçı hariç. Bizim için çok önemli bir seviye Şampiyonlar Ligi. Gruptan çıkmayı garantiledik ama birinci çıkmak istiyoruz. Çıkıp gerçek gücümüzü test edeceğimiz bir maç olacak. Çok baskınlar hem serviste hem de blokta. Çok iyi bir takım Vakıfbank. Biz kendi oyunumuzu oynayıp grubu lider bitirmek istiyoruz.”


Neslihan Demir Güler:

“Bizim için önemliydi galibiyetle tamamlamak. Çanakkale ile ilk yarı 3-2 oynamıştık. Net bir galibiyetle geçmek Çanakkale’yi Salı günü oynayacağımız Şampiyonlar Ligi öncesi moral oldu. Çok yoğun bir sezon yaşıyoruz. Şimdiden Vakıfbank maçını düşünmeye başladık. Umarım her şey umduğumuz gibi olur. Vakıfbank’ın çok iyi bir takım olduğunu hepimiz biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Hiçbir takım yenilmez değil. Kazanabilirsek grup liderliği bizim olacak. Önemli bir maç.”


Nursevil Aydınlar:

“Sezonu da üçüncü sırada bitirdik. Çok güzel bir maçtı. İlk 6 çok güzel bir oyun sergileyince hocamız teker teker hepimize şans verdi. İnşallah Play-Off’larda aynı performansı göstereceğiz. İki takımda garantiledi gruptan çıkmayı. Eminim kıran kırana bir mücadele olacaktır. Çeyrek final için hazırlık maçı gibi bir şey olacak bizim için. Onu da elimizden geldiğince en iyi şekilde tamamlamaya çalışacağız. İnşallah çeyrek finali de geçerek yarı finale adımızı yazdıracağız.”
 
3. olmamız çok iyi oldu. 4. olsaydık Bursa ile eşleşecektik. Ki onlar bugün Vakıfbank'ı net skorla yendiler. Feneri baya zorlu bir süreç bekliyor. Yarı finale bile kalamayabilirler.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde Normal Sezon Tamamlandı! 22. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve Play-Off Çeyrek Final Eşleşmeleri:


22. Haftanın Sonuçları:

Bursa BŞB 3-1 Vakıfbank

Galatasaray 3-0 Çanakkale BLD

Seramiksan 3-0 Fenerbahçe

Halkbank 2-3 Eczacıbaşı

Beşiktaş 3-0 Nilüfer BLD

Beylikdüzü 3-0 İlbank


Ygdb8z.png




Bugün oynanan karşılaşmaların ardından, 2017 – 2018 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde normal sezonu genel sıralamada ilk sekiz sırada tamamlayan Eczacıbaşı, Vakıfbank, Galatasaray, Fenerbahçe, Bursa BŞB, Halkbank, Beşiktaş ve Nilüfer BLD takımları Play-Off Etabı‘nda mücadele etmeye hak kazandı.

Ayrıca; normal sezonu genel sıralamada son dört sırada bitiren Seramiksan, Kameroğlu Beylikdüzü, Çanakkale BLD ve İlbank takımları Baraj Etabı‘nda mücadele edecek.


Play-Off Çeyrek Final Eşleşmeleri:

Eczacıbaşı - Nilüfer BLD

Vakıfbank - Beşiktaş

Galatasaray - Halkbank

Fenerbahçe - Bursa BŞB
 
Son düzenleme:
Bir sıkıntı da voleybolda yaşandı. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün ayağına 120 bin Euro maliyetli Avrupa Şampiyonluğu play-off'una ev sahipliği yapma imkanı da geldi. Ancak yönetici Okan Böke maddi nedenlerden dolayı ev sahibi olamayacaklarını bildirdi.


Doğru mudur bu haber ?
 
Bir sıkıntı da voleybolda yaşandı. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün ayağına 120 bin Euro maliyetli Avrupa Şampiyonluğu play-off'una ev sahipliği yapma imkanı da geldi. Ancak yönetici Okan Böke maddi nedenlerden dolayı ev sahibi olamayacaklarını bildirdi.


Doğru mudur bu haber ?

Maalesef doğru.
 

Üst