2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

120 bin euro bile değil bazı yerlerde 90 bin euro deniliyor. Tarihin en iyi kadrosunu kurmuşuz, bir daha belki böyle bir takım kurulamayacak. Bu yatırımın karşılığı mutlaka kupa olması gerekiyor. Bu kadar yatırım, 90 bin dolar için heba olmaz inşallah. 90 bin dolar sponsorlardan, belediyeden ve kulüpten çok rahat bulunurdu. Sadece biz kendimiz için yapmayacaktık, İstanbul için de yapacaktık. Bunu düşünemeyip de stratejik geri çekilme olarak açıklayan yöneticilerin tez gönderilmeli. Eğer bugün liderliği kaçırırsak ve sonraki turda güçlü takım gelip elenirsek bunun sorumlusu 90 bin dolara sezonu çöpe atacak olan yöneticilerdir.
 
Aslında yöneticilerin düşündüğü gibi bu turnuva bizim için maddi yük değil maddi kazanç olabilirdi.

Şimdi bizim turnuvayı aldığımızı düşünün. Mesela turnuva maçlarını Sinan Erdem'e alabiliriz ve ciddi bir seyirci geliri elde edilebilir.. Benim bildiğim bizim taraftar sonunda bir şampiyonluk kupası ihtimali olan böyle bir organizyona asla sırt çevirmez Eurocup finali gibi büyük bir ilgi gösterirdi Yani seyirci olarak sıkıntı olmayacak büyük bir hasılat geliri alabilirdik. Turnuva için sponsor, yayın ve reklam gelirini de hesaba katalım. Ayrıca turnuva İstanbul'da olduğu için belediye de mutlaka destek olmak isteyecektir. Aynı durum spor bakanlığı için de geçerli Yani işin başında ve sonunda asla kulüp yalnız olmayacaktı.Kısacası biz bu turnuvayı düzenlesek bırakın zarar etmeyi çok iyi gelir bile elde edebilirdik.
Birde şampiyonluk geldiğini düşünün...
Yönetimsel olarak bakarsak da mevcut yönetim olası bir kupa ile resmen Mayıs seçimine 1-0 önde başlayabilirdi. Bunu öngörememeleri ve bu konuda pasif olmalarına anlam veremiyorum...
Beğenmediğimiz dursun bile böyle bir fırsatı herhalde kaçırmazdı..Ne denebilir ki..?.
 
9mY0pN.jpg


Filede Play Off Çeyrek Final Programı açıklandı!

2017 - 2018 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nde Play-Off Çeyrek Final programı belli oldu.

Vestel Venus Sultanlar Ligi normal sezonunu 48.065 puanla üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, ligi altıncı sırada tamamlayan Halkbank ile çeyrek finalde karşılaşacak.

Efeler Ligi normal sezonunu 40.635 puanla altıncı sırada tamamlayan Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız ise, ligi üçüncü sırada bitiren Fenerbahçe ile çeyrek final mücadelesine çıkacak.



Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nde Play-Off Çeyrek Final programı şu şekilde;

Sultanlar Ligi:

1.Maç | Halkbank - Galatasaray
3 Mart 2018 Cumartesi 16.00 Başkent Spor Salonu

2.Maç | Galatasaray - Halkbank
6 Mart 2018 Salı 15.00 Burhan Felek Spor Salonu

3.Maç | Galatasaray - Halkbank
9 Mart 2018 Cuma Burhan Felek Spor Salonu (olursa)


Efeler Ligi:

1.Maç | Galatasaray HDI Sigorta - Fenerbahçe
4 Mart 2018 Pazar 16.00 Burhan Felek Spor Salonu

2.Maç | Fenerbahçe – Galatasaray HDI Sigorta
8 Mart 2018 Perşembe 16.00 Burhan Felek Spor Salonu

3. Maç | Fenerbahçe – Galatasaray HDI Sigorta
11 Mart 2018 Pazar Burhan Felek Spor Salonu (olursa)
 
Vakıfbank'a karşı setlerde 2-0 geride olarak liderlik şansını kaybettik. Gruptan 2. olarak çıktık büyük ihtimalle Kazan gelecek sonraki turda. Ne diyelim buraya kadarmış...
 
Yok abi bu takım hiçbir kupayı alamaz. Cev Cup'u bile alamaz. Loserlik öyle bir kanına işlemiş ki bu takımın... 24-22 öndeyken 0-4'lük seriyle maçı verdik şaka gibi. Ha diyeceksiniz ki hiçbir önemi yok galibiyetin buna ben de katılıyorum ama madem 3. seti alıyorsun 4. sette de o seriyi verdirme en azından 2-3 kaybet.

Ataman hoca varken bu takım hiçbir kupayı alamaz. Dragan Nesic bile kendisinden iyi hoca. Bu kulübün stajyer hoca sevdası nerden çıktı ya? Tudor, Ataman, Maljkovic vs.
 
İnanılmaz bir hoca(msı). Yine komik bir şekilde kaybettirmeyi başardı. Bu adamla Challenge Cup var ya hani 3. sınıf kupa işte onu bile alamayız, loser.
 
Rahmetli voleybol duayeni Cengiz Göllü'nün bir sözü var. ''Voleybol fiziksel temasın olmadığı fileyle ayrılmış bir alanda oynanan kalitenin konuştuğu bir spor'' der. Takım kötü değil, kurgusu ancak bu kadarına belki bir belki de yarım tık daha falasına müsaade eder. Dobriana'nın oyunu belli aldığı manşet belli ki o ne zaman iyi oynasa oyunun içinde olsa takım olarak biz de oyunda oluyoruz.
Neslihan ve Koshaleva'nın manşete girdiği Eczacıbaşı'da bireysel bazda bizden daha kaliteli bir takım olmasına rağmen Poljak gibi bir orta oyuncuya sahip olmasına rağmen kritik anlarda, kritik maçlarda aynı sıkıntıyı yaşıyordu. Bugün rekabet etmeye çalıştığımız takımın birinin dört numara smaçörü zhu diğerininki Larson düne kadar Fenerbahçe'de Kim idi. Bizim smaçörlerimiz içinde böyle komple bir oyuncu yok. Bu seviyede rekabet etmek istiyorsak Zhu'yu, Kim'i, Larson'u biz alalalım

Bugün haklı olarak Ataman Güneyligil'e eleştriler var, Fenerbahçe'nin yakın zamanda kovduğu Jan de Brandt için taraftarın şiirler yazdığı günleri de biliyoruz. Fenerbahçe kadın voleyboluna Acıbadem olarak giriş yaptığı zaman Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklaması var her mevkide en iyilerden oluşan bir listem var en üstekini alıyorum ben voleyboldan anlamam diye ki o kadrolar bile iki final four kaybetti o gün Galatasaray antrenörü Gökhan Edman Fenerbahçe iki takım kuruyor dediği zaman eleştirilmişti. Şimdi Ataman Güneyligil'in elindekikadro Galatasaray tarihinin en iyikadrolarından biri olabilir ama Bugünkü Vakıfbank'a da Eczacıbaşı'na da denk değildir. Ha tek maçlı ya da iki maçlı elememinasyonda her takımı yenme ihtimalimiz elbet var günlük şartlarda ama daha ilerisi için ne ka ekmek o ka köfte.
 
Son düzenleme:
Y5g5gp.jpeg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi 4. tur son maçında Vakıfbank’ı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Mücadeleye iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Takımımız birinci set ilk teknik molasına 8-6, ikinci teknik molaya ise 16-15 önde girmeyi başardı. 18-18’de skoru eşitleyen konuk ekip, farkı 2 sayıya kadar çıkardı. 18-20’de başantrenör Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Farkı kapatamayan takımımız, 20-23’te ikinci mola hakkını kullansa da arka arkaya bulduğu sayılarıyla ilk seti 21-25 kazanan Vakıfbank oldu.

Setlerde 1-0 öne geçen Vakıfbank, ikinci sette de kontrollü oyununu sürdürdü. Vakıfbank, ikinci set ilk teknik molasına 5 sayı farkla 3-8 önde girmeyi başardı. Fark 6 sayıya çıkınca başantrenör Ataman Güneyligil mola aldı. Molanın ardından bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan takımımız, ikinci teknik molaya da 10-16 geride girdi. Takımımız Ruseva’nın üst üste bulduğu sayılarla set sonunda etkili olsa da Vakıfbank ikinci seti de 22-25 kazandı ve karşılaşmada 2-0 öne geçti. İlk iki seti kazanan Vakıfbank bu sonuçla D Grubu’nda liderliği garantilemiş oldu.

Konuk ekip üçüncü sete de etkili sayılarla başladı. İlk teknik molaya 7-8 önde giren Vakıfbank oldu. Molanın ardından oyun üstünlüğünü ele alan takımımız 12-10 öne geçse de 14-14’te durumu eşitleyen Vakıfbank, ikinci teknik molaya da 15-16 önde girmeyi başardı. Teknik molanın ardından karşılıklı sayılarla ilerleyen seti 25-22 ile kazanan Galatasaray oldu. Takımımız karşılaşmada durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sete de etkili başlayan takımımız ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya ise 16-13 önde girdi. 19-19’da önce skoru eşitleyen konuk ekip, ardından öne geçerek dördüncü seti 24-26, maçı da 3-1 kazandı.

Vakıfbank, D Grubu’nda oynadığı 6 maçta 6 galibiyet alarak 17 puanla lider olurken, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alan takımımız topladığı 12 puan ile gruptan çıkarak adını çeyrek finale yazdırdı.

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 6’lı Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Mart Cuma günü yapılacak. 6’lı Play-Off turunda ilk maçlar 20-22 Mart 2018, rövanşlar ise 3-5 Nisan 2018 tarihlerinde oynanacak. Rakiplerini eleyen 3 takım ile Final Four’un ev sahipliğini yapacak ekip, 2017-2018 sezonu şampiyonluğu için mücadele verecek.
 
KFgxUG.jpg


Filenin Dişi Aslanları, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alan takımımız, topladığı 12 puanla gruptan çıkarak adını çeyrek finale yazdırdı.

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 6’lı Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Mart Cuma günü yapılacak. 6’lı Play-Off turunda ilk maçlar 20-22 Mart 2018, rövanşlar ise 3-5 Nisan 2018 tarihlerinde oynanacak.
 
Onlardan daha iyi kadroyuz. Elenirsek Ataman Güneyligil sayesinde olur. Dinamo Kazan ciddi maç bile yapmadı, Partizan, Mar. Plovdiv ve Chemik grubunda biz olsak set vermezdik.

İki takımın da üstün olduğu pozisyonlar var. O yüzden 1-2 oyuncumuza güvenip onlardan iyiyiz diyemem. Bir kere bizden pasör olarak iyiler. Baştan öne geçiyorlar. Ayrıca hoca olarak da sıkıntılıyız. 24-10 öne geçsek bile bu seti aldık diyemiyoruz. Büyük maçlarda ortada kaybolan bir hoca. Tüm bu faktörleri hesaba katarsak ben onları daha favori görüyorum.
 
Bu arada Dinamo Kazan'ın gelmesi %33 değil %50 yani fifti fifti. Alba Blaj'ın ben 2. olduğunu sanıyordum birinci olarak çıkınca, Vakıfbank da grubumuzda yer alınca, kura çekiminde 2 muhtemel rakibimiz kaldı. Açıkçası ben Dinamo Kazan'dan da Novara'dan da korkuyorum. Ve onların bize karşı favori olduklarını düşünüyorum. Yeneriz, eleriz o ayrı mesele. Ama maçlar öncesi bizden favori olarak çıkacaklar.

Sebeplerine gelirsek;

Dinamo Kazan tecrübeli bir takım. Sürekli bu seviyedeler. 2014'te Avrupa'nın en büyüğü oldular. 2017'de CEV Cup'u aldılar. Rus Milli Takımı gibi voleybolda ekol bir ülkenin yarısını oluşturuyorlar. Ayrıca ŞL'nin en uzun takımı durumundalar. Gruplarda 6/6 yaptılar. Her ne kadar rakipleri zor olmasa da 6 maçta sadece 2 set verdiler.

Novara son yıllarda adını duyuran bir takım. İmoco ve fenerin olduğu grupta lider çıktılar. Geçen İtalya Kupası'nı aldılar yine İmoco'yu yenerek. Egonu gibi genç ama kaliteli bir yeteneğe sahipler. Ayrıca nasıl Türk kadın voleybolcu denince akla ilk Neslihan geliyorsa onlarda da İtalyan kadın voleybolcu denince akla gelen ilk isim olan çok tecrübeli Francesca Piccinini'ye ve Skorupa gibi tecrübeli ve kaliteli pasöre sahipler. Ve ayrıca eski antrenörümüz Barbolini onları çalıştırıyor. Ataman hoca da onun yardımcısıydı. Yani Ataman hocanın oyun içinde ne yapacağını kestirebilir. Böyle bir dezavantajımız da olacak maalesef.

Açıkçası ben büyük maçlarda rezil olan Ataman hoca ve Gamze'yle F6'nın son etap olduğunu düşünüyorum. Umarım bu lafları bana yedirirler. Ve hiç üzülmem de gocunmam da yeter ki F4 görelim, o kupayı alalım. Ama durum bu yani. Galatasaraylı olmamız objektif bakışın önüne geçmemeli.
 
Son düzenleme:
CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde Normal Sezon Tamamlandı! 6. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 6'lı Play-Off'a Kalan Takımlar:


A GRUBU


Mulhouse 1-3 Rzeszow

Volero Zürich 3-0 Alba Blaj


2JP5A0.png





B GRUBU

Fenerbahçe 3-1 Agel Prostejov

Igor Gorgonzola 3-1 Conegliano


W7oEML.png





C GRUBU


Chemik Police 3-2 Partizan

Dinamo Kazan 3-1 Mar. Plovdiv


bB9YNV.png





D GRUBU


Dinamo Moskova 3-0 Budowlani

Galatasaray 1-3 Vakıfbank


LbGEB1.png





6'lı Play-Off'a Kalan Takımlar:

Galatasaray (Türkiye)

Vakıfbank (Türkiye)

Igor Gorgonzola Novara (İtalya)

Imoco Volley Conegliano (İtalya)

Dinamo Kazan (Rusya)

Volero Zürich (İsviçre)


CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 6’lı Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Mart Cuma günü yapılacak. 6’lı Play-Off turunda ilk maçlar 20-22 Mart 2018, rövanşlar ise 3-5 Nisan 2018 tarihlerinde oynanacak.



Bilgi: Alba Blaj (Romanya), CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde ev sahibi olduğu için final four oynamaya hak kazandı.
 
Son düzenleme:
Tek umudumuz Alba'nin gelmeseydi bence o da ev sahipligi yapiyor. Cev de tipki ULEB euroleague gibi adaletsiz yaptirimlar uyguluyor. Ne oldugu belirsiz Alba F4'de direk saka gibi
 

Üst