2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Herkes 8 yabancılı kadro kuruyor ama bence bütçemiz buna yetecek gibi değil. 8 yabancı almaktansa 6-7 yabancılı kadrolar bizim için daha olası bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Butce yetse bile 8 yabanci eger iskeleti cok ust duzey oyuncular olusturmuyorsa saglikli degil. Degisen Euroleague fiksturunde bir nebze oyuncular sure alabiliyor ama bu seferde takim kimyasindan odun verilebiliyor, tribune gonderdigin oyuncu takimdan kopabiliyor, Eurocup'da bunu tolare etmek imkansiza yakin.

Can, Sinan, Goksenin, Preldzic, Ege, mumkunse Furkan + 6 yabanci ile kurmak lazim kadroyu. Sezon icerisinde eksik bolgeni tespit edip hedefin dogrultusunda 1 yabanci daha eklersin. En saglikli yol bu gibi gozukuyor.

Fransa Ligini çok kısa yazacağım maalesef. Vakit darlığı kusura bakmayın.

Fransa Liginden Chalon'u beğeniyorum. Muhtemelen Şampiyon olacaklar. Bu takımda Cameron Clark öne çıktı çok. Cameron Clark'ı geçen yıl summer league sırasında iki üç kere yazmıştım. Avrupa'da başarılı olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyordum ve patlama yaptı gerçekten de. Ancak, 3 ve 4 oynayabilen Braimoh'u daha çok beğendiğim için ve çok daha ucuza malolacağı için Clark'ı listeme almadım bu yıl.

Chalon'da beğendiğim iki farklı oyuncu var . Birincisi Moustapha Fall . 2.18 boyundaki dev oyuncunun , bugüne kadar ölçülmüş en uzun 2. kulaç boyu olduğu söyleniyor. 2014 yılında drafta girdi ve seçilmedi. Bu yıl , Fransa Liginin en iyi savunmacısı seçildi. Gerçekten de pota altında büyük bir caydırıcı ve kaleci bir pivot. Sahayı hızlı koşan ve boyuna göre savunmada oldukça mobil bir oyuncu. Şutu yok (serbest atış %58) ama pota altında oldukça etkili. Saha görüşü de çok iyi ve pota altından boş oyuncuyu görmekte istisnai bir yeteneği var. 6-7 tane asist yaptığı maçlar var.Takımda görmek isterim açıkçası. Daha fazla ayrıntıya girmeden , güzel hazırlanmış bir scout videosu var. Onu atayım. Bence kaçırmamak lazım.

[video=youtube;-RHiuRorn6c]https://www.youtube.com/watch?v=-RHiuRorn6c&t=120s[/video]

Chalon'dan beğendiğim diğer oyuncuda John Roberson.. Undersized bir oyuncu ama savunmada gayretli . 7 asist ortalamasıyla oynuyor. şut yüzdeleri gayet iyi. Takım oyuncusu, zorlama yapmıyor. Hem takımı oynatıyor hem de gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmıyor.

[video=youtube;cNizuiepR9Y]https://www.youtube.com/watch?v=cNizuiepR9Y[/video]

İtalya Ligi beni bu sene cezbetmedi . Yazacak fazla bir şey yok . Sadece , 2 sene önce forumda Furkan Dillice'nin yazdığı Aaron Craft'ta çok olumlu gelişmeler gördüm. Harika savunmasının yanına yaratıcılık eklemiş durumda. Olur da Mccollum kalırsa, yanına düşünülebilecek bir oyuncu. Onun dışında , tanıdığımız Marcus Landry'nin MVP olduğu bir yıl oldu. Özel bir yıl değil , İtalya Ligi için.

Böylece toplamda 9 tane genç yatırım yapılabilecek oyuncu ortaya çıkmış oldu. Şöyleki ;

PG : Josh Adams , Pierria Henry, John Roberson , (Aaron Craft)
SG: Chris Babb
SF: James Bell
PF: Suleiman Braimoh , Dyshawn Pierre
C:: Moustapha Fall

Cem abi önerilerin için çok teşekkür ederim.
Yazılarını okumaktan büyük keyif alıyorum gerçekten..

Fall, gelirse inşAllah yeni Ndong'umuz olur.
John Roberson da tam Ufuk Sarıca'lık oyuncuymuş...

Ricky Ledo, Kyle Fogg tarzı skorerlerin sınırlı yapılarda çok başarılı olabileceklerini düşünmüyorum. Orta seviyede Edwin Jackson da bu skorerler gibi görünse de 2 numara özelinde iyi bir savunması var onlara göre. Bu tarz yapılarda eğer Goudelock gibi üst profil bir skorer değilse çok fazla tercih edilmemesi taraftarıyım.

Bu yıl diğer ligleri çok fazla takip edemedim oyuncu isminden ziyade kurmamız gereken yapıda mutlaka atletik, iyi savunmacı bir 3 numara taraftarıyım.

Kuracağımız yapıya gelirsek DeAndre Kane ismi çok yaygın. Kane ya da Boatright gerçekten iyi seçimler olabilir bizim adımıza. Khovstov'un da Nizhny dışında pek iyi performans göstermemesi sebebiyle benim için Boatright bir adım daha önde olsa da. Yanına mutlaka oyunu yarı sahada kontrol edecek bir guard gerekiyor. Son 3 yılda biz bunu daha çok Micov'la yaptık ancak hem Micov'un ilerleyen yaşı hem de fizik olarak düştüğünü düşünürsek forvet tercihimizi değiştirip, o işi de 1 numarayla beraber oynayabilecek yeri geldiğinde tek başına orada oyun yönlendirebilecek bir oyuncu olmalı. Pangos, Westermann ya da Micic bizim için o işi yapacak düzeyde bence. 2-3 numara için konuştuğumuz isimlere bakarsak hem Sant Ross, hem Ponitka. Durumuna göre Coty Clarke (2,3,4 savunabiliyor olması) sebebiyle bence bizim için önemli tercihler olabilir. Eğer yine şutörlü bir sistemin peşindeysek topu yere vuran tarzından çok hoşlanmasam da Bertans akıllarda tutulabilir.

Uzun oyuncular konusunda aklımda pek isim yok. Bir yandan Patric Young alınabilir bir risk gibi dursa da sezon ortası hamle şansımızı bilemediğim için biraz daha arkalarda tutmak faydalı olacaktır. Bu yıl Kuban'da sözleşmesi biten Kevin Jones bizim için iyi bir 4 numara. Eğer dış savunmacılar konusunda istediğimiz hamleler yapılabilirse Austin Daye, Eurocup seviyesi için çok önemli bir oyuncu. Orada da düşünmemiz gereken profile bakacak olursak öncelikle Furkan ya da Sinan'dan birini tercih etme durumumuza göre Furkan'ı tercih ederim. Bir de atletik uzunla orayı tamamlayabiliriz. Sinan kaldığı takdirde kısa rotasyonunda 1 kişi dışarda kalır 2 uzunla geçebiliriz. Seçeceğimiz 2 uzunun profili 20-20'den çok 26-14 tarzında olmalı yani ikinci pivot biraz daha az süre alacak tarzda olmalı. Olympiakos'da ki Birch-Milutinov tarzı ya da Efes'te Dunston-Kirk gibi.

Umarım bu kadar çaba boşa gitmez, Deon Thompson tarzı adım atması 500 bin dolardan başlayan, belini döndüremeyen yabancılardan çok sıkıldım çünkü.

- Shermadini de listeye eklenebilir, İspanya'da son iki sezondur hiç fena değil. Bu yıl kariyer sezonunu oynadı adeta.

- Savunması iyi kuvvetli bir kısa arıyorsak Mardy Collins'i seçebiliriz, potaya gider kuvvetli vs.

- Sinan devam etmezse Boatright&Micic ikilisi cuk oturabilir örneğin.

- Şutör transferi için Ryan Toolson ve Sasu Salin boşta.

- Orelik 3-4 olarak kullanabileceğimiz ve şutuna güvenebileceğimiz bir transfer olur.

- Ucuza atletik pivot bakacak olursak Vince Hunter Avtodor'da fena değildi.

Son düzenleme:
Hiç macera aramaya gerek yok 1 numaraya micic- pangos - fogg dan birini getir 2 numaraya ryan toolson 3 numaraya james nunnaly fener bırakırsa bırakmazsa shaq mckissic 4 numara adrian moerman 5 numara paraqhouski veya Alex kirk ten biri yanınada lasmeyi getir gelmezse zach auguste al bitsin bu iş

Pg:Renfroe-Kane-Can
Sg: Paul(Taylor)-Göksenin
Sf:Clarke(Hopson)-Okben
Pf:Moerman(Gill)-Ege
C:Auguste(Sims)-Kirk

Şöyle bir kadro kurabiliriz umarım gerçi bunun da 5,5 M'si var

Moderatör tarafında düzenlendi:
McCollum/Theodore/Q.Cook - Can Korkmaz

Brandon Paul - Sinan - Can Maxim Mutaf

Donta Smith - Göksenin

Adrien Moerman/Austin Daye - Metecan - Ege

Agusto Lima/Patrick Young - Gasper Vidmar

Ne düşünüyorsunuz kadro hakkında? Bence Smith'in fizik üstünlüğü üzerinden tempolu bir şekilde oyunu organize edersek ciddi başarı getirebilir bu takım. Takım yorulunca da tempoyu düşürüp Sinan'ın ikili oyunları ve guardımızın birebirleri üzerinden sayı bulabiliriz.

McCollum/Theodore/Q.Cook - Can Korkmaz

Brandon Paul - Sinan - Can Maxim Mutaf

Donta Smith - Göksenin

Adrien Moerman/Austin Daye - Metecan - Ege

Agusto Lima/Patrick Young - Gasper Vidmar

Ne düşünüyorsunuz kadro hakkında? Bence Smith'in fizik üstünlüğü üzerinden tempolu bir şekilde oyunu organize edersek ciddi başarı getirebilir bu takım. Takım yorulunca da tempoyu düşürüp Sinan'ın ikili oyunları ve guardımızın birebirleri üzerinden sayı bulabiliriz.

Bu kadroyu kısmen tuttum.

Theodore-Mehmet Yağmur-Can
B.Paul-Can Maxim
Orelik-Göksenin
Moerman(Daye)-Metecan-Ege
Young-Vidmar

Sinan çok para alıyor gerek yok bu yüzden.
Gerektiğinde Metecan da 3 oynar.
Belki atletizm sorunu yaşarız bu kadroda.
Onun dışında iyi kadro olur Filipovski'nin elinde...

Bu kadroyu kısmen tuttum.

Theodore-Mehmet Yağmur-Can
B.Paul-Can Maxim
Orelik-Göksenin
Moerman(Daye)-Metecan-Ege
Young-Vidmar

Sinan çok para alıyor gerek yok bu yüzden.
Gerektiğinde Metecan da 3 oynar.
Belki atletizm sorunu yaşarız bu kadroda.
Onun dışında iyi kadro olur Filipovski'nin elinde...

Sinan ve Donta Smith'i çıkarırsak bu kadroda yönlendirici oyuncu eksikliği olacak ama. Oyunu yönlendirecek bir tek Theodore kalıyor bu kadroda. Rakip onu kitlediği zaman çözüm üretecek başka kimse yok. Bu yüzden Orelik yerine Donta Smith olmalı bence. Bu arada bence Mehmet Yağmur da Sinan'dan çok daha ucuza oynamayacak. 100-150bin daha fazla verip Sinan'ı tutmak çok daha mantıklı bir hamle olur bence.