Fransa Ligini çok kısa yazacağım maalesef. Vakit darlığı kusura bakmayın.
Fransa Liginden Chalon'u beğeniyorum. Muhtemelen Şampiyon olacaklar. Bu takımda Cameron Clark öne çıktı çok. Cameron Clark'ı geçen yıl summer league sırasında iki üç kere yazmıştım. Avrupa'da başarılı olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyordum ve patlama yaptı gerçekten de. Ancak, 3 ve 4 oynayabilen Braimoh'u daha çok beğendiğim için ve çok daha ucuza malolacağı için Clark'ı listeme almadım bu yıl.
Chalon'da beğendiğim iki farklı oyuncu var . Birincisi Moustapha Fall . 2.18 boyundaki dev oyuncunun , bugüne kadar ölçülmüş en uzun 2. kulaç boyu olduğu söyleniyor. 2014 yılında drafta girdi ve seçilmedi. Bu yıl , Fransa Liginin en iyi savunmacısı seçildi. Gerçekten de pota altında büyük bir caydırıcı ve kaleci bir pivot. Sahayı hızlı koşan ve boyuna göre savunmada oldukça mobil bir oyuncu. Şutu yok (serbest atış %58) ama pota altında oldukça etkili. Saha görüşü de çok iyi ve pota altından boş oyuncuyu görmekte istisnai bir yeteneği var. 6-7 tane asist yaptığı maçlar var.Takımda görmek isterim açıkçası. Daha fazla ayrıntıya girmeden , güzel hazırlanmış bir scout videosu var. Onu atayım. Bence kaçırmamak lazım.
[video=youtube;-RHiuRorn6c]https://www.youtube.com/watch?v=-RHiuRorn6c&t=120s[/video]
Chalon'dan beğendiğim diğer oyuncuda John Roberson.. Undersized bir oyuncu ama savunmada gayretli . 7 asist ortalamasıyla oynuyor. şut yüzdeleri gayet iyi. Takım oyuncusu, zorlama yapmıyor. Hem takımı oynatıyor hem de gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmıyor.
[video=youtube;cNizuiepR9Y]https://www.youtube.com/watch?v=cNizuiepR9Y[/video]
İtalya Ligi beni bu sene cezbetmedi . Yazacak fazla bir şey yok . Sadece , 2 sene önce forumda Furkan Dillice'nin yazdığı Aaron Craft'ta çok olumlu gelişmeler gördüm. Harika savunmasının yanına yaratıcılık eklemiş durumda. Olur da Mccollum kalırsa, yanına düşünülebilecek bir oyuncu. Onun dışında , tanıdığımız Marcus Landry'nin MVP olduğu bir yıl oldu. Özel bir yıl değil , İtalya Ligi için.
Böylece toplamda 9 tane genç yatırım yapılabilecek oyuncu ortaya çıkmış oldu. Şöyleki ;
PG : Josh Adams , Pierria Henry, John Roberson , (Aaron Craft)
SG: Chris Babb
SF: James Bell
PF: Suleiman Braimoh , Dyshawn Pierre
C:: Moustapha Fall