2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Genel menajerlik pozisyonu için Banvit'in GM'i Turgay Zeytingöz'e teklif götürmek lazım. Tufan Ersöz olsun da isterim fakat yapabilir mi yapamaz mı veya kabul eder mi muallaktayım. Banvit'in koç ve oyuncu seçimleri son senelerde malum. İyi yönetilen bir kulüp. Turgay beye twitter'dan isteğimi dile getirdim o da güzel dilekler için teşekkür etti sağolsun. Burçin Aslan umarım en doğru ismi getirir. Belki de Oktay hocayla önceden bu konuda konuşuldu gelecek isim bellidir bilmiyorum ama bakalım...

Galatasaray basketbolda Litvanyalı guard Adas Juskevicius ile görüşüyor. Anlaşma sağlanması halinde kalan 2 transfer hakkından birisi bu oyuncu için kullanılacak. Oktay Mahmuti bir de 5 numara istiyor https://t.co/gjCrZXrxV4. via: Gamaspor
Ne olursa olsun Litvanyalı guard olsun doğru haberse inanılmaz iyi takviye olur.

Güzel bir hamle gibi gözüküyor. Oyuncunun videolarına göz gezdirdim. Şut stili de gayet iyi. Transferin gerçekleşmesi yüksek ihtimal deniyor. Koçumuzun istediği bir oyuncu olduğu için gelmesi taraftarıyım ben de. Umarım yasak kalkar ve takıma süratle katılır. 28 Ocak'a kadar ne kadar idmana çıkarsa o kadar iyi olur. Bu transferin yanında bir pivot transferi de umarım netleşmiştir çünkü acil ihtiyaç o.

Nereden bakınca iyi hamle olarak gözüküyor tam olarak? 28 yaşında adını söyleyemediğimiz takımın fark yaratamayan guardını alıyoruz, Pollyannacılık oynamayalım şimdi lütfen. Bu rezil halimizle bizim çıktığımız gruptan çıkamayan takımın guardı, kariyerinde Rytas-Zaragoza sezonları bulunan bunlarda 3. guard olmanın üstüne çıkmışlığı yok. Geçen yıl Eurocup bile oynayamayan Zaragoza'nın 3 .guardı, 2 Galatasaray maçında toplam 13 verimlilik puanı yapan bir oyuncu.
Youtube videosundan adamın en iyi anlarını izleyerek yorum yapınca Ege Arar da David Robinson oluverir 2 dakikada. Oyuncunun kariyerinde oynadığı takımlar, kaç dakika süre alabildiğinin kaydı var neyse ki daha sağlıklı analizler yapabiliyoruz.

Beğenmediğimiz Renfroe Münih'te liderlik yaptı, Taylor da Alba Berlin gibi bir takımın 1.guardı ve yönlendiricisiydi. İsim olarak onların 3-4 level altında bir transfer yapıyoruz, istediğiniz kadar güzelleyin.

Mahmuti en sevmediğim olayı vasat Avrupalı Baltık-Hırvat topçusu toplama işine erkenden başlayacak gibi

Son düzenleme:
Ne olursa olsun Litvanyalı guard olsun mu ? Bu nasıl bir mantıktır ? Üstelik adamlar son yıllarda istikrarsızlık abidesi Kalnietis'le oynarken. (Yanlış anlaşılma olmasın, milli takımda ilginç şekilde hep iyi oynuyor ama bu kulüplerde istikrarsız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.)

Cidden bunun neresi iyi hamle ben de anlayamadım. Umarım yalan haberdir.

Son düzenleme:
Daha geçen yılın Zaragoza'sında süre alamayan, adını bu sene ilk kez duyduğum bir takımın 29 yaşındaki guardına tamam diyecek kadar seviye düşürdüysek yazık bu takıma. Yeni Savovic tarzı isimlerle kadroyu dolduracaksa hoca da ayıp eder

Son düzenleme:
Arkadaş tamam bütçe yok eyvallah ama olmayan bütçeyi ne diye böyle katkı vereceği garantisi olmayan, abuk subuk oyunculara harcıyoruz? Henry Walker'i alacağımıza U20'den bir genç koysaydık daha iyiydi. Hem o kadar maaşı olmazdı, hem tecrübe kazanırdı hem de yabancı hakkımızı kullanmazdık. Bu sezon artık çöpe gitti bunu kabullenmek lazım. Eurocup'da gruptan çıkamayacağız ve ligde çeyrek finalden ötesi olmayacak. Bu sezonu iyi kötü elimizdeki kadroyla götürmemiz lazım. Bu takıma bu saatten sonra Lebron'u getirsek ne olacak? Kalan bütçeyi aceleyle çöp oyunculara harcamayalım, yeni sezona saklayalım. Sonra maazallah yine transfer yasağı yeriz.

Arkadaş tamam bütçe yok eyvallah ama olmayan bütçeyi ne diye böyle katkı vereceği garantisi olmayan, abuk subuk oyunculara harcıyoruz? Henry Walker'i alacağımıza U20'den bir genç koysaydık daha iyiydi. Hem o kadar maaşı olmazdı, hem tecrübe kazanırdı hem de yabancı hakkımızı kullanmazdık. Bu sezon artık çöpe gitti bunu kabullenmek lazım. Eurocup'da gruptan çıkamayacağız ve ligde çeyrek finalden ötesi olmayacak. Bu sezonu iyi kötü elimizdeki kadroyla götürmemiz lazım. Bu takıma bu saatten sonra Lebron'u getirsek ne olacak? Kalan bütçeyi aceleyle çöp oyunculara harcamayalım, yeni sezona saklayalım. Sonra maazallah yine transfer yasağı yeriz.

Walker başlı başına saçmalık da yerine U20^den genç koysaydık daha iyi sözü ancak lafta kalır. Alt yapının en potansiyelli oyuncusu Ege'ye bile denmedik laf kalmadı.

Nereden bakınca iyi hamle olarak gözüküyor tam olarak? 28 yaşında adını söyleyemediğimiz takımın fark yaratamayan guardını alıyoruz, Pollyannacılık oynamayalım şimdi lütfen. Bu rezil halimizle bizim çıktığımız gruptan çıkamayan takımın guardı, kariyerinde Rytas-Zaragoza sezonları bulunan bunlarda 3. guard olmanın üstüne çıkmışlığı yok. Geçen yıl Eurocup bile oynayamayan Zaragoza'nın 3 .guardı, 2 Galatasaray maçında toplam 13 verimlilik puanı yapan bir oyuncu.
Youtube videosundan adamın en iyi anlarını izleyerek yorum yapınca Ege Arar da David Robinson oluverir 2 dakikada. Oyuncunun kariyerinde oynadığı takımlar, kaç dakika süre alabildiğinin kaydı var neyse ki daha sağlıklı analizler yapabiliyoruz.

Beğenmediğimiz Renfroe Münih'te liderlik yaptı, Taylor da Alba Berlin gibi bir takımın 1.guardı ve yönlendiricisiydi. İsim olarak onların 3-4 level altında bir transfer yapıyoruz, istediğiniz kadar güzelleyin.

Mahmuti en sevmediğim olayı vasat Avrupalı Baltık-Hırvat topçusu toplama işine erkenden başlayacak gibi

Sevgili Onur, doğru yerlere temas etmişsin. Video konusunda da katılıyorum. Transfer olur olmaz veya başarılı olur olmaz şimdilik herkes bir öngörü elbette yapar fakat Alex Renfroe ve Taylor elimizde şu an. Koç Mahmuti takıma geldi birkaç idmana ve 2 maça çıktı. Kafasında da muhakkak bir planı vardır. Varsayım yaparsak Renfroe'dan vazgeçip Renfroe yerine özellikle hücumda şut tehlikesiyle ve ikili oyunlarla (alınacak bir pivot transferiyle) çeşitlilik yaratacak bir isim alınması bu kadar eleştiriyi hakediyor mu? Kaldı ki bir iddia şu an her ne kadar transfer gerçekleşecek gibi dense de...

Mevcut durumda yönetilememezlik sebebiyle bu sene kalan bütçe opsiyonu da malum. Keşke bu oyuncudan daha iyisini alsak tabiki herkes ister.

Beyler tamam oyuncu fazla tanınmamış olabilir ama bu adam Litvanya milli takımında oynadı mesela Tofaştan önce Micic'i kim tanıyordu ? Gaziantepten önce Davon Jeffersonu kim tanıyordu ? (30 yaşını geçmiş olmasına rağmen) bazen böyle no-name oyuncular size çok şeyler kazandırır bu adam kötü çıksa bile birşey olmaz çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok en fazla sezon sonu takımdan yollarız zaten alacağı maaşta fazla değildir. Ama hamle tutarsa gelecek sezon için hem takımda kalır hem de belki bu sezon play off yapabiliriz bence alınacak uzun isim John Bryant olmazsa başka bir no-name uzuna yönelmeliyiz bu hamleler çok riskli ama riskli olduğu kadarda önemli ve tutarsa çok güzel olabilecek hamleler :)

Transfer yanlışlarına devam. Taylor ve Renfoe varken 3. Yabancı hakkımızı da pgden yapıyoruz. Walker dahi daha mantıklı bir hamleydi. Bu transferin savunulacak hiç bir tarafı yok..

Beyler tamam oyuncu fazla tanınmamış olabilir ama bu adam Litvanya milli takımında oynadı mesela Tofaştan önce Micic'i kim tanıyordu ? Gaziantepten önce Davon Jeffersonu kim tanıyordu ? (30 yaşını geçmiş olmasına rağmen) bazen böyle no-name oyuncular size çok şeyler kazandırır bu adam kötü çıksa bile birşey olmaz çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok en fazla sezon sonu takımdan yollarız zaten alacağı maaşta fazla değildir. Ama hamle tutarsa gelecek sezon için hem takımda kalır hem de belki bu sezon play off yapabiliriz bence alınacak uzun isim John Bryant olmazsa başka bir no-name uzuna yönelmeliyiz bu hamleler çok riskli ama riskli olduğu kadarda önemli ve tutarsa çok güzel olabilecek hamleler :)
Davon Jefferson da Micic de oldukça bilinen oyunculardı, no name denemezler bence.. Davon Jefferson ise daha İsrailde Maccabi Haifa'da oynarken oldukça istediğim ve forumda önerdiğim bir oyuncuydu.

Bazen no name oyuncular çok iş yapar, bazen çok isimli oyuncular iş yapmaz. Önemli olan oyuncunun kalitesi, transfer yaparken oyuncunun geçmişinden çok kalitesine bakılması taraftarıyım. Diğer taraftan ismi geçen oyuncu çok bildiğim bir oyuncu değil ama pek tabi ki iyi bir oyuncu da olabilir ben pek tanımıyorum. Oyuncuyu izledikten sonra kişisel yorumumu yapabilirim ama eğer vazgeçilecek oyuncu Renfroe olursa onun ciddi bir hata olacağını düşünüyorum. Çünkü daha önce de defalarca söylediğim gibi Renfroe bu takımın en önemli oyuncularından birisi.. O yüzden de Hopson ve Renfroe'dan vazgeçilmesi taraftarı değilim, onları kazanmaya çalışmak lazım.

Mahmuti'nin gelmesini en çok isteyen insanlardan biri olarak kendisinden beklentim transferde titiz davranması ve takımla ilgili radikal kararlar alırken iyi düşünmesi.. Mahmutiyi çok severim ama gelecek sezon kadro kurarken de takımı yalnızca Yugoslav kökenli yabancılardan kurmaması gerektiğini düşünüyorum. Sadece Amerikalı da bence çok mantıklı değil, sadece Yugoslav kökenli oyunculardan kurmak da.. Bunlardan kaliteli ve iyi bir harman yapılması gerektiğini düşünüyorum genel olarak. Yugoslav kökenli oyuncular işin akıl yönünde gerçekten önde olsalar da, gerçekten yetenekli ve Avrupa basketboluna uyum sağlayabilecek yapıda olan Amerikalıların da bu kıtada ciddi fark yarattığını ve her daim de yaratacağını düşünüyorum.

Kardeşim dediklerin bir kenara verdiğin örnekler maalesef felaket. Hadi geçilmez ya Davon Jefferson'ı geçiyorum, Micic nasıl no-name oluyor hiç anlamadım. Altyapı milli takımlarında adından bayağı söz ettirmiş, 19 yaşında Adraiyatik liginde 25+ dakika alıp, 10+ sayı, 5+ asist ortalamaları yakalamış, aynı yaşta Sırbistan Milli Takımının Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçilmiş, 20 yaşında bonservis bedeli ödenerek Euroleague oynayan Bayern'e transfer olmuş bir oyuncu Micic. Kaldı ki çok önemli 1-2 sakatlık yaşamasa Bayern'de muhtemelen bu çıkışı yapacak bir oyuncuydu Micic. O sakatlıklar sonrası geçiş senesi oldu ona Tofaş yoksa EL seviyesinden muhtemelen hiç düşmezdi buralara. Ayrıca bu sakatlıklara rağmen şuan bu seviyeye gelen Micic'in yaşı hala 23-24 sanırım.

Arkadaşlar kulüp televizyonunda her hafta olduğu gibi Son Topa Kadar programı şu an devam ediyor. Konuk eski oyuncumuz Fatih Solak. Kendisi içerideki tüm maçlara geliyor ben şahidim. Ben stuff ve oyuncu arkadaşlarla konuşuyorum açıkçası Erman Kunter bu zamana kadar düzgün çalıştırmamış , Oktay hoca ile sistem değişti dedi. Ayrıca S.Hopson gitti diyor. Gelecek oyuncular var dedi. Biri Juskevicius (benim tahminim) diğeri de pivot transferi olacak.

Edit: Eski oyuncumuz Caner Topaloğlu ile sözleşme imzalamışız (David Pick son dk tweet attı)

Son düzenleme:
Arkadaşlar kulüp televizyonunda her hafta olduğu gibi Son Topa Kadar programı şu an devam ediyor. Konuk eski oyuncumuz Fatih Solak. Kendisi içerideki tüm maçlara geliyor ben şahidim. Ben stuff ve oyuncu arkadaşlarla konuşuyorum açıkçası Erman Kunter bu zamana kadar düzgün çalıştırmamış , Oktay hoca ile sistem değişti dedi. Ayrıca S.Hopson gitti diyor. Gelecek oyuncular var dedi. Biri Juskevicius (benim tahminim) diğeri de pivot transferi olacak.

Edit: Eski oyuncumuz Caner Topaloğlu ile sözleşme imzalamışız (David Pick son dk tweet attı)

Hopson şu kötü takımda taraftara heyecan veren nadir oyunculardan biriydi. Takımda maç kazandırabilecek 2 oyuncudan da biri. Doğruysa yazık olmuş. Madem Juskevicius ayarında bir yabancı transferi yapacaktık, kendisinden 1 gömlek daha üstün Can Korkmaz'ı bırakmasaydık keşke.
Asıl bomba Caner Topaloğlu ne alaka ya ? Genç takımdan biri oynasın daha iyi...
Küme düşmeyi hakkediyoruz. Az kaldı zaten, düşmenin bana göre "1" numaralı adayıyız ve düşeceğiz...

Hopson şu kötü takımda taraftara heyecan veren nadir oyunculardan biriydi. Takımda maç kazandırabilecek 2 oyuncudan da biri. Doğruysa yazık olmuş. Madem Juskevicius ayarında bir yabancı transferi yapacaktık, kendisinden 1 gömlek daha üstün Can Korkmaz'ı bırakmasaydık keşke.
Asıl bomba Caner Topaloğlu ne alaka ya ? Genç takımdan biri oynasın daha iyi...
Küme düşmeyi hakkediyoruz. Az kaldı zaten, düşmenin bana göre "1" numaralı adayıyız ve düşeceğiz...

Şu dakikadan sonra genç oynatma lüksü görmüyorum, ki oynayabilecek bi genç de görmüyorum yıllardır Göksenin dışında. Oktay hoca bizzat Juskevicius'u istiyorsa verim alacağını da düşünüyorum, umut ediyorum. Ki şu şartlarda kulübe geleni öpüp başımıza koymamız lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scotty Hopson için alacakları ödenmediği için sözleşmesini tek taraflı feshetmiş tarzında bişeyler okudum, doğru mudur..? bilgisi olan var mı..?
Hopson'un ayrılmaması gerektiğini savundum ama görünen o ki ayrılırsa eğer bu bizim tercihimiz değil klasik Dursun Bakkal yönetimi zaafiyeti..

Arkadaşlar Hopson'la adı geçen isimleri kıyaslamam ben de. Hopson haklı olarak alacakları ödenmediği için sözleşmesini tek taraflı feshetmiş ama bizimkiler anlaşılan bilerek böyle bir politika izlediler. Hopson takımda kumaş olarak en kaliteli isimdi fakat sezon içine baktığımızda performans olarak ortada bir şey göremiyorum. Hoş takım olarak ortada bir şey yok o da ayrı... Erman Kunter'in son döneminde de süre alamıyordu Mahmuti'de denedi baktı ama son maçta da ağır şekilde azarlamıştı demek ki karşılıklı olarak iş kafaca bitmişti. Hopson'ın ayrılığı sonrası koç guard ve pivot bölgelerine yabancı birer isim alacağını hesap ettiğinden Hopson'ın yerine hiç olmazsa idmanlarda sayıyı tamamlayacak ve ligde de verebileceği kadar katkı verebileceği Caner ile anlaştı demek ki. Hayatta anı yaşamaya ve yarının temelinin bugün olduğuna inanan bir felsefeye sahip olduğum için bundan sonrakı süreçte ismi geçen Caner ve Juskevicius isimlerinin performanslarına ve ne vereceklerine bakacağım.

Şunu net olarak söylemek lazım. Bu işin şakası yok gerçekten küme düşme tehlikesi içindeyiz. Bu duruma getirmeyen insanların bu durumdan çıkmak için gösterecekleri her çabaya destek vereceğim ve bu takımı önce küme düşme hattından çıkarıp sonra da PlayOff'a sokabilirsek ne mutlu bize... İnşallah pivot transferi de yapılır çünkü en lazım isim pivot bölgesi bize. Arkadaşlar bugün inanın ki hiçbirimizin gelipte ya bu oyuncu şöyle kötü bu koç şöyle vizyonsuz bu yönetici şöyle vasıfsız deme lüksümüz kalmamıştır. El birliğiyle takımımızı, sevdamızı düzlüğe çıkartalım. Sonra önümüzdeki sezondan itibaren yapılan hamleleri net şekilde olumlu ya da olumsuz kritik ederiz. Birlik beraberlik zamanı bu şube için en azından...