2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Tek taraflı feshetti ifadesi hoşuma gitmedi. Sene sonuna kadar alır alacaklarını, daha önceki vakıalar gibi. Yazıklar olsun . Cidden , çıldırtacaklar bizi sonunda.

Arkadaşlar Hopson'la adı geçen isimleri kıyaslamam ben de. Hopson haklı olarak alacakları ödenmediği için sözleşmesini tek taraflı feshetmiş ama bizimkiler anlaşılan bilerek böyle bir politika izlediler. Hopson takımda kumaş olarak en kaliteli isimdi fakat sezon içine baktığımızda performans olarak ortada bir şey göremiyorum. Hoş takım olarak ortada bir şey yok o da ayrı... Erman Kunter'in son döneminde de süre alamıyordu Mahmuti'de denedi baktı ama son maçta da ağır şekilde azarlamıştı demek ki karşılıklı olarak iş kafaca bitmişti. Hopson'ın ayrılığı sonrası koç guard ve pivot bölgelerine yabancı birer isim alacağını hesap ettiğinden Hopson'ın yerine hiç olmazsa idmanlarda sayıyı tamamlayacak ve ligde de verebileceği kadar katkı verebileceği Caner ile anlaştı demek ki. Hayatta anı yaşamaya ve yarının temelinin bugün olduğuna inanan bir felsefeye sahip olduğum için bundan sonrakı süreçte ismi geçen Caner ve Juskevicius isimlerinin performanslarına ve ne vereceklerine bakacağım.

Şunu net olarak söylemek lazım. Bu işin şakası yok gerçekten küme düşme tehlikesi içindeyiz. Bu duruma getirmeyen insanların bu durumdan çıkmak için gösterecekleri her çabaya destek vereceğim ve bu takımı önce küme düşme hattından çıkarıp sonra da PlayOff'a sokabilirsek ne mutlu bize... İnşallah pivot transferi de yapılır çünkü en lazım isim pivot bölgesi bize. Arkadaşlar bugün inanın ki hiçbirimizin gelipte ya bu oyuncu şöyle kötü bu koç şöyle vizyonsuz bu yönetici şöyle vasıfsız deme lüksümüz kalmamıştır. El birliğiyle takımımızı, sevdamızı düzlüğe çıkartalım. Sonra önümüzdeki sezondan itibaren yapılan hamleleri net şekilde olumlu ya da olumsuz kritik ederiz. Birlik beraberlik zamanı bu şube için en azından...
Bilerek böyle bir politika izlendiğini düşünmüyorum, kaldı ki böyle bir politika da olmaz. Bu şubenin de bir itibarı var, Ataman'ı en çok eleştirdiğim noktalar bu itibarı sarsacak eylemler yapması ya da bu eylemlere ses çıkarmamasıydı.

Yani tahminimce bütün yabancı oyuncular isterlerse serbest kalabilecek durumdadırlar ama Hopson bu opsiyonu kullanmıştır diye tahmin ediyorum yani durum da gösteriyor ki bu şubedeki ödeme sorunları hiçbir zaman bitmiyor. Bütçenin bu kadar az olmasına rağmen hala ödeme problemi yaşanması da direkt olarak yönetime yazılır hiç kusura bakmasınlar.. Hiçbir zaman şu kulübü iyi yönetemediler ki, bu duruma şaşırayım.. Özbek yönetiminin bugüne kadar yaptığı toplam 10 tane olumlu hamle var mıdır..? hiç sanmıyorum.

Oktay Hoca başladı yine sözünü kolay geçirebileceği C kalite oyuncu toplama işine. Caner Topaloğlu-Juskevicius sırada da Adriyatik Liginden boş bir pivot transferi gelir muhtemelen.

Bütçe falan değil mesele, 2012 yanlışları aynen devam, o gün niye gitmesini dört gözle beklediğimi bir daha hatırlattı sağolsun.

Oktay Hoca başladı yine sözünü kolay geçirebileceği C kalite oyuncu toplama işine. Caner Topaloğlu-Juskevicius sırada da Adriyatik Liginden boş bir pivot transferi gelir muhtemelen.

Bütçe falan değil mesele, 2012 yanlışları aynen devam, o gün niye gitmesini dört gözle beklediğimi bir daha hatırlattı sağolsun.

Mahmuti de isterdi Ataman gibi Arroyo'yu falan almasını ama elde bütçe yok. 2012'de de yine bütçe düşüktü. Savovic, Songaila falan gelmişti ama mecburduk ve bu kadar tanınmıyorduk o zamanlar. O yüzden Oktay Hoca'nın bilerek C kalite dediğiniz oyuncuları alacağını sanmıyorum. Yıldız alamayız zaten geçelim, B seviye oyuncular da boşta değil. C sınıfı Henry Walker gibi bilmem nerenin liginde oynayan oyuncular kalıyor elde. He bana göre gençleri oynatalım daha iyi ama gençlerimiz de iyi seviyede değil. Aralarında en iyi oyuncu olarak gösterilen ve hatta milli takıma giden Ege Arar bile nasıl oynuyor görüyoruz. Milli takımın son yıllarda oyuncu havuzunda sıkıntı var, altyapı yeterli değil.

Mahmuti de isterdi Ataman gibi Arroyo'yu falan almasını ama elde bütçe yok. 2012'de de yine bütçe düşüktü. Savovic, Songaila falan gelmişti ama mecburduk ve bu kadar tanınmıyorduk o zamanlar. O yüzden Oktay Hoca'nın bilerek C kalite dediğiniz oyuncuları alacağını sanmıyorum. Yıldız alamayız zaten geçelim, B seviye oyuncular da boşta değil. C sınıfı Henry Walker gibi bilmem nerenin liginde oynayan oyuncular kalıyor elde. He bana göre gençleri oynatalım daha iyi ama gençlerimiz de iyi seviyede değil. Aralarında en iyi oyuncu olarak gösterilen ve hatta milli takıma giden Ege Arar bile nasıl oynuyor görüyoruz. Milli takımın son yıllarda oyuncu havuzunda sıkıntı var, altyapı yeterli değil.

Ya istediğinize inanmakta özgürsünüz de Savovic aldığımızda Euroleague Top 16 oynuyorduk, Euroleague takımı bulamadı yani iyi bir 4 numara. Ve ne hikmetse bu kötü transferler hep Kuzey Avrupa'dan denk geliyor

Ya istediğinize inanmakta özgürsünüz de Savovic aldığımızda Euroleague Top 16 oynuyorduk, Euroleague takımı bulamadı yani iyi bir 4 numara. Ve ne hikmetse bu kötü transferler hep Kuzey Avrupa'dan denk geliyor

O dönem Avrupa piyasasını iyi bilenler varsa o dönem alabileceğimiz 4 numaralı oyuncuları paylaşırsa seviniriz. Yanlış hatırlamıyorsam alelacele bir transferdi EL maçları başlıyordu çünkü. Ondan daha iyisi, o zamanda o bütçeyle olabilir mi tahmin etmiyorum. Her hocanın bazı takıntıları veya takıntı demeyelim de genelde tercih ettiği şeyler vardır. Oktay Hoca da Doğu Avrupa kökenli oyuncuları kullanmayı seviyor belli ki. Ataman hoca da Balkan ülkelerini tercih ederdi. Erman Hoca Amerikalıları tercih eder. O yüzden çok takılmamak gerek bunlara. Her Amerikalı iyi olacak değil Walker'i görüyoruz.

O dönem Avrupa piyasasını iyi bilenler varsa o dönem alabileceğimiz 4 numaralı oyuncuları paylaşırsa seviniriz. Yanlış hatırlamıyorsam alelacele bir transferdi EL maçları başlıyordu çünkü. Ondan daha iyisi, o zamanda o bütçeyle olabilir mi tahmin etmiyorum. Her hocanın bazı takıntıları veya takıntı demeyelim de genelde tercih ettiği şeyler vardır. Oktay Hoca da Doğu Avrupa kökenli oyuncuları kullanmayı seviyor belli ki. Ataman hoca da Balkan ülkelerini tercih ederdi. Erman Hoca Amerikalıları tercih eder. O yüzden çok takılmamak gerek bunlara. Her Amerikalı iyi olacak değil Walker'i görüyoruz.

Ergin hoca Oktay hoca kadar sivri değil Avrupalı-Amerikalı konusunda. Hatta çoğunlukla karma yapıyor bu kökenli oyuncuları.

Caner Topaloğlu yaşıyor mu? ( Evet daha 33 yaşındaymış). Küme düşmek için gerekli hamleler yapılmaya devam ediliyor, tebrikler yönetim.

Hopson un gittiğine çok sevindim açıkçası. Kimsenin arkasında duramıyordu, hücumda da uyumlu olmadığı gibi fazla bir üretkenliğini de göremedik. Juskevicius önceki yıllarda adı geçen Travis Bader vs gibi topu yere vurma özürlü guardlardan çok daha iyi kumaşa sahip bence. Onu iki numara olarak düşünmek gerekir, Hardy gibi. Erman Kunter in gerektiğinde Hardy den oyun kurma düşüncesi gerçekleşmediğinden yapılmış olabilir, sonuçta iyi şutör.

Caner Topaloğlu hamlesi sanırım savunma amaçlı yapıldı ama Göksenin varken ne gereği vardı? Haydi oyun planına alışkın filan dersin ama 33 yaşındaki adam ne verecek takıma? Oktay Hoca şimdi beş numara diye de Milko Bjelica yı filan almaya kalkmaz umarım.

Bir de sakattı filan diyorlar ama Renfroe den verim alamayacaksa Oktay Hoca, bu sezon işimiz çok zor. Wilkinson gibi gerektiğinde beş numara da oynayabilen eksiksiz bir uzunu gönderip yıllarca Shumpert, Songaila, Savovic, Rancik dörtlüsünden savunma beklersen son topa kadar da savaşsan olmuyor işte. Caner Topaloğlu da Hawkins karşısında duramıyor. Umarım bu kez aynı senaryoları yaşamayız.

Hocam yanlışın var. O yıl rekor ücretlerle Lakovic ve Songalia geldi. Arroyo ve Bonsu BJK ta Lakovicin ce Songalianın aldığının yarısına dahi oynamadi. Mahmudinin alip akilda kalan 2 yabancisi var. Gordon ve Andric. Diğerleri vasat dahi oynasa şampiyonluk için Atamanı beklemezdik. Ayrıca yerli kadromuzda gayet iyiydi. Ermal, Ender, Tutku, Cevher
Neyse konu Mahmudi Ataman kıyaslamasindan çıkmalı artık. Bu sene nasıl ligde tutunuruz ? Tekrar bu spora nasil heyecan katariz ? Para sorunları da hat safhada. Kadro oldukça yetersiz. Çıkmazdan bizi çıkarsın başımızın üzerinde yeri var Mahmudinin. Ama bu secimler insanı endişelendiriyor. Nedeni o seneki vasat yabancılar iyi yerlilerin içinde önemsizdi. Ama bu sefer yerli kadromuz da kötü...

Dön baba dön başladık yine geri sarmaya Caner topaloğulları,Boris Savovic vari transfer atakları vs.Vizyon bu kadar dar mı yahu dünya üzerinde binlerce basketbolcu varken gidip veteran olabilecek oyuncu topluyoruz.

Caner Topaloğlu, Emir sakatlandığı için alındı sanırım. Başka yerli alternatifi var mı aklınıza gelen?

Muhtemel rotasyon;

Taylor - Renfroe - Mehmet
Hardy - Juskevicius - Göksenin
Caner - Emir
Summers - Ege
Hendrix - Transfer

Emir uzun süre sakatken, Hopson sözleşmeyi feshetmişken, elimizde 3 ve 5 numara oynyabilecek oyuncu neredeyse yokken ve yalnızca 2 transfer hakkimiz varken Renfroe-Taylor-Hardy-Göksenin dörtlüsünün oluşturdurgu en şişik bölgemize gidip yabancı transferi yapmak.

Üstelik gelen adam işin rengini değiştirebilecek bir transfer falan da değil. Ne diyeyim, bilemedim.

Oktay Hoca zaten az olan hamle şansımızı iyi değerlendirmeli. Umarım mantıklı ve iyi transferler yapılır. Gerçi bu sene için eleştirmek pek objektif olmaz ancak önümüzdeki sezon mutlak başarı bekliyoruz.

Caner Topaloğlu, Emir sakatlandığı için alındı sanırım. Başka yerli alternatifi var mı aklınıza gelen?

Muhtemel rotasyon;

Taylor - Renfroe - Mehmet
Hardy - Juskevicius - Göksenin
Caner - Emir
Summers - Ege
Hendrix - Transfer
Şartlar ne olursa bu takım Caner Topaloğlu kovalayacak kadar çaresiz olmamalı ya. Gider boşta olan isim kovalarsın, NBA'den düşen kovalarsın, Metecan-Yiğit Arslan-Tolga Geçim falan kovalayıp onu yetiştirmeyi denersin vs, isteyene milyon çare var. TBL2 seviyesindeki Caner sonuç oarak Hopson yerine gelmiş oldu işte, ilerleme nerede? Renfroe da Juskevicius'tan 2-3 gömlek iyi ve kariyerli zaten. Para harcayıp daha da geri götürüyor takımı Oktay hoca ezber transferleri yüzünden daha gelir gelmez

Son düzenleme: