2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Teklifimiz 3 milyondu sanırsam sponsor firma geri kalan 1 milyonu ödemiş gibi.Birde dostlar fiyat yüksek olabilir ama önümüzde ki sezon yeniden yabancı kuralının geleceği konuşuluyor.

Son düzenleme:

Belhandayi 7-8'e satalım.
Emre çok daha fazla katkı verecektir.
Duruşu ile olduğu gibi Allah izin verirse oynayışı ile de efsane olacaktır.
Ama keşke 4 vermeseydik...

Belhanda gibi bir çoğu kesimin beğenmediği bir oyuncuya 9 milyon verilen bir transfer piyasasında 4 milyona hele günümüz piyasasında Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir oyuncu almak diye bir şey kalmadı artık. Emre'ye 4 milyon biraz fazla mı fazla ama yıllarca üstüne koymuş bir oyuncu. Milli takım seviyesine ulaşmış. Ligi biliyor. Ve lazım olan bir oyuncu. Yaratıcılık sıkıntımız var. Belhanda tek başına o işi yapamıyor. Emre ile ikisi bu görevi paylaşabilirlerse ortaya güzel bir şey çıkabilir. Burada da iş Fatih Hoca'ya kalıyor.

4M den kastım şuydu aslında; Fener elenince ciddi bi miktar(yanılmıyorsam 10M den fazla) elimize geçecek. Şimdi bu 4M gibi azımsanmayacak parayı yabancı transfere aktarmak varken bi süre sonra serbest kalacak yerliye yatırdık. En basitinden şöyle örnek vereyim: 10M ye iş yapacak yabancı bi golcü almak varken o paranın nerdeyse yarısına Emre’yi alıyoruz. Zamanında İbrahimoviç miydi biri için 10M çok para demişti Özbek yönetimi, akabinde 4.5M Tarık transferi açıklandı. Şimdi benim aklıma ister istemez bu olay geliyor yine. Madem dardasın 4M yi kaliteli bi yabancıya aktarmak varken niye sözleşmesi bitecek yerliye veriyorsun? Şampiyonlar ligi için hamle yapmak varken bu yerli sevdası niye? Ha alma demiyoruz yine git yerli al da 4M çok. Neyse olan oldu umarım yıllardır 3 büyüklerin yaşadığı gibi o paranın altında ezilmez Emre.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Belhanda gibi bir çoğu kesimin beğenmediği bir oyuncuya 9 milyon verilen bir transfer piyasasında 4 milyona hele günümüz piyasasında Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir oyuncu almak diye bir şey kalmadı artık. Emre'ye 4 milyon biraz fazla mı fazla ama yıllarca üstüne koymuş bir oyuncu. Milli takım seviyesine ulaşmış. Ligi biliyor. Ve lazım olan bir oyuncu. Yaratıcılık sıkıntımız var. Belhanda tek başına o işi yapamıyor. Emre ile ikisi bu görevi paylaşabilirlerse ortaya güzel bir şey çıkabilir. Burada da iş Fatih Hoca'ya kalıyor.

Imzami atarim. Ayrica sol ayakli bir oyuncu. Eger sag ayakli olsaydi bukadar istemezdim ve sevinmezdim

Bilal Kisanin bir tik ustu. Ne, zamanin Emresi ne Okani ne Ardasi. Belhandanin maliyetiyle kiyaslanmis. Boyle bakmak dogru olmaz. Ingiltrere Championship liginin 3-4 takimi bile bizim takimimizdan daha yuksek kadrolara sahip gozukuyor.

Belhandaya tekrar donecek olursak, bugun Belhandanin en kotu 6-7 milyon Euro civarinda transferi soz konusu olabilir. Ne de olsa Dinamo Kiev, Schalke, Nice ve Galatasaray gecmisi var. Ama senin Emre Akbabanla ilgilenmezler bile. Teklifi dahi gelmez Alanyadayken.

Alanyasporda on planda olmasinin kibrit copu kadar etkisi yok ben de. 1 yil sonra satmaya kalkin Belhandanin ceyregi kadar da onemsenmez avrupada.

Asil sorun, bu kulup kendi cehverlerini neden bulup yetistiremiyor olmali. Neden ? Galatasaray alt yapisindan son donemde ismini duyurabilmis 1 kisi bile cikmiyor ? Galatasaray alt yapi sorumlulari bosuna mi para aliyorlar ?

Bilal Kisanin bir tik ustu. Ne, zamanin Emresi ne Okani ne Ardasi. Belhandanin maliyetiyle kiyaslanmis. Boyle bakmak dogru olmaz. Ingiltrere Championship liginin 3-4 takimi bile bizim takimimizdan daha yuksek kadrolara sahip gozukuyor.

Belhandaya tekrar donecek olursak, bugun Belhandanin en kotu 6-7 milyon Euro civarinda transferi soz konusu olabilir. Ne de olsa Dinamo Kiev, Schalke, Nice ve Galatasaray gecmisi var. Ama senin Emre Akbabanla ilgilenmezler bile. Teklifi dahi gelmez Alanyadayken.

Alanyasporda on planda olmasinin kibrit copu kadar etkisi yok ben de. 1 yil sonra satmaya kalkin Belhandanin ceyregi kadar da onemsenmez avrupada.

Asil sorun, bu kulup kendi cehverlerini neden bulup yetistiremiyor olmali. Neden ? Galatasaray alt yapisindan son donemde ismini duyurabilmis 1 kisi bile cikmiyor ? Galatasaray alt yapi sorumlulari bosuna mi para aliyorlar ?

Icimi kararttin be, hicmi positif bi yorumu olmaz bi insanin :D

Yerli futbolcu alınacaksa Altınordu'dan alınmalı,dolayısıyla bu transferi olumlu bulmuyorum.Emre 26 yaşındaymış sanırım,yerli transferi en fazla 22 - 23 yaşlarında olmalı.Emre'ye verilen bonservis fazla,keşle rakiplerimiz alsaydı,keşke onlar bu hatalı transferi yapmış olsaydılar.Kısa vadede belki gol asist katkısı gelir bu transferin doğru olduğu anlamına gelmez,esas olan 2 yıl 3 yıl istikrarlı bir şekilde katkı vermesidir.Sonuç olarak her yerli transferde olduğu gibi 1 - 2 yıl sonra satmak için kuĺüp arayacakmıyız,takasta kullanmak isteyecekmiyiz zamanla göreceğiz.

Emre Akbaba iyi oyuncu, başarılı olacağına inanıyorum, verilen bonservisde abartı bir rakam değil, zaten kısa süre içinde yabancı sınırını yine getirirler. Bu transferde benim tek eleştirdigim nokta taraftarın yaklaşımı, daha sahaya çıkmadan neredeyse Metin Oktay ilan edilecek olması, oyuncuya gereğinden fazla mana yüklemek mantıksız, bu en başta Emre'ye haksızlık, ilerde yaşayacağı olumsuzlukta yine aynı kitle yerin dibine sokacak.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Umarım iyi katkı verir.

Ali koç gelecek, her şey değişecek zanneden fenerliler vardı. Görüldüğü üzere hiçbir şey değişmiyor.

Denayer'i Lyon almış diyorlar. Kötü oldu bu. Hem hızlı hem ligimizi tanıyan hem de Fatih hocanın sevdiği tarzda bir oyuncuydu. Piyasada hangi stoperler var bilmiyorum ama koca sezon Maicon ve Serdar ile geçmez. Birisi çok ağır diğeri de sakatlanmaya müsait birisi. Mutlaka oraya hızlı ve sol ayaklı birisi lazım. Rojo olabilir aslında.

Emre'nin gelmesi iyi oldu ama Ndiaye gelirse ballı kaymak olacak. Çünkü anlaşılan Fatih hoca hızlı bir oyun oynatmak istiyor bu yüzden de orta sahada hızlı bir oyuncu demek geçiş oyunları ve kontrataklarda etkili olmak demek. Onun gelmesi baya kritik olacak oyun şablonu için.

Yapbozu tamamlayacak 3 transfer kaldı. Onları da yaparsak bu sene de şampiyon olmamıza hiçbir şey engel olamaz.

Elbette Belhanda'nın geçmişiyle ve Avrupa'da ki tanınırlığıyla kıyaslamıyorum bu saçma bir kıyas olur zaten. Ben sadece oyuncu alım satımının iktisadi yönüne ve bunun bizim taraftarın genel bakış açısına göre değerlendirdim. Ayrıca geçmiş yıllarda Anadolu kulüplerinden bir çok oyuncu alındı. Hepsi de başarısız olmadı. Tarık başarısız oldu ama mesela Hakan Balta'yı Manisaspor'dan aldık ve bize neredeyse 10 sene katkı verdi. Geçmiş senelerdeki kadrolarımızın bütün yerlilerin hepsi altyapıdan değildi ve böyle bir şey mümkün de değil zaten. Altyapı meselesi çok farklı bir iş. Şundan bir kaç sene öncesine kadar herkesin çok konuştuğu Barcelona altyapısından bu aralar oyuncu çıkmıyor mesela. Bu biraz da alttaki nesille alakalı. Şimdi elimizde 2000 nesli var çoğu oyuncuyu Fatih Terim getirmiş. Ama bu çocukların çoğunun fizik kapasitesi a takım için yeterli değil. Geçen seneki dünya şampiyonasında bu net bir şekilde görünmüştü. Altınordu denmiş mesela Altınordu'da geçen sene en çok öne çıkan dört ismin ikisini Fenerbahçe aldı zaten. Diğer ikisi de Yusuf Acer ile Erce Kardeşler. Altınordu'da ki her oyuncu da altın değerinde değil şu an yani. Alt yaş gruplarına şu an bizde Altınordu kadar oyuncu veriyoruz zaten. Ha bu sezon başka oyuncular çıkar ve kendilerini gösterir o zaman farklı konuşuruz. Elimizde de Yunus, Ozan, Atalay, Recep, Abdüssamed, Celil, Ahmet gibi genç oyuncular varken üstüne daha yenilerini almak da ne kadar doğru bilemiyorum. Elimizdekilere şans vermek bana daha mantıklı geliyor.

UEFA'dan gelen parayı çok konuşuyoruz ama UEFA'nın bize koymuş olduğu limitler aklımıza gelmiyor galiba. Adamlar bize yıl yıl şu kadar zarar etmeyeceksin şu kadar kar edeceksin gibi kotalar koydular. Değil 30 adamlar bize 100 de verseler bunları geçemeyiz maalesef. Yabancı alalım iyi güzel ama elimizde zaten fazla yabancı var. Atıyorum N'diaye ile yabancı bir stoper alsak yer kalmıyor kadroda? Bir de Avrupa'da ki liglerin büyük takımlarına bakalım. Bu takımlarda liginin iyi oyuncusunu alıyor. Guardiola City'e gelir gelmez ilk yaptığı transferlerden biri John Stones. Adam o paraya çok daha iyi stoperler alabilir miydi? Alırdı. Ama o işler her zaman öyle de olmuyor. Ligi ve atmosferi bilen kalbur üstü yerli oyuncu çoğu hocanın ilk tercihi olur. Bunun gibi örnekleri çokça sıralayabiliriz.

Emre Akbaba iyi transfer. Maliyet de burada yazılanlar gibi isyan edilecek boyutta değil. Evet Fenerbahçe'nin devreye girmesiyle kasamızdan 1m€ fazla para çıktı kabul. Buna da yapacak bir şey yok.

İnşallah gelir ve çok başarılı olur. Emre'de o potansiyel var.

On yargili olmak hic iyi degil tabi ki, ne benim kadar pesimist ne de cok asiri ovenler kadar optimist olmakta dogru degil amma velakin gecmisten hic ders alinmamis gibi sevinenler var. Iyi olmasini herkesten cok ben isterim. Sadece asiri beklentiye girmeyelim derim.

Son 10 yilda buyuk paralar verilipte alinan yerli oyunculardan bizim takim olsun olmasin, Hakkini veren 3 oyuncu yazamazsiniz. Bu da neyi gosteriyor bizlere, Alt yapiya onem vermemiz gerektigini. Sonradan pisman olacagimiz buyuk rakamlari alt yapiya aktarip gelecegimizi kurtarmamiz gerektigine.

Lutfen yazalim son 10 yilda akliniza gelen parasini hak ettigini dusundugunuz kim var ?

Selcuk Inan - ilk 2 yil
Burak Yilmaz - ilk 2 yil

Inanin baska da aklima kimse gelmiyor.

Daha aci birsey soyleyeyim. Koca Galatasaray Kulubunden Rahmetli Turgay Seren disinda bir tek kaleci Turkiye Cumhuriyetinde Galatasarayin kalesini sahiplenememistir. yaklasik 54 yildir alt yapidan hakkini veren 1 kaleci yetistirememisiz.

Bazi seyler sadece bana mi garip geliyor. Bir iki yonetim disinda diger butun yonetimler alt yapiyi sallamis. Hazira kosmusuz ama uretmemiz lazim. Kaderimiz Alt yapilarda. Basket olsun Futbol olsun ve diger butun Subelerimiz olsun. Gelecek alt yapida!

Neyse yeni gelen oyuncular hayirli olsun Kulubumuze.

Mehmet Bey altyapıya önem vermek konusunda haklısınız. Unuttuğumuz bazı gerçekler şunlar. 1. Geleneksel haliyle altyapı sistemi bitmiştir. Kimse küçük çocuğunu sporcu olsun diye 50 km uzağa bile göndermiyor. 2. Türkiye'de sporcu yetişmesi çok zor. Direk olarak ailelerin üzerinde bütün masraflar. Onlarda haliyle çocukların okul hayatını ön planda tutuyorlar. Haklılar. 3. Devlet ülke çapında altyapıları tümüyle koordine etmelidir. Yapıyor mu? Hayır. Devletin boşluğunu dolduran çakallar çocukların hayalleri üzerinden aileleri soyuyorlar maalesef. 4. Bizim yapmamız gereken, yetenekli 16-18 yaş civarı sporcuları tarayıp üst yapıya aktaracak kısa süreli altyapı kurmaktır. 8-15 yaş arasına spor yaptırmak artık bizim için gereksiz masraftır.

Geliş tarzı ve oluşturduğu etki Selçuk İnan'a çok benziyor. Muhtemelen 1-2 yıl da benzer katkıyı verecektir. Uzun vadede ise sonu benzemez umarım. Bir de yukarıda bahsedildiği gibi yerli piyasasında 21 yaş altı isimlere yönelmek ve alt yapıyı güçlendirmek daha mantıklı. Bu bağlamda FB bu sene iyi iş yaptı.

Geliş tarzı ve oluşturduğu etki Selçuk İnan'a çok benziyor. Muhtemelen 1-2 yıl da benzer katkıyı verecektir. Uzun vadede ise sonu benzemez umarım. Bir de yukarıda bahsedildiği gibi yerli piyasasında 21 yaş altı isimlere yönelmek ve alt yapıyı güçlendirmek daha mantıklı. Bu bağlamda FB bu sene iyi iş yaptı.
Bu hamleleri bilerek yaptıysak sevirim de, bana sanki mecburen böyle gençlere yöneldik gibi geliyor.

Biz FByle inatlasmadan yüzünden fazla paraa verdik diye bi algi var ama öyle birsey yok.
Biz bastan beri 3Milyon Euro teklif etmisiz ve bi gram üstüne cikmadik, gerisi sponsor NEF araya girmis ve halletmis.
Adamlar kapiyi 7 Milyon Eurodan acmis, sonra Cengiz ve Albayrak, Mevlüt Cavusoglunu araya sokmus.
Emre Akbaba kesinlikle faydali olur.

Başlangıçta o para fazla diyordum ama uzun süre sonra başka bir takımdan biri parayı değil armayı seçti. Umarım arma için gösterdiği savaşı saha da verir. Sanki verecek ve aldığı parayı hakedecek gibi de...