2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Hangisi hızlıysa o olsun yoksa şampiyonlar liginde kevgire döneriz. Benim için hangisi gelirse gelsin tavım. Jesus’u pek tanımıyorum ama.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Terim bazı oyunculara mesaj vermek için çok gereksiz oynuyor takımla. Sıkıntı cıkmaz umarım.

Haklıya hakkını verdikten sonra sıkıntı yok. Yerlerine oynayan Onyekuru, Eren gibi adamlar formdalar zaten.

İlk yarının tek olumlu tarafı Onyekuru yazmak için ilk yarının bitmesini bekliyordum ki golle süsledi. Kim buldu kim getirdi hoca mı scout mı bilmiyorum ama Onyekuru’yu bulana helal olsun.

1- Müthiş hızlı bir oyuncu topu önüne aldı mı feriştahı gelse bu ligde yetişemez
2- Kıtlıktan çıkmış gibi oynuyor canavar gibi
3- Savunma kısmında yan gelip yatmadan saldırganca top çalmaya çalışması da çok hoşuma gitti

Bi ekleme daha yapayım bence çok önemli bişey bu. Gol pozisyonunda çok az daha topu sürüp atmak veya yandan geleni boş kaleye gol attırmak yerine kendinden çok emin bir şekilde direkt kalecinin defosuna vurması ve bunu bile isteye yapması forvetlerde az rastlanan bir özellik.

Onyekuru gibi hızlı oyuncular bu ligde daima iş yapmıştır. Fiziğini yetersiz buldum sadece. İkili mücadelelerde zayıf kalıyor. Onu belki kısa vadede geliştiremez ama sezonun ortalarına doğru iyi bir güç antrenmanıyla çok iyi iş yapar. Hem hızlı hem de yetenekli ayrıca tek Onyekuru değil Rodrigues de aynı niteliklere sahip. O mevkide sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

İlk yarıdan eksiklere gelirsek; Defans. Göztepe çok net pozisyonlar yakaladı, çok çabuk içeriye girebiliyorlar. Maicon ve Ahmet çok hantal kalıyor maalesef. Özellikle Donk'un da durağan oynaması topu defanstan ileriye taşımamızda sıkıntı yarattı. Neyse ki Fernando'yu bugün biraz hareketli gördüm onun sayesinde topu ileriye doğru aktarabildik. Ndiaye bu yüzden çok önemi bir hale geldi. Fernando - Ndiaye tandemiyle geçen sene nasıl oynadığımızı gördük. Gelirse kapalı savunmalara karşı daha iyi olacağız onun tekniği, gücü ve hızıyla.

Sinan'ı beğenmedim. Bu adam ne zaman ilk 11 başlasa çok kötü oynuyor. Ama ne zaman yedekten girse o zaman da bilakis çok iyi oynuyor. Kondisyonunu ayarlayamıyor heralde başka açıklamasını bulamadım.

Umarım ikinci yarının başlarında 1 gol daha atarak rahatlarız. Çünkü Göztepe istekli oynuyor 1 gol atarlarsa 2.yi bulmamız zorlaşabilir. Ama 2'yi atarsak o 1'i yemeyiz hatta farkı daha fazla açabiliriz.

Maicon giderse 2 stoper lazım. Serdar Aziz sakatlık sorunu yüzünden 2 diyorum. Ama defansa hızlı bir stoper şart. Keşke Denayer tekrar gelse.

Sinan iyi bir yedek golcü. İlk 11 de ona şans vereceğime Yunus oynasın daha iyi.

Onyekuru'yu Allah sakatlıktan saklasın.

Muslera
Mariano Maicon(Stoper) Serdar Nagatomo
Fernando Ndiaye
Garry Emre Henry
Gomis

Bu takım bu ligi süpürür...

2. yari Goztepe neredeyse tek kale oynadi. Emre Akbaba girdikten sonra da durum degismedi. Goztepe bizim sahamizda uzerimize uzerimize korkusuzca geldi. Adamlarin kendi aralarinda yaptiklari paslara imrendim. Direkten donen toplari dinamizmleri ve sahayi enine boyuna efektif kullanmalari da cabasi.

Topu ayagimizda tutamiyoruz. 3 pas ust uste pas yapamamayi da gectim. Oyuncular arasinda kopukluk, kendi sahamizdan paslasipta rakip kaleye gidememek cok enterasan gercekten. Kontra atakla gol aradik. bu iste buyuk bir gariplik var. Ha 3 puan guzel onun disinda rezaletti.

Yani yapmamız gereken tek şey savunma arkasına bi top atıp Gomis ya da Onyekuru’yla farkı ikiye çıkarmaktı. Üstelik adamlar bu kadar açık oynayıp geride açıklar verirken... Belhanda top ayağındayken bir tek bana mı ayarsız dengesiz geliyor bilmiyorum. Allah Onyekuru’yu nazardan saklasın.

Onyekuru cok tehlikeli oyuncu, Transferin ilk doneminde en cok ben tatava yaptim, Diz sakatligi cok tehlikeli umarim verilen paralar bosa gitmez diye. Bu adam sakatlanmasin yeter. Kalite kumas bana Abdul Kader Keitayi hatirlatiyor. Oldum olasi bu tarz adamlari sahada izlerken heyacan yapmisimdir.

Emre Akbabaya gelince. 30 dakika ile hukum veremem. 3-5 mac daha sabirli olup izleyip ona gore yorum yapacagim. Hizli ve haraketli birseyler yapmaya calisiyor gibi gorundu gozume. Orta sahaya dinamizm getirebilir gibi ama yine de 6 milyon Euro maliyet sinirlendiriyor beni.

Fatih Terim: "Ndiaye'nin idari şartları yerine geldiği zaman, salı günü takım katılacak. Yüksek bedelle verdiğiniz bir oyuncuyu kiralık olarak bedelsiz almak da önemli."

Fatih Terim: "Yönetime bir de stoper söylemiştim. Gitmek isteyen arkadaşlarımız var ise, onlar için de bir 10 günlük süre var. Profesyonel hayat, oluyor böyle şeyler."

Fatih Terim:"31 Ağustos'a kadar vaktimiz var. Eksik olan yerleri çok net söyledim. Hala merkez atak oyuncusunda ısrar ediyorum. Yuto'nun arkasına sol bek mutlak şart. Bir de stoper söylemiştim. Bakıyoruz."

Son düzenleme:
Bomba Haber diye buna derim işte!
Bu yüzden ayrı paylaştım...

Fatih Terim: ''Şampiyonlar Ligi'nde belki iki santrafor kullanırız, ikisi de çabuk olur belki.''

İkinci yarıdaki oyunu beğenmedim. Takım forma girecektir yavaş yavaş. Fatih hocanın takımları zaten birden vites artırmaz yavaş yavaş artırır.

Belhanda artık net biçimde gitmeli. Hoca kendisine birçok kez kredi verdi ama o krediyi bitirdi değerlendiremedi. Bu maçtaki rezil performans da tüyü dikti. Emre ve Ndiaye'nin alınmasıyla Belhanda'ya ihtiyacımız kalmadı. Kendisine yallah diyoruz. Ben bu kadar isteksiz bir oyuncu görmedim son zamanlarda. Fatih hoca bile adam edemediyse cidden psikopattır o adam.

Gomis'i de göndermek lazım. Geçen sezon kendi standartlarının üstünde oynadı ama bu sezon standardı bile yakalamasını beklemiyorum adam kafa olarak bitirmiş. Nerde geçen sene deli dana gibi koşan Gomis... Sana da yallah, efsane olma imkanın varken eyşan olmayı tercih ettin.

Çare belli;

Gomis ve Belhanda'yı sat
Defansa hızlı bir sol stoper, Ndiaye, Modeste (Welbeck) al.

Bu takım uçar.