Abi Gomis geçen sezon bizde 29 gol atmış tek talibi Al-Hilal, önceki sezon Marsilya'da 20 gol atmış, opsiyonu olan Marsilya almamış, oyuncunun sahibi Swansea bize 2.5 milyon euro gibi komik paraya yollamış. Bir düşünün Al-Hilal-Galatasaray salak da bu takımların tamamı mı salak? 35 yaşında, yılda bonuslarla 6 milyon kazanan adamı maaşından kurtulup 6 milyon euro'ya yollamışsın. Daha ne kazanacaksın? Adamlar Belhanda'ya vermişler işte 11 milyon Euro gitmemiş, Feghouli'ye 13 vermişler oyuncu gitmemiş, yaşım Arabistan'a gitmek için çok genç diye. Sonuçta herkes Fener'in Brezilyalıları kadar paragöz olmak zorunda değil. Bizde bir tane vardı onu da yaş haddinden anca 6 milyona kakalayabildik işte, anlayın artık. Bugün 6 milyonu beğenmeyenler biz niye bu adamı 1.5 yaş daha ufakken 2.5 milyona aldık diye sorgulamıyorlar. Bizim dandik ligde içerde-dışarda farketmeksizin derbilerde etkisiz kalan adama ŞL'de adım attırmazlar. Kusura bakmayın da geri kalan 14 takıma gol atacak adam da yılda 6 milyon para kazanmamalı ve hala daha kupa maçından önce zam diye tutturmamalı. Sırf şu tavırlar yüzünden bile bu takımda kalmayı hak etmedi Gomis, ki hatırlarsanız geçen sene bu para olayları çıktığında da en çok dırdır edip 2. yarının ilk deplasmanında maça gitmeyen arkadaşımız da bu oyuncumuz ve menajeriydi.
Maicon'u ben de anlamadım ama yeri Kjaer-Miranda gibi adamla geçici ya da kalıcı olarak doldurulursa her türlü iyi ticaret. Adama havadan verdiğimiz 7 milyon euro'nun 5.2'si zaten bu transferle 1 yılda çıktı. Orada 1 sene top oynadı mı ya temelli gider ya da 1 milyon aşağısına okutulur zaten. Ama dediğim gibi yeri doldurulursa. Donk-Serdar, Ahmet-Serdar gibi ekstra düşünceler tam ayağına sıkmak olur, ona katılırım. Ama bilhassa Fatih hocanın başında olduğu Galatasaray'ın böyle bir eblehlik yapacağına ihtimal vermiyorum. N'diaye'yi açıklamak için oyuncu göndermeyi bekleyen takım Maicon gibi elindeki en adam akıllı stoperini (seviyeyi düşünün) yerine bir adam almadan serbest bırakmaz.