2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Yazık vallahi. Tüm sorumluluk hocada. Hala ısrarla yanlışi devam ettiriyorum kusura bakmasın söylenenleri hak ediyor.

Başarısız olmakla ilgili hiç sıkıntım yok. Varsın olalım. Ama bu ruhsuzluk kabul edilemez.

Bugün 2 derbi vardı. İkisini de kadro olarak daha düşük olan ama sahada sonuna kadar mücadele eden takımlar kazandı. Beklentim de bu mücadeleyi azmi görmek. Ama bu kadro ve sistem de ısrar ettikçe olmayacak.
 
Terim kaldığı sürece ne iyi oyun, ne göze hoş gelen oyun, ne adil forma dağıtımı, ne torpilsizlik göremeyiz...

Bu adam inatta çocuklarla yarışır. Taraftara söven, zerre oynamayan korkak ve geri pasçı adamı evlatlığı olduğu için oynatmaya devam ediyor!

Bıktık, Terim bu işi 2013 yılında bitirmiş ama nedir bu kibir ve tama isteği ki hala şu camiaya kene gibi yapıştı, çekip gitmiyor!

Ya biz yıllar evvel Türk topçuların sınırlı potansiyellini gerekçe göstererek kendimizi teskin ediyorduk, şimdi tamamı yabancı milyon dolarlar alan adamlarla bile oyun yapamıyorsun, gol atamıyorsun...

Şu takımın en iyi iki adamı Lemima ve Seri ısrarla oynatılmıyor. Adem denilen adamın fırsatçılığını herkes biliyor ama oynatılmıyor,.. Yaz yaz bitmez.
 
Bence asıl eleştiri Real Madrid maçı sonrasında yapılmalıydı. Kendi sahanda oynuyorsun, çok kötü durumda olduğu halde senin karşına yedekleriyle çıkan takıma karşı oyun kuramıyorsun, herkes sürekli geriye dönüyor. Adamlar 25 tane şut çekiyor, ara ara kalene kadar gelip ciddiyetsizce pozisyon harcıyor ve ikinci yarıda organize atak bile yapamıyorsun. PSG maçında rakibin geriye yaslandığı 10 dakika dışında mücadele ortaya koyduğumuz maç bile yok!

Bugün de maçın kör dövüşü şeklinde geçeceği belliydi. Çok kötü durumdaki BJK'yı yarışa sokarak belki ligin kalitesiz ama rekabet içinde oluşu durumuna katkı yapmış olduk. Fatih Hoca yine neşter muhabbeti yapar ezber oyuncularına dokunmaz. Şu Mariano'nun ne 4-4-2 ne de 5-3-2'de yeri var. Sezon başında da söyledik o kadar, CL oynuyorsan bu yaşta bu kadar zaafı olan bir bekle oynayamazsın. Nagatomo yine bir yere kadar idare eder önündeki adam iyiyse ama onun önü de çok felaket! Aptal saptal 33-34 yaşında adamları fahiş imza bedelleri ödeyerek aldık, Fatih Hoca hala kiralık getirilen oyunculara çatıyor. Problem evin temelinde Hoca'm, sen Tudor'un takımını aldın ama oynatamıyorsun artık kabul et. Ligde yine bir kaos filan yaratabilirsek bir şekilde saçma bir oyunla sezon sonunu getirebiliriz ama Avrupa'da sıfır maliyet filan bahane olamaz artık. Brugge bile deplasmanda karakterli bir oyunla Real'den puan kapabilirken bu kadar ezik durmanın, hiçbir şey oynayamamanın bahanesi olamaz.

Yeni geldiğinde takım deplasmanlarda siniyordu, artık seneye çözeceğiz bu sorunu dedin. Geçen sene de sorun çözülmedi, bu sene çözülmediği gibi kendi sahamızda da oynayamıyoruz.
 
bazen gerçekler acıtsa da söylemek lazım.. falcao yerine vedat ı alsa idik müthiş iş yapmış olurduk.. adamın hem satışından kar ederdik hem de çatır çatır oynuyor.. tabi ona göre sistem kurabilir miydik orası meçhul.. ama Abdürrahim Albayrak beceremedi.
 
Vedat transferinde bizim yönetimi suçlu görmüyorum. O anki şartlarda verilecebilecek en iyi teklifi verdiler. Ama Rize oyuncuyu bize vermeyi hiç bir zaman düşünmedi.

Artık Falcao'da dönerse bu hafta çift forvet ile sahada olmamızı bekliyorum. Muslera / Şener-Luyindama-Donk-Emre / Nzonzi-Seri-Lemina-Fegouli / Andone- Falcao
Sakatlık olmazsa beklediğim 11 bu. Keşke Süleyman Luş oynasa ama Emre'nin Sahada olacağını düşünüyorum
 
Ben artık birilerinin kadro dışı kalmasını istiyorum. Neşter vurulmalı. Artık kime denk gelirse. Feghouli mi olur Belhanda mı olur başka biri mi olur beni ilgilendirmez. Kasım ayına geldik hala aynı teraneler.
 
Takım yaşlıydı bu sezon gençleştiremediğimiz gibi iyice yaşlandık bu yüzden pas takımıyız yalanı atıldı. Beklerde Mariano-Nagatomo kanatta Babel ortada pas şiddeti ayarlaması hayatımda gördüğüm en kötü orta saha Belhanda ile bu işin olması zaten imkansızdı. Bu taktikten vazgeçmek için daha ne olması lazım . Eğer sağlıklıysa orta saha ikilisinin Lemina+Seri olması lazım Nzonzi kaliteli oyuncu ama oyunumuzu başlıca yavaşlatan bir diğer etken maalesef böyle oyuncular gerçek pozisyon takımlarında oynayabilir.Sürekli bir ocak bekledik bir haziran bekledik şimdi yine ocak bekliyoruz. Demek ki bir sıkıntı var Terim'in kadro mühendisliği konusunda artık sınıfta kaldığını söylemek yanlış olmaz ama en azından egosunu bir kenara bırakıp taktiğini değiştirmeli. Yoksa yavaş yavaş istifasına doğru gidiyoruz.
 
Bu kadro kurulduğu an Şampiyonlar Ligi şartı oldu çünkü oraya gidemezseniz bu maaşları döndüremezsiniz. Fatih Terim bu kulübe çok şey kattı lakin ne yazık ki bir oyun anlayışı katmadı. Derwall, rahmetli benden sonra Mustafa Denizli olacak dedi ve oldu da Fatih Terim benden sonra şu olacak dediği biri var mı? Ya da der mi?
 
Şurda madde madde yazılan rezaletlere ek olarak yazacağım bir şey yok gibi. Ben yine gol konusuna değineceğim :) 3 ayda kaç gol attık arkadaşlar ? Bakın maç da demiyorum 3 koca ayda Galatasaray futbol takımı kaç gol attı :)
 
Bu arada bir sorum daha olacak. Geçen sene her gün birlikte yatıp kalktığımız halde, bu sezon hangimiz Başakşehir’i takip ediyoruz? Ya da hangimiz Alanya’yı , feneri yahut Beşiktaş’ı takip ettik sezon başından beri? Çünkü hepsi çöp , çünkü hiç biri rakibimiz değil. Bizim rakibimiz biziz. Çok rahat 10+ puan farkla şampiyon olunacak sezonda düştüğümüz kepazeliklere bakın.. Avrupa Avrupa , al sana Avrupa. Brugge’ün Bernabeu’da 2 attığı Madrid’e evimizde gol atamadık. Sorumluları kimlerse gereği yapılmalı.
 
Şurda madde madde yazılan rezaletlere ek olarak yazacağım bir şey yok gibi. Ben yine gol konusuna değineceğim :) 3 ayda kaç gol attık arkadaşlar ? Bakın maç da demiyorum 3 koca ayda Galatasaray futbol takımı kaç gol attı :)
12 maçta 9 gol. 2 tanesi penaltı, 3 tane adama çarpıp girdi. 2 tanesi ekstra güzel goller Andone-Babel. Diğer ikisi de seri ve ademin golleri. Bonus olarak son 20 Fb ve Bjk maçlarında 13 golümüz var. Fb ye karşı son 10 maçımızda sadece 4 maçta gol atmışız ve toplamda 5 golümüz var. İçerde ki son 6 fb maçımızda sadece 1 galibiyet ve 3 golümüz var doğal olarak bu son 20 fbve bjk maçlarının hiçbirinde 3 gol bulamamışız. Ben artık derbi performansınada takmış durumdayım rezalet durumdayız bu konuda.
 
Yani ligde 9 maç 9 gol.. Bir diğer deyişle 3 ayda 9 gol, hatta ve hatta ayda 3 gol ortalama...😄 Rezilliğin bini bir para.. Derbilere gelene kadar sıra çok kalabalık.
 
17-18 yaşındaki çocukları görecek miyiz acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Galatasaray ill 11: Muslera, Nagatomo, Ahmet Çalık, Luyindama, Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Seri, Lemina, Babel, Emre Mor, Andone.

Çok fazla 17-18 yaşında oyuncu oynatmışız. :)
 

Üst