2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Alex Perez'i son anda Zalgiris Kaunas'a kaptıran Galatasaray Doğa Sigorta için yeni hedef Joe Ragland. Görüşmeler şimdilik olumlu ilerliyor.

(via@NeoRock06)

Değişik bir tercih oldu bu.
Hayırlısı olur umarım...
 
Ben Ragland transferine çok olumsuzum ama Ragland ile görüşme gerçekleşiyorsa plan gerçekten Webster'i 2 yapmak. Böyle olursa 2 ay sonra muhtemelen oyuncu ararız kısa pozisyonuna. Bence Aaron Harrison ve yine oyunu yönlendirme işini yapan bi 2.5 ile yola devam etmek lazım. Webster skor olarak patlama yapamazsa da Ocak ayının başında kısa ekleyebiliriz takıma.
 
Sorunlu ve kariyeri inişte Ragland geleceğine Walter Lemon gelsin daha iyi.Hiç değilse ülkeye uyum sorunu olmaz ve kendisini geliştirebileceği ve üst seviyede sorumluluk alabileceği bir ortama gelir.


 
Webster ve olası Harrison üstüne Ragland hamlesi benim mantığıma sığmıyor. Savunmada büyük bir defo. Webster'ı 2 numaraya çekmek gibi bir plan varsa ki gidişat onu gösteriyor, takımı organize edecek oyun kurucu kesinlikle Ragland değil. Performans tutarsızlığı da gösteren bir oyuncu. Umarım sadece lafta kalır.
 
Webster'in kadroda tutulmasıyla bu sezondan da bir şey beklememek gerektiğini anlamalıyız bence. Bu sezon en iyi yabancılarımız Harrison,Hayes,Aguste idi galiba üçünü de kaçıracağız. Kurtulmamız gerekenler Jaka ve Tai idi tam tersi oldu anlamadım. Bir de Ragland deniliyor daha felaket. Alex'i Zalgiris'e kaptırabiliriz bunda bir sorun yok ama direk Webster'e düşmek saçmalık geçmiş olsun.
 
Webster konusunda olumsuz bir düşüncem yok. Tam tersi kalmasına sevindim. İnşallah Aguste ve Harrison da takımda kalır.
Oyun kurucu pozisyonunu da Ragland gibi birine teslim etmeyiz diye umuyorum.
 
Zaten saçma olur. Oyuncunun oyun tarzı bizim hiç istemeyeceğimiz tür. Bize daha ne yaptığını bilen oyun kurucu gibi oyun kurucu lazım :)
Ertuğrul hoca ve ekibi sadece Jaka'da yanıldı. onda da eski öğrencisi olmasından ötürü oyuncuya güvendi diye düşünüyorum ama istediğini alamadı. Sezon gidişatını etkileyecek transferde yanlış yapacaklarını düşünmüyorum.
 
Sezona 6 yabancı ile başlayacağımızı- başlamamız gerektiğini düşünüyorum. 7. yabancı sezon içi hamlesi olarak gerçekleşmeli. Yerli transferi de Göksenin ile sözleşme yenilenmesi ile kapanır, belki 1 uzun olabilir fakat bu uzun Egemen olacaksa olmasın daha iyi. Bir adet Ege Arar'a daha gerek yok, verilecek paraya yazık.

Webster ve Auguste'un kalacağını düşünüyorum, Harrison'ın kalma ihtimali de bence geçen her gün artıyor, Euroleague takımları kadrolarını tamamlamaya başladılar. Bu durumda 1 ve 4 numara transferleri ile transferi tamamlarız.

Alex Perez'i kaçırmamız çok kötü oldu, mükemmel bir hamle olacaktı. Joe Ragland'a bir ilgimiz olabilir, fakat listenin başında olduğunu düşünmüyorum, oraya gerçek bir lider gerekiyor. 4 numara için ise bir ara Ebanks ismi çıkmıştı, ben şutuna biraz daha güvenebileceğimiz bir isim almamız gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu sene piyasayı çok takip edemedim, bu tarz bir oyuncu var mıdır piyasada, emin değilim.

X - Can - Emir
Webster - Yiğit-Cem Kılıç
Harrison - Göksenin - Caner
X - Arapovic - Ayberk
Auguste - Ege
 
Tai Webster ile uzatmak kafalardaki planlamada soru işareti bıraktı. Şimdi bu durumda, takımın guard aradığını da düşünürsek, guard - webster - x şeklinde bir yapılanma olacak. Piyasadaki guardları da düşününce bu sakıncalı olabilir. Bunun yerine yükü Webster'dan alabileceğimiz 2 ve 3 no. almak bana daha mantıklı geliyor. Zira guard bulmak, 2 ve 3 bulmaktan çok daha sıkıntılı şu aşamada. İyi planlanmalı burası.
 
Tai Webster ile uzatmak kafalardaki planlamada soru işareti bıraktı. Şimdi bu durumda, takımın guard aradığını da düşünürsek, guard - webster - x şeklinde bir yapılanma olacak. Piyasadaki guardları da düşününce bu sakıncalı olabilir. Bunun yerine yükü Webster'dan alabileceğimiz 2 ve 3 no. almak bana daha mantıklı geliyor. Zira guard bulmak, 2 ve 3 bulmaktan çok daha sıkıntılı şu aşamada. İyi planlanmalı burası.

Hawkins ve Schilb diyorsun yani Oğuzhan 😞
 
Galatasaray Basketbol Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya: "Tai Webster, Aaron Harrison, Zach Auguste ile anlaşmaya yakınız. Ama henüz imzalar atılmadı. Point Guard arayışlarımız sürüyor"

(Tivibuspor)
 
Auguste diğer insanların aksine benim de eleştirdiğim isimlerden biriydi ama geniş rotasyonda ana pivotun yedeği olarak iş yapar. Yani ligde değil Eurocup'ta değerlendirilmesi hem bizim için hem kendi için daha faydalı olur.
 

Üst