Mobilden çok fazla yazı yazamıyorum olabildiğince kısa kesmeye çalışıyorum. Bilgisayarda yazma fırsatı bulmuşken bazı konulara değinmek istedim.
Dünyanın en saçma bahanesi kesinlikle "piyasada oyuncu yok" cümlesi. Geçtiğimiz yıl 1 menajerle çalıştık, şimdi kapılar geçen seneye göre nispeten açık. Hala oyuncuların buraya gelmeye dair soru işaretleri olsa bile elimiz en azından geçen seneye göre daha iyi durumda.
Evet özellikle Eurocup kısmında gerek hocayı, gerek takımı çok fazla eleştirdim. Sonuçlardan ötede sahada ne oynadığı belli olmayan, lise takımının dahi yapmayacağı hataları yapan bir takım vardı. Hatta Brescia maçı bende takıma dair bazı ipleri koparmıştı. Bir takımın koca çeyrekte bir tane bile saha içi isabeti bulamaması ciddi manada kabul edilebilecek bir durum değil.
Belki hoca da bizim gibi kabul etmeyip, hamle yapma yoluna gitmek istedi ama yönetim bu konuda izin vermedi. Şimdi oyuncu grubuna ayırdığımız bütçe yükselmişken, piyasada elimiz daha fazla açıkken geçtiğimiz yıl kadroda yer alan 6 yabancının 4'ünün takımda tutulmasını açıkçası doğru bulmuyorum.
Bu konunun ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu takım tamamen ortaya çıktığında göreceğiz. 3 kısalı bir sistem planlıyorsak Webster'in sadece maliyeti dolayısıyla tutulması bence çok da doğru bir tercih değil. Alacağı zamı da düşünürsek takımda kalsa Tofaş'tan 240 bin dolar alacak olan Trice'nin de boşta olduğunu düşünürsek.
İşin bir diğer boyutu Zach Auguste. Kendisinden kalıplı, güçlü oyuncuları savunamayan, kendi sikletinde oyuncularda dahi savunma becerisi olmayan. Hücumda zaman zaman önemli bir güç olsa da oyun devamlılığı ve konsantrasyonu bu kadar düşük bir oyuncunun açıkçası takımda tutulmasını doğru bulmuyorum. Bir çırpıda eşleşmesinde yıldız olan 10 tane oyuncu sayabilecekken acele ve yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum tıpkı Webster gibi.
Harrison'un istediği teklifleri almaması üstüne Yaz Ligi'nde de vasat bir görüntü çizmesi ibreyi bize çevirmiş görünüyor. 2 yıllık bir kontratla en azından bonservis kazanabilecek pozisyona gelmemiz gerekiyor Harrison üzerinde. Arapovic konusu zaten hem maliyet hem de çoğumuzun sevdiği, özellikle sezonun son bölümünde çok da iyi katkı veren bir oyuncu olduğu için tutulmasına hiçbirimiz itiraz etmiyoruz sanırım.
Hocaya güveniyorum, takımı kurmak için çok çalıştığına inanıyorum. Ancak Webster ve Auguste kararını gözden geçirmeli ya da etrafını iyi bir şekilde donatmalı.