2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Açık söyleyeyim sonuç değil ama oyun beni mutlu etti. Bazen böyle olur. Misal Ankaragücü maçında zerre futbol oynamadan ve hak etmeden kazanırsın bazen de böyle iyi oynayıp en az 4 farklı bitecek maçta puan kaybı yaparsın. Sivas deplasmanı sonrası takım oyun olarak sene başında ki gibi iyi sinyaller veriyor. Bunu istikrarlı şekilde sezonun ilk yarısına yaymamız şart.
Bu arada golde en az hatası olan adam Fatih Öztürk. Hatta hatası olmayan tek adam. Hata aranacaksa 3 kişi içinden ortayı yaptıranlar, Topu kafayla adama asist yapan ve ceza sahası önünde rakip takibi yapmayıp bomboş şutu çektirenler de aramak doğru olur.

Son olarak hakem tepkisi için de %100 haklı. Fatih Terim olarak düşünmüyorum şu açıklamayı Erol Bulut yapsa yine %100 haklı. Sonuca etkisi açısından da söylemiyorum. Ama bir çok maçta verilen uzatma süreleri yatan, vakit geçiren takımları ödüllendirmek gibi adeta.

Şu maçtan, sonuçtan, açıklamayı kimin yaptığından bağımsız çok takık olduğum bir konu.
 
Basketbol takımı 1 maç kaybettiğinde herkes herkesi asıp kesiyor ama bu FT denen zata dair herhangi bir olumsuz yorum yok sevmeyenleri dışında. Gomis'i sattırıp aldığı adamın 2,5 yılda gram katkısı yok. Her maç sövülen takımın en iyi oyuncusu Belhanda bi maç kötü oynasa herkes buraya üşüşürdü ama yine kimse bir şey demiyor. Bu adamcılığın sonu nereye gidecek bilmiyorum. İkinci yarı oyun durmadı ama adam yine kendini eleştirmek yerine gitti hakeme sardı. Gün geçtikçe eriyoruz. Kadronun iyi oyuncularını satıp yerine doldurduğu vasat topçulardan sonra kadronun şu hali içimi acıtıyor. Allahtan Belhanda'yı sattırmayı beceremedi de futbol oynayan bir tane oyuncu var en azından takımda. Kötü oyuncuya ben aldırmadım, kulüp başkanının markette selam verdiği kişinin yeni doğmuş çocuğu bile oyuncu aldırabilir ama kötü oyuncuyu kendisi transfer etmez. İkinci dünya savaşının bile takımın kötü oyununda bile etkisi vardır ama kendisinin yoktur ama iyi bir şey olduysa kesinlikle bunu FT yapmıştır. Bravo vallahi söylenecek söz yok.
 
Terim'in oynattığı futbolu zerre kadar beğenmiyorum ama bu ona olan saygımdan götürmez. Türk futbol tarihinin açık ara en başarılı koçudur.
 
Şu 2. yarıda oyunun durmadığını düşünen adamın Terim nefreti Galatasaray sevgisinin önüne geçmiştir, denecek bir şey yok.
 
Kayseri maçıdna kötü oynamadık. ilk yarı 18 tane şutumuz vardı. Ceza sahasında 20 kere topla buluştuk. Dönen toplar bizdeydi. Maalesef topu içeri gönderme konusunda beceriksizdik. Diagne, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Feghouli atamadılar çok rahat pozisyonları. Belki Falcao, Babel olsa diğer oyuncular olsa çok rahat bir galibiyet alacaktık. Ama oynanan oyunu bende beğendim. Bu oyunu tam kadro olduğumuz maçlarda oynarsak yenemeyeceğimiz takım olmaz bence. Ama şunu da unutmamak lazım oynadığmız takım da Kayseri. Başka hiçbir takım bize bu oyunu oynatmaz. O yüzden gol atmadan kazanamayız tabiki. Bize skor getirecek oyuncu lazım. O da Falcao, o da müzmin sakat. Onunla olmuyor maalesef. 1 maç var 5 maç yok adam. Bu forvetlerle çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu arada bu maçta Fatih hoca kendisinden beklenen herşeyi yaptı. Ali Yavuz Kol'u oynattı ki defans arasında kayboldu. Kerem Aktürkoğlunu oynattı oda oyunda kaldığı kısa sürede gayet iyiydi ve Oğulcan'ı da oynattı. Onun çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede hoca beklenenleri sahaya yansıttı. Fatih hoca eleştirilmiyor değil bence çok eleştiriliyor. Şu üst üste kazandığımız 3 maç olmasa yerden yere vurulacak. Eleştirilsin tabi ama o kadar gitsin, rezil, çağın gerisinde kalmış kadar yaftalamaların fazla haksız olduğunu düşünüyorum.
 
Ankaragücü 10 tane covid'li ile geldi maça adam çıktı maçtan önce 3 tane eksiğimiz var dedi. Sürekli bir şeylerden şikayet ediyor Yok Uefa'ya gittik haftada 2 maç yaptık. Iskartaya çıkardığı adamı 2 sene önce 10 milyon euroya aldık sanki adam gökten inmiş gibi davranıyor herkes. Olaylara bakışımda bir şey yok sürekli konuşuyor bir şeylerden şikayet ediyor. Hiçbir şeyi çözdüğü yok geçen sene tarihin en iyi kadrolarından birinin oyuncularını ıskartaya çıkardı Adam Fransa milli takımında Pogba'yı kesip 11 oynuyor burdaki çağdışı antrenman sistemine itiraz etti diye 10. hafta kadro dışı kalıyor. Kulübün içinde bi biat kültürü oluşturmuş herkes kendisine biat etsin istiyor. Milli takım yolu açık olsa çoktan gitmişti de orda da kendisinden farklı biri yok. Sırf kendi yakın olduğu oyuncuyu getirmek için kulüp tarihinin en iyi forvetlerinden birini yok pahasına gönederip oraya 20-30 milyon euro para harcayıp bir tane işe yarayan adam bulamadı daha bunları ben yapmadım.
 
Ligin en kötü takımlarından Kayseri’ye kendi evimizde üstelik rakip 10 kişi kaldıktan sonra 1-0’dan maç vermişiz, bunun savunulacak hiçbir tarafı yok malesef.

Eskiden Avrupada berabere kalınca üzüntüden uyuyamazdık, nereden nereye..

Bir de geleneksel devre arası Onyekuru muhabbeti başlamış yine. Teknik heyetin ve scout ekibinin dünyada bildiği başka kanat oyuncusu yok sanırım. Stopere de Semih Kaya isteriz.

Son vuruşlarını sanki mahalle maçında oynuyormuş gibi ciddiyetsizce yapan Diagne ruhsuzu ve Falcao denen kronik sakat hakkında da fazla bir şey söylemek istemiyorum. Haram olsun aldıkları paralar.
 
Son düzenleme:
Roma'da da nasıl bir biat kültürü varsa 25m aldıkları adamı nasıl postalayacaklarını bilemediler. Nasıl bir hizipçilik nasıl bir adamcılık sarmışsa oraları....

Bakış açısı diyoruz ya al sana bir bakış açısı da ben sunayım; İspanya 2. liginde top oynayamayan, idmanlara almadığın, taraftarın gitsin diye dua ayinleri düzenlediği adamı monte edip şampiyon yapan da aynı kişi. Ama olur mu Nzonzi bizde oynayamadı ve gittiği yerde tekrar performans verdi. Vur gitsin buradan.

Kısacası demem o ki hocaların değerlendirdiği ya da değerlendiremediği oyuncular olur. Olacaktır da. Ama o kadronun verdiği performansa yapılan eleştiriye hiç itirazım olmaz. Tamamen hayal kırıklığı ve Fatih Terim olmasa işinden edecek kadar kötüydü.

Hep söylüyorum doğru ve mantıklı eleştiri oldukça sorun yok. Ama zorlama ile olmuyor. Hele çok zorlama ile hiç olmuyor.
 
Geçen 2 yıldaki kadroya ligin en iyisi diyenlerin elinde Fener gibi bir orta saha, hücum hattı filan olsa gol yediğimiz maçta forumu taklaya getirecekler heralde. Herifin 3 yılda emek verip parasıyla getirdiği 2 adam var, o 2 adamın piyasa değeri de bizim 1 senelik ŞL gelirimize eşdeğer. Malatya'nın beleşe kiraladığı herifi 7 milyona ikna edemeyen, Monaco'nun sözleşme imzalamaya yanaşmadığı adama 7 milyon vermekten başka alternatif üretemeyen, 1 transfer sezonunu santraforsuz, diğerini orta sahasız geçiren bir yönetim var elimizde. Baskette 2 milyonluk takım yaparsın Ertuğrul Erdoğan suçlu, voleybolda her sene lafta bütçe kısan Fener'in yarısı kadar bile bütçe yaratamazsın Ataman Güneyligil suçlu, futbolda yeniden menemene geçiş yapan Beşiktaş'a hedef topçunu kaptırırsın Fatih Terim suçlu. Adamın dün elinde olan alternatifler Türkiye 3. lig oyuncusu, Türkiye 4. lig oyuncusu, İngiltere Championship oyuncusu. Buna rağmen tek kale top oynatmış, 10 kere bitmesi gereken maç uzatmaya kalmış, baskı maskı görmeden de takım hatasından aptalca bir golle puan bırakmış. Sadece Terim'le ilgili değil, şu maçta herhangi bir teknik direktöre suç atan adamın ciddi sorunları vardır.
 
Valla abi eleştiriye senin mantıksız demen o eleştiriyi mantıksız yapmıyor. Görünüş ortada sizin kabul edip etmemeniz beni ilgilendirmiyor. Ben ligin en kötü takımlarına karşı bile arkamı yaslayıp maç izleyemiyorum sürekli bir kavga gürültü herkesle her şeyle boş boş kavga ediyor. Hayali düşman yaratıp ona saldırınca kendi işleri unutuluyor çünkü. Gidip Akhisar'ın Kasımpaşa'nın yedek kalecisini alması bile savunuluyordu şöyle iyi kaleci böyle iyi kaleci diye iki yumurtladı bu sefer Beto'yu almadı yönetim Lung'u almadı oldu. Dediğim gibi bahane bulmak istedikçe bulursun kendisinin de yaptığı başka bir şey yok. Çok konuşup bir şey anlattığını sanıyor ama zırvalamaktan başka yaptığı bir şey yok.

Malatya'nın bedava kiraladığı oyuncuymuş hayatınızda kaç kere izlediniz de Malatya'nın bedava kiraladığı adama 7 milyon euro verilmesini savunuyorsunuz ben söyleyim 0 :) Sorsanıza 7 milyon verilecek adamı Malatya nasıl beleşe kiralamış dur ben tahmin edeyim transfer başarısızlığı di mi :) Kimsenin yönetimi savunduğu yok ama bir şekilde sezona başlanılan noktada tembellik yaparsan Ertuğrul Erdoğan da suçlu olur Terim de Ataman güneyligil de Nedim hoca da hiç fark etmez. Hiçbiri benim babamın oğlu değil. Ben vasatlığa alışmak zorunda değilim bu yönetimi de bu hocaları da istemiyorum. Bakış açım da gayet tutarlı. Siz hala sorunu tek maçlık zannediyorsunuz benim derdim o 3 senedir tek çözüm Onyekuru Semih Kaya Ndiaye başka çözüm yok. 2 yılda 38 tane transfer yapılmış 2 tanesi tutmuş ne hikmetse o 2'sini terim getirmiş diğerlerini de Başkanın markette selam verdiği kişinin kundaktaki çocuğu :) Süpermiş gerçekten.
 
Tabi ki yapmıyor haklısın. Tıpkı sizin eleştirilerinizi mantıklı ve haklı yapmadığı gibi. Herkesin kendi fikri sonuçta.

Kırmadan dökmeden konuşabildikten sonra sorun yok. Herkes eleştirisini yapar ya da övgüsünü.
 
Evet ben Marcao-Luyindama gelmeden önce de hiçbir maçlarını izlememiştim, şu an bu 2 adamı 10 milyon euro'ya nasıl bağladık diye soruyorum. Tetteh ne kadar oyuncu bilmiyorum ama riske değer bir oyuncu olduğunu Malatya'da bile gösteriyor. 7 milyona ikna edilemeyen adamın Malatya'ya gitmesi zannediyorum transfer başarısızlığıdır. Bonservisle alınmaya ikna edilemeyen adamın 1 yıl kiralık ve satın alma opsiyonlu Beşiktaş'a bırakılması gibi. 2 yılda 38 transfer yapılmış 35'i kiralık, takımında sağlık, form ya da karakter nedeniyle istenmeyen adamlar. Ha bu arada 2 stoperin yanında Ozan Kabak'ı sattırıp 2. yarı oyuncuları maaş zoruna düşmeden motive tutan bir teknik direktörlük de var. Tabii size göre Serdar ve Maicon'un hazır bulunduğu kadroda 18'lik Ozan da mecburen oynatılmıştır. 10 maçta yaptırdığı 5 penaltı bile bunun aksini doğrulamaz. Rennes'de ŞL maçına çıkartılmayan Zonzi'nin milli takımda Pogba'yı ''kestiğine'' kendini inandırmış bir adamsın abi, sana ne diyeyim ki ben.
 
Keşke N'Zonzi'nin cezalı olduğunu bilseydiniz de öyle konuşsaydınız neyse. Olur böyle şeyler. Marcao Luyindama övüyoruz evet, Ozan'ı sattırmışlar peki. Peki Ozan gitmeseydi Marcao - Luyindama nasıl gelecekti sorusunun cevabı nedir? İki sene önce 10 milyon istenen adam 2 sene sonra bedavaya kiralanıyorsa bu ucuz kurtulduğumuzu gösterir transfer başarısızlığını değil. Hoş onun yerine transfer ettiğin adamın maaşını ödeyip üstünden kiralık ücreti alıp adam transfer etmişiz nasılsa para bol ya harca gitsin.
 
Ozan gitmeseydi Marcao-Luyindama nasıl alınırdının cevabı yönetimi ilgilendirir. Ki yiğidi öldür hakkını yeme Luyindama transferinde FFP'nin tersinden dolanıp Uefa'ya da transferi güzel yedirdiler. Onca emek harcanan adam da gerek karakteri, gerekse oyunuyla harcanan mesainin hakkını misliyle verdi. 2 sene önce 10 istenen adam bedavaya kiralanıyorsa ilki yönetimin patatesliğidir. Aynı 6 ay santrafor arayıp transferin son günlerinde boş kale avcısı kazma herife 15 milyon bayılman gibi. Hocanın hatalı, hatalıdan ziyade kullanamadığı tek transfer Falcao'dur. Fulham'ın 25, Southampton'ın 15 bonservis verip 2'şer yıl sonra Galatasaray'a beleşe kiraladığı transferlerle pandemi arasına şampiyonluğun en büyük adayı olarak girmiş ama daha dönüş maçında son 10 yıldaki saha içi lideri sakatlandığı ve tek bütçeli transferi hem oyun, hem de karakter olarak patladığı için sonuna nefesini yetirememiştir. Kusura bakmayın.
 
Valla adam potansiyeldi patates çıktı işte. Bunu niye anlatamadığımı bilmiyorum ama herif basbaya kötü topçu. Alabilseyidk bu sefer de hocanın istediğini almadılar diyecektiniz klasik olarak. O yüzden onun üzerinde durmuyorum ama 38 oyuncunun hiçbirinde "hocanın suçu yok" diyorsanız daha fazla tartışmanın anlamı yok. Kulübü sömürebileceği kadar sömürsün. Bugün istifa edip gelen her hocaya rahatsızlık vermektense adının anılmayacağı günleri beklemek en iyisi. Milli takım yolu açık olsa çoktan valizleri toplayıp gitmişti. Arda Turan denen herifi buraya getirmek için düşman olmadığı insan kalmadı. Suç onun da değil aslında ona bu kadar her istediğini yapma özgürlüğü veren yönetme çapı olmayan insanlarda.
 
Emre Akbaba acilen kadro dışı bırakılmalıdır. Satılmalıdır takasla. Diagne'ye girmiyorum bile. Fatih hocamdan sağlam bir kadro dışı bırakmalar bekliyorum. Salih Uçan(Alanyadan gelmeli)...Ali Akman gelmeli..Yabancılardan da 3 tane gelmeli. Scout kimse kovulmalı.
 
Dünkü maç herhalde son zamanlar en sinirlendiğim maçlardan biriydi. İlk yarıda fişi çekmen gereken maçta puan kaybetmek hakikaten inanılması güç. İlk yarı hatta değişikliklere kadar oynanılan futbol takdire şayan ama değişiklikler ve oyun stilinin değiştirip takımı bozan da hoca maalesef. Şu çift forvet aşkını bırakalım artık hocam ya. Diagne gibi arkasındakilere bağımlı birinin yanına ilk Oğulcan sonra Ali Yavuz’u atmak oyun kalitesini direkt aşağı çekti. Emre Kılınç’ı kanata atınca merkezdeki hareketliliği kaybediyorsun. Taylan kaleye yaklaştıkça ya da çift oynayınca da Taylan’ın pas imkanını ve oyun kalitesini de aşağı çekiyorsun ve bu takıma direkt etki ediyor. Artık Aralık ayına gireceğiz. Bazı şeyleri oturtmuş olmamız lazım.
 
Bu ulkede Fatih hocanın ve Ergin Atamanın yaptıgı basarıları kimse yasatmadı.Her iki hocayada olumune destek.Ben devre arası 5-6 oyuncu bekliyorum.Parasızlıktan , transfer sampiyonu olmakla sampiyon olunmuyorun arkasına iyi sıgındılar ama balon patladı.
 
4 sene once kurulup once tudora sonra terime teslim edilen kadro bol kepce maasliydi ama iyiydi. Seneler gecti bu yonetim ve bu hoca kupalar kazandi ama takim hep zayifladi. Gecen sene kiralik doldurduk, transfermarkt girince takimin ederi siskin gozuktu o kadar. Netice bugun geldigimiz nokta malesef.
Burada kazanilanlar yonetim ve terime yazilir ancak aynen kayiplar da yazilir.
Bircok anlamsiz transfer yaptik ve paralari leylalara bastik. Hee ne oluyor yonetim ve hoca belki yarin ceketi asar gider, biz gene borclari konusup karnimizi agritiriz.
 

Üst