2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Yorum yok.
Oğulcan ve Sekidika'nın Galatasaray'a maaliyeti 3-4 milyon euro, ama sorsan Belhanda batırdı Galatasaray'ı :)

Cenk Ergün de kulübü soymuştu güya :)
Cenk Ergün için menajerlik yapıyor ne işi var deniyordu karşıyım ben buna avrupa da büyük kulüplerin neredeyse tamamının sportif direktörleri sadece belirli menajerlik şirketleriyle çalışıyor. Bizde ise hırsız yaftası yapıştırılıyor insanlara. O dönemki transferlerde verilen yüksek maaş ve bonservislere bakılırsa çok düşük bir ücret.

Menajerlik ücretlerine, imza paralarına bakıldığında Burak Elmas döneminde harcanan 30 milyon euro baya bir masummuş aslında.

Hani 30'da 30 diye ağızlara pelesenk olmuş ya önceki dönemki harcamalar menajerlik ücreti, imza paraları, uçuk yıllıklar falan derken bu sene harcanan 30'a göre çok daha fahiş rakamlar

Son düzenleme:
Burak Elmas tek devrede 4 milyon euro harcamış yalnız. Dursun Özbek 5, Mustafa Cengiz 6 dönem kaldı. Aslında en iyisini de Dursun Özbek döneminde yapmışız. Hem kadro değiştirildi o kadro 2 sene şampiyonluğun temelini attı, hem de bonservis geliri getirildi. Şimdikilerden 3 kuruş alırsan, şükür namazı kılarsın. Galatasaray tarihinde kaç kere devrede 30 milyon bonservis harcamış da bu konuşulmayacak bir şeymiş gibi geçiliyor onu da anlamadım ama neyse. Taksitle ödeyince başkasının cebinden çıkıyor heralde. Sekidika işinin içinde kim varsa kulübün bu adamlara dava açması lazım 1,6 milyon euro nedir ya ayıp denen bi şey var.

O dönem kur düşüktü, bugünkü kura vurduğunda hemen hemen aynı para yapıyor zaten. Üstüne o takım geri dönüşü de yaptı şampiyonlukla, bonservisle. Bakalım bunlar yapacak mı. Ha yapamazsa canları sağolsun, Galatasaray'ın parası deniz, yemeyen keriz nasılsa.

Dursun Özbek'in Tudor döneminde harcanan paralar Gs traihinin en pahalı transfer dönemlerinden biridir herhalde.

O dönem de en az 30 milyon euro bonservis harcandığı gibi elimizi attığımız oyuncuya 3-5 milyon euro aralığında yıllık veriyorduk.

Şu forumdaki kimsenin sportif direktörlük yaptığını sanmıyorum. Ama random bir forum üyesine 30 milyon euro bonservis harcama yetkisi verip, yıllık da 3-5 milyon euro dağıt desen Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak takım kurar diye düşünüyorum. Bonservis üzerine bu kadar fahiş yıllıklar verip bir de şampiyon olacak takım kuramıyorsan git hentbol takımı yönet zaten.

Kaldı ki bu ülkemiz takımları için sürdürülebilir bir transfer politikası değil.

Son düzenleme:
En azından bonservis olarak geri dönüşünü almış. Belhanda'nın da parasını çıkardığı ortada. Aradaki tek problem Feghouli. 27 yaşında gelirken ben istemezdim diyen adam açıkça yalan söylüyordur. Bugün Ghezzal'ı istedi almadılar diyorlar, Ghezzal nerden geldi Beşiktaş'a, Feghouli nerden. Bu kadar bonservis verip 12. sırada takım teslim ediyorsan, hentbol bence de iyi bir tercih.

Belhanda 10 milyon euroya geldi, yıllık 3-4 m euro arası aldı, kovularak gitti, neye göre parasını çıkarmış? Feghouli'yi iste ya da isteme durumu Belhanda'dan farklı değil.
Maicon'a 7 verdik, kaç kazandık peki?

Verdiğimizin üzerinde ciddi para kazandığımız tek adam N'diaye. Onu da daha yarım sezon dolarken kendini gösteren maddi yokluklardan sportif açıdan fayda sağlayamadan sattık. Yerine de kadro dışı Donk'u koyup devam ettik.

Bu sene aldığımız oyunculardan para kazanamayacağımızı da bu kadar garanti görüyorsan hentbolu bilmem ama falcılık baya uygun duruyor. Mesela ben, bu adamlardan para kazanamayacağımızı bu kadar garanti görmüyorum. Hem genç hem de yıllık ücretleri bu kadar düşük adamları 3'e 5'e bir yerlere okutursun.

Ha içlerinden 1-2 tanesi de tutarsa ihya eder seni

Son düzenleme:
Listenin yarısına yakını kiralık. Diagne, Ozan parasına son gün transfer kazığı. Ha bir de Garry var Terim'le birlikte prime dönemini yaşayıp kitlediğimiz. 7 milyon dolar verilen Lyundama'nın bağları koptu. Mostafa, Marcao, Kerem 3'lüsünü şimdi okutsan 30 kağıt yapar.

Neyse benim yazdığım şey başka yerlere gidiyor. Demem o ki 30 aşağı 30 yukarı dediğimiz rakamlar bonservis bedeli olarak kulağa büyük gelse de verilen yıllıklarla total transfer harcaması ortalama bir hal alıyor. 30 ne kadar büyükse verilen yıllıklar da bir büyük takımın son 10-15 yılda yabancılara verdiği en düşük yıllıklardır.

Son düzenleme:
Öncelikle tanımadığınız birini itham etmeyin. Terim düşmanı değilim, tam tersi çok sevdiğim bir figürdü. Bunu size izah etmek zorunda da değilim zaten. Ve sevip sevmemek, düşman olup olmamak da sizi değil, beni alakadar eder. Başarısızsa ve senelerdir bir şey katamıyorsa elbette gidecek. Realiteleri yazmak birine düşman olmaksa, hayatta başarılar ne diyeyim... Muslera'yı da 40'ına kadar birinci kaleci yapar bu kafa yapısı.
Ben sadece gördüklerimi yazıyorum. Burada onlarca kişi ''her şey hocada, başkan üzerine düşenin fazlasını yaptı'' diyip; aslında şuna da ihtiyaç var, bu alınan adam kötü, lanet olsun başkana vs yorumlarına dönüyorsa ben de Terim yalaması derim kavga çıkar değil mi ? Ama demiyorum. Siz de bana düşman bilmem ne demeyin komik kalıyor.
Avrupa ve lig maçlarının kıyasını yapamam zira ben de Avrupa maçlarının neredeyse tamamını izlemedim. Orada 1 değil 2 değil tam 6 maç sonunda lider çıkıyorsan buna tesadüf denmez, denilemez zaten. Fakat o takımların önüne geçip; ligde ilk 10'a giremiyorsan e bu da çok ilginç bir paradoks doğuruyor ortaya. Ha Avrupa Şampiyonu olabileceksen amenna; ama şampiyon olamayıp ligde küme düşeceksen zaten Avrupa'yı geçtim Türkiye Ligi'ni de unut. İnsanlar da bu durumu tartışıyor zaten. Ve evet son yılların en büyük transfer harcamasını yapıp ilk 10'a giremiyorsan bunun için profesör olmana gerek yok. Basit bir matematik kâfi.
Ayrıca Abdullah Avcı geldi 2 günde kurduğu takımla ambargo koydu. Emre Belözoğlu denen adam bile tecrübesi olmadan gelip Başakşehir'e denizin dibinden zirvelere attı. Sergen geldi bi ton al-sat yapıp kurduğu kadroyla şampiyon oldu. E sen 5 ayda 1 arpa boyu alamıyorsan...
Harcanan paralara gelince ; tamam adama 7M vermek bence de normal. Ama sen Fransa Milli Takımı'nın orta sahasını 0 TL ile alıp o adamı çürütüyorsan mesele zaten para da olmuyor bu noktada. Velhasıl , bir sistemin yoksa Messi'yi de alsan nafile...
Görece kavramlardan net sonuçlar çıkartip bunu da rahatça yazabiliyorsan,ben de bunu düşmanca tutum olarak gorebilirim.Hoca için tabi.Kaldı ki bu iftira,itham değil kendimce tespit.Yine de yanlış anladıysananiz kusura bakmayın.Yillarin kaybedeni Avcı 'yi örnek göstermek bence yanlış,ben Ts maçlarını da seyrediyorum ve bence her türlü rüzgar arkalarında. Diğer takımlar Avrupa'da mücadele etmeseydi emin ol ligin sonunu yine goremezdi. Seneye Ts ve Avci'yi göreceğiz bakalım.Belezoglu ise bizim gelecekteki en büyük kabusumuz olur,o da Terim 'in öğrencisi ve ondan daha iyi yetiştirdi kendisini.Ulke futbolunu iyi biliyor ve yurt dışı tecrübesi fazla.

Aynen krallar Fatih Terim indirdi parayi cebe.En iyisini siz biliyorsunuz cunku :)
Dursun Ozbek doneminde 7m Euro diye aciklanan bir Ndiaye transferi vardi.Sonradan o transferin maliyetinin ne oldugu cikmisti ortaya.Cenk Ergun diyen arkadaslari bunu arastirmaya davet ediyorum.Ya da Belhanda’nin sozlesmesindeki menajerlik ucretleri,ota pusure yapilan bonus odemeleri falan :)
Su Fatih Terim neymis arkadas ya :) Adam gitti ama hala forumda en cok konusulan en cok sallanan kisi kendisi.Adam Allah gecinden versin vefat etse bunlar gider onda da bisey ararlar.

Rangers, Braga ve Betis varken en kötü kuralardan birini çektik. Zaten ilk 2 sırada Rangers ve Braga çıkınca kalan ihtimallerin en iyileri bile orta şekerliydi. Keşke Porto çıkınca ehh demeyip evrene pozitif enerji gönderseydim :D

3 ay önce olsa çok daha ümitli olabilirdik ama ne biz 3 ay önceki takımız ne de Barça 3 ay önceki köklerinden gelen kimliğinin uzağında bir noktada. Bu eşleşme 3 ay önce olsa başa baş geçebilecekken şu an özellikle Barcelona'da rezil olmayalım da lige yansımasın derdindeyim.

En azından Messi'li zamanda karşılaşmadık. Yıllarca ŞL gidip pas geçmişken, Avrupa Ligi'nde karşılaşmak da kaderin cilvesi oldu :D Pena hayatının maçını çıkarır o akşam, rahat olun.

Bu arada konu Pena’ya gelmisken burada yazildi mi dikkat etmedim ama cok iyi kaleci.O yasta o olgunluk ve fundamental ligdeki butun kalecilerden farkli bana gore.Bu sezon Nelssonla beraber en iyi transferimiz kendisi.Ama ne yazik ki kiralik ve tapusunu alma ihtimalimiz sifir neredeyse.

En azından Messi'li zamanda karşılaşmadık. Yıllarca ŞL gidip pas geçmişken, Avrupa Ligi'nde karşılaşmak da kaderin cilvesi oldu :D Pena hayatının maçını çıkarır o akşam, rahat olun.

Messi'yi bu ülke topraklarında canlı kanlı futbol oynarken izleyememek kaderimiz herhalde. MESSI, Barça'dayken her sene ŞL takımımız olmasına rağmen o 1/8 ihtimalli eşleşme bir türlü olmadı. Gittiğinin senesinde Barcelona ile eşleştik :LOL:MESSI Barça'da A takımda oynamazken üstüste eşleşmeyen takımımız kalmamıştı ama Messi bir geldi kurudu eşleşmeler. Bir ara Brezilya Milli Takımıyla hazırlık maçı yaptığımız zaman Terim Arjantin ile de oynayacağız demişti ama biz Neymar'ın Brezilya'sından 4 yiyince başka bir hezimet kaldıramayız düşüncesiyle olacak ki o maç ihtimali iptal oldu. Yani anlayacağınız Messi-Türkiye ilişkisine kim büyü yaptıysa fena tutmuş arkadaşlar bunun başka bir açıklaması yok:cry::p Her hafta maçlarını TV'den takip edebildiğimiz için kimse farkında değil ama ben böyle bir dünya yıldızının Türkiye2ye gelmeden futbolu bırakma ihtimalini düşününce rahatsız oluyorum.

Barça’nın tam toparlanma evresine denk gelmek kötü oldu. İyi form tuttular. Maçların gollü geçmesi büyük olasılık lâkin o gollerin kaçını biz atarız orası muamma..

Pena için de sezon sonu belki şartlar zorlanabilir. Tabii kendi kararı çok önemli. Yedek kalmaktansa Galatasaray’da as kaleci olmayı tercih edebilir.

Takımın as kalecisinin daha 2 yıl kontratı var ve oynamak isteyen hiçbir iyi kaleci bize gelmez. Kaldiki çok öyle süper bir pozisyon kurtardığını görmedik kalecimizin, umarım gormeyizde.