2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Bir de çok yumuşak takımız, rakibi sert karşılayan sadece Luindama var o da çok sakar.2-0 dan 2-2 olmuş isyan eden yok ama ısrar edilirse bu takım is yapar.Bu sene biraz zor gibi,transfer yapılacaksa da Melo gibi biri olmalı, Gedson da çok yumuşak.

Hala çıkmayan takım üzerinden oyun analiz ediyorsunuz. Savunmayı senin hücum savunma hattının ortasından başlatan her takım seni bozuyor. Bunu anlamamak için niye bu kadar direttiğinizi yemin ederim anlamıyorum ben.

İlk yarıyı izledin mi Allah aşkına Furkan. Ben bu kadar kolay orta sahayı geçen takım görmedim. Cica çıkmasa devam edecektik bence aynı şekilde. Farklı maç mı izledik? Yoksa skor üzerinden mi yorum yapıyorsunuz bende bunu anlamadım..

İlk yarı akıl edememiş Kasımpaşa. Cihat Arslan’ın eksikliği.
Her takım bunu görüyor ve yapmaya çalışıyor zaten. Burada işin içine bireysel performans giriyor. Misal normal zamanında Taylan bu işi kotarıyor ama bugün o kadar kötüydü ki o baskı meyvesini verdi. Ki Berkan’da maç başından sonuna rezalet oynadı bugün.
Durum böyle olunca Cicaldau’un çıkışı da her şeyi etkiledi. Takımı çok rahatlatıyordu. O olmayınca takım kilitlendi.

İlk yarıda ki takımı çok beğendim. Çok rahat koparabilirdik. Kaçan goller tercih hataları vs derken maçın sonunda beraberliğe sevinecek hale geldik.
Bu oyunun üzerine koyarsak çok güzel maçlar izleriz. Ama 2. yarıda ki takım performansı da çok sinirlendirir bizi.

Hocanın da Babel ısrarını anlamak mümkün değil.

Bu arada Cicaldau rahatsızlanmış sanırım. Çok kızmıştım hocaya o değişiklik için ama böyle bir durum varsa bir şey diyemem.

Bazen diyorum aynı maçı mı izledik benim mi gözler bozuk, kendimden şüphe etmeye başladım. Herhalde ayaktan şut diye çıkan her topu net pozisyon diye kaydediyoruz deftere. Kasımpaşa 2.yarı ; İtalya-Türkiye maçı gibi ezdi bizi. Az şanslı olsalar 4 yiyecektik rahat. Yok o gelecekmiş daha yok bu gelecekmiş. Açık yazıyorum işte ya; Messi’yi al getir, bir yol olursa elimi keseceğim.

Hala çıkmayan takım üzerinden oyun analiz ediyorsunuz. Savunmayı senin hücum savunma hattının ortasından başlatan her takım seni bozuyor. Bunu anlamamak için niye bu kadar direttiğinizi yemin ederim anlamıyorum ben.

Diagne'nin en fazla işe yaradığı nokta da bu aslında ama herkes adamın gol atıp atmamasına odaklanmış. Atamasa da çok fazla pozisyona girdiği için rakip geride kalıyor, oyunu geride kabul ediyor. Yanına 1-2 tane kanat forvet monte edilse takım epey rahatlar oyun olarak ama altıpas civarında paslaşmalar devam ettiği sürece her sezon 5-6 gol sırf bu alışkanlıktan yeriz.

Diagne'nin en fazla işe yaradığı nokta da bu aslında ama herkes adamın gol atıp atmamasına odaklanmış. Atamasa da çok fazla pozisyona girdiği için rakip geride kalıyor, oyunu geride kabul ediyor. Yanına 1-2 tane kanat forvet monte edilse takım epey rahatlar oyun olarak ama altıpas civarında paslaşmalar devam ettiği sürece her sezon 5-6 gol sırf bu alışkanlıktan yeriz.

Yani bugün ekstra bir kötü olması çıkmasını gerektiriyordu 3 boy önde olduğu pozisyonda geriden gelen adam gelip önünden topu aldı. İlk yediğimiz golde pası vermedi geride eksik kaldık. Asıl problem oyun akışını ısrarla aynı oyuncularla bozması. Mesela Babel'i sola alıyor ısrarla. Hatta Randers maçında Arda olsa adım gibi eminim Barış Alper değil Arda girecekti. Basit ezberlerini bozana kadar biz kaybediyoruz. Kerem'dir, Taylan'dır o ezber bozulunca kazanmaya başlayınca hoca yaptı hoca etti oluyor. 3 senedir Babel'in solda olmadığını anlamak için ne yapmak lazım ben daha bilmiyorum.

Fatih hoca ve yönetimi tebrik etmek lazım transfer dönemi için. Tüm oyuncular cuk diye oturdu takıma.

Evet 2-0’dan 2-2 olmamalıydı ama 17 günde 6 maç yapmış 24 yaş ortalamalı takım için fazla yangın yapmaya gerek yok.

Bazen diyorum aynı maçı mı izledik benim mi gözler bozuk, kendimden şüphe etmeye başladım. Herhalde ayaktan şut diye çıkan her topu net pozisyon diye kaydediyoruz deftere. Kasımpaşa 2.yarı ; İtalya-Türkiye maçı gibi ezdi bizi. Az şanslı olsalar 4 yiyecektik rahat. Yok o gelecekmiş daha yok bu gelecekmiş. Açık yazıyorum işte ya; Messi’yi al getir, bir yol olursa elimi keseceğim.

Bende merak ediyorum bazen.
Misal ilk yarı gole kadar 3 net pozisyon vardı. (2’si Diagne biri Cicaldau) en az 3-4 çok rahat pozisyon olacak yerde yapılan pas ya da tercih hatası vardı. Üzerine de 2 gol attın.
45 dakikadan pozisyon namına ne bekliyorsun çok merak ediyorum

ikinci yarıda seninle hem fikirim

Bende merak ediyorum bazen.
Misal ilk yarı gole kadar 3 net pozisyon vardı. (2’si Diagne biri Cicaldau) en az 3-4 çok rahat pozisyon olacak yerde yapılan pas ya da tercih hatası vardı. Üzerine de 2 gol attın.
45 dakikadan pozisyon namına ne bekliyorsun çok merak ediyorum

ikinci yarıda seninle hem fikirim

İlk yarı bu kadar pozisyon yeter diye saygıdan ikinci yarı pozisyona girmemeyi mi seçtik? Bir saattir, daha doğrusu 3 yıldır kötü oyuncu değişiklikleriyle hem oyunu hem skoru vermeyi eleştiriyoruz abi. Evet 15-45 arası iyiydik ama Kasımpaşa'ya karşı 15-45 arası oynamak övünülecek bir şey mi? Ha 15-45 arası oynarsın 3 tane atarsın ondan sonra yorgunluktan top saklamaya dönersin bu okey. Ama sen devreye 2-1 girmişsin, ikinci yarıya 0-0'mış gibi çıkman gerekirken hem oyunu hem skoru verdin. Şut atamadık yani ikinci yarı.

İlk yarı bu kadar pozisyon yeter diye saygıdan ikinci yarı pozisyona girmemeyi mi seçtik? Bir saattir, daha doğrusu 3 yıldır kötü oyuncu değişiklikleriyle hem oyunu hem skoru vermeyi eleştiriyoruz abi. Evet 15-45 arası iyiydik ama Kasımpaşa'ya karşı 15-45 arası oynamak övünülecek bir şey mi? Ha 15-45 arası oynarsın 3 tane atarsın ondan sonra yorgunluktan top saklamaya dönersin bu okey. Ama sen devreye 2-1 girmişsin, ikinci yarıya 0-0'mış gibi çıkman gerekirken hem oyunu hem skoru verdin. Şut atamadık yani ikinci yarı.

Furkan aynı şeyleri söylüyoruz zaten.
İkinci yarı hangi değişiklik oyunu verdi? Sadece Mustafa-Diagne yapıyorduk. Bu değil.
Diğer değişiklik Taylan-Cicaldau. Bu değişiklik verdi. Bu da mecburen yapıldı. Kağıt üzerinde yanlış diyebilir misin? Ama Taylan girip 10 top kaybı yapınca sadece 1 ikili mücadele kazanınca her şey alt üst oluyor.

Bugün tek olumsuz müdahale vardı o da Babel. O olmasaydı değişir miydi? Bence değişmezdi. 2. Yarı çok düştü takım.

Bir de oyunu övmüyorum. O oyunu geliştirirsek iyi bir şey çıkar ortaya diyorum. Anlam olarak Çok fark var ikisi arasında bence

Yani bugün ekstra bir kötü olması çıkmasını gerektiriyordu 3 boy önde olduğu pozisyonda geriden gelen adam gelip önünden topu aldı. İlk yediğimiz golde pası vermedi geride eksik kaldık. Asıl problem oyun akışını ısrarla aynı oyuncularla bozması. Mesela Babel'i sola alıyor ısrarla. Hatta Randers maçında Arda olsa adım gibi eminim Barış Alper değil Arda girecekti. Basit ezberlerini bozana kadar biz kaybediyoruz. Kerem'dir, Taylan'dır o ezber bozulunca kazanmaya başlayınca hoca yaptı hoca etti oluyor. 3 senedir Babel'in solda olmadığını anlamak için ne yapmak lazım ben daha bilmiyorum.

Çıkması problem değil. Zaten olup olabileceği fakir Balotelli'si kadar. Babel solda oynarken arkasındaki bekleri çok yedi. Hepsi gitti ama Babel kaldı. Bugün de Kerem ile Barış Alper'in kanatlarını değiştirdi Fatih Hoca ve Cihat Arslan da görüp Yusuf Erdoğan'ın kanadını değiştirdi. Ondan sonra da gol yedik, Sasha Boey bir daha ileri çıkamadı. Yani en yapılmayacak şeyi yaparak maçı verdik aslında... Geriden oyun kurma becerisi olan bir takım değiliz, kanat beklerimiz atlet oyuncular, stoperlerimizin de ayakları ve oyun görüşleri çok iyi değil. Fatih Hoca'nın yardımcılarının filan uyarması lazım, sürekli aynı olaylar yaşanıyor ve bireysel hata diye geçiştiriliyor.

İlk yarı zaten yorumumu yaptım ben. Fakat şunu da söyledim: ''Anlık şeyler dışında silik bir takımız.'' Hala da sözümün arkasındayım. Evet anlık süper atak olabiliyor nadiren fakat geri kalan zamanda rakibin sistemini ve disiplinini oturup elimizde çekirdekle hep beraber izliyoruz. Biz eyvallah izleriz de; 1 kişinin izlememesi lazım artık, lütfen.
İkinci yarı zaten ciddi anlamda rezil olduk. Adamlar tabiri caizse kuzu sürüsü görmüş kurt gibi sürekli saldırdılar, organize ataklarla sağlı sollu yüklendiler ve maalesef çok geçmeden golü buldular. Maalesef hocamız da bacak bacak üstüne atıp izlemekle yetindi. Başka bir şey yapamayacağını bildiğimden sürpriz olmadı.
Daha önce de yazdığım gibi umarım zaman yine beni haklı çıkarmaz.

Son 2.5 yılda fatih terimin gecemizi mahvettiği bilmem kaçıncı maç.. cicaldau ile devam edip veya cicaldau çıkarıp ofansa yatkın bir isimle devam etse, bizden keyiflisi yoktu. ama ne yaptı ne etti yine harika kurduğu orta sahayı anlamsız şekilde bozdu. anlamıyorum, anlayamıyorum.

Bu arada takım ve oyuncular kötü performanslar verebilir. Bir anda çöp ilan etmek filan çok garip. Yine sosyal medya da Taylan’ın ipi çekilmiş. Berkan zaten Anadolu topçusu bile değil. Diagne bidonun önde gideni.
Bu kafa ile zaten ne bir yapılanma olur ne de başka bir şey.

Takım Muslera hariç 24 yaş ortalaması ile çıktı. Tabi hatalar yapacaklar kötü oynayacaklar. Orta sahası ilk kez bir arada oynuyor. Kanatların biri geçen sene Keçiören de diğeri 1 sene önce Erzincan’da oynuyordu. Cicaldau ve Morutan ilk kez ülke dışına çıkmış oyuncular.

Demem o ki bu çocuklara sabır göstermek lazım. İlk hataları ya da kötü oyunların da iplerini çekeceksek çok işimiz var demektir.