2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Herkes koşmaya, mücadele etmeye ve futbol oynamaya başlayınca; hiçbir iş yapmayan adamlar elekten geçemeyip ortaya çıkıyor kabak gibi. Babel, Arda falan çok gereksizdi be niye girdik şu toplara... Mohamed ve Diagne de kolay kolay 11’e tercih edilmeyecekler gibi. Anca sakatlık yorgunluk rotasyon falan olacak. Öyle de takım sistemine ayak uydurabilecekler mi meçhul.

Takımı beğendim. Özellikle defans hattı çok derli topluydu. Marcao defansı epeyce toparlamış. Umarım cezası bitene kadar minimum kayıp yaşarız. Kerem ilk yarı epey top kaybı yaptı. Kontra ataklarda hızlı gelmeye çalıştılar ama sıkıntı olmadı. Kereme biraz daha sabretmek lazım. Çok dikine gitmeye çalışıyor ve top kayıpları yapıyor. 1 tane de pozisyona girmeye çalıştı kornere çıktı top. Ama 1 tane daha pozisyonu var Morutanla verkaça girdikleri.Halil bu takımın santraforu benim diyor. Gol atmasa bile pres yapıyor, pas istasyonu oluyor. Çok faydalı. Ama 2. santrafor Mohamed olmalı. Daha erken oyuna girmeli. Tamamlayıcı olacaktır. Yedlin geldiğinden beri en iyi maçlarından birini oynadı. Daha Boey gelecek. Morutan da etkili oluyor. Ters ayakla sağ kanatta iş yaptı. Çok teknik ve hızlı. Cicaldau ile de iyi anlaşıyorlar. Nelsson da, Marcao ile çok uyumluydu. Epey atak kesti. Muslera sarı kartı dışında epey top çıkardı. Takım iyiydi kısaca. Morutanın şutu gol olsa daha kolay bir galibiyet alacaktık. Attığımız gol şans oldu. Yalnız yedekler de sorun var maalesef. Feghouli belki bir nebze katkı yapabilir ama Babel ve gelince Arda sıkıntı. Babel resmen el freni. Daha önceki maçlarda da oyuncu değişikliklerinden sonra takım geriye gitti. Emre Kılınç ve Oğulcan da kulllanılabilir ligde.

Bizim takımların şaşalı ama emekliliklerine yakın kadrolarla çıkıp isimsiz ama genç ve dinamik Avrupa takımlarına karşı yaşadığı, bizler için şaşırtıcı mağlubiyetlerin bir benzerini Lazio'ya yaşattık.

Muhtemelen maç öncesi transfermarktten bizim kadroyu inceleyen bir İtalyan "Morutan kim ya, daha Romen Milli takımına seçilememiş 99 doğumlu, Cicaldau kim ki buna 6.5 basmışlar, Kerem, Nelsson falan ne ayak GS iyice vasatlaşmış" diye içinden geçirmiştir.

Ama maç devam ederken yavaş yavaş "adamlar nerden buluyor bu topçuları, bulan buluyor kardeş" gibi muhabbetlere evrilmiştir maç öncesi akıldan geçen düşünceler. Az düşünmedik biz de böyle biliriz bu psikolojileri

Muhtemelen maç öncesi transfermarktten bizim kadroyu inceleyen bir İtalyan "Morutan kim ya, daha Romen Milli takımına seçilememiş 99 doğumlu, Cicaldau kim ki buna 6.5 basmışlar, Kerem, Nelsson falan ne ayak GS iyice vasatlaşmış" diye içinden geçirmiştir.

Bence tam tersi doğru yolu bulmuşlar dediklerini düşünüyorum neticede yıllardır onların 32-33 yaşına gelmiş oyuncuları prime zamanlarında kazanmadığı paraları kazanıp geliyordu.

Genel anlamda toplu çıkışlarımız ve ön alan baskısı çok iyiydi. İleride ise çok senkronu tutturamadık. Halil'i solda deneyip, Muhammed'in form durumu eski haline gelirse daha eli yüzü düzgün bir hücum hattı olabilir. Kerem'i çok seviyorum şahsi olarak da iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum ama top tekniğini düzeltene kadar Avrupa özelinde sonradan girip hareketlendirecek bir oyuncu olarak kullanılması daha doğru olacak sanki.

Galatasaray, şu ana kadar UEFA'dan 7 milyon 428 bin Euro (74 milyon TL) gelir elde etti. Yayın gelirleri hariç tabi 😀

Böylece Anholt dışındaki tüm transferlerimizin maaşları şimdiden çıkmış oldu.

Dün oynanan maçta en çok merak ettiğim ve beni en çok sevindiren durumlardan birisi takımın fiziki durumuydu. Lazio oyuncuları fizik olarak kalıplı ve mücadeleci adamlar. Bizim çocuklar malum daha ufak tefekler. Çoğu kişi sahada bu konuda dayak yiyebileceğimizi de düşünüyordu. Ben de korkuyordum açıkçası.

Sahada ise tam tersini gördük. Çata çat mücadele ettiler. Ezilmediler. Bu beni çok mutlu etti açıkçası.

Morutan ve Cicaldau ilk maclar itibariyle umdugum performansin cok cok uzerindeler. Top ayagina yakisiyor deyimi Morutan'a cuk diye oturmus. Hayranlikla izliyorum.

Diger deginmek istedigim konuysa Muhammed. Daha cok sans verilmesi lazim ona. Tabi Imparator'dan formayi almak istiyorsa kendisi alacak. Ancak, Morutan ve Cicaldau ne kadar yetenekli ise, Muhammed de bir o kadar yetenekli. Bunun kendisi de farkindadir insallah.