2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yani şu an ki durumda tasarruf düşünmek saçmalıktan başka bir şey olmaz. Ucuza kaça kaça heves kalmadı basketbol adına. Artık bir şekilde paraya kıyıp kaliteli oyuncular alsınlar bir zahmet. Ligde koca ikinci yarı var daha ve kaldı ki Bcl'de son 16 turundayız. Bence skorer yönünden çok organizasyonu kaldırabilecek bi oyun kurucuya ihtiyacımız var. Andrews’ın veya Russel'ın çözüm olacağını sanmıyorum. Yaşı ilerlememiș Joe Ragland tipi birini isterdim. Benim tercihim Bonn'da oynayan TJ Shorts olurdu ama oda şu an için zor transfer çünkü Bonn da Avrupa da yoluna devam ediyor bizim gibi. Bir de Hummer'dan kurtulup kuvvetli bi kısa forvet transferi yapılmalı. Yinede şüphelerim bitmiyor maalesef çünkü yerli rotasyonumuz cidden felaket. Keşke yerli hamlesi de olabilse.

Son düzenleme:
Doldurmalısın, doldurmalılar. Yapamıyorlar işte. Sorun orda. Geçen sene guard diye Pusica getiren adamlar, bu sene bu adamları alan adamlar. TRANSFER YAPMAMALI.
Yahu neyine fırsat vereceksin abi. Adam sakatlıktan sonra kontrat bulamadı. Gene sakatlıktan dönmüş adamı aldılar o dönem. Tutmadı işte. Bu sene ne olduysa aynı şekilde.
Furkan, Can'a katılıyorum gerçekten iyi süre alamadı şans verilmedi Pusica'ya.. Şu anda Polonya liginde oynuyor düşme hattında olan Torun takımında oynuyor son 8 maçta takıma katılmış, 14.7 pt 4.7 ast 2.6 Reb. gibi gayet iyi ortalamalarla oynuyor. Micic etkisi yaratabilecek kapasite var deniyordu, sakatlıktan dönüşüne denk geldik bence diğer şanssızlığı da pozisyonunda vazgeçemeceğimiz kalitede adamlar vardı.

Furkan, Can'a katılıyorum gerçekten iyi süre alamadı şans verilmedi Pusica'ya.. Şu anda Polonya liginde oynuyor düşme hattında olan Torun takımında oynuyor son 8 maçta takıma katılmış, 14.7 pt 4.7 ast 2.6 Reb. gibi gayet iyi ortalamalarla oynuyor. Micic etkisi yaratabilecek kapasite var deniyordu, sakatlıktan dönüşüne denk geldik bence diğer şanssızlığı da pozisyonunda vazgeçemeceğimiz kalitede adamlar vardı.

Abi problem orda zaten, sakatlıktan çıkmış adamı aldılar. Sene başı da yine sakatlıktan çıkmış adamı aldılar. Üstüne DAP Twitter'da paramı verin yazıp duruyor, birini getireceklerine adamın parasını ödesinler. Ki kendin söylüyorsun Polonya liginde düşme takımında oynuyor diye.

Ha benim düşüncem kalsın seneye kullanırızdan ziyade kafam cidden kaldırmıyor artık bu sene. Gelenler gidenler sürekli.

Abi problem orda zaten, sakatlıktan çıkmış adamı aldılar. Sene başı da yine sakatlıktan çıkmış adamı aldılar. Üstüne DAP Twitter'da paramı verin yazıp duruyor, birini getireceklerine adamın parasını ödesinler. Ki kendin söylüyorsun Polonya liginde düşme takımında oynuyor diye.

Ha benim düşüncem kalsın seneye kullanırızdan ziyade kafam cidden kaldırmıyor artık bu sene. Gelenler gidenler sürekli.
Tamam işte benim söylediğim şey gayet mantıklı. Bu pusicayı kötü oyuncu yapmıyor. Şubeyi yönetenler sıkıntılı. Sen pusica diye bir oyuncu getirdiler diye cümle kurunca getirilen adam basketbolcu değil gibi anlam çıkıyor. Adam potansiyelli olabilir şube yöneticiler işbilmez. Bu olayın özeti budur

Tamam işte benim söylediğim şey gayet mantıklı. Bu pusicayı kötü oyuncu yapmıyor. Şubeyi yönetenler sıkıntılı. Sen pusica diye bir oyuncu getirdiler diye cümle kurunca getirilen adam basketbolcu değil gibi anlam çıkıyor. Adam potansiyelli olabilir şube yöneticiler işbilmez. Bu olayın özeti budur

Peki abi umarım 20 tane daha oyuncu alırlar da bu sene rahat uyursun ne diyeyim. Her sene 15 tane yabancıyla bu iş olmaz diyorum, her sene 15 yabancı geliyor ve her sene bu iş olmuyor ama hala transfer istiyorsunuz. O zaman umarım dilediğiniz gibi olur 10 tane 15 tane daha yabancı oyuncu getirirler. Ödenmeyen maaşlarla, borçlarla, oyuncu dosyalarıyla transfer yapmaya devam edelim böyle.

Peki abi umarım 20 tane daha oyuncu alırlar da bu sene rahat uyursun ne diyeyim. Her sene 15 tane yabancıyla bu iş olmaz diyorum, her sene 15 yabancı geliyor ve her sene bu iş olmuyor ama hala transfer istiyorsunuz. O zaman umarım dilediğiniz gibi olur 10 tane 15 tane daha yabancı oyuncu getirirler. Ödenmeyen maaşlarla, borçlarla, oyuncu dosyalarıyla transfer yapmaya devam edelim böyle.
Benim uyumamla ne alakası var kardeşim? 15 tane transfer yapılsın diye bir derdim yok. benim derdim takımın en baştan iyi kurulmasıydı ama kurulmadı diye transfer yapılmamasını da savunamam. Dee Bost gitmiş yunus emre ile mi oynayacağız sezonun kalanını? Transfer yapmamanın mantıklı olmadığının bence sen de farkındasın.

Oyuncuların alacağının olması da tamamen Erden Timur ile yönetimin hatası. hatta daha çok yönetimin her şeyi Erden Timur'dan beklememeleri lazım.

Benim uyumamla ne alakası var kardeşim? 15 tane transfer yapılsın diye bir derdim yok. benim derdim takımın en baştan iyi kurulmasıydı ama kurulmadı diye transfer yapılmamasını da savunamam. Dee Bost gitmiş yunus emre ile mi oynayacağız sezonun kalanını? Transfer yapmamanın mantıklı olmadığının bence sen de farkındasın.

Oyuncuların alacağının olması da tamamen Erden Timur ile yönetimin hatası. hatta daha çok yönetimin her şeyi Erden Timur'dan beklememeleri lazım.

8 kollu, 8 bacaklı birini almayacaksan burdan getireceğin herhangi bir adamın sana 2-3 galibiyetten fazla getirisi olmaz onu anlatmaya çalışıyorum. Çünkü öyle bir takım kurulmuş ki 1 tane adam gitse, biri geliyor diğerini bozuyor, sonra o gidiyor, başka bir taraf bozuluyor. Bana kalsa burdan sonrasını Ege Tan oynasın. Transfer yapılmamalı çünkü bu adamlar çıkıp önce hesap vermeli. 3 tane transfer yapıldı zaten, sene başından daha kötü hale geldik. O yüzden yapmasınlar daha iyi.

Ha merak etmeyin, bu adamlar transfer yapmadan yerinde oturamazlar. İçiniz rahatlayacaksa da söyleyeyim ligden bir oyuncuyla ilgileniyoruz. Çok severiz böyle adamlara bonservis verip almayı, umarım 500 bin dolardan aşağı para vermeyiz de herkesin içi rahat eder.

Sezon içi transfer zor boştaki adamların sıkıntısı vardır veya buyout ödersin.
Erden Timur şimdi de sezon sonu da başta ortalıklarda görünmeyen Kerem Tunçeri olmak üzere Turgay Bey ve Pistiolis'ten de izah isteyecektir.
Ligimiz oldukça zor. Pg siz mağlubiyet serisi yapabiliriz. Kim çıkarılabilir vs bizim elimizde değil tıpkı Pusica NDour Canaan gibi. Rytas çıkmasa Ndour'u bulamazdık savaş olmasa Canaan'ı, sakatligina rağmen potansiyeli nedeniyle Pusica alındı fena oynamadı ama fark yaratamadı.
Burda tercih Erden Timur ve Dursun Özbek 'in ödenmeyen paralar bütçe hedef alınacak olası oyuncuların maliyeti katkısı değer mi degermez mi vs. Erden Timur veya Dursun Özbek olsam staff ve yönetime yeni isimler eklerdim. Güveni sarsıldı çünkü. Bu arada günah keçisi yaptığımız Turgay Zeytingöz 'e de fazla yükleniyor olabiliriz hata yaptığını kendi dahil herkes kabul ediyordur. Karar verirken birileri daha sürece ortak olmalı.

Ligden ilgilenilen adam Perez ya da Heidegger’den biridir. Düşük bir ihtimal de Crawford olabilir.

Bu adamların hiçbirisi buyout ile sezon ortası 400-500k maliyete değecek oyuncular değil. Zaten geldikleri takdirde ne BCL’de ne de ligde bizi yukarılara taşıyacak adamlar da değiller.

Mornar’dan Russell en azından bir heyecan yaratırdı. Ya da Nba’den kesilmiş bir guard kovalamak daha mantıklıydı. Diyeceksiniz ki vakit yok, BCL grupları başlıyor. E zaten ligden tahmin ettiğimiz isimler gelirse de o gruplardan çıkamayız

Ligden ilgilenilen adam Perez ya da Heidegger’den biridir. Düşük bir ihtimal de Crawford olabilir.

Bu adamların hiçbirisi buyout ile sezon ortası 400-500k maliyete değecek oyuncular değil. Zaten geldikleri takdirde ne BCL’de ne de ligde bizi yukarılara taşıyacak adamlar da değiller.

Mornar’dan Russell en azından bir heyecan yaratırdı. Ya da Nba’den kesilmiş bir guard kovalamak daha mantıklıydı. Diyeceksiniz ki vakit yok, BCL grupları başlıyor. E zaten ligden tahmin ettiğimiz isimler gelirse de o gruplardan çıkamayız
Fatts Russell daha önce de söylediğim gibi öncelikli tercih olmalı. illa ligden ya da eski banvitli oyuncu almak kolayına kaçmamak lazım.

400 k paramız varsa yerliye harcamak lazım. Mesela Daçka'ya Doğuş ve Ercan için bu para verilebilir. Ya da Bursa'ya Onur Alp için.

Yabancı guard için ek bütçe çıkarmak gerekiyor. Hiç yapmamak demek ligi geçtim Avrupa'da bizi çok geriye götürecektir. Oraya kaliteli bir guard transferi gerçekten gerekiyor. Erden Bey eminim gerekeni yapacaktır...

Onuralp'in Bursa'dan sonra gideceği yer euroleague takımı olur ve büyük olasılıkla Ergin Ataman kalırsa seneye efes'e gider.

Onuralp’i sezon ortası takımının bırakacağını hiç zannetmiyorum. Öte yandan Onuralp bize gelmek ister mi, o da ayrı bir soru işareti. Yani şu an Bursa’dan Galatasaray’a niye gelsin? Ne fazlamız var? Bursaspor her açıdan bizden daha profesyonel şekilde yönetiliyor.
Vizyonu olan bir yönetim ,hedefi olan Galatasaray her oyuncuyu alabilir.

Onuralp alalim dedim Luka Doncic degil,Abartmayalim Onuralp'de bize ingiltere prensi degil

Son düzenleme:
Onuralp'in Bursa'dan sonra gideceği yer euroleague takımı olur ve büyük olasılıkla Ergin Ataman kalırsa seneye efes'e gider.
Peh peh peh, ne Onuralp'miş be kardeşim! Bu yorumları okuyan dışarıdan birileri sanır ki Micic ayarında bir oyuncudan bahsediyoruz. Onuralp fazlasıyla şişirilmiş, kelimenin tam anlamıyla "overrated" bir oyuncudur, önümüzdeki zamanda göreceğiz kapasitesini...

Ayranımız yok Onuralp tartışması yapılmasına saygım var ama zamanlama olarak olmayacak dua bugün için şartlar oluşmadığı için.
McGee ve Calaioro ya profesyonelce ellerinden geleni yaptıkları için ayrı bir yere koyuyorum yetenekleri bir yana.

Erkan yerine buyout ödenerek tercih edilen Muhaymin ve kiralık gönderilen Sinan. Rotasyonda bile sırıtan Mahir, oynatilmayan Sedat Ali bugün bile pek süre alamadı. O zaman neden alındılar?

Hummer'la Foyd'la yeterince vakit kaybedilmedi mi? Yaz ortası Morgan riskine gerek var mıydı? Çıkıp izah edin.