2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Erkan yerine buyout ödenerek tercih edilen Muhaymin ve kiralık gönderilen Sinan. Rotasyonda bile sırıtan Mahir, oynatilmayan Sedat Ali bugün bile pek süre alamadı. O zaman neden alındılar?

Hummer'la Foyd'la yeterince vakit kaybedilmedi mi? Yaz ortası Morgan riskine gerek var mıydı? Çıkıp izah edin.
Yunus ile akrabaliginiz var mi hocam :) Meraktan soruyorum.

Tabi ki hayır sene başı transfer edildiğinde sert eleştirdim. Beklenti Berk Uğurlu vb olunca ama Yunus geçen sezonki Rıdvan 'dan çok daha stabil güvenilir geliyor bana. Hücumu pg yetenekleri kısıtlı ama sacmasapan hata sık yapmıyor baskı altında iyi kötü top getirebiliyor güç atletizm konusunda en azından eksi yazmıyor.

Yunus'u beğenmiyorum yani draft hakkım olsa Yunus'tan başlamam ama şimdi sahaya attığında mecburen geri çekmek zorunda kaldığımız ya da hiç oynatamadigimız gırla yerli varken Sadık Goksenin 'den sonra en fazla süre alan yerliden başlamak haksızlık geliyor bana. En zayıf halkadan başlardım budamaya.

Mahir konusundan 2.yerli uzun önemli bir pozisyondur. 3.yerli uzun da bir o kadar gereksiz 5 yabancı oynatma hakkı varken 2.yerli uzunu havlu sallasın segmenti oyuncuyla geçmek hataydı. Sinan Sağlam 2.yedek yerli kanat zaten havlu sallasın diye alındı misal. Bana kalsa bin kere yazdım 7 yerli alacağına 5 yerli alalım hepsi iyi kötü katki versin.

Calaioro 'yu da alınırken mesafeliydim ama hakkını vermek lazım. Kombini zor bir adamdır tek rolü 3.yabanci uzun 2.yabanci kombo forvet iç dış oynamasıdır. Önüne 2 sağlam yabancı uzun yanına 2 iş görecek yerli uzun ister bence.

Tekrarlayalım Yunus ilk tercihim vs olmaz ama takımın 7 yerlisini sıralayın Sadık Göksenin Yunus Muhaymin Mahir Sedat Ali Sinan. Yunus ile Sinan'ı Mahir'i Sedat Ali'yi hatta yetenekli olsa da hazır olmayan Muhaymin'i bir tutmam. Ha Sadık Göksenin ile de Yunus'u da bir tutmam. Anlaşıldı sanırım.
Bugün özelinde Yunus da kötüydü. McGee Caloiaro hariç iyi oynayan yoktu.

Son düzenleme:
Sene başında bu yerlileri görünce herhalde ağırlık bütçeyi yabancı oyunculara ayıracağımızı genel itibariyle düşünmüştük..Bu bütçelerle ligde şampiyon olmanın çok zor olduğu düşünülerek en azından BCL şampiyonluğu hedef koyulmuştu ve gayet mantıklıydı.Ama bizim sıkıntımız yerlilerde değil. Zaten piyasa’nın en ucuzlarını aldılar ve bu adamların ne oldukları belliydi. Asıl sıkıntı bu sene transfer edilen yabancı oyuncular. Biri veya iki tanesi hariç şu ana kadar transfer edilen oyuncuların hepsi skandal. Oyuncular değil kesinlikle bu kadroyu kuranlar hesap vermeli ve istifaları en hızlı şekilde istenmeli.

Krstic'in durumunu hatırlayan varsa söylesin.Sakatken mi almıştık yoksa antrenmanlar sırasında mı sakatlanıp bırakmak zorunda kalmıştı ? Bunu belirttim çünkü ben Krstic hariç daha hiçbir oyuncumuzun 3 ay içinde emekliliğe ayrıldığını görmedim.Raymar Morgan bu sezonun özeti oldu.

Lütfen birde bir daha normal şartlarda bir alt ligde bile almayacakları oyuncular için ''mükemmel oyuncu,zaten aklımızdaydı,izlerken heyecanlandıgımız oyuncuydu'' tarzında açıklamalar yapılmasın.

Bütçemiz doğrultusunda transferlerimizi yaptık de geç ya.Yani sen Sedat'ı,Sinan'ı,Mahir'i vs neden översin ki.

Sen bu oyuncuları övdüğünde senin doğru söylediğin şeyleri bile samimi bulmaz insanlar.

Krstic'in durumunu hatırlayan varsa söylesin.Sakatken mi almıştık yoksa antrenmanlar sırasında mı sakatlanıp bırakmak zorunda kalmıştı ? Bunu belirttim çünkü ben Krstic hariç daha hiçbir oyuncumuzun 3 ay içinde emekliliğe ayrıldığını görmedim.Raymar Morgan bu sezonun özeti oldu.

Sakatlık dönüşü sadece Sırbistan'daki bireysel idmanlarını takip ettik Morgan gibi. Morgan fiziksel durumundan ötürü bıraktı ama Krstic antrenmanda bir daha uzun süreli sakatlanınca bıraktı.

Eğer Bursa ve Telekom galibiyetleri gelmeseydi şu an belki de Beşiktaş’ın düştüğü duruma biz düşecektik. Acilen bize oyun kurucu bir guard transferi gerekiyor. Önümüzde Larkin’in dönmesiyle birlikte form seviyesi yükselen bir Efes maçı var. O maçı da kaybedersek momentum tamamen aşağıya doğru gidecek.

Sezon başı yapılan transferler eleştiriliyordu. Sonrasında alınan kötü sonuçlar akabinde yapılan takviyeler ile aslında kendimizi bulmuştuk.

Avrupa'da grup birincisi çıktık. Ligte de içinde Bursa ve Telekom gibi iyi takımları yendiğimiz güzel bir seri yakaladık. Sonrasında Bost'un Asvel'den aldığı teklifle kafasının karışması ve takımı sabote etmesi ile malesef içinde bulunduğumuz duruma düştük.

Erden Timur ve ekibine güveniyorum. Bugüne kadar yüzümüzü hep ak ettiler. Bundan sonra da böyle devam edeceklerdir.

En kısa sürede bir reaksiyon verip gerekenler yapılmalı, öncelikle söylenenler eğer gerçekse geçmiş dönemdeki oyuncu ya da oyunculara ve menajerlerine olan borçlar ödenmeli, durduk yere yeni bir transfer yasağı cezası almayalım

Ben sıradan bir vatandaş ve taraftarım, kulübün içinde hiçbir tanıdığım yakınım yok, buradaki insanlar gibi tek bir isteğim var Galatasaray spor klübünün her branş ve platformda en iyi şekilde temsil edilmesi ve en iyi yerlerde olması. Basketbol takımının içindeki sorunlar neden ve kimlerden kaynaklı ise bir an önce çözüm bulunması gerekiyor, bu sezon öncesi ve içinde çok büyük hatalar yapıldı ama artık hata yapma lüksümüz kalmadı, hesap vermesi gereken herkes en kısa sürede hesap vermeli ve gerekirse yollar ayrılmalı çünkü bir gün daha böyle devam ederse yine küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Taraftarlar olarak kendimizede çeki düzen vermemiz gerekiyor, hangi branşta olursa olsun bizim hiçbir zaman rakip küçümsemek gibi bir kültürümüz olmamalı her rakibe aynı ciddiyetle yaklaşmamız ve saygı göstermemiz gerekiyor. Biz de İngiltere, Almanya gibi bir spor kültürü yok, orada klüpler küme bile düşse ya da adı süper mega olan liglerde bile olmasalar taraftarları her maç stat ya da salonları dolduruyorlar. Çünkü oyunu seviyorlar, ayrıca oyuna ve oynayan oyunculara karşı saygıları var. Yani bizimde Anadolu Efes maçında on beş bin kişi salonu doldurup sonraki Petkim ya da Konyaspor maçına bin kişi gitmek olmuyor, oyuncularda bu ortamdan olumsuz etkileniyor ve psikolojik olarak onlarda etkilenip rakibi küçük görebiliyorlar. Tabi ki oynayan oyuncuların rakibi hafife alma gibi bir lüksleri olmamalı ama hepimiz insanız böyle durumlar bazen olabiliyor ve bu durumda taraftara yani bize iş düşüyor.

Bir ricamda sayın Erden Timur'a olacak geçtiğimiz yıldan itibaren klübe büyük bir maddi destek oldu, yine öncesinde maddi ve manevi destekleri olduğunu gördüm ve duydum. Basketbol şubesinde Galatasaray adının yanında kendi yarattığı markanın adı var, takım bu şekilde gittikçe kendi markasıda zarar görmeye başlayacaktır çünkü insan psikolojik olarak başarısız olanın yanında olmak istemez ve oradan uzaklaşır, bu ahlaki açıdan doğru olmayabilir ama yaşadığımız toplumda işler iyi giderken herkes oradadır ama kötü giderken ortada kimse bulunmaz durumu maalesef büyük bir gerçek. Ayrıca tarihe geçen notlarda Galatasaray basketbol şubesi şu tarihler arasında şu sonuçları aldı şu sıralamalarda yer aldı yazılırken bu Galatasaray Nef şeklinde yazılacak bu yüzden de basketbol şubesine hiç vakit kaybetmeden bizzat kendisinin tekrar el atması gerekiyor gibi görünüyor.

Pistiolis de var işin içinde, menajerlik şirketi de.. Mahir'i isteyen Pistiolis, BCL'de yerli sayılmadığını bilmeyen Turgay Zeytingöz.. gibi gibi.

Turgay Bey kendi açıkladı Mahir'in homegrown olmadığını. Ksk final oynadı Mahir ve Yunus yeterli geldi bi şekilde diye düşünüldü. Ama Ksk yıllardır dar rotasyonla başarılı olur onu atladılar bence. Ksk Morgan'la başarılı oldu evet Tofaş 'ta Ksk'teki Morgan ile sakatlık geçirmiş ve hiç oynamamış Morgan aynı değildi gereksiz saçma bir risk aldılar. Riski nasıl tolere edersin 2.yerli uzunu kaliteli seçerek onu da yapmadık.

BCL ve FibaEurocup geçen sezonların en iyi beşlerinde Ennis ve Angola var.

Muhaymin ve Sinan olduğu gibi menajerlik şirketi ittirmesi ve soylenti Erkan Yılmaz yerine bu iki sf yi tercih ettik Turgay Beyin Erkan'la arası iyi değilmiş. Bilmiyorum doğru yanlış.

Floyd gibi kısıtlı rol oyuncusunu Pistolis ve Turgay Bey istedi Blackshear Floyd yanyana oynadı İsrail'e yine başarılı ikiliyi aynen kopyalamak istediler. Floyd'un gelişebilir olduğu düşünüldü. Bence kitap okusa kültürlü biri olsa da şut potansiyeli olsa da Floyd'un sezgileri zayıf doğal hücum dürtüsü becerisi yok ve bu kolay kolay gelişmez.

Morgan kötü çıktı gereksiz sabredildi ribaund alamazken yapılan Hummer tercihini ne smallball açıklar ne aklı başında hiç kimse.

Ristic iyi oyuncu ben de yazdım ama önce net ribaund çekelim ortayı kapatalım sonra şutör center bak.

Bost madem profesyonel değil yine konuş onay ver ama maça çıkıp sonra ayrılsın ya da teklif gelir gelmez alternatif hazırla imzala öyle gönder adamı.

Zaten ön alan guard pozisyonunu tek yerliyle geçmişsin zaafın var üstüne ceza almış oyuncun.

Günlerdir sürekli tribün videoları paylaşan zafer sarhoşu taraftarlar şu rezil skorlar ve rezil yönetiliş biçimi ile ilgili de bir paylaşım yapacak mı acaba uA falan ? Yoksa Cumhuriyetin 100.yılında başarı masalları sadece futbola mı ait ? Basketbol ve diğer branşlarda 98-99 falan mı oluyor ?

başkan seçilirken hedefimiz tüm branşlarda şampiyonluk diyen dursun ozbek'e ve Efes serisinin 4. maçından sonra gaza gelip bütçe artacak diyen ama bütçeye %50 kadar bile zam yapmayan erden timur'a yazar. bu iki şahıs gereken ilgi ve alakayı gosterse yada şubenin ana direği olan barış nane'yi sacmasapan kavgalara yem etmese ne Turgay ne pistiolis ne de menajerlik şirketleri bu kadar cüretkar olurdu. hesabı en tepeden sormaya başlayıp en son bu transferlerde emeği geçenleri GS Lisesi önünde sallandırmak lazım. diyeceklerim bu kadar.

Tabi ki hayır sene başı transfer edildiğinde sert eleştirdim. Beklenti Berk Uğurlu vb olunca ama Yunus geçen sezonki Rıdvan 'dan çok daha stabil güvenilir geliyor bana. Hücumu pg yetenekleri kısıtlı ama sacmasapan hata sık yapmıyor baskı altında iyi kötü top getirebiliyor güç atletizm konusunda en azından eksi yazmıyor.

Yunus'u beğenmiyorum yani draft hakkım olsa Yunus'tan başlamam ama şimdi sahaya attığında mecburen geri çekmek zorunda kaldığımız ya da hiç oynatamadigimız gırla yerli varken Sadık Goksenin 'den sonra en fazla süre alan yerliden başlamak haksızlık geliyor bana. En zayıf halkadan başlardım budamaya.

Mahir konusundan 2.yerli uzun önemli bir pozisyondur. 3.yerli uzun da bir o kadar gereksiz 5 yabancı oynatma hakkı varken 2.yerli uzunu havlu sallasın segmenti oyuncuyla geçmek hataydı. Sinan Sağlam 2.yedek yerli kanat zaten havlu sallasın diye alındı misal. Bana kalsa bin kere yazdım 7 yerli alacağına 5 yerli alalım hepsi iyi kötü katki versin.

Calaioro 'yu da alınırken mesafeliydim ama hakkını vermek lazım. Kombini zor bir adamdır tek rolü 3.yabanci uzun 2.yabanci kombo forvet iç dış oynamasıdır. Önüne 2 sağlam yabancı uzun yanına 2 iş görecek yerli uzun ister bence.

Tekrarlayalım Yunus ilk tercihim vs olmaz ama takımın 7 yerlisini sıralayın Sadık Göksenin Yunus Muhaymin Mahir Sedat Ali Sinan. Yunus ile Sinan'ı Mahir'i Sedat Ali'yi hatta yetenekli olsa da hazır olmayan Muhaymin'i bir tutmam. Ha Sadık Göksenin ile de Yunus'u da bir tutmam. Anlaşıldı sanırım.
Bugün özelinde Yunus da kötüydü. McGee Caloiaro hariç iyi oynayan yoktu.
Gayet iyi anlasildi, ben de Sinan, Sedat Ali ile bir tutmam, ama sure bile almayan cok vasattan bir tik iyi diye de vasati kabul edemiyorum. Yunus’un aldigi paranin da Sadik’tan cok oldugunu dusunuyorum, sene basinda Kerem Ovet boyle bir aciklama yapmisti ve benim sahsi kriterime gore bir oyuncunun kasli olup topu yari sahaya getirmesi onu kabul edilebilir bir guard yapmaz.
Bu adam buraya en azindan savunma yapar diye getirildi. Ne oyun kurabilir, ne sutu var, iceri giremez, riske edilip bos birakilir, savunma desen yerlerde, bugun kondisyonunun da cok yetersiz oldugunu gorduk. Bugun icin de degil elestirim, sezon basi 2 mac haric her gun daha da geriye gidiyor. 15 dakika sure aliyor ve ortalamasi 3.7 sayi ve 1.2 asist. Tan tecrubesiz olsa da; girdigi anlarda daha buyuk sertlik getirdi.
Uzun lafin kisasi Berk’i, Kartal’i ve Kenan’i gectim , sutu daha da sikintili olsa da; Ridvan’in ozellikleri bile cok daha iyiydi, sizin gorusunuze de saygi duyuyorum tabii ki.