2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Abi nasıl bir oyuncudur kendisi.
İzlediğim kadarıyla pota altı bitiriciliği iyi,sırtı dönük oynayabiliyor ve ribaunt konusunda fiziğinden dolayı etkili olabilecek bir oyuncu.Savunma konusunda ağır olmasından dolayı defoları var.18 yaşında ve 2.16 boyunda olması en azından bizim bu kadromuzda denenebilir bir risk.Sonuçta gelişime açık bir oyuncu ve Mahir gibi basketbolla alakası olmayan adam yerine denenecek. Mahir’den kötü olacağını zannetmiyorum.

Dee Bost ASVEL’e gitti, Ennis 2 maç ceza aldı. Kolay geçmesi gereken Manisa maçı şimdi çok zor bir hâl aldı. Geçen sene Efes’e kafa tutan ve eğer eleseydi şampiyon olacak takımın bu sene düştüğü hâl gerçekten içler acısı. Üzülüyorum.

Geleneksel Galatasaray Basketbolu sezon ortası şenliklerine hoş geldiniz. Bu şenliklerde; gelenler, gidenler, arkasına bakmadan kaçanlar, yalanlar, iftiralar, kaos, çeşitli rivayetler, skandallar, bilmem kaçıncı kez sil baştan takım kurma gibi birbirinden çarpıcı kategoriler mevcut. Arkanıza yaslanıp hoş vakit geçirmenizi dilerim sevgili renktaşlarım. Alışkın olmayanlar şaşırmasın lütfen. Her an her şey olabilir.

Bence doğru yapılan şey; geçen sezonki “beklentilerin üzerinde başarılı olmuş” takımın dağıtılması ve saçma sapan bir kadro kurulmasıydı. Bu; vizyonu günü kurtarmaktan ibaret olanların, yıllardır Galatasaray basketbolunu esir almış durumdaki kişiler değişse de kendisi değişmeyen zihniyetin, gerçeği unutup hayallere kapılanlara okkalı bir tokat atıp “haddini bil” demesiydi. Kendi yağımızla kavrulup gitmek varken başarılı olup milletin başına iş açmaya ne gerek var? Başarı sevilmiyor, istenmiyor burda.

Son düzenleme:
Bence doğru yapılan şey; geçen sezonki “beklentilerin üzerinde başarılı olmuş” takımın dağıtılması ve saçma sapan bir kadro kurulmasıydı. Bu; vizyonu günü kurtarmaktan ibaret olanların, gerçeği unutup hayallere kapılanlara okkalı bir tokat atıp “haddini bil” demesiydi. Kendi yağımızla kavrulup gitmek varken başarılı olup milletin başına iş açmaya ne gerek var? Başarı sevilmiyor, istenmiyor burda.

%100 katılıyorum,bence en azından kemik kadro korunabilirdi.Canaan Euroleague oynamak istedi,Melo Çin Ligine gitti tamam fakat Kerry vizsyonsuzca Japonya ligine gitti onu ikna edebilirdik bence.

Çin ligi tamam Qj Peterson-Nick Johnson gibi oyuncular bile oynasada zaman zaman Nba'den oyuncular düşürüyorlar bir nebze anlarım.Japonya Ligi,Güney Kore ligi tamamen vizyonsuzluk.Yine Ndour'uda bu şekilde tutardın.İzliyorum arada saçma sapan ligler Japonya ile Kore.Dee Bost zaten kalmış,üstüne birde Sadık var,iyisiyle kötüsüyle Gökseninde var 5 oyuncuyu korumuş olurdun.

%100 katılıyorum,bence en azından kemik kadro korunabilirdi.Canaan Euroleague oynamak istedi,Melo Çin Ligine gitti tamam fakat Kerry vizsyonsuzca Japonya ligine gitti onu ikna edebilirdik bence.

Çin ligi tamam Qj Peterson-Nick Johnson gibi oyuncular bile oynasada zaman zaman Nba'den oyuncular düşürüyorlar bir nebze anlarım.Japonya Ligi,Güney Kore ligi tamamen vizyonsuzluk.Yine Ndour'uda bu şekilde tutardın.İzliyorum arada saçma sapan ligler Japonya ile Kore.Dee Bost zaten kalmış,üstüne birde Sadık var,iyisiyle kötüsüyle Gökseninde var 5 oyuncuyu korumuş olurdun.
Kerry'i yazmışsın da ayağında ki problemden dolayı basketbolu bırakacakmış galiba Kerem Övet söylemişti. Hatta bu yüzden avrupa dan gelen teklifleri reddettiğini söyledi. Ama Canaan'ın ücretini olympiakosta aldığına yakın yükseltebilirdik tabi birde euroleague faktörü var. Bost, Sadık'ın etrafına iyi bir kadro kuramadık.

Kerry'i yazmışsın da ayağında ki problemden dolayı basketbolu bırakacakmış galiba Kerem Övet söylemişti. Hatta bu yüzden avrupa dan gelen teklifleri reddettiğini söyledi. Ama Canaan'ın ücretini olympiakosta aldığına yakın yükseltebilirdik tabi birde euroleague faktörü var. Bost, Sadık'ın etrafına iyi bir kadro kuramadık.

O kötü ya üzüldüm.

Geçen seneki o sinerji tamamen kayboldu. Yazık oldu. Melo-Canaan kadroda tutulabilseydi ligi ilk 4’te kesin bitirir ve şampiyonluğu zorlardık. Ama olmadı.

Haluk Yürekli : Dee Bost icin 250bin euro alacak Galatasaray dedi
İyi rakam ustune biraz eklenip 2 tane iyi yabanci oyuncu alabiliriz.

Yarim sezon kala 1 tane iyi Türk koparsak aslinda çok sey değisebilir

250 bin Euro bana biraz abartılı geldi. Euroleague’den oyuncu çekmek için bile bu kadar buy-out ödenmiyor. Bonservis+oyuncu maaşı+menajer ücreti toplam 250 bin Euro olsa anlarım ama sadece bonservis olarak 250 bin Euro verildiğini sanmıyorum.

Haluk Yürekli : Dee Bost icin 250bin euro alacak Galatasaray dedi
İyi rakam ustune biraz eklenip 2 tane iyi yabanci oyuncu alabiliriz.

Yarim sezon kala 1 tane iyi Türk koparsak aslinda çok sey değisebilir
Kerem övet'te yazdı doğruymuş hatta dee ve menajeri alacaklarını bırakmış.
Yaklaşık 400 k dolar para varmış.
Ben olsam Buğrahan + bulabilirlerse iyi bir yabancı guard iyi olur. Şuanki teknik ekip ve turgay zeytingöz varken ben rahat olamıyorum.
O kadar yanlış planlama yaptılar umarım bu sefer hatta yapmazlar. Pek umutlu değilim ama seviyoruz bu şubeyi be!💛❤️.

250 bin Euro bana biraz abartılı geldi. Euroleague’den oyuncu çekmek için bile bu kadar buy-out ödenmiyor. Bonservis+oyuncu maaşı+menajer ücreti toplam 250 bin Euro olsa anlarım ama sadece bonservis olarak 250 bin Euro verildiğini sanmıyorum.
Kerem Övet'in söylediği de benzer Bost'un kalan maaşıyla beraber 400 bin dolarlık bir kaynak oluşmuş.

Fakat önemli olan iyi oyuncu bulmak. boşta olan bir oyuncu ya kötü bir oyuncu olduğu için boştadır ya da farklı sıkıntıları vardır bu dönemde boştaysa. Yani takımından çıkartabileceğimiz iyi oyunculara bakmalıyız ya da gleague'den oyuncu çıkartmaya çalışmalıyız.

400 bin ve altında bir fiyata Canaan gibi bir fırsat transferi olursa çok iyi olur. Bence forumdaki herkes alınmaya uygun iyi oyuncuları buraya yazsın. Buranın scouting potansiyeli bu sene ki teknik ekip ve yönetimin potansiyelinden daha yüksek! Buradaki öneriler de beğenilmezse, Ekrem Memnun hocaya veya Barış Nane'ye sorsunlar. Bu ikili şu vasatlardan çok daha iyi oyuncular önerecektir bknz. Geçen sene ki kadro...

Son düzenleme:
Eski oyuncumuz Devaughn Akoon Purcell'in Emre abiye yazdığı cevap twitinden sonra Dee Bost yerine kaliteli transfer yapılacağına dair ümidim azaldı.

Son düzenleme: