2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

yanlış olmasın, geçen yıl Kenan sipahi bize gelecekti de taraftar istemedi diye mi ne vazgecilmisti Eyüp yıldız öyle diyordu en azından. abi şu herife ne kadar muhtacız şuan biliyor mu halkımız, geçen yıl bost'un yedeği sipahi olacakken Eray Aydoğan olmuştu. :D vallahi komedi.

Burdan nasıl diriliriz bilmiyorum ama halla oynanacak ligin 2. Yarısı ve bcl grupları var. Önce takım içinden başlanmalı. Maaşlar sanırım geç ödeniyor önce onu halletsinler sonra psikolojik olarak yönetimin ekibe ve oyunculara destek olması lazım. Ve transfer işini teknik ekibe ve turgaya bırakmasınlar kesinlikle. Takıma 2 tane sağlam kısa alıp yolumuza bakmalıyız.
Daha sezon çok uzun birileri bişey yapmalı yazık oluyor şubeye.

Geçen yıl yakalanan havayı bir yıl devam ettiremediler ya yazıklar olsun hepsine. Zaten geçen yıl evet iyi kadro kuruldu hatta tenerife ile beraber bcl'nin en iyi kadrosuydu ama ısrarla 6.yabancıyı almayıp belki de ikinci turda elenmemize sebep oldular.
Bu sene başarısız olundu artık biraz genç oyuncuları denesek en azından benim daha çok hoşuma gider zaten ligde yarı final yapsan ne yapmasan ne.

insanların bu sezon bitti diyip transfer yapılmasını isteyenlere ha hu çekmesini de anlamlandıramıyorum acikcasi. yani, yola bcl hedefiyle çıkmışsın, bcl'de ilk gruptan olabilecek en iyi şekilde çıkmışsın yani lider olarak. ligde iyi bir kisayla zaten yenemeyeceğin takım yok fb-efes harici. ee daha ne bu tantana? geçen yıl marttan sonra beyaz sayfa çeken takımız. Efes serisi 5. maçta yaşanan aksilikler yada 3. maçta kravish o turnikeyi atabilse belki de finale çıkıp şampiyonluk kovalayacaktık. sadece 2.5 ayda yaşandı şunlar.
hala bclde işler yolundayken, ligde de en kotu ihtimalle 5-7 arası bir sıralama kovalayabilecekken bu sezon bitti para önümüzdeki sezona kalsın demek harbiden aşırı boş geliyor. ha bu ekibe güvenmezsiniz o ayrı, bende güvenmiyorum. size tavsiyem beklentinizi düşük tutun, düşük tutunca zaten kim alınsa gözünüze mike james gibi, larkin gibi gelecek. devam.

Para önümüzdeki seneye kalsın diye bi şey yok bu kulüpler için 400 bin dolar para değil yani burası da 2 çocuklu aile evi değil ki 3 kuruş arttıralım şunu alırız diye düşünelim. Yumurta altına geldiğinde gerektiğinde Jordan Crawford'a 40-50 bin dolar çıktık aylık mevzu mentalite. Yani gelsin benim cepten çıkan bi şey yok. Mesela Fats Russell diye bir oyuncunun ismi geçiyor bir süredir. Kağıt üstünde maç başına 15-16 üçlük atacak adama ne kadar tahammül edebilirsiniz ki?

Yani yapı baştan kötü olduğu için kimi alırsan al bir yerden eksiltiyor takımı yoksa alsınlar ben de isterim burdan toparlanalım mevzu o değil. Burdan bir piyango vursa 1 sene bunu satıp 1 yıl daha bu adamların yetkili olduğu bir transfer komitesi görmek istemiyorum benim derdim o.

Para önümüzdeki seneye kalsın diye bi şey yok bu kulüpler için 400 bin dolar para değil yani burası da 2 çocuklu aile evi değil ki 3 kuruş arttıralım şunu alırız diye düşünelim. Yumurta altına geldiğinde gerektiğinde Jordan Crawford'a 40-50 bin dolar çıktık aylık mevzu mentalite. Yani gelsin benim cepten çıkan bi şey yok. Mesela Fats Russell diye bir oyuncunun ismi geçiyor bir süredir. Kağıt üstünde maç başına 15-16 üçlük atacak adama ne kadar tahammül edebilirsiniz ki?

Yani yapı baştan kötü olduğu için kimi alırsan al bir yerden eksiltiyor takımı yoksa alsınlar ben de isterim burdan toparlanalım mevzu o değil. Burdan bir piyango vursa 1 sene bunu satıp 1 yıl daha bu adamların yetkili olduğu bir transfer komitesi görmek istemiyorum benim derdim o.
Furkan senden ricam sudur. Kadronun nasil kuruldugu, kime az cok ne verildigi, mevcut sorunlarin gerekceleri hakkinda bilgin var gibi hissediyorum. Bildiklerini buraya acik acik yazar misin ?

abi mentaliteyi insanları bcl şampiyonluğuna inandirarak toparlayabilirsin. futboldaki gibi düşün, adam liginde orta sıra takımı ama kalkıp CL'de yari final yapıyor mesela. artık Galatasaray burada bir tercih yapmalı, ya 7-8'den po yaparak ilk turdan elenmeyi kabul edip bcl'ye yumulacak, topçular kendini bu şekilde motive edecek ve gelen oyuncu bu hedefe göre hareket edecek ya lige önem verilip geçen yıl ki gibi bcl'de sonuncu olunacak 5-7 arası bir sıralama kovalanacak (ki en saçma tercih) yada hiç transfer yapilmayip gelecek senenin planlaması yapılacak. ilk tercihi benimsesen kim ne diyecek ki.
senin ki biraz kişisel meseleye dönüyor, tabii ki güvensiz bir ortam var yani lanet gitsin içine ettiler geçen yıl ki güven ortamının. ama Galatasaray bu seneyi daha fazla çöpe atmadan bir önlem almalı.
pek hakim degilim senin kadar ama gelecek sene Euroleague yada Eurocup'ta başarı minvalinde bir hedef var mı yada uleb'e kesin geçecek miyiz o bile soru işareti gerçi de, sene başı Euroleague sorulduğunda bcl'ye odaklanalim bu sene demişti gm ondan sordum. hedef olduğunu varsayarsak seneye Erden Timur da bu sene göstermediği ilgi alakayı gösterir ve bu tarz şeylere mahal vermez diye düşünüyorum. iyimserim belki ama bu sene tekrarlanmaz bir daha.

Dee Bost gitmediyse neden bugün kadro da yoktu. Ne olursa olsun bu maçı da oynayıp gitmeliydi. Dee yerine bir transfer gelecek ama bence bu takımı bir kısa transferi toparlamaz. Hala 5 numara eksik Ristic evet iyi bir oyuncu ama bizim defoları kapatacak bir oyuncu değil. Hummer ile yollar hemen ayrılmalı. Şunu unutmayalim şampiyonlar liginde hala varız ve ligde daha bitmedi.

Burada yazıyoruz da bu kulüpte basketbol yıllarca aynı şekilde yönetiliyor. Hatırlarsınız Murat Özyer döneminde bu Dee Brown, Hüseyin Beşok gibi iyi oyuncular gelmiş ve o dönem avrupada F8 yapmıştı sonra dönemin şube sorumlusu Ahmet Dedehayır sezon sonu çıkıp kadroyu korumak yerine oyuncuların hepsini gönderdim yeniler gelecek demişti o kadro sene sonunu görememişti. Eurocup şampiyonu olduğumuz sezon yine başarısız bir planlama yapılmıştı sonra o kadrodan sezon sonunda kimse kalmamıştı. Tabi arada Oktay Mahmuti ile yükselişe geçtiğimiz Ergin hoca ile şampiyon olduğumuz sezon var. Gelelim bu sezon yine bir önceki sezon yakalanan sinerji sonrasında dağıldı. Yeni bir yapılanma diye başlayıp hüsran yaşıyoruz geçen sezonki takımdan gitmek isteyen varsa bu sezon listen hazır olması gerekir giden oyuncunun yerine bütçenden dolayı aynısını bulamazsın ama yine de ona yakın oyuncu bulabilirsin mesela Buğrahan adı çıkmıştı transfer döneminde maaş içinde baya yükseğe çıkılmıştı ne olduda ondan Yunus Emre'ye kalite olarak düşüldü.

İçerde maç vermeyip dışarıda 1 tanecik galibiyet kovalayarak. Tabii taraftarın desteği de çok önemli.
Abi kadro kalitemiz iyi olsaydı bu hesapları yapmaya gerek bile kalmazdı. Hayırlısı olsun ama gruptan çıkma ihtimalimizi zor görüyorum.
Ha ben yine maça gider takımıma elimden geldiğince destek veririm ama geçen seneki şampiyon olacak kadrodan sonra bu kadroyu görünce biraz umudum kırıldı.

Abi kadro kalitemiz iyi olsaydı bu hesapları yapmaya gerek bile kalmazdı. Hayırlısı olsun ama gruptan çıkma ihtimalimizi zor görüyorum.
Ha ben yine maça gider takımıma elimden geldiğince destek veririm ama geçen seneki şampiyon olacak kadrodan sonra bu kadroyu görünce biraz umudum kırıldı.

Benimde öyle geçen yıl pazar akşamı 8 buçukta oynanan Yalova maçına bile mırın kırın etmeden giderdim bu sene maç seciyorum. Ben değil muhtemelen herkes. Ha tabii kadroyla orantısız bir şekilde zamlanan bilet fiyatları da bunda etkili. Ama asıl sezon şimdi başlıyor ve desteğin kıymeti bu saatten sonra çok daha önemli. Bakalım, biz hazırız peki yönetim hazır mı

Furkan senden ricam sudur. Kadronun nasil kuruldugu, kime az cok ne verildigi, mevcut sorunlarin gerekceleri hakkinda bilgin var gibi hissediyorum. Bildiklerini buraya acik acik yazar misin ?

Bildiğim kadarını yazayım abi tabi ki. Tam net paraları bilmiyorum ama aralıklara hakimim ordan başlayayım.

Yazın nerdeyse hiçbir yerli oyuncuyla net olarak ilgilenmedik. Buğrahan mevzusu vardı o da Play Off serisi devam ederken Efes'le imzalayınca kapandı. Bi ara ufak bir Muhsin meselesi açıldı ama orda Mahir'i tercih ettiler. Bu net şekilde Pistiolis tercihi. Aynı şekilde Yunus Emre'yi de bize karşı oynadığı maçta izleyip beğenen kendisi.

Erkan mevzusu yukarda yazılmış. Bu yüzden hiç ilgi olmadı. Mevzu da birebir doğru. Araları iyi olmadığını ben de biliyorum net şekilde.

Bost'un sene başından beri performansı düşük, tamamen benim fikrim olmakla birlikte bence Eurobasket sonrası iyi bir teklif bekledi. Gelmedi. Takım da kötü olunca iyice kontak kapattı ki ben sene başı da çok memnun olmadığını duymuştum takım yapısından.

Ian Hummer aylık 20-25 bin dolara falan oynuyor. O sakatlık döneminde Turgay Zeytingöz'ün da daha önce çalıştığı için önerdiği bir isim. Angola konusunda bir ortaklık var. Hatta Turgay Zeytingöz baya inanıyormuş kendisine o dönem kötü dönemini bile sezon ortası geçirdiği sakatlığa bağlamış.

Floyd'un kontratından çıkamıyoruz. Aldığı ücret 250-300 arasında bir şey. Sene başında mantık dahilinde görüyordum bu transferi ben de açıkçası ama sonrasında çıkamıyor oluşumuz problem. Caloiaro da yine ortak karar o da 250-300 arasında. McGee de yine aynı şekilde ortak alınması kararlaştırılan oyunculardan, daha önce ligde oynadı, geçen sene bize karşı oynadı vs. çok araştırılmaya gerek duyulmadı yani. Takım sene başında çok araştırılmadan, bildiğimiz oyunculara gidelim mantığıyla kuruldu.

Temel problemlerden biri sene başında konuştuğumuz gibi belli bir tabanı olan ama tavanı da yüksek olmayan sınırlı oyunculardan kurulu bir takım olmamızdı. ki o tabancı kaybettik zaten genel olarak iyice dibe vurduk.

Bence takımda bi disiplinsizlik problemi var. Geçen sene Daçka maçından sonra nasıl ipler koptuysa takımla hoca arasında, bu sene de benzer bir görüntü var. Arızanın en temel noktası Morgan, Turgay Zeytingöz antrenmanlarda çok beğendik diyor mesela. Neyse alıyorlar sakatlanıyor iyileşiyor ama Pistiolis oynatmak konusunda ısrar ediyor. O da yine ortak bir eksi olarak kabul edilebilir.

Muhaymin de Pistiolis'in menajerlik şirketinden geldi. Sedat Ali ve Sinan da zaten antrenmanda yer tutsun diye getirilmiş adamlar çok fazla üstüne konuşmaya gerek yok.

İpin ucunun kaçtığı nokta bence Morgan sonrası Hummer transferi. Ya da Ennis - Bost sonrası Angola transferi. Evet McGee daha olumlu gözüküyor ama neticede kalitesi belli. Çok düşük kalibre kalıyor bu takım için. Ödenmeyen belli başlı paralar var ama bunlar ufak menajer komisyonları ya da primler diye biliyorum. Ekstra bir şey varsa bilen yazabilir.

Hadi performans vermeyen gitmeye ayak direyen oyuncunun ödemesini geciktirdin ki bu sayı 1-2 oyuncuyu geçmemeli. Ödemelerin aksamasi Nef yönetimine ve basketbol şubesi için oldukça düşündürücü.

abi mentaliteyi insanları bcl şampiyonluğuna inandirarak toparlayabilirsin. futboldaki gibi düşün, adam liginde orta sıra takımı ama kalkıp CL'de yari final yapıyor mesela. artık Galatasaray burada bir tercih yapmalı, ya 7-8'den po yaparak ilk turdan elenmeyi kabul edip bcl'ye yumulacak, topçular kendini bu şekilde motive edecek ve gelen oyuncu bu hedefe göre hareket edecek ya lige önem verilip geçen yıl ki gibi bcl'de sonuncu olunacak 5-7 arası bir sıralama kovalanacak (ki en saçma tercih) yada hiç transfer yapilmayip gelecek senenin planlaması yapılacak. ilk tercihi benimsesen kim ne diyecek ki.
senin ki biraz kişisel meseleye dönüyor, tabii ki güvensiz bir ortam var yani lanet gitsin içine ettiler geçen yıl ki güven ortamının. ama Galatasaray bu seneyi daha fazla çöpe atmadan bir önlem almalı.
pek hakim degilim senin kadar ama gelecek sene Euroleague yada Eurocup'ta başarı minvalinde bir hedef var mı yada uleb'e kesin geçecek miyiz o bile soru işareti gerçi de, sene başı Euroleague sorulduğunda bcl'ye odaklanalim bu sene demişti gm ondan sordum. hedef olduğunu varsayarsak seneye Erden Timur da bu sene göstermediği ilgi alakayı gösterir ve bu tarz şeylere mahal vermez diye düşünüyorum. iyimserim belki ama bu sene tekrarlanmaz bir daha.

BCL kontratımız bu sene bitiyor +2 opsiyon var ama durum ne olur onu yazın görürüz. Bu seneyi salıp senenin planlamasını yapalım diye bir şey olmaz bu adamlar devlet memuru değil. Hem bu sene çalışacaklar, hem de seneyi planlayacaklar ki bu adamların bu paraları alma sebepleri bu zaten. Yerli yabancı kontratı biten adamlar belli. Planlamayı da yapsınlar bi zahmet. Bütçe aşağı yukarı yine bu kadar burdan +1 olur yani aman aman bir düşüş ya da yükseliş olmayacak gibi duruyor.

Transfer yapılsın diyene de saygım var dediğim gibi. Ama Pusica'dan itibaren transfer işlerini eline alan Turgay Beyin ortaya çıkardığı takımı gördükten sonra açıkçası bu konuda da çok umudum yok. Hala umutlu olana saygım tabi ki var. Ha gidip Antep'ten McIntrye çıkarabilirlerse buyursunlar. Temel problem bu zaten sene başı başarının üstüne 2 saat röpörtaj verenler 3 aydır tek kelime etmiyor biz de sağdan soldan duyduklarımızı birleştirmeye çalışıyoruz. Sadık konusunda da henüz sözlü ya da yazılı bir anlaşma yok +1 opsiyonu var. Sene sonu oturulup konuşulur açıkçası bu hengamede Sadık da çok sağlıklı düşünemiyordur muhtemelen.

Bildiğim kadarını yazayım abi tabi ki. Tam net paraları bilmiyorum ama aralıklara hakimim ordan başlayayım.

Yazın nerdeyse hiçbir yerli oyuncuyla net olarak ilgilenmedik. Buğrahan mevzusu vardı o da Play Off serisi devam ederken Efes'le imzalayınca kapandı. Bi ara ufak bir Muhsin meselesi açıldı ama orda Mahir'i tercih ettiler. Bu net şekilde Pistiolis tercihi. Aynı şekilde Yunus Emre'yi de bize karşı oynadığı maçta izleyip beğenen kendisi.

Erkan mevzusu yukarda yazılmış. Bu yüzden hiç ilgi olmadı. Mevzu da birebir doğru. Araları iyi olmadığını ben de biliyorum net şekilde.

Bost'un sene başından beri performansı düşük, tamamen benim fikrim olmakla birlikte bence Eurobasket sonrası iyi bir teklif bekledi. Gelmedi. Takım da kötü olunca iyice kontak kapattı ki ben sene başı da çok memnun olmadığını duymuştum takım yapısından.

Ian Hummer aylık 20-25 bin dolara falan oynuyor. O sakatlık döneminde Turgay Zeytingöz'ün da daha önce çalıştığı için önerdiği bir isim. Angola konusunda bir ortaklık var. Hatta Turgay Zeytingöz baya inanıyormuş kendisine o dönem kötü dönemini bile sezon ortası geçirdiği sakatlığa bağlamış.

Floyd'un kontratından çıkamıyoruz. Aldığı ücret 250-300 arasında bir şey. Sene başında mantık dahilinde görüyordum bu transferi ben de açıkçası ama sonrasında çıkamıyor oluşumuz problem. Caloiaro da yine ortak karar o da 250-300 arasında. McGee de yine aynı şekilde ortak alınması kararlaştırılan oyunculardan, daha önce ligde oynadı, geçen sene bize karşı oynadı vs. çok araştırılmaya gerek duyulmadı yani. Takım sene başında çok araştırılmadan, bildiğimiz oyunculara gidelim mantığıyla kuruldu.

Temel problemlerden biri sene başında konuştuğumuz gibi belli bir tabanı olan ama tavanı da yüksek olmayan sınırlı oyunculardan kurulu bir takım olmamızdı. ki o tabancı kaybettik zaten genel olarak iyice dibe vurduk.

Bence takımda bi disiplinsizlik problemi var. Geçen sene Daçka maçından sonra nasıl ipler koptuysa takımla hoca arasında, bu sene de benzer bir görüntü var. Arızanın en temel noktası Morgan, Turgay Zeytingöz antrenmanlarda çok beğendik diyor mesela. Neyse alıyorlar sakatlanıyor iyileşiyor ama Pistiolis oynatmak konusunda ısrar ediyor. O da yine ortak bir eksi olarak kabul edilebilir.

Muhaymin de Pistiolis'in menajerlik şirketinden geldi. Sedat Ali ve Sinan da zaten antrenmanda yer tutsun diye getirilmiş adamlar çok fazla üstüne konuşmaya gerek yok.

İpin ucunun kaçtığı nokta bence Morgan sonrası Hummer transferi. Ya da Ennis - Bost sonrası Angola transferi. Evet McGee daha olumlu gözüküyor ama neticede kalitesi belli. Çok düşük kalibre kalıyor bu takım için. Ödenmeyen belli başlı paralar var ama bunlar ufak menajer komisyonları ya da primler diye biliyorum. Ekstra bir şey varsa bilen yazabilir.

Abi öncelikle bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Seni cc'den darlayınca yazmıyordun teessüf ediyorum :((

Şunu sormak istiyorum, Erkan ile Turgay beyin arasında ne geçti de Turgay takıma böylesine faydalı olacak ve duyduğum kadarıyla Galatasaray'a gelmek isteyen birini de almayacak kadar bozuk atıyor? çok merak ediyorum.

Sadık ile sözleşme yenilenecek mi duyduğun olumlu bir şey var mı?

Gelecek sezon için yerli konusunda çalışma var mı?

Bide yunus emre ve Mahir ile 2 senelik sözleşme yaptık. Çıkılabilir mi sezon sonu bu oyunculardan ne diyorsun

Hâlâ Erden Timur’a eleştiri getirenler var.
Yapmayın Allah aşkına. Adam daha ne yapsın. Bugün sponsorluğu çekse kim gelecek? Hangi Galatasaray'lı Erden Timur'un yaptığını yapacak?

Erden Timur'u seveceğiz, savunacağız ve kimseye yedirmeyeceğiz...