Furkan senden ricam sudur. Kadronun nasil kuruldugu, kime az cok ne verildigi, mevcut sorunlarin gerekceleri hakkinda bilgin var gibi hissediyorum. Bildiklerini buraya acik acik yazar misin ?
Bildiğim kadarını yazayım abi tabi ki. Tam net paraları bilmiyorum ama aralıklara hakimim ordan başlayayım.
Yazın nerdeyse hiçbir yerli oyuncuyla net olarak ilgilenmedik. Buğrahan mevzusu vardı o da Play Off serisi devam ederken Efes'le imzalayınca kapandı. Bi ara ufak bir Muhsin meselesi açıldı ama orda Mahir'i tercih ettiler. Bu net şekilde Pistiolis tercihi. Aynı şekilde Yunus Emre'yi de bize karşı oynadığı maçta izleyip beğenen kendisi.
Erkan mevzusu yukarda yazılmış. Bu yüzden hiç ilgi olmadı. Mevzu da birebir doğru. Araları iyi olmadığını ben de biliyorum net şekilde.
Bost'un sene başından beri performansı düşük, tamamen benim fikrim olmakla birlikte bence Eurobasket sonrası iyi bir teklif bekledi. Gelmedi. Takım da kötü olunca iyice kontak kapattı ki ben sene başı da çok memnun olmadığını duymuştum takım yapısından.
Ian Hummer aylık 20-25 bin dolara falan oynuyor. O sakatlık döneminde Turgay Zeytingöz'ün da daha önce çalıştığı için önerdiği bir isim.
Angola konusunda bir ortaklık var. Hatta Turgay Zeytingöz baya inanıyormuş kendisine o dönem kötü dönemini bile sezon ortası geçirdiği sakatlığa bağlamış.
Floyd'un kontratından çıkamıyoruz. Aldığı ücret 250-300 arasında bir şey. Sene başında mantık dahilinde görüyordum bu transferi ben de açıkçası ama sonrasında çıkamıyor oluşumuz problem.
Caloiaro da yine ortak karar o da 250-300 arasında.
McGee de yine aynı şekilde ortak alınması kararlaştırılan oyunculardan, daha önce ligde oynadı, geçen sene bize karşı oynadı vs. çok araştırılmaya gerek duyulmadı yani. Takım sene başında çok araştırılmadan, bildiğimiz oyunculara gidelim mantığıyla kuruldu.
Temel problemlerden biri sene başında konuştuğumuz gibi belli bir tabanı olan ama tavanı da yüksek olmayan sınırlı oyunculardan kurulu bir takım olmamızdı. ki o tabancı kaybettik zaten genel olarak iyice dibe vurduk.
Bence takımda bi disiplinsizlik problemi var. Geçen sene Daçka maçından sonra nasıl ipler koptuysa takımla hoca arasında, bu sene de benzer bir görüntü var. Arızanın en temel noktası
Morgan, Turgay Zeytingöz antrenmanlarda çok beğendik diyor mesela. Neyse alıyorlar sakatlanıyor iyileşiyor ama Pistiolis oynatmak konusunda ısrar ediyor. O da yine ortak bir eksi olarak kabul edilebilir.
Muhaymin de Pistiolis'in menajerlik şirketinden geldi. Sedat Ali ve Sinan da zaten antrenmanda yer tutsun diye getirilmiş adamlar çok fazla üstüne konuşmaya gerek yok.
İpin ucunun kaçtığı nokta bence Morgan sonrası Hummer transferi. Ya da Ennis - Bost sonrası Angola transferi. Evet McGee daha olumlu gözüküyor ama neticede kalitesi belli. Çok düşük kalibre kalıyor bu takım için. Ödenmeyen belli başlı paralar var ama bunlar ufak menajer komisyonları ya da primler diye biliyorum. Ekstra bir şey varsa bilen yazabilir.