2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

BCL kontratımız bu sene bitiyor +2 opsiyon var ama durum ne olur onu yazın görürüz. Bu seneyi salıp senenin planlamasını yapalım diye bir şey olmaz bu adamlar devlet memuru değil. Hem bu sene çalışacaklar, hem de seneyi planlayacaklar ki bu adamların bu paraları alma sebepleri bu zaten. Yerli yabancı kontratı biten adamlar belli. Planlamayı da yapsınlar bi zahmet. Bütçe aşağı yukarı yine bu kadar burdan +1 olur yani aman aman bir düşüş ya da yükseliş olmayacak gibi duruyor.

Transfer yapılsın diyene de saygım var dediğim gibi. Ama Pusica'dan itibaren transfer işlerini eline alan Turgay Beyin ortaya çıkardığı takımı gördükten sonra açıkçası bu konuda da çok umudum yok. Hala umutlu olana saygım tabi ki var. Ha gidip Antep'ten McIntrye çıkarabilirlerse buyursunlar. Temel problem bu zaten sene başı başarının üstüne 2 saat röpörtaj verenler 3 aydır tek kelime etmiyor biz de sağdan soldan duyduklarımızı birleştirmeye çalışıyoruz. Sadık konusunda da henüz sözlü ya da yazılı bir anlaşma yok +1 opsiyonu var. Sene sonu oturulup konuşulur açıkçası bu hengamede Sadık da çok sağlıklı düşünemiyordur muhtemelen.

Geçen yıl fiba +2 opsiyondan çıkmak istersek zorluk çıkarmaz demişti Turgay zeytingoz. Umarım cidden zorluk çıkarmaz. Normalde Erden Timur olmasa bcl'den devam bu kulüp uleb'i artık maddi olarak kaldıramaz derdim ama ciddi anlamda 3. Senenin sonunda Euroleague diyen biri var şubenin başında. Umarım sezon sonu fiba'dan çıkabiliriz.

Abi öncelikle bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Seni cc'den darlayınca yazmıyordun teessüf ediyorum :((

Şunu sormak istiyorum, Erkan ile Turgay beyin arasında ne geçti de Turgay takıma böylesine faydalı olacak ve duyduğum kadarıyla Galatasaray'a gelmek isteyen birini de almayacak kadar bozuk atıyor? çok merak ediyorum.

Sadık ile sözleşme yenilenecek mi duyduğun olumlu bir şey var mı?

Gelecek sezon için yerli konusunda çalışma var mı?

Bide yunus emre ve Mahir ile 2 senelik sözleşme yaptık. Çıkılabilir mi sezon sonu bu oyunculardan ne diyorsun

Valla aralarında ne geçtiğini hiç bilmiyorum. Sadık konusunda da dediğim gibi iki taraf da şu an için bu konuyu konuşmayı tercih etmez. Her takım yerli aradığı için kontratlardan çıkmak çok sorun olmaz. Gelecek seneye dair kimsenin bir çalışma yaptığını sanmıyorum henüz de erken zaten.

Hâlâ Erden Timur’a eleştiri getirenler var.
Yapmayın Allah aşkına. Adam daha ne yapsın. Bugün sponsorluğu çekse kim gelecek? Hangi Galatasaray'lı Erden Timur'un yaptığını yapacak?

Erden Timur'u seveceğiz, savunacağız ve kimseye yedirmeyeceğiz...

Adam daha ne yapsın diye diye gelinen vaziyet ortada. Ha, geçen yıl çok emek verip deplasman maçlarını dahi kacirmadigi subenin, emanet ettiği kişiler yüzünden rezil kepaze olmasına ve 2.5-3 milyon dolarının yine şubeyi emanet ettiği insanlar yüzünden çöp edilmesine okeyse bir şey diyemem. Şahsen ben okey değilim ve kendisini eleştiriyorum. Aman siz yedirmeyin aman.

Yapmayın Allah aşkına. Adam daha ne yapsın. Bugün sponsorluğu çekse kim gelecek? Hangi Galatasaray'lı Erden Timur'un yaptığını yapacak?

Biz de Galatasaray’ı savunacağız, kimseye yedirmeyeceğiz.

Bu camiayı vasata alıştırmaya çalışan kim varsa, ismi ne olursa olsun eleştirmeye devam edeceğiz.

Nihat herkes eleştirilecek. Sen buralara hiç girme çünkü benzer muhabbetleri Mustafa Cengiz için de, Burak elmas için de yapıyordun. Erden Timur başarılı gidiyor ama basketbola da gereken önemi vermeli

Bildiğim kadarını yazayım abi tabi ki. Tam net paraları bilmiyorum ama aralıklara hakimim ordan başlayayım.

Yazın nerdeyse hiçbir yerli oyuncuyla net olarak ilgilenmedik. Buğrahan mevzusu vardı o da Play Off serisi devam ederken Efes'le imzalayınca kapandı. Bi ara ufak bir Muhsin meselesi açıldı ama orda Mahir'i tercih ettiler. Bu net şekilde Pistiolis tercihi. Aynı şekilde Yunus Emre'yi de bize karşı oynadığı maçta izleyip beğenen kendisi.

Erkan mevzusu yukarda yazılmış. Bu yüzden hiç ilgi olmadı. Mevzu da birebir doğru. Araları iyi olmadığını ben de biliyorum net şekilde.

Bost'un sene başından beri performansı düşük, tamamen benim fikrim olmakla birlikte bence Eurobasket sonrası iyi bir teklif bekledi. Gelmedi. Takım da kötü olunca iyice kontak kapattı ki ben sene başı da çok memnun olmadığını duymuştum takım yapısından.

Ian Hummer aylık 20-25 bin dolara falan oynuyor. O sakatlık döneminde Turgay Zeytingöz'ün da daha önce çalıştığı için önerdiği bir isim. Angola konusunda bir ortaklık var. Hatta Turgay Zeytingöz baya inanıyormuş kendisine o dönem kötü dönemini bile sezon ortası geçirdiği sakatlığa bağlamış.

Floyd'un kontratından çıkamıyoruz. Aldığı ücret 250-300 arasında bir şey. Sene başında mantık dahilinde görüyordum bu transferi ben de açıkçası ama sonrasında çıkamıyor oluşumuz problem. Caloiaro da yine ortak karar o da 250-300 arasında. McGee de yine aynı şekilde ortak alınması kararlaştırılan oyunculardan, daha önce ligde oynadı, geçen sene bize karşı oynadı vs. çok araştırılmaya gerek duyulmadı yani. Takım sene başında çok araştırılmadan, bildiğimiz oyunculara gidelim mantığıyla kuruldu.

Temel problemlerden biri sene başında konuştuğumuz gibi belli bir tabanı olan ama tavanı da yüksek olmayan sınırlı oyunculardan kurulu bir takım olmamızdı. ki o tabancı kaybettik zaten genel olarak iyice dibe vurduk.

Bence takımda bi disiplinsizlik problemi var. Geçen sene Daçka maçından sonra nasıl ipler koptuysa takımla hoca arasında, bu sene de benzer bir görüntü var. Arızanın en temel noktası Morgan, Turgay Zeytingöz antrenmanlarda çok beğendik diyor mesela. Neyse alıyorlar sakatlanıyor iyileşiyor ama Pistiolis oynatmak konusunda ısrar ediyor. O da yine ortak bir eksi olarak kabul edilebilir.

Muhaymin de Pistiolis'in menajerlik şirketinden geldi. Sedat Ali ve Sinan da zaten antrenmanda yer tutsun diye getirilmiş adamlar çok fazla üstüne konuşmaya gerek yok.

İpin ucunun kaçtığı nokta bence Morgan sonrası Hummer transferi. Ya da Ennis - Bost sonrası Angola transferi. Evet McGee daha olumlu gözüküyor ama neticede kalitesi belli. Çok düşük kalibre kalıyor bu takım için. Ödenmeyen belli başlı paralar var ama bunlar ufak menajer komisyonları ya da primler diye biliyorum. Ekstra bir şey varsa bilen yazabilir.
Cok tesekkur ederim detayli ve icten yanitlarin icin. Ben Turgay beyi cok tutuyordum, aklima yatmayan transferler dahil bir bildigi vardir diyordum. Ancak; is bildigi iki kulup ve menajerden oyuncu getirmek ise, onu zaten bu forumdan bircok kisi ucretsiz de yapar.
Dedigin gibi sene basi 1 roportaj, takim iyi giderse roportaj. Sonra zora girinve kafayi kuma gom, yok arkadas cikip cozum onerisi anlatacaklar.

Bu iş bir şekilde toparlanmazsa koç değişimi hatta belki şubede toptan değişim zorunluluk olacak. Dolayısıyla bir şekilde düzeltmek gerekiyor bu durumları

Galatasaray Türkiye kupasında yokmuş galiba. Merkezefendi ikili averajda önde olduğu için 8. sıradan Merkezefendi katılacakmış.
Bu doğru mu?

bildiğim kadarıyla ikili averaj çift maç üzerinden değerlendiriliyor. yanlış olmasın, genel averajda da 10 sayının altında bir fark var aramızda. zaten maç fazlası olmadan da Denizli'nin üstünde bulunuyorduk. o yüzden, Denizli'nin efes'e yenilmesi lazım. ama düşük bir ihtimal de değil ki, feneri yendiler telekom'u yendiler geldiler bize 100 attılar baya flaş takım. içerdeki maçlarda salon doluyor, efes'e dua edeceğiz kazansın diye el mecbur.
benim merak ettiğim bir şey var, Türkiye kupası için rakipler kura ile belirleniyor değil mi? eskisi gibi sıralamaya göre gelmiyor yani, bilenler aydınlatabilir mi?

yarı finalde Efes pilsen'e denk geldiğimiz bir turnuvada başarılı olacağımıza inanıyorum bu arada. fener harici hiçbir takıma maç vermeyiz ciddili yorumumdur kesinlikle subjektif değil. günlük performanslarla bir bakmışsın pazar akşamı kupayı kaldiran sensin. en kotu final yaparız diyorum yeter ki kısa transferimiz sağlam olsun. ha bide üstüne basarak tekrarlıyorum fener denk gelmesin. çok güçlü namussuzlar :l

Bu iş bir şekilde toparlanmazsa koç değişimi hatta belki şubede toptan değişim zorunluluk olacak. Dolayısıyla bir şekilde düzeltmek gerekiyor bu durumları

Koç değişimine gerçekten gerek yok.
Dünde yazdım tamamen Bost'un takımı sabote etmesi sonucu bu hale geldik.
Yoksa kötü başlangıçtan sonra çok iyi toparladık. Her şey tam yoluna girdi derken Bost'un aldığı transfer teklifi her şeyi tersine çevirdi.
Şubeye belki Barış Nane eklemesi olabilir. Ama koç değişikliği olmamalı.

Yoksa kötü başlangıçtan sonra çok iyi toparladık. Her şey tam yoluna girdi derken Bost'un aldığı transfer teklifi her şeyi tersine çevirdi.
Şubeye belki Barış Nane eklemesi olabilir. Ama koç değişikliği olmamalı.
Çok emin değilim. Kenarda bazen çok çaresiz kalıyor. Geçen sene tavanı yüksek oyunculara coaching yapmak bir tık daha kolaydı ama bu oyuncularda hücumda çok kısır kalıyor bazen. Manisa gibi bir takıma 21-8'lik çeyrek skoru çok düşündürücü.. Belki iyi bir koç olacak, kumaşı var gibi ama bizim de maç kazanmaya ihtiyacımız var.

Idari ve teknik kadroda değişiklik şart bence yapılan savunma ve hücum kisirliligi yeteneksizlikle aciklanamayacak boyutta. Sadık Caloiaro Mcgee Ennis kişisel gayretiyle sayı atıyor.

Kesinlikle uzun değişimi de lazım Ristic Floyd Hummer Caloiaro 4 yabancı uzun vardi kadroda, topu indirmedik vs, ama 4 uzuna ve 3 uzunlu oyuna rağmen (ki doğru seçimdi savunmada 3 lukleri yemesek dönüyordu maç) ragmen pota altında dominant olamadık Manisa'ya karşı.

Floyd Hummer zaten parasını ödeyeceğiz ikisinin de istikrarlı süre alıp katkı vereceğine inancım kalmadı. Orta kalite siyahi atlet uzun getirsen ikisinden faydalı olur herhalde.

Son düzenleme:
Geçen okudum, Kizilyidiz isim sponsorunu değiştirmiş, önceki sponsor yıllık 1.2 milyon € veriyormuş, şimdiki icin 1.5 milyon € tahmin ediliyormuş.