2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Daron Russell transferini nasıl buluyorsunuz? Benim çok beğendiğim bir skorer oyuncu ama net bir oyun kurucu değil sanki.
İyi hamle ama rekabetçi ortamda görmek lazım.
Parayı Russel'a gömdük galiba.
Keşke yanına saf ve tecrübeli bi guard ekleme şansımız olsa,umarım yaparlar.
Şubenin ayağa kalkması lazım bi heyecana ihtiyaç var belki daron russel bu heyecanı getirir.

dünden beri videolarıyla yatıp kalkıyorum. zaten damga vurmuştu ilk 2 maçıyla. Russell-Ennis yanında McGee yerine biraz daha yönlendiren biri olsaydı birbirlerini çok iyi tamamlardı ama Russell daha çok skorer bir oyuncu. Takımı oynatabilir mi emin değilim, maçlarını izleyenler aydınlatırsa çok makbule geçer. ha bide, umarım uzun vadeli bir transferdir.

dünden beri videolarıyla yatıp kalkıyorum. zaten damga vurmuştu ilk 2 maçıyla. Russell-Ennis yanında McGee yerine biraz daha yönlendiren biri olsaydı birbirlerini çok iyi tamamlardı ama Russell daha çok skorer bir oyuncu. Takımı oynatabilir mi emin değilim, maçlarını izleyenler aydınlatırsa çok makbule geçer. ha bide, umarım uzun vadeli bir transferdir.
Yaptığı istatistikler yüksek. Ama hem oynadığı takım vasat hem de oynadığı lig vasat. Maç başı kaç top kullandığına baktım ve olumsuz anlamda şaşırdım. Maç başına 30-35 hatta bazı maçlarda 40 top kullanmış. Top kullanma sayısına bakarak yaptığı yüksek istatistiklerin pek bir önemi olmadığı sonucuna vardım. Mesela son Kızılyıldız maçında 17 üçlük denemiş ama sadece 6 tane üçlük isabeti bulmuş. Bakalım,hayırlısı olsun. Umarım takıma çok katkı sağlar.

Buy Out ödediğimiz bir oyuncuyla sene sonuna kadar imzalamak niye? Mantıklı bir izahı var mı
Opsiyon var mı bilmiyorum ama eğer yarım sezon için geldiyse oyuncu tarafı böyle istemiştir diye düşünüyorum çünkü sonuçta Dee Bost çok hazırlıksız olduğumuz bir anda takımdan ayrıldı ve transfer teklifi yaptığımız oyuncular karşısında bizim değil oyuncu tarafının eli güçlü. Tabi bu benim tahminim. Bakalım önümüzdeki yıl kalacak mi?

Buy Out ödediğimiz bir oyuncuyla sene sonuna kadar imzalamak niye? Mantıklı bir izahı var mı
Oyuncu kendini baglamamak istememiştir bizde ona göre bir buyout odemisizdir ya da pay vs vardır yoksa bizimkiler 5 ay için atıyorum 200K euro buyout ödemez herhalde. Ristic transferinde de benzer durum söz konusu oyuncu ispanyada oldukça iyiydi kendini bize uzun vadede bağlamak istememiştir. Her sey 2 taraflı.

Ristic de Russell da iyi transferler hele sezon ortası için. Asıl anlamadığım aynı karar vericiler sezon başı birçok secenek varken Morgan riskini aldı, gitti sonra ucuz diye Hummer'ı aldı. Ristic ve Russell'ı alan kulüp Hummer'a neden gitti zamanında?

Hummer o sıra aradığımız profil de değildi. Ristic iyi oyuncu ama en kuvvetli özelliği ribaund boyalı alan dominasyonu değil.

Eksik noktayı tamamlayın da Ristic Russell gibi transferler bugüne kadar harcanan o kadar para havada kalmasın.

Oyuncu kendini baglamamak istememiştir bizde ona göre bir buyout odemisizdir ya da pay vs vardır yoksa bizimkiler 5 ay için atıyorum 200K euro buyout ödemez herhalde. Ristic transferinde de benzer durum söz konusu oyuncu ispanyada oldukça iyiydi kendini bize uzun vadede bağlamak istememiştir. Her sey 2 taraflı.

Ristic de Russell da iyi transferler hele sezon ortası için. Asıl anlamadığım aynı karar vericiler sezon başı birçok secenek varken Morgan riskini aldı, gitti sonra ucuz diye Hummer'ı aldı. Ristic ve Russell'ı alan kulüp Hummer'a neden gitti zamanında?

Hummer o sıra aradığımız profil de değildi. Ristic iyi oyuncu ama en kuvvetli özelliği ribaund boyalı alan dominasyonu değil.

Eksik noktayı tamamlayın da Ristic Russell gibi transferler bugüne kadar harcanan o kadar para havada kalmasın.

Eksik tek nokta yönlendirici bir kısa bence. Bakalım alınacak mı

Beşiktaş'ın yeni transferleri yarın saat 1'de Konya'da oynanacak maçta süre alacakmış. Özellikle detayları ile yazdım, pazar akşamı saat 8 buçukta oynanacak maça yetiştirebilmemiz lazımdı bence.

Abi bu sezon biz Bost'u konuşuyoruz ancak Blackshear tarzı bir oyuncu bulamamamız bizi çok etkiledi çünkü hem ofansta hemde defansta çok büyük artısı vardı. Morgan ve Hummer'a gitmesek belkide bu tarz bir oyuncu bulabilirdik.

BCL için 7.yabancı olarak bir kısa daha alınabilir ama BCL için elinde Russell Ennis McGee var pg sadece Russell doğru.

Floyd ve Hummer maddi taraf bir yana Pistolis mi Turgay Bey mi birileri hala inanıyor herhalde. Bırak verim vermeyi bu iki uzunun bundan sonra ortalama 10 dk bile süre alacağına takıma istikrarlı katkı sağlayacağını düşünmüyorum. En büyük handikapimiz içeriden çok zor sayı buluyoruz net ribaund cekemiyoruz rakip uzunlar hayatının maçlarını bize karşı oynamaya devam ediyorlar. Bu uzunlarla da koç kim olsa farketmez. Acil atlet hücumda bitirici ribaund alan pf lazım bence.

Hücumda aşırı şekilde şuta bağımlıyız 3 luk ya da orta mesafe sürdürülebilir dengeli bir yapı değil.

Ristic'in belli alacağı vardı ama McGee'yi almadan önce Daron'u buy-outu yüzünden alamadık

Bir oyuncu için az çok buy out ödüyorsan ve oyuncu potansiyelli bir oyuncuysa en azından 1.5 senelik anlaşma yapmalısın. Oyuncunun kendini bize bağlamasından kaçınmasından ziyade Galatasaray basketbolundaki belirsizlik sebebiyle bu şekilde olmuyordur. Yoksa Tofaş Telekom Bursa gibi daha iyi yönetilen kulüpler daha uzun vadeli kontratlar yapabiliyor. Zamanında biz de yapıyorduk ve bizim artık o düzene dönmemiz gerekiyor. 2-3 yıllık sözleşmelerle iyi bir yerli kadro çekirdeği ve iyi seçilmiş yabancılarla 2-3 yıllık kontratlar..

Her sene sıfırdan kadro kurarak bir yere gidilemeyeceği aşikar. Yukarda Oktay Mahmuti konusu geçmişken şuna da değinmek gerekir. Oktay Mahmuti Galatasarayda çok güzel bir yapı kurdu, ilk senesinde ligde final oynadı, taraftarla çok iyi bağ kurdu. ve bunu da öyle çok büyük bütçelerle yapmadı. Ergin Ataman bütçeleri Oktay Mahmuti'de yoktu. Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı, İlkan Karaman gibi gelecek vaadeden oyuncular o dönemde transfer edildi. Yine bugün suyun karşı tarafının kaptanı Melih Mahmutoğlu da alınmıştı o dönem. Yani Oktay Mahmuti de Ergin Ataman da bu kulüp için oldukça önemli işler yaptılar. Ataman daha pragmatik, Mahmuti ise daha sistem odaklıydı. Fakat Ünal Aysal yönetiminin de vizyonu sayesinde Ergin Ataman ile şampiyonluk hasretini dindirdiysek, Mahmuti'nin takımı getirdiği noktanın da bunda payı büyüktür.

Koç konusuna gelince bir değişiklik olması durumunda aklıma ilk Alimpijevic gelir ama neden Bursa'yı bırakıp Galatasaray'a gelsin diye kendime sorarım. Yerli birini düşünecek olursam da kesinlikle önceliğim Oktay Mahmuti olur. Alimpijevic bence ligin en iyi koçlarından birisi şu anda. Fenerli olmasaydı eğer Erdem Can da takip ettiğim hocalardan biri olurdu. Gerçi hayat bu ne fenerliler bizde çalışmıştır. Belli de olmaz.

Muhtmelende Pistolise tesekkur edilirse Mahmudiye gidilir gecmisi hatirlatayim kendi menejerlik şirketi dışında transfer yapmayan hocadır kendisi.

Turgay beyin farkli versiyonu...

Saf oyun kurucu olmasada, skorer özellikleri barındırsa da Daron Russell bu çıkmazda itiraz edebileceğim biri değil. Tamda çıkıştayken geliyor. Umarım Anadolu Efes maçına yetişir.

Artık başka yabancı oyuncuya tahamülüm kalmadı. Bam Adebayo'da gelse, Damian Lillard'da gelse istemiyorum. Eğer kaliteli bir yerli oyuncu için fırsat çıkmazsa Russell'la transfer dönemini kapatalım. Zaten gelecek sezon bu dönemden en fazla 2 yabancı kalacak.

Muhtmelende Pistolise tesekkur edilirse Mahmudiye gidilir gecmisi hatirlatayim kendi menejerlik şirketi dışında transfer yapmayan hocadır kendisi.

Turgay beyin farkli versiyonu...
Yani Komisyoncu mu diyorsun ?:) Zamanında Halil Üner'e derlerdi %10 Halil mi öyle bir şey
Şimdi Beobasket dediğin şirket zaten en büyük menajerlik şirketi oradan iyi oyuncuları getirmek önemli olan, ee o da bütçe meselesi biraz. Bu arada hangi şirket olursa olsun tek şirketten transfer yapılmasına elbette karşıyım ama Mahmuti konusunda söylenenler bana biraz hurafe gibi geliyor.

Bu arada Daron Russell heyecan verici bir oyuncu, ben de kendisini istedim ama ben kendisini isterken dee bost hala takımdaydı. Yani tek guard olarak riskli olabilir eğer başka transfer yapılmayacaksa. Will Cummings de iyi bir tercih olabilirdi ama ona da net 1 numara diyemeyiz pek. Skorerlikte mahir olduğu net Russell'ın, fakat top yönlendirme takımı oynatma konularında nasıl olduğunu biraz yolda görücez gibi.