2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Doğuş
Egehan Arna
Erkan Yılmaz
Furkan Haltalı

Bize lazım olan Türk oyuncular bunlar alabildiğimizi almamız lazım Yunus Mahir falan hiç gerek yok gerçekten

Tutku açık, ender arslan, cenk akyol, kerem gönlüm, ermal kuqo, furkan aldemir falan vardı. Yakın zamanda ciddi katkılar almıştık bu isimlerden ve efesin o seneler kötü organizasyonu, oyuncuları olduğundan daha aşağıda gösterip değerlerini düşürüyordu. Bizde bunu iyi kullanıyorduk.
O dönemde bütçe 10 a yakındı nerdeyse. Anlatmaya çalıştığım düşük yada ortalama bütçeyle de 3m civarı bir sürü basalti takım uygun maliyetlere kaliteli yerli buldu biz yapmadık veya yapamadık

Karşıyaka falan buy out lu Furkan Haltalı zorlayabiliyorsa bizde zorlayabiliriz. Ben büyüt yüzünden düşünmedim hiç. Mahir inde Karşıyaka sözleşmesi devam ediyor bu arada.

Valla yerliyi ne kadar alırsan al, ki en iyisini de alamıyorsun zaten, adamlar oyuncuyu sürekli tutabildikleri için birini devşirip gene senin önüne fırlayabiliyorlar. Yerliyi iş ahlakı yüksek, kendini geliştirebilecek oyunculara harcasak daha iyi. O yüzden Erkan Yılmaz'a da Mahir Ağva'ya da tavım. Para alsa amenna diyeceğim de gidip 400 bin dolar yerli oyuncuya para harcayıp Göksenin Köksal gibi, Yiğit Arslan gibi defolu oyunculara el açmaya lüzum yok. Ne olursa olsun her takımın kaderini son kertede yabancı kalitesi belirliyor. Orda karavana yapmayalım yeterli.

Valla yerliyi ne kadar alırsan al, ki en iyisini de alamıyorsun zaten, adamlar oyuncuyu sürekli tutabildikleri için birini devşirip gene senin önüne fırlayabiliyorlar. Yerliyi iş ahlakı yüksek, kendini geliştirebilecek oyunculara harcasak daha iyi. O yüzden Erkan Yılmaz'a da Mahir Ağva'ya da tavım. Para alsa amenna diyeceğim de gidip 400 bin dolar yerli oyuncuya para harcayıp Göksenin Köksal gibi, Yiğit Arslan gibi defolu oyunculara el açmaya lüzum yok. Ne olursa olsun her takımın kaderini son kertede yabancı kalitesi belirliyor. Orda karavana yapmayalım yeterli.
Devşirme olayı küçük takımlar için bitti. Wilbekin 'in alacak ekstra 1.5m $ lazım. Ligde 5 yabancıyla maçı bitirmek kolay olmuyor her türlü 3-4 yerli gerekiyor

Devşirme olayı küçük takımlar için bitti. Wilbekin 'in alacak ekstra 1.5m $ lazım. Ligde 5 yabancıyla maçı bitirmek kolay olmuyor her türlü 3-4 yerli gerekiyor

Bizim için hiç ihtimal değildi ki zaten. Tutamadığın adamı devşirsen ne olur devşirmesen ne olur. Onu yapamadıktan sonra da iyi diyebileceğim yerlilerin oyuncu tipine göre verebilecekleri aşağı yukarı hep aynı. O yüzden çok önemli görmüyorum bu yerli çok mu kaliteli, bu yetersiz mi tartışmalarını.

Beşiktaş bütçe dusurdukten sonra Semih Erden Burakcan Yıldızlı 2 sezon, Samet Geyik 3 sezon, Sertaç Şanlı 2 sezon, Oğuz Savaş, Kenan Sipahi 4 sezon, Erkan Veyseloglu 3 sezon, İsmet Akpınar Egehan Arna gibi oyuncuları oynatmış.

Şehmus Hazer Alperen Şengün Ercan Osmani Furkan Haltalı gibi Banvit çıkışlıları ayrı koyuyorum.

Benzer tabloyu Telekom Tofaş Karşıyaka vs için de geçerli.

Butcenin düştüğü 2018 ve sonrası bizde Goksenin Can Korkmaz Ege Yiğit Arslan ve Barış Ermiş 'in ölü hali dışında belli kalitenin üstü yerli yada genç yerli adayı yok. Bonservis ödeyip aldığımız Sadık dışında.

Beşiktaş İsmet Akpınar 'a Kenan Sipahi'ye vs dolgun ücretler ödemedi.

Bu yıl piyasa kızıştı iddialı takım çok biz yıllardır geç kaldığımız için haliyle çekirdek yerli kadrosu da yok. Adım adım diyenlerin plânı adımları nedir aciklarlarsa seviniriz.

Tek fark Beşiktaş yabancılarda kaliteden kıstı yerlilere o paraları verirken, Sarıcalı sezon dışında.