2023-2024 Euroleague

Erdem Can ile Anadolu Efes play-in potasında olur ama son 8 zor görünüyor. Bu kadar bütçeye ve değişen kadroya (hazır işleyen sistemi bozan gereksiz değişiklikler) rağmen bu pozisyon ciddi bir başarısızlık. Keşke seni Ergin Ataman sansaydık Erdem Can.
 
PAO geri dönüşe dair tüm parametreleri zorlayarak biz play-off yolcusuyuz, saha avantajı için adayız demiş. :) Partizan'ın kendisini yukarıya attığı, Bologna'nın galibiyet yüzdesinin hemen her takımın canını sıkmaya başladığı ortamda sezonun kırılma maçlarından biri yaşandı.
 
Efes bugün kazansaydıda aynı şeyi söyleyecektim.Efes maç boyunca Baskonia'ya reaksiyon vermiyor ki hiç.Sadece skorun dengede gidiyor gibi olduğu anlar oldu hepsi bu.Oyuncularda gram hırs yok,sıradan bir maç oynuyormuş gibi oynuyorlar.Kötü oyun bile yok bugün Efes'te.Şutlar kaçabilir fakat sorun şutların kaçması değil.Kazanmak adına bir mücadele yok.Bir tek ara ara Larkin bir şeyler yapmaya çalışıyor onada kimse eşlik etmiyor ve edemiyor.Sakatlık dönemine girdiklerinde sakatlardan birisi Larkin olsaydı hiçbir maçı kazanamazlardı bu da çok net.Çok net.

Bazı transferleri Efes'e kim yaptıysada harbiden basketbol cahili başka şey değil.2 kez şampiyon olmuş 1 kez finale kalmış 1 kezde büyük ihtimal şampiyon olabilecek takıma gidipte Efes kimliğine uygun olmayan + düşük IQ'lü + hiç IQ'sü olmayan adamları doluşturmak normal şey değil.
 
Alba berlin-fb maçının 2. ceyreginin ilk 45 saniyesi. üstüne uzun uzun edit ve caps yapılacak, komedi gibi bir bölümdü cidden. 6-0 ile geçti Berlin orayı ve Saras molaya gitti. ben olsam kenarda kıyameti koparırdım herhalde sinirden, sigarayı bırak efsane ol diyen adamı sahaya atar topçulara ayar vermeye çalışırdım hahah. bu arada Procida artık sıçrama yapsa keşke.
 
Ataman rolleri iyice oturttu. Rotasyonu daralttı. Maç içinde macera aramıyor ki kendisini diğer koçlardan ayıran önemli özelliklerden birisi de bu.

Pana için belirleyici nokta Sloukas'ın vereceği katkı. Açıkçası Sloukas yerine Teodosic-Campazzo ikilisinden birisi olsa f4 hiç de uzak bir hayal olmazdı bana göre.

Eğer Sloukas bu haftaki performansını genele yayarsa Pana kendisini ilk 5'e atacaktır. Zaten Sloukas'ın şu ana kadar ki en iyi performansını gösterdiği 3 günde 2 zorlu deplasmandan galibiyetle dönmeleri tesadüf olmasa gerek.
 
Efes seneye takimi komple dagitir, oraya çökmek lazim; Pana ilk 8 değilde ilk 4'e girerse Final-Four yapar, febe ilk 8 evet ama gerisi anlik performans belirler ama Real bu sene aptallık yapmazsa rahat sampiyon olur.
 
Efes seneye takimi komple dagitir, oraya çökmek lazim; Pana ilk 8 değilde ilk 4'e girerse Final-Four yapar, febe ilk 8 evet ama gerisi anlik performans belirler ama Real bu sene aptallık yapmazsa rahat sampiyon olur.
Campazzo'ya bir şey olmazsa en büyük favoriler.
Panathinaikos'un ilk 4te yer alması için Sloukas, Vildoza ve Juancho'dan katkı alması lazım. Yoksa işi çok zor.
 
Real Madrid'in ''birine bir şey olursa''lık hali pek yok yıllardır. Efes'in yıkıp geçtiği ortamda bile en kötü kadrosuyla F4 kıyısından dönmüşlerdi son saniyelerde.
Beni asıl şaşırtan ve kimsenin bahsetmediği; ilk sıraladaki takımların galibiyet/mağlubiyet yüzdesi. Üst sıralardaki takımlar neredeyse 50/50 yüzdeye gelmişler. Bu gerçekten inanılmaz bir durum. Oynadıkları maçların yarısını kaybetmişler neredeyse. Ve kötü denen alt taraflardaki takımlarla; iyi denen üst sıradaki takımlar arasında sadece 2-3 maç fark var. Eurolig son 2 sezondur enteresan şeylere evrilmeye başladı. Favori gerçekten yok ve herkes herkesi yenebiliyor.
 
Real Madrid bu sezon Euroleauge seviyesinin üzerinde,zaten iyi olan kadrolarına Campazzo'nun gelişiyle muhteşem bir takım oldular.

Bologna İtalya'nın yüz akı,Milano ise yüz karası,Bologna kısa sürede üst sıralara oynayan bir takım oldu,aynı şey Monaco - Asvel içinde geçerli.

Olimpiakos bu sezon pek iyi değil,sakatlıkların etkisi büyük bu durumda,Bartzokas büyük koç,toparlanacaklar
 

Üst