2023-2024 Euroleague

OAKA'nın yeni ışıklandırması felaket olup Gate 13 bütünüyle karanlıkta kalsa da salon bu haliyle dahi 40 dakika boyunca izlettirebiliyor.
 
Eski Hines olsa , Bolomboy poster olurmuş. Ama yaş almak diye bir gerçek var işte...
Panathinaikos alışma sürecini atlattıktan sonra ciddi ivme kazandı. Son 8 maçtan 7 galibiyet ile ayrıldılar. Şimdi tepe takımları ile yapacakları maçları merak ediyorum nasıl olacak sonuçlar.
 
Saras’ın büyük takımlara karşı kolay kolay galibiyet alabileceğini pek düşünmüyorum. Özellikle Pao-beko eşleşmesini merak ediyorum.

Larkin’in liderlik ettiği takıma kariyerinde hiçbir şekilde Euroleague tecrübesi olmayan vizyonsuz Erdem Can’ı getirenlerin mağlubiyetlerini izlemek ise kaçınılmaz.

Sözlerime burada son verirken; yıllarca takımlarımızı dolayısıyla bizi Euroleague sahnesinden mahrum bırakan Galatasaray yönetimlerine bir kez daha lanet ediyorum.
 
Anadolu Efes, Bologna önünde ilk yarıyı 50-29 önde kapattı. Biraz daha iyi üçlük soksalardı 60 üstü yaparlardı. 16da 4 üçlük ile oynuyorlar. Bologna'nın 13 top kaybı var Efes'in sadece 1. Ayrıca Efes 8 top çalma ile oynuyor. Bologna bu maçı da kaybederse üst üste 3.mağlubiyeti almış olacak. Panathinaikos'a 3.lük yolu açılacak.
 
Tarihin en kalitesiz Euroleague sezonu oluyor.Real Madrid disinda bir tane bile “su takimda ne top oynuyor,kesin F4 yapacaklar” diyebilecegimiz bir takim yok.Herkes herkesi her yerde farkli yenebiliyor.Sezon basindan beri hepimizin yerden yere vurdugu Efes bugun sezon basindan beri herkesin “koc takimi abi” dedigi Bologna’yi 25’e yatirdi mesela.Ama haftaya su maci Italya’da oynasalar bu sefer Bologna’nin Efes’i en az 10-15 sayi farkla yenecegini bilmeyen yoktur herhalde.

Benim Ergin Ataman disindaki diger takimlar pek umrumda degil acikcasi.Umarim Ergin Hoca yine en iyi dereceyle bitirir ve zor olsa da sampiyonlugu kazanir.Real Madrid’i izlemek cok buyuk keyif veriyor.Kizilyildiz’i da begeniyorum acikcasi.

Onun disinda cidden diger maclari izlemek beni hic sarmiyor.Bircok mac 2. ceyrekten kopuyor mesela.Bu Euroleague’de belli seviyenin altindaki takimlarin maclari disinda hic gormedigimiz bir durumdu.Ornegin Maccabi gecen hafta 2.ceyrekte Fb’den 30 sayi fark yedi ve mac bitti.Ayni Maccabi 2 gun once Bologna’yi 20’ye yatirdi falan.Yine Kizilyildiz Partizan’i parkeye gomdu ama 3 gun sonra Asvel’den 100 yedi.

Sozun ozu su dur ki : Real Madrid Final Four’da inanilmaz hatalar yapmazsa ve buyuk mucizeler olmazsa rahatlikla sampiyon olur.Onlari tek zorlayacak takim Barcelona olur.O da Final Four’da eslesirlerse.Onun disinda off-season gibi birsey benim icin.Ha gonul ister ki Ergin Ataman Final Four yapip orada tek maclik bir seruvende Real Madrid’i yensin.Gerci belli mi olur Hoca Real Madrid’i sever.Cok sever hem de :)
 
Sozun ozu su dur ki : Real Madrid Final Four’da inanilmaz hatalar yapmazsa ve buyuk mucizeler olmazsa rahatlikla sampiyon olur.

Eurolig'in en güzel yönü bu işte. F8'de işler değişebiliyor. Efes paramparça ederken prime döneminde, bitik denen Madrid son saniyede Efes'i harcıyordu. Şansa uzak üçlükle Efes o muhteşem dönemini enkaza çevirmekten kurtuldu.
Ya da Obra sezonları rakibini paramparça eden Fener'in 6-7 yılda sadece 1 şampiyonluk yaşayabilmesi. Kendilerine hiçbir rakip gösterilmediği halde bir türlü şampiyon olamaması.
 
Eurolig'in en güzel yönü bu işte. F8'de işler değişebiliyor. Efes paramparça ederken prime döneminde, bitik denen Madrid son saniyede Efes'i harcıyordu. Şansa uzak üçlükle Efes o muhteşem dönemini enkaza çevirmekten kurtuldu.
Ya da Obra sezonları rakibini paramparça eden Fener'in 6-7 yılda sadece 1 şampiyonluk yaşayabilmesi. Kendilerine hiçbir rakip gösterilmediği halde bir türlü şampiyon olamaması.

Zaten yine bir acik kapi birakiyorum o yuzden.Hatalar,mucizeler veya planlar..Ne dersek diyelim.Ama hepsini bir kenara birakirsam bence genel kalite gectigimiz yillara gore cok dusuk.Hatta bence gecen sezon da dusuktu.Bu sezon daha da dustu.Kisiden kisiye gore degisebilir tabi.Kimi derki 3. siradan itibaren galibiyet sayilari cok yakin hatta baya bir esitlik bile var.Bu yuzden rekabet var.Ama bence bu genel kalite dusuklugunden ve baskin takim sayisinin azligindan hatta yoklugundan kaynaklaniyor.
 
Esasen kadrolar iyi ama kimse kimya oturtamadı takımına henüz, bu çok ilginç. Büyük ümitlerle alınan ses getiren transferler şu ana kadar yokları oynadı. Bu sebeple ayağı yere sağlam basabilen takım yok. Madrid de her dönemin takımı olduğu için bundan istifade çok öne fırlamış oldu.
 
Esasen kadrolar iyi ama kimse kimya oturtamadı takımına henüz, bu çok ilginç. Büyük ümitlerle alınan ses getiren transferler şu ana kadar yokları oynadı. Bu sebeple ayağı yere sağlam basabilen takım yok. Madrid de her dönemin takımı olduğu için bundan istifade çok öne fırlamış oldu.

Kemba Walker’in bu kadar yoklari oynamasi inanilmaz bir olay mesela.Tamam adam sakatti da buraya dustugunden beri hic sakatlanmadi.Ona ragmen tek maci yok.
 
Partizan'ın deplasmanda 15-20 sayıdan maç vermesi de, iç sahada 20'den dönerek maç kazanması da sezon adına klasik oldu. :) Özellikle iç saha maçları hayli keyif veriyor, seyirlik gelişiyor. Temel açmazsa Punter'a olan yaşamsal bağımlılıkları. Evet Maccabi bugün bu profilde oyuncu eksikliğinden ikinci yarıda 5'e 0 hücum etse dahi kazanamayacak hissiyatı yarattı. Bununla birlikte kısa ve forvet rotasyonu neredeyse benchin tamamını oluşturan bir takım için bu düzeyde etkiyi normalleştirebilmek güç.
 
Maccabi artik gercekten sıktı ya.Yillardir hep sadece yuksek tempo oyunu oynayabilecek Amerikalilar’i takima doldurup ustun sonuc bekliyorlar.Bu plan 10 sene once tutuyordu ama artik olmuyor yani.Tek tek bakildiginda iyi oyunculara sahipler fakat bu oyuncular bir araya geldiginde maksimum Top 8’de 3-1’le elenecek bir takim olusturuyor.Artik farkli birseyler deneyip bu 22-25 milyon dolar bandindaki butceleriyle biraz daha oyuna akil koyabilecek oyunculari da tercih mi etseler acaba ?
 
Kızılyıldız'ın hem işi çok zor hem de adımları bir o kadar kararlı. Top 8 için eleme turuna kalıp kalamayacakları hayli merak uyandırıyor.
 
Tabii ki daha çok maç var ve fikstürlere de bakmadım ama ben playoff yarışının ilk 10 takım arasında geçeceğini düşünüyorum. Valencia'nın altındaki takımların şansı olduğunu düşünmüyorum. Efes, Milano falan ilk 8'e atamayacaklar gibi kendilerini. Efes şu an enteresan bir dönemden geçiyor. Bu istikrarını sürdürürse bir sürprize imza atabilir. Barça da bu afallamayı atlatamazsa ben sıralamalarının sınıra kadar düşeceğini düşünüyorum. Madrid'in zaten lider bitirmesi kesinleşti gibi.
 
Pana'da sakatlık olmasın saha avantajını alır, ordan da f4 yapar.

Muhtemelen ilk 4 Real, Barca, Pana, Fb olur. Oly buraya kendini atabilecek tek takım. Bu saydığım 4 takım tahmin ettiğim gibi saha avantajını alırsa F4'e de kalır
 
Sertaç felaket oynuyor, takımca çok kötüler ama Sertaç feci göze çarpıyor niye bilmiyorum. Zalgiris müthiş savunma yapıyor.
 
Sertaç için Fenerbahçe taraftarı ''uyuyan güzel'' diyor.Ruhen oyunda yok gibi takılıyor.Fazla yumuşak kalıyor pota altındada.Ulanovas bir pozisyonda çembere giderken Sertaç'a kurallar çerçevesinde bir temasta bulundu,Sertaç kadrajdan çıktı.Durumu çok farklı bir noktada.Yazın milli takımdada çok yumuşak kalıyordu.Senelik 950 bin euro,geçmiş olsun demek düşer bizede.

Papagiannis'in çok uzun boyu var fakat bunu avantaja çevirebileceği yerlerde bile saçmalıyor.Hücum ribaundunu çekmiş ve kolay bir şekilde smaç basabilecekken topu yere indirip duruyor.Ya da kendisine top indirildiğindede aynı şeyi yapıyor.Pozisyon avantajını anında kaybetmiş oluyor.Savunmada zaten ayakları yavaş.

Motley'in faul problemine girmemesi lazım.Maç farketmeksizin sürekli faul problemine girip duruyor.Oyunda kalabilmesi lazım.Sertaç veya Papa kalması gerektiğinden fazla oyunda kalınca çok sıkıntı yaşıyorlar.

Fenerbahçe'nin 2 tane çok değerli oyuncusu var.Birisi oyundayken sürekli artı yazmaya çalışan,her şeyi yapan Wilbekin diğeri ise sakatlığı olan Nigel Hayes.Bu 2 oyuncudan biri olmayıncada Bayern maçında ve bu maçta çok zorluk çektiler.
 

Üst