2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Kopenhag maçından sonra bir şey yazmayayım dedim ama bana kalırsa herkesin tavrı ciddi bir oksimoron içeriyor.

Okan Hoca takımı kuran ve yöneten, Erden Timur ise transferleri yapan ve futbol şubeyi organize eden kişi olarak göze çarpıyor.

Bonservis konusunda bir sıkıntı yaşadığımız ortada ancak yönetimin/Erden Timur'un oyuncu satma konusunda oldukça başarısız olduğunu düşünüyorum. Nelsson ve Kerem gibi satılsa yeri doldurulabilecek iki oyuncudan para kazanamadık. Şu an bu ikisinden biri Ndombele'nin bonusu olan Davinson tarafından kulübeye itildi, diğeriyse teknik olarak hiçbir şekilde uymadığı 10 numara pozisyonunda oynadıkça zaten sorunu olan top ezmeler iyice insanların gözüne batmaya başladı.

Takımda belli verimde kanat oynayan Rachica yerine gelen Tete'nin ne gibi yetenekleri haiz olduğunu hala görebilmiş değiliz. Ben Okan Hoca'nın bu oyuncu konusunda elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Hatta burada bir hatası varsa o da Halil'i burada kallanmayışıdır. Angelino da şu ana kadar verim vermedi ama Zaha'nın on küsür hafta sonunda hala hazır olmayışı, Ndombele'nin kiloları, İcardi'nin hiç dinlendirilmeden oynaması/kiloları takımda yönetsel bir problem olduğuna işaret ediyor. Ndombele zaten birkaç yıldır formsuz ve sakat ama üç ayda normal bir kilo ve kondisyona sahip değilse kadro dışı bırakılması gerekiyor.

Orta sahasında Fredrik Midtsjø kalitesinde oyuncu bulunmayan Kopenhag'ı iki maçta da 10 kişi kalmasına karşın yenemedik. Kopenhag şanslıydı çünkü Manu'nın felaket olduğu bir sezona denk geldi. Biz de şanslıydık ancak Kopenhag aynı zamanda başarılı, mütevazı kadrosuyla bizi geride bıraktı. Transfer ettiğimiz oyunculara çok ciddi yıllık ücret veriyoruz. Bu kadronun ve bütçenin daha verimli oluşturulması ve kullanılması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca hücumcu beklere sahip olduğumuz göz önüne alındığında 4-3-3 oynayabilmemiz de gerekir. Muslera-Boey-Abdülkerim-Davinson-Angelino-Torreira-Kaan-Sergio-Zaha-İcardi-Ziyech gibi bir kadroyla ve her zamanki önde basan futbolumuzla çıkacağımız bir maçta çok daha başarılı olurduk diye düşünüyorum.

Oyun veya kadro; ikisinden birinde sıkıntı var. Forumda ve genel olarak bakıldığında Okan Hoca ve Erden Timur en fazla övülen isimler ancak birinden biri bu sezon süreci iyi yönetemedi ve bence daha çok Erden Timur. İşi de kolay değil çünkü gönderilmesi gereken oyuncu sayısı da az değil. Ben lig için umutluyum, Avrupa Ligi'nde fazla yıpranmayalım yeter.
 
Birazdan kura çekilecek.

Karabağ en uygun kura elbette. Son dönemde çıkışta olsa da hem en ideallerden hem de dostluk bağı nedeniyle aşırı gergin bir eşleşme olmaz.

Touluse'u da Sparta Prag'a göre daha çok isterim çünkü 2.yarı onlar için küme düşmeme mücadelesi yakınında geçebileceğinden konsantrasyon kayabilir. Çek takımları küçümsenmemeli ama diğer alternatiflerden de iyi değiller.

Roma, Sporting ve Marsilya en zorları görünse de hepsiyle başabaş oynarız normal şartlarda. İçlerinde en ideali Marsilya. Hem de onların ŞL gidebilme yarışı kızışabilir. Freiburg geçen yıllara göre biraz daha zayıf ama halen tehlikeli. Rennes'in oyun tarzı bize uygun görünüyor ama güç ve atletizm yarışına giremeyiz onlarla.
 
Bizim Prag ile eslesmemiz kadar diger eslesmelerde rakiplerimizin hep birbirini kirabilecek eslesmelere denk gelmeleri cok iyi oldu.Ornegin Feyenoord-Roma..Feyenoord iyi bir takim ve iki sezon onceki Konferans Finali rovansini Roma’dan almak isteyeceklerdir.

Bize gelirsek hic oyle bize ters gelirler,kompakt takim,hizli hucuma cikiyorlar falan gibi klasik analizlere girmeden iki macta da tokatlayip Son 16’ya kaliriz diyorum.
 
Son düzenleme:
Büyük konuşmaya, kimseye tepeden bakmaya gerek yok. Kazanmak zorunda olduğu maçta Kopenhag’da ilk isabetli şutunu 83. dakikada bulan takım beni biraz endişelendiriyor açıkçası. Kapanan rakiplere karşı aşırı zorlanıyoruz. Devre arası transfer dönemi önemli. Yazınki gibi fiyasko olmasın.
 

Üst