2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Böyle saçma yorumlar görünce sinirlenmeden duramıyorum, ya arkadaş bu adam daha ne yapsın geçen sene 13.aldığı Galatasarayı güle oynaya şampiyon yapmadı mı? Hemde 88 puan toplayıp, açık ara en az gol yiyen takımdık ve en fazla gol atan 2.takımdık aynı zamanda. Sezon içinde ligin yıllarca kırılmayan üst iüste galibiyet rekorunu kıran takım yine Okan hocanın takımı değilmiydi? Yok Gomis kurtarmış Zaha,Tete'ye gerek yokmuşmuş ne yapalım Barışla mı koca sezonu geçirelim yoksa Kereme mi yük verelim yoksa İcardiyi diblendirmeden mi oynatalım?
3 kulvar bekliyor bu takımı az insaf..
Eksikler belli aksayan yanlar belli mutlaka takıma yedek 6 ve 8 numara alınacaktır bu hafta netleşecek deniyor.

Okan Buruk onları yapana kadar takımı Gomis kurtardı, sinirlenmeden önce açık bir zihinle bunu kabul etmeniz gerek. Gomis, Ümraniyespor ve Antalyaspor maçlarında o golleri attı diye Okan Buruk'un kredisi bitmedi de Beşiktaş maçına çıktı. Herkes biliyor ki biz Beşiktaş'a kaybetseydik Dünya Kupası arasında Okan Buruk yolcu olacaktı, çünkü yöneticiler teknik direktör bakmaya başlamıştı.

Ben tüm sezonu Barış ve Kerem ile oynayalım demiyorum. Tek isteğim transfer yaparken Tete gibi bireysel oyuncular yerine Rashica gibi takım oyuncularını almamız. Tete gelir sana 1-2 maç çözer ama şampiyon yapamaz, zaten 1-2 maçı 0 oyun zekasına sahip Barış Alper bile çözüyordu.

Takıma bu sene aldığımız isimlerden Kerem Demirbay hariç hiçbiri yaz kampı yapmadı. Icardi, Zaha, Tete, Angelino hepsi tatilden geldi. Aralarında bi Angelino bizle az biraz kamp geçirdi o kadar. Şimdi alınacak 6 ve 8 numara bakalım tatilden mi gelecek? Paredes olmadı, Roma'ya gidecek ama onu alsaydık o da tatilden gelecekti.

Elimizde Zaha ve Icardi gibi silahlar varken bazı anlarda çift forvet oynamayı da öğrenmeliyiz mutlaka. Zaha kaleye ne kadar yakın olursa, o kadar faydalı olur. Fakat bu durumda Torreira’nın yanına üst düzey box to box bir orta saha oyuncusu gerekiyor ayrıca kanatların da savunmaya yardımcı olması lazım. Diğer yandan Talisca tarzı kilit açacak, yetenekli bir ofansif orta saha oyuncusu için de şartlar zorlanmalı. Geçen sezon tek kulvarda rahattık, bu sezon
çok fazla maça çıkacağız. Rehavetten kurtulmamız gerek.

Fred iyi olsa Manu elinden cikarmak istemezdi. Zaten Manu'nun durumu ortada.Su var ki fb kalibresindeki takimlar icin evet Fred iyi transfer. Yoksa biz alsak Oliveria'dan fark yaratmayacak kapasitede bir oyuncu. Bize sayacagim 3 isimden 2'si takima lazim. Parades,Ndombele,Saul Niguez
Bu mesajdaki olmasi gerekenleri gercege dondurmessek Trabzon macinda isimiz is..Daha sonrasida sikintiya girer,

kimseden yönetim eleştirisi görmemek üzdü. şu maça kadar 3 tane resmi maça çıktık. 3 resmi maçta da takımın orta saha ikilisi Berkan-Oliveira oldu. Berkan hadi Torreira'nin yedeği torreira sakat, peki oliveira? oliveira'nin kontratindan çıkmaya çalışmıyor muydu ya bu yönetim? neden oliveira yerine hala transfer yapılmadı? ne bekleniyor? başımıza illa musibet mi gelmesi lazım? Yok o futbolcu bekleniyor yok şu futbolcu bekleniyor, yok x futbolcu bizim şampiyonlar ligine kalmamızı bekliyor falan filan. şampiyonlar ligine kalmamıza fayda sağlamayacak topçunun bu takımda yeri yok, en azından o adamın nazını çekecek lüksümüz yok. haftaya Trabzonspor maçı var ama takimin hala orta sahası yok. bunun yanında bide mertens meselesi var, yaz başında hep mertens yedek olacak yerine futbolcu alınacak dendi, sonuç mertens hala 36'sında en az 70-75 dakika sahada kalıyor. yerine transfer yapılmadı, adamın alternatifi bile yok. bugün mertens'e bir şey olsa yerine oynayacak 10 yok 10. bugün 2. yarı kayboldu resmen öğüttüler adamı. yerine transfer lazım, peki transfer yapıldı mı? hayır.
Özetle, takımın 4 maçtır orta sahası Berkan-Oliveira-Mertens. ve bu konuda tek bir yönetim eleştirisi bile olmuyor. bu da çok sinir bozucu mesela, 14/14 yapıp rekorlar kıran, 88 puan toplayan, içerde dışarda rakiplerini darmaduman eden, ligde yenmediği takım olmayan hoca hemen pata küte eleştiriliyor ama yönetime gelince tık yok. Neyse, düşünün Kayseri bugün bizim orta sahayı nasıl folofoş etti. 2. hafta Trabzonspor maçı var Allah bilir onlar ne yapar. Transfer yetişir mi? hayır yetişmez. aaa olur mu, x oyuncu bizim şampiyonlar ligine kalmamızı bekliyormuş. lig gitmiş bitmiş kimin umrunda?

6. hafta başakşehir deplasmanı var, bizim o deplasmana kadar 5/5 ile gitmemiz gerekiyordu ve 5/5 yapılacak bir fikstür vardı cepte. yönetimin bu lakayitligi yüzünden ilk haftadan çöpe gitti 5/5 hayalleri. bari 13 puanla gidelim başakşehir deplasmanina. umarım ikinci bir puan kaybı yaşanmaz, umarım bugün yapılan puan kaybı futbolcular, hoca, yönetim bilimum takımdan sorumlu herkese "hayırlı puan kaybı" olarak geçer de herkes bi silkelenir kendine gelir.
son olarak:
ORTA SAHA ALIN.

Çok iyi bir geçiş takımıyız ama tüm kadro kapanan takımları geçen seneden beri açmayı beceremiyoruz. Ligte bize karşı hep Kayserispor gibi takımlar olacaktır. Bu yüzden box to box transferi ile birlikte Sergio yerine kilit pas atabilecek, bu tarz takımları açmakta işimizi kolaylaştıracak biri daha lazım gibi.

İnsanın canını sıkan.
Geçen sene şampiyon olan takım hiç öyle oynamıyor.
Burada herkes yazıyor nerede ise , takıma acil 8 ve 10 numara lazım diye. İddia ediyorum 8 ve 10 numara almayalım , Torreriada arada sakatlansın , bu mevcut kadro Zaha, İcardi , Tete dahil anca 3. olur ligde.
Okan hoca oyuncu tercihleri yanlış , oyuncu değişiklikleri yanlış. Misal , Oliveria bu maçta ilk 11 de başlayacak son 10 maçtır ne ortaya koydu.
İşimiz cidden bu sene zor.

Takımdan gönderilmesi beklenen oyuncuların vücut dili ve isteksizliği acayip rahatsız edici ya bu arada. Oliveira aşırı isteksiz, zaten normalde temposuz bir oyuncu birde üstüne bu muhabbet eklenmiş üzerine. dun ilk 15 dakika adam ekrana bile gelmedi. Keza Dubois de öyle. dun bide Dubois oyundan tripli çıktı baya. transfer en çok bu muhabbetlerden kurtulmak için de lazım.

İnsanın canını sıkan.
Geçen sene şampiyon olan takım hiç öyle oynamıyor.
Burada herkes yazıyor nerede ise , takıma acil 8 ve 10 numara lazım diye. İddia ediyorum 8 ve 10 numara almayalım , Torreriada arada sakatlansın , bu mevcut kadro Zaha, İcardi , Tete dahil anca 3. olur ligde.
Okan hoca oyuncu tercihleri yanlış , oyuncu değişiklikleri yanlış. Misal , Oliveria bu maçta ilk 11 de başlayacak son 10 maçtır ne ortaya koydu.
İşimiz cidden bu sene zor.
Geçen sene şampiyon olan takım ilk haftalarda nasıl oynuyordu? 9 puan geriye düştüğümüzü unuttunuz galiba. Azcık sakin.

Olumlu ya da olumsuz yorumlar için henüz erken. Ancak kimseye kızmıyorum çünkü 50 senedir bu ülke taraftarının durumu bu. İlk maçtan bir sürü olasılıklar ve senaryolar yazılır çizilir. Tabii ortada bırakılan 2 puandan ziyade sahada oyun namına bir şey görülmemesinin etkisi var.(Ben maçı izlemedim)
Her neyse, Okan Hoca için de oyuncular için de değerlendirme yapmak için; ya da en azından geleceği şekillendirmek için çok erken. Bakarsınız Angelino çok iyi işler yapar ya da Tete harikalar yaratır ısındıkça. Tersi de olabilir tabii. Ancak Okan Hoca gönderilir vs. falan bunlar pek gerçekçi gelmiyor bana. Adamın 3 ay önce aldığı, yıllar sonra ve eze eze rekorlarla kazandığı bir şampiyonluk var. Elbette kredisi olacaktır sezon sonuna kadar. Ha gelenden geçenden 2-3 yiyip kaybetme serisine girmezse.

Geçen sene şampiyon olan takım ilk haftalarda nasıl oynuyordu? 9 puan geriye düştüğümüzü unuttunuz galiba. Azcık sakin.
sorunda bu zaten , geçen sene lige bir sene önce 13. olmuş takım olarak başlayan , yeni kurulmuş bir takım idik.
Bu sene böylemi , şampiyon olan takımın üstüne koyması gerekirken , geriye gitmesi kabul edilemez.
Sorunun sezon başı olması ile alakası yok. Sorun eksik olan bölgelere doğru transferlerin yapılmaması ile alakalı.
Kendi adıma yazıyorum. Bu sene son hazırlık maçımız , avrupa da ön eleme 3 maçı ve kayseri maçının tamamını izleyip de , gördüklerimi yazıyorum. Tabiki daha erken ama oyun hiç hiç acıcı değil.

Bu arada Kayserispor dün ilk resmi maçını oynadı ve büyük kalite farkına rağmen bizden daha iyi, daha hazır gözüktüler.

Yerli teknik adamların neredeyse tamamında olan takıntılar var. Yeni gelen oyuncu ilk 11 başlamaz, 60'tan önce değişiklik yapılmaz, vs... Dünkü maç da bu takıntıların kurbanı oldu.

Daha dört maç oynanmış, hepsi de kapanan takımlarla,yeni oyuncuların takıma uyumu tam saglanamamıs doğal olarak,ilk puan kaybında hemen bir karamsarlik oluşuyor bazı renktaslarda.Oyun tatmin etmemiş olabilir ama hemen kesin saptamalarla şu gitsin bu gelsin,böyle nasıl takım olacaksın?Biraz sabırlı olalım ve hoca ile takıma güvenelim.

Zaniolo neden oynamıyor? Satılacak oyuncu oynatılmaz diye bir kural mı var? Haziran'dan beri takımla çalışan, en hazır ve en potansiyelli oyuncumuzdan neden faydalanamıyoruz?