Abi sadece Real Madrid maci oynanmisti Cl’de.Kopenhag yenilgisinde Mancini vardi.Terim ayrilmadan 2 gun once de deplasmanda Bjk’yi 2-1 yenmistik.Ustelik 5. dedigin takim Eskisehir,Bursa ve Besiktas deplasmanlarini bitirmisti.Ligin 6. haftasinda en baba 3 deplasmani oynamis takim icin 5. siradaydi demek futbol icin ne kadar gercekci bence tartisilir.Sonucta 20. haftada 5. olarak almadi takimi.
Ayni oyuncular bir onceki sezonda da takimdaydi ve ayni Fb’ye 10 puan fark atip Cl’de ceyrek final oynamisti.1-6’lik hezimet diyorsunuz da Eboue Madrid’e civi gibi cakarken 1 golle elendik Real Madrid’e.Oyle 1-6’lik hezimet falan demekle olmuyor
Avrupa’da basariya deger bir tek siz vermiyorsunuz.O takim Mancini’den onceki sezon da Avrupa’da basariliydi yani.
Ezbere yazmissiniz biraz.Mancini ilk 12 macinda 7 galibiyet alabilmis.Su an baktim.Ilk geldigi Akhisar macindan 12. mac olan Antep’e geldiginizde 12 macta 7 galibiyet aldigini gorursunuz.Elinizin altinda telefon var.
Dogru Yilmaz Vural sampiyon yapabilir.Zira bir sonraki sezon Drogba’nin ayrilip rakiplerin daha da guclendigi sezon da Hamza Hamzaoglu bile Mancini’nin yapamadigini yapip sampiyon yapmisti mesela Hikmet Karamani da getirebiliriz.Sezon basi istiyordunuz diye hatirliyorum
Türkiye'de antrenörler arasında yakın zamana kadar çok büyük farklar yoktu, Fatih Terim ve onun ardından gelen Şenol Güneş'i saymazsak diğer hocalar birbirine yakın işler yapıyordu. Şu an Okan Hoca'nın başını çektiği genç bir jenerasyon var. Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan filan derken biraz yabancı dil öğrenen ya da yabancı dili olan bile bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Hamza Hoca Mancini'nin yapamadığını yapmadı. CL'den elenen takımdaki yeniçerileri idare etti ve takım şampiyon oldu. Hakkını vermek gerekir ki Ziraat Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı da aldı. O çeteyi temizlemek yerine evlatçılığa devam edince Prandelli'den sonraki kurban da kendisi oldu.
Neyse, çok uzatmaya gerek yok. Başarı kıstası CL olmalı diyorum sadece. Mancini hiç yapılmamış olanı yapmadı zaten. Ayrıca Lucescu da Süper Kupa ile başladığı ilk sezonunda CL'de Real Madrid'e ikinci turda ya da çeyrek finalde elenmesine rağmen çok iyi bir kadroyla ligde FB'nin ardında kalmıştı. İkinci yılında mütevazı bir kadroyla şampiyonluk yaşattı. O sezon Bursaspor'dan 5 gol yemiştik, deplasmanlarda berabere kalmakta bile zorlanıyorduk ancak ligin her sezonu ayrı dinamiklere sahip oluyor. Terim'den sonra Lucescu'ya ve oynattığı futbola hiç ısınamamıştım, hatta sezon sonu gidince de Terim geldi diye sevinmiştim ama adam büyük işler başarmış.
Sözde Ünal Aysal'ın büyük yatırım vaatleriyle uzun vadeli bir planlama vardı o zamanlar. Sezon sonu da Mancini görev yaptığı kadar olan sürede hak ettiği parayı aldı-ki epey pahalıydı-, karşılığını da verdi ve gitti. Kongre Aysal'a Riva ve Florya konularında yetki vermekten çekinince Aysal çekildi. Özbek geldi ve FFP'den ceza yedik. Tekrar geldi ve Erden Timur ile birlikte iki inşaatçı tüm yetkileri aldılar, ona göre de harcıyor ve takım kuruyorlar. Okan Hoca doğru şekilde yönetebilirse-ki şu ana kadar yönetti- bir üst seviyeye çıkar, bizde devam eder veya Avrupa'ya gider. Umarım da öyle olur. Ben sadece Mancini'ye Rijkaard muamelesi çekilmesini tuhaf buldum. Nedir yani, sezon açıldıktan iki ay sonra takım formsuz ve demoralize durumdayken-ayak tenisi muhabbetleri ve kondisyon problemlerini hatırlayın- gelip sezon sonunda ikinci olduğu için mi başarısı tartışmaya açık oluyor?