2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Abi sadece Real Madrid maci oynanmisti Cl’de.Kopenhag yenilgisinde Mancini vardi.Terim ayrilmadan 2 gun once de deplasmanda Bjk’yi 2-1 yenmistik.Ustelik 5. dedigin takim Eskisehir,Bursa ve Besiktas deplasmanlarini bitirmisti.Ligin 6. haftasinda en baba 3 deplasmani oynamis takim icin 5. siradaydi demek futbol icin ne kadar gercekci bence tartisilir.Sonucta 20. haftada 5. olarak almadi takimi.

Ayni oyuncular bir onceki sezonda da takimdaydi ve ayni Fb’ye 10 puan fark atip Cl’de ceyrek final oynamisti.1-6’lik hezimet diyorsunuz da Eboue Madrid’e civi gibi cakarken 1 golle elendik Real Madrid’e.Oyle 1-6’lik hezimet falan demekle olmuyor :)

Avrupa’da basariya deger bir tek siz vermiyorsunuz.O takim Mancini’den onceki sezon da Avrupa’da basariliydi yani.

Ezbere yazmissiniz biraz.Mancini ilk 12 macinda 7 galibiyet alabilmis.Su an baktim.Ilk geldigi Akhisar macindan 12. mac olan Antep’e geldiginizde 12 macta 7 galibiyet aldigini gorursunuz.Elinizin altinda telefon var.

Dogru Yilmaz Vural sampiyon yapabilir.Zira bir sonraki sezon Drogba’nin ayrilip rakiplerin daha da guclendigi sezon da Hamza Hamzaoglu bile Mancini’nin yapamadigini yapip sampiyon yapmisti mesela :) Hikmet Karamani da getirebiliriz.Sezon basi istiyordunuz diye hatirliyorum :)

Türkiye'de antrenörler arasında yakın zamana kadar çok büyük farklar yoktu, Fatih Terim ve onun ardından gelen Şenol Güneş'i saymazsak diğer hocalar birbirine yakın işler yapıyordu. Şu an Okan Hoca'nın başını çektiği genç bir jenerasyon var. Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan filan derken biraz yabancı dil öğrenen ya da yabancı dili olan bile bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Hamza Hoca Mancini'nin yapamadığını yapmadı. CL'den elenen takımdaki yeniçerileri idare etti ve takım şampiyon oldu. Hakkını vermek gerekir ki Ziraat Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı da aldı. O çeteyi temizlemek yerine evlatçılığa devam edince Prandelli'den sonraki kurban da kendisi oldu.

Neyse, çok uzatmaya gerek yok. Başarı kıstası CL olmalı diyorum sadece. Mancini hiç yapılmamış olanı yapmadı zaten. Ayrıca Lucescu da Süper Kupa ile başladığı ilk sezonunda CL'de Real Madrid'e ikinci turda ya da çeyrek finalde elenmesine rağmen çok iyi bir kadroyla ligde FB'nin ardında kalmıştı. İkinci yılında mütevazı bir kadroyla şampiyonluk yaşattı. O sezon Bursaspor'dan 5 gol yemiştik, deplasmanlarda berabere kalmakta bile zorlanıyorduk ancak ligin her sezonu ayrı dinamiklere sahip oluyor. Terim'den sonra Lucescu'ya ve oynattığı futbola hiç ısınamamıştım, hatta sezon sonu gidince de Terim geldi diye sevinmiştim ama adam büyük işler başarmış.

Sözde Ünal Aysal'ın büyük yatırım vaatleriyle uzun vadeli bir planlama vardı o zamanlar. Sezon sonu da Mancini görev yaptığı kadar olan sürede hak ettiği parayı aldı-ki epey pahalıydı-, karşılığını da verdi ve gitti. Kongre Aysal'a Riva ve Florya konularında yetki vermekten çekinince Aysal çekildi. Özbek geldi ve FFP'den ceza yedik. Tekrar geldi ve Erden Timur ile birlikte iki inşaatçı tüm yetkileri aldılar, ona göre de harcıyor ve takım kuruyorlar. Okan Hoca doğru şekilde yönetebilirse-ki şu ana kadar yönetti- bir üst seviyeye çıkar, bizde devam eder veya Avrupa'ya gider. Umarım da öyle olur. Ben sadece Mancini'ye Rijkaard muamelesi çekilmesini tuhaf buldum. Nedir yani, sezon açıldıktan iki ay sonra takım formsuz ve demoralize durumdayken-ayak tenisi muhabbetleri ve kondisyon problemlerini hatırlayın- gelip sezon sonunda ikinci olduğu için mi başarısı tartışmaya açık oluyor?

Türkiye'de antrenörler arasında yakın zamana kadar çok büyük farklar yoktu, Fatih Terim ve onun ardından gelen Şenol Güneş'i saymazsak diğer hocalar birbirine yakın işler yapıyordu. Şu an Okan Hoca'nın başını çektiği genç bir jenerasyon var. Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan filan derken biraz yabancı dil öğrenen ya da yabancı dili olan bile bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Hamza Hoca Mancini'nin yapamadığını yapmadı. CL'den elenen takımdaki yeniçerileri idare etti ve takım şampiyon oldu. Hakkını vermek gerekir ki Ziraat Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı da aldı. O çeteyi temizlemek yerine evlatçılığa devam edince Prandelli'den sonraki kurban da kendisi oldu.

Neyse, çok uzatmaya gerek yok. Başarı kıstası CL olmalı diyorum sadece. Mancini hiç yapılmamış olanı yapmadı zaten. Ayrıca Lucescu da Süper Kupa ile başladığı ilk sezonunda CL'de Real Madrid'e ikinci turda ya da çeyrek finalde elenmesine rağmen çok iyi bir kadroyla ligde FB'nin ardında kalmıştı. İkinci yılında mütevazı bir kadroyla şampiyonluk yaşattı. O sezon Bursaspor'dan 5 gol yemiştik, deplasmanlarda berabere kalmakta bile zorlanıyorduk ancak ligin her sezonu ayrı dinamiklere sahip oluyor. Terim'den sonra Lucescu'ya ve oynattığı futbola hiç ısınamamıştım, hatta sezon sonu gidince de Terim geldi diye sevinmiştim ama adam büyük işler başarmış.

Sözde Ünal Aysal'ın büyük yatırım vaatleriyle uzun vadeli bir planlama vardı o zamanlar. Sezon sonu da Mancini görev yaptığı kadar olan sürede hak ettiği parayı aldı-ki epey pahalıydı-, karşılığını da verdi ve gitti. Kongre Aysal'a Riva ve Florya konularında yetki vermekten çekinince Aysal çekildi. Özbek geldi ve FFP'den ceza yedik. Tekrar geldi ve Erden Timur ile birlikte iki inşaatçı tüm yetkileri aldılar, ona göre de harcıyor ve takım kuruyorlar. Okan Hoca doğru şekilde yönetebilirse-ki şu ana kadar yönetti- bir üst seviyeye çıkar, bizde devam eder veya Avrupa'ya gider. Umarım da öyle olur. Ben sadece Mancini'ye Rijkaard muamelesi çekilmesini tuhaf buldum. Nedir yani, sezon açıldıktan iki ay sonra takım formsuz ve demoralize durumdayken-ayak tenisi muhabbetleri ve kondisyon problemlerini hatırlayın- gelip sezon sonunda ikinci olduğu için mi başarısı tartışmaya açık oluyor?
Soylediklerinin coguna katiliyorum abi.Hatta Mancini 2. sezonunu gorebilse bence daha basarili olacakti.Ama cok ciddi bir transfer butcesi ve o donemde Italya’nin elit sayilabilecek topculari olan Gabbiadini,Ranocchia falan alinmasini sart kosmustu.45 milyon Euro’ya yakin transfer butcesi istedigi ve Aysal’in bunu yapamayacagimizi soyledigi icin yollarin ayrildigini hatirliyorum.Kim bilir Aysal belli kesimleri,menajerleri,kulup baskanlarini zengin etmek icin devre arasi sacma sapan topculara o paralari sacmasa sene sonu Mancini’ye o butceyi saglayacakti ve bambaska birsey izleyecektik.

Mancini Avrupa’da Juventus maci haric bence cok bir fark yaratamadi.O macta iki gun surdu.Hikayesi cok baskaydi.Ilk macta acikcasi cok bir etkisi oldugunu dusunmuyorum.Dedigun gibi 1 gun once gelip takimin basinda Juve deplasmanina cikma cesaretini gostermesi muthis bir yureklilik.Ama 1 idmana bile cikmadan o mac icin cok bir etkisi olacagini sanmiyorum.10 kisilik Real Madrid’den 4 yemesi,Kopenhag’a karsi 0 pozisyona girip 1-0 yenilmesi,Chelsea deplasmanindaki silik futbol falan.

Mancini cok basarisiz degildi.Fakat tekrar gelsin,hikayeyi bastan yazalim diyebilecek kadar da bir iz birakmadi bana gore.Tabi ki karizmasi,liderligi,ismi cok cezbedici.Su an bosta olmasi bizi istahlandirabilirdi.Ama bunun olmasi icin takimin basinda sampiyon yapmis ve 88 puan toplamis bir hocanin olmamasi gerekirdi.Benim sikayetim buydu.

Bu arada Mancini’yi gercekten severim.Bence bize yakisan bir hocaydi.Gittikten sonra Interle Arena’ya gelisindeki 4 yildiz gondermesi,surekli Galatasaray hakkinda pozitif aciklamalari falan zaten Mancini’yi sevmek icin buyuk sebepler.

Ben seni cok iyi anladim.Eger bir onceki konusmamda herhangi bir saygisizlik veya ters konusmam olduysa affola.

Abi sadece Real Madrid maci oynanmisti Cl’de.Kopenhag yenilgisinde Mancini vardi.Terim ayrilmadan 2 gun once de deplasmanda Bjk’yi 2-1 yenmistik.Ustelik 5. dedigin takim Eskisehir,Bursa ve Besiktas deplasmanlarini bitirmisti.Ligin 6. haftasinda en baba 3 deplasmani oynamis takim icin 5. siradaydi demek futbol icin ne kadar gercekci bence tartisilir.Sonucta 20. haftada 5. olarak almadi takimi.

Ayni oyuncular bir onceki sezonda da takimdaydi ve ayni Fb’ye 10 puan fark atip Cl’de ceyrek final oynamisti.1-6’lik hezimet diyorsunuz da Eboue Madrid’e civi gibi cakarken 1 golle elendik Real Madrid’e.Oyle 1-6’lik hezimet falan demekle olmuyor :)

Avrupa’da basariya deger bir tek siz vermiyorsunuz.O takim Mancini’den onceki sezon da Avrupa’da basariliydi yani.

Ezbere yazmissiniz biraz.Mancini ilk 12 macinda 7 galibiyet alabilmis.Su an baktim.Ilk geldigi Akhisar macindan 12. mac olan Antep’e geldiginizde 12 macta 7 galibiyet aldigini gorursunuz.Elinizin altinda telefon var.

Dogru Yilmaz Vural sampiyon yapabilir.Zira bir sonraki sezon Drogba’nin ayrilip rakiplerin daha da guclendigi sezon da Hamza Hamzaoglu bile Mancini’nin yapamadigini yapip sampiyon yapmisti mesela :) Hikmet Karamani da getirebiliriz.Sezon basi istiyordunuz diye hatirliyorum :)

Abi fazla fazla açıklamaya gerek yok, farkın dörde kadar indiği ve fenerin çaptan düştüğü haftalarda gençler ve Antep'te puan bırakarak şampiyonluğu fener'e ikram eden adamdı Mancini. 89'da gol arayan takımdan Drogba çıkarıp Ceyhun atıyordu sahaya. devre arası yapılan transferlerin hiçbirisi takıma fayda sağlamamıştı. Chelsea serisi ikinci maçta zerre varlık gosterememistik ve üstüne Mancini'nin kenardan sırıtırken hallerine şahit olmuştuk. Ayni sırıtmayı yerli biri yapsa şurda ne anası kalır ne avradı. Mancini varken içerde baskın bir oyun oynuyorduk ama içerde baskın oyunu dışarda alınan galibiyetlerle harmanlamazsan Nisan'da gittiği hiçbir takımda 1 puanın üstünde ortalama yakalayamayan Ersun denen elemana şampiyonluk verirsin. Mancini dönemine hepimiz şahidiz, millet başka bir dönem yaşamış gibi anlatıyor ya şaşırıyorum bayağı.
inter kariyeri karavana, zenit'e gitti +50 Euro harcatip bir sürü transfer yaptı, sezonu bile tamamlayamadı takımı 5. oldu sezonun ortasında kovdular adamı. Hani bilmesek harbiden Mancini gelirse şaha kalkacağımızı sanacağız ya.

Son 1 saat içinde 10 numara pozisyonu için sırasıyla Talisca, Felix ve Oscar ismi çıktı. Anlaşıldı 10 numara alınacak. Tabiki Talisca olsun o zaman. Felix ve Oscar falan bizim ligte ezilirler.

Talisca haricinde 8 ve Torreira'nın arkasına 6 da şart ama..

Sofyan Amrabat konusunda ciddi oldugumuzu yaziyorlar.Yani bana hic inandirici gelmiyor acikcasi.Fazla ucuk bir hedef degil mi ? Sonucta adami 2 aydir United o kadar istemesine ragmen oyle ya da boyle indiremedi.Dunya Kupasi’nin en iyi 3 orta saha oyuncusundan biriydi.En az 20-25 milyon Euro fiyat cekerler.Hadi bonservis konusunu bir sekilde hallettik diyelim.Oyuncuyu nasil ikna edecegiz ? Ciddi bir piyasasi olan ve Serie A’da son 2 sezonu muthis gecirmis bir oyuncu.Verratti bile daha olasi geliyor bana.Sonucta Psg gozden cikardigi icin Avrupa’da takim bulamazsa kiralik falan olur gibi.Ama Amrabat cok zor gibi bence.Keske olsa.Adi gecenler arasinda en cok istedigim oyuncu acikcasi.Ama sanki bu bolge icin fazla ucuk kacik hedefler belirlemisiz gibi.Neyse bir bildigi vardir herhalde ilgililerin.Sonucta hic bir mevkide bir onceki donemi veya sezonu aramadik.8 numara icin de en iyisinin geleceginden en basindan beri suphem yok.

Amrabat için fiorentina'nin beklentisi 21 milyonmuş. erden timur cengiz under parasına kapatır bence bu transferi. hele bide Amrabat ayrılmak istiyorsa -ki ayrılmak istediği için bugün oynamamış- ve manu-barça vb. takımlardan teklif alamazsa şampiyonlar ligine giden bir Galatasaray'dan daha uygun bir takım olamaz kendisi için. kendisi de bize gelmek isterse bonservis işleri çözülür gibi. kendisinin manu barça'dan teklif almamasını bekleyeceğiz artık.
gravenberch ne oldu ya ben aslında onu bekliyordum, herkes erden timur'un rüyası olarak bahsediyor kendisinden. asıl bomba o olacakmış gibi geliyor bana.

Amrabat için fiorentina'nin beklentisi 21 milyonmuş. erden timur cengiz under parasına kapatır bence bu transferi. hele bide Amrabat ayrılmak istiyorsa -ki ayrılmak istediği için bugün oynamamış- ve manu-barça vb. takımlardan teklif alamazsa şampiyonlar ligine giden bir Galatasaray'dan daha uygun bir takım olamaz kendisi için. kendisi de bize gelmek isterse bonservis işleri çözülür gibi. kendisinin manu barça'dan teklif almamasını bekleyeceğiz artık.
gravenberch ne oldu ya ben aslında onu bekliyordum, herkes erden timur'un rüyası olarak bahsediyor kendisinden. asıl bomba o olacakmış gibi geliyor bana.

Amrabat konusunda Ziyech, Belhanda ve abisi olan eski oyuncumuz Nordin Amrabat bu transferde bize yardımcı olacaktır.
Erden Timur'dan beklentim çok daha büyük. Gravenberch veya Bissouma. Çünkü hayal ettiği hücum kadrosunun arkasını Torreira ile bu 3 isimden biri ancak toparlar.

Son 1 saat içinde 10 numara pozisyonu için sırasıyla Talisca, Felix ve Oscar ismi çıktı. Anlaşıldı 10 numara alınacak. Tabiki Talisca olsun o zaman. Felix ve Oscar falan bizim ligte ezilirler.

Talisca haricinde 8 ve Torreira'nın arkasına 6 da şart ama..
Joa İspanya İngilterede oynamış.
Türkiyede ezilcekmiş gerçekten yazarken bu oyuncuları biliyormusunuz

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230825_093707_Chrome.jpg
    Screenshot_20230825_093707_Chrome.jpg
    562.9 KB · Görüntüleme: 4
Erden Timur'un takım mühendisliğine güvenmiyorum. Gedson ve Rashica G.Saray'ın en büyük hataları. Taylan'ı, Mustafa Sarp Barış Özbek tipindeki Berkan'a tercih ederdim. Berkan sadece koşuyor sert değil alan kapatamıyor.

Ramos yerine Sanchez'i tercih ederim ama pahalı.

Guido Rodriguez 'i biz niye düşünmüyoruz sözleşmesinin son senesi. 6 ve 8 lazım Mitsdjo ve Berkan 'dan çıkardım. Dubois kontenjana takılacak Mert Muldur alınsaydı yer açılırdı.

Okan hoca 4-1-4-1 'i denemeli, ayağı en düzgün savunma önü oyuncumuz Kaan.

Erden Timur'un kadro mühendisliğine güvenmiyorum demem. Ama risk alıyor. Normalde istese C, B klasında oyuncuları kadroya katıp sezona hazır hale gelirdik. Ama o risk alıp A seviye oyuncular peşinde. Avrupa Şampiyonu yapacağız Galatasarayı diyor. Buna göre takım oluşturmak istiyor. Saygı duyuyorum. Ama dediğim gibi risk alıyor.

Bu arada. İlla 10 alacaksak o isim Talisca olsun tabiki. Ama ben olsam Tete'ye o fırsatı verirdim. Müsade edilirse Talisca etkisi yapar.

Bu sezon almadığımız için üzüldüğüm oyuncu Szymanski oldu. Maçlarını izliyorum yetenekli ve genç. Keşke biz transfer etseymişiz. Mertens yerine cuk otururdu.
Biz o sırada eldeki parayı İcardi'ye gömdük😄 İstediği maaş 2.5 civarı idi. Torreira 2.750 alırken ona 2.5 vermek o sıralarda takım içi dengeleri bozabilir görüşü vardı. Erden Timur da açıkladı zaten bunu. Ama iyi oyuncu gerçekten. Fenerbahçe onuda 20 küsüre satar 😄

Erden Timur'un kadro mühendisliğine güvenmiyorum demem. Ama risk alıyor. Normalde istese C, B klasında oyuncuları kadroya katıp sezona hazır hale gelirdik. Ama o risk alıp A seviye oyuncular peşinde. Avrupa Şampiyonu yapacağız Galatasarayı diyor. Buna göre takım oluşturmak istiyor. Saygı duyuyorum. Ama dediğim gibi risk alıyor.

Bu arada. İlla 10 alacaksak o isim Talisca olsun tabiki. Ama ben olsam Tete'ye o fırsatı verirdim. Müsade edilirse Talisca etk

Talisca 5 yıldır avrupada futbol oynamıyor dedigin gibi ya tete ya da direkt ziyech 10 no daha mantıklı.

Muslera
Boey. Ramos. Abdülkerim. Angelino
Torreria. Gravenberch
Zaha. Ziyech. Kerem.
İcardi

Benimde kadrom şuan bu şekil İşte 3.Türkü ligde nasıl yapacagız ?

---------------Muslera-----------
Boey Ramos Nelson Angelinho
-------Domingez ------Toreria------
------------ Ziyach--------
-----Tete ------------- Zaha
------------ İcardi--------