Maalesef bu sene İcardi nin transferi hariç yapılan hiç bir transfer takım kimyasına uyan ve takımı seviye olarak yukarı çıkaracak oyuncular değil.
En acil alınması gereken sol bek idi. Onu yanlış profil aldık , defansif yönü kuvvetli , ileri geri çalışacak bir lazım idi.
Sonra ilk 8 numara almamız lazım idi. İlk adı çıkan Parades bizim için en ideal tarzda bir oyuncu idi , onu alamadık ama o tarz bir oyuncu almamız lazımken , gittik Ndombele gibi farklı ( eldeki Oliverenın biraz daha koşanını ) birini aldık.
10 numaraya Mertensi kesecek , genç birini almamız lazım idi , gittik son 2 sezonun çoğunu sağ önde oynamış , 4 aydır kamp yapmayan , hazır olmayan , ismi çok iyi olan Hakim Ziyechi aldık.
İlk 11 e direkt yazabileceğimiz Türk oyuncu almalı idik , biz anca iyi yedek olabilecek Türk oyuncular aldık.
İcardiyi yedekleyecek , Gomis tarzı bir genç bir oyuncu almamız lazım iken , 32 yaşındaki daha çok kanat forvet Bakambuyu aldık.
Stopere Nelson ve Abdulkerim den daha iyisini , takıma geriden oyun kuracak , takıma pas trafiğinde destek olacak bir profil lazımken , biz gittik Sanchezi aldık.
Yani bu sene çok yanlış profil oyuncular aldık. Elinde İcardi varken gerisini sallama bir mantıkda yaptık.
Umarım ben yanılırımda , süper bir takım çıkar bu kadro ile.
Ndombele'yi kaç kere izlediniz acaba da Sergio'nun koşanı diyorsunuz. Sanchez'i ne kadar izlediniz pas trafiği demişsiniz ama ilerde basan takımız geriye hızlı dönecek defans oyunsu da lazım. Genç oyuncu demişsiniz bu genç oyuncular gelse bu sefer neden daha tecrübeli olanları alınmadı diyeceksiniz. Mertens demişsiniz onun yerinde Kerem Aktürkoğlu oynar, Zaha oynar hatta asıl mevkisi 10 numara olan Kerem Demirbay formayı Mertens'ten kapar.
İzlemediğim kişiler yada maçlar hakkında yorum yapma alışkanlığım yok.
Konu ; gelen futbolcular kötü demiyorum , bizim ihtiyacımız olan profil değil , önceliğimiz olan futbolcular değil diyorum.
Çok basit bakalım olaya Parades mi Ndombele mi bize lazım . İlk geldiği an itibari ile forma giyen Schimanzki ve Tadic mi tercih edilir yoksa hala forma giymemiş , katkı vermemiş ve ne vereceği soru işareti olan Hakim ve Zaha mı. Yoksa ihtiyacımız olmayan sol bek Angelino mu elindeki kazımcan mı .
Kaliteyi arttırmakdan ve ihtiyacdan bahsediyoruz , o burada oynar bu surada oynar demekle olmuyor o işler.