2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

ilk yarı 3-0 önde kapattık. Skor çok iyi , oyun organize değil , bu samsuna bile ciddi ataklar veriyoruz.
Angelino ve Tete yi beğenmedim , Kerem Demirbağ ve Kerem Aktürkoğlu ( gene basit top kayıpları var ama , 2 gol +1 assist ) ilk yarının en iyileri idi.
Umarım İcardi 2. yarı en az 2 gol atar.
 
Gollllllllllll Aşkın Olayımmmm

Bu Angelino'ya çok feci kızıyordum Allah'tan 4-2 oldu maç.Bomboş geldiler az önce Angelino'nun kanattan ya.Şampiyonlar ligi dönüşü lütfen Kazımcan oynasın yorgunlugu öne sürerek.Lütfen ya.
 
Kaç maç oldu , hala of be ne top oynuyoruz diyecek bir takım yok sahada.
Takım defansif yönden çok zayıf . Kendi sahanda samsun gibi rakip bile çok rahat hucum ediyor bize. Geriden oyun kuramıyoruz.
Hucumda oynayan başta Kerem olmak üzere , atak sonlandırmadan yapılan top kayıpları rakibe hücum olarak bize geri dönüyor. Böyle devam edersek ciddi sıkıntılar yaşarız.
Angelino şu hali ile Van Annholtan bile kötü kalıyor. Bizim aradığımız sol bek kesinlikle değil.
Mertens kesinlikle oyuna sonrada girmeli. Fizik durum ilk 11 de başlayacak düzeyde değil. Tabi yaşıda var.
İcardinin de bir an önce fazla kilolarını verip , fit olması lazım. Klası tartışılmaz ama kesinlikle hazır değil.
 
Mertens bu takimin 11 topcusu degildir.Bugun kagit uzerinde asist olarak degerlendirilen asistleri al da at falan degildi.Ikisi de Kerem’in bireysel yetenegi ve cabasiyla geldi.Sahada oldugu surede 1 kisi eksik oynatti.Iyi bir yedek olur.2. yari veya son 30 dakika girerse maksimum katkiyi verir.Onun disinda 11 topcusu olmaz.
 
Angelino'nun savunmada oluşturduğu dezavantaj büyük sıkıntı. Ona bir çözüm bulmamız lazım. Buda ancak sistem değiştirmek ile olur. Bu sistemle önünde oynayacak Kerem ya da Zaha ile olmaz.
Ya 3 4 3 e geçmeliyiz. Ya da 4 3 3 ile çıkmalıyız.

Savunmada bugünkü görüntümüz beni korkuttu. Biz rakip ceza sahasına 20 kez girerken Samsun 25 kez girmiş. Bizim net pozisyon sayımız 1.17 iken Samsunspor 1.22 idi.

Okan hoca aynı sistemle oynama inadını bırakmalı. Özellikle de Şampiyonlar liginde yapmalı. Yoksa gerçekten çok büyük sıkıntı yaşarız. 4 3 3 en ideal sistem olarak gözüküyor.
 
Maçın özetini bu sabah izleyebildim yoğunluktan. Kerem'in top yere düşmeden yaptığı vuruş inanılmaz. Mertens de o pası bilerek attıysa o daha da inanılmaz.
Ziyech daha topu ayağına alıp sürerken, şuta hazırlanıp vururken bile ne kadar A++ bir yıldız olduğunu kanıtlamış. Şutu belki kaleci çıkarırdı ama Icardi denen herif yine bütün ülkenin aklının ayarlarıyla oynamaya devam ediyor. Çok ilginç bir çar gerçekten. Montaj videoda bile o topa öyle yön veremezsin bozulur diye gol olmaz. Uzun yıllar böyle bir konu daha gelmez Türk Futboluna.
2 yol yediğimize üzüldüm ne güzel kalemizi gole kapatmıştık. Ancak atılan 2 gol de bizim oyuncularımıza çarpıp yön değiştiriyor. Yapacak çok fazla bir şey yokmuş. Bir de ilk yarıda rakip oyuncunun boş kaleye atamadığı bir gol var. :D
 
Angelino nun bu güne kadar gösterdiği performansa göre , Dubois takımda kalsa ve direkt sol bek oynasa daha faydalı olurdu.
Kesinlikle bizim ihtiyacımız olan sol bek değil , umarım satın alma opsiyonu zorunlu değil yada 20 maç oynarsa kesin alınır gibi değildir.
 
Angelino nun bu güne kadar gösterdiği performansa göre , Dubois takımda kalsa ve direkt sol bek oynasa daha faydalı olurdu.
Kesinlikle bizim ihtiyacımız olan sol bek değil , umarım satın alma opsiyonu zorunlu değil yada 20 maç oynarsa kesin alınır gibi değildir.
Angelino'nun en verimli olduğu sezon takımı 3lü savunma oynuyordu. O da önündeki 4 lünün solunda oynayıp daha çok hücum beklentisi olan kendisini savunmada çok yormayan bir roldeydi. Bu sistemle ondan faydalanmamız çok zor.
 

Üst