[MEDIA=youtube]nhi1oVvmw8I[/MEDIA]

2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Okan Buruk’un en buyuk problemi fazla muhafazakar bir teknik direktor olmasi.Bunu oynattigi oyun sistemi olarak soylemiyorum.Fakat yeni yapilan bir transferi kadroya adapte etme konusundaki cekimserligi,kazanan kadroyu onceki macta kotu oynansa bile degistirmeme inadi ve oyuncu degisikliklerinde gec kalma huyu bu konudaki en buyuk handikaplari.
Bir de ilk 11 için bazı oyuncularda çok ısrar ediyor. Mesela Angelino , geldiğinden beri iyi oynadığı bir maç yok ama hep ilk 11 de. Birde bu oyuncuyu çok istemiş , önünde Kerem yada Zaha oynayacak sol bekin , defansif olarak çok güçlü olması gerekir. Bu oyuncuyu kendi istemişse buda bir hata.

Arkadasım ben burada isim bile belirtmeden bir şey yazıyorum.Sen cümlene direkt beni hedef alarak başlayıp kendine yakışır şekilde terbiyesizce ifadeler kullanıyorsun.Burada kimse üstüne alınmazken sen neden üzerine alınıyorsun ? Aynısını basketbol konularındada yapıp duruyorsun.İnsanlara bana mı dediniz deyip duruyorsun.Birazcık sakin ol.

Burada sana kalsa kimse ne Galatasaraylı oyuncular için ne Galatasaray teknik direktörü için en ufak olumsuz bir yorum bile yazamayacak.Sen kimsin ? Senin yorumlarına karışan eden var mı ? Ben burada 1 kere bile Okan Buruk bu takımın teknik direktörü değildir,istifa etsin,bu takımı haketmiyor falan bile dememiş insanım.

Benim kızgınlığım takımla veya teknik direktörle ilgili en ufak olumsuz bir şey yazılınca hakaretvari şekilde oyuncuları veya Okan Burugu savunmaya calısanlaraydı.Üstelik bu alışkanlık haline geldi forumda.

İsteyen istediği oyuncuyu veya hocayı över,isteyende eleştirir bu kadar basit.
..

Son düzenleme:
Bir de ilk 11 için bazı oyuncularda çok ısrar ediyor. Mesela Angelino , geldiğinden beri iyi oynadığı bir maç yok ama hep ilk 11 de. Birde bu oyuncuyu çok istemiş , önünde Kerem yada Zaha oynayacak sol bekin , defansif olarak çok güçlü olması gerekir. Bu oyuncuyu kendi istemişse buda bir hata.
Abi yanlis hatirlamiyorsam Antep macinda yazmistim.Bence Angelino yerine ozellikle ligde Kazimcan oynarsa daha iyi olur su an icin.Hem yerliden de baya rahatlariz.Bencede ana dusunce kazanan kadroyu bozmamak degil de ozellikle Cl icin rakibe gore kadro yapmak cok daha dogru olur.Sonucta onumuzde Bayern ve United maclari olacak.O maclar icin ozellikle rakibe gore kadro fikri hic fena degil gibi duruyor.

Abi yanlis hatirlamiyorsam Antep macinda yazmistim.Bence Angelino yerine ozellikle ligde Kazimcan oynarsa daha iyi olur su an icin.Hem yerliden de baya rahatlariz.Bencede ana dusunce kazanan kadroyu bozmamak degil de ozellikle Cl icin rakibe gore kadro yapmak cok daha dogru olur.Sonucta onumuzde Bayern ve United maclari olacak.O maclar icin ozellikle rakibe gore kadro fikri hic fena degil gibi duruyor.
Ligde kesinlikle , başta Kazımcan , kalede Güvenç , stoperde Kaan Ayhan denenmeli, özellikle iç saha maçlarında. Başta Kerem ve Mertens skora ve oyuna göre 2. yarılarda girmeli.
Ha avrupa da ilk maça Kazımcanla başlanırmıydı , yok başlanmazdı. Ama sol bek tercihimiz baştan yanlış.

Ligde kesinlikle , başta Kazımcan , kalede Güvenç , stoperde Kaan Ayhan denenmeli, özellikle iç saha maçlarında. Başta Kerem ve Mertens skora ve oyuna göre 2. yarılarda girmeli.
Ha avrupa da ilk maça Kazımcanla başlanırmıydı , yok başlanmazdı. Ama sol bek tercihimiz baştan yanlış.
Bence en basta takimin yetenek seviyesini yukari cekecek iki oyuncu olan Zaha ve Ziyech’in ilk 11’e adapte edilmesi gerekiyor.Bugun yasadigimiz en buyuk sikintilardan biri ileride topa sahip oldugumuzda topu cok kolay kaptirmamizdi.Bunu Zaha veya Ziyech ile minimuma indirmemiz cok olasi.Bir an once iki oyuncuya da ilk 11’in degisilmezleri yapmamiz gerekiyor.

Bence en basta takimin yetenek seviyesini yukari cekecek iki oyuncu olan Zaha ve Ziyech’in ilk 11’e adapte edilmesi gerekiyor.Bugun yasadigimiz en buyuk sikintilardan biri ileride topa sahip oldugumuzda topu cok kolay kaptirmamizdi.Bunu Zaha veya Ziyech ile minimuma indirmemiz cok olasi.Bir an once iki oyuncuya da ilk 11’in degisilmezleri yapmamiz gerekiyor.
Doğru ama , Zaha için Keremi kesmesi lazım , Ziyech sağ öndemi oynayacak yoksa 10 numaradamı. Ben olsan 10 numarada onu kullanır Mertensi hamle oyuncusu yapardım , eldeki oyunculardan da Tete yi sağ önde oynatırdım. Özellikle avrupada Torreria , Ndombele , Hakim orta üçlü yapar , ligde Hakim yerine Kerem D. yı olara ya alıp , Hakim yada Tete yi sağ önde kullanırdım.

Bak sıkıntı şu.Sana demiyorum ama bunu.Okan Buruk bence Türkiye'de futbolcularla iletişimi en iyi olan teknik direktördür hem saha içinde hemde saha dışında.Ben her zamanda değişiklikler konusunda kızarken,''görüyorsun ama oyuna müdahele etmiyorsun'' şeklinde kızarım.Nedenide hocaya kalsa hiçbir oyuncuyu küstürmeme niyetinde.Halbuki görüyor takımın düştüğünü gerek bugün gerekse sezon başından beri değişiklikleri geç yaptığı maçlarda.

Takımı ve oyunu beğendiğim zamanda hem takımı hem hocayı tebrik ediyorum zaten.Geçen sezon insanlara ben kendim dedim ''Okan Buruğun hataları olabilir o da bu takımla birlikte gelişecek,belkide ileri seviye bir td olacak'' diye.

Fakat bu sezon ısrarla aynı hataları yapıp duruyor.Hatalı 11 çıkartıyor,oyundan düşen oyuncuları zamanında kenara alamıyor.Angelino'nun ne savunmada ne hücumda iyi olduğu maç yok ısrarla oynamaya devam ediyor.Bizim bugün pozisyonlarımız vardı maç ne hale geldi dersek yanılgıya düşeriz.Aksine ikinci yarı bizim çevirebileceğimiz maçtı.Hepimizinde düşüncesi öyle olmuştur.Dakika 50 de takım komple oyundan düşmüştü zaten.45'te yapmıyorsun o zaman 50 de yap.2-0 geriye düşmemizi beklemesin.

Biatçı,troll gibi ifadeleri ise burada Okan Buruk ile ilgili veya takımdaki bir oyuncuyla ilgili eleştiri yapılınca sanki hocayı veya oyuncuyu yerden yere vurmusuz gibi herkes aynı kefeye koyuluyor.Onun siniriyle,hocanın hatalarına kızarak o ifadeleri kullandım hepsi bu.

Senin o ifadelerinede karşılık verdim sonrasında.
Emrah biz seninle 2 senedir burada sosyal medyada “dm” olan yerden konusuyoruz.Birbirimize forumla ilgili veya basketbol takimiyla ilgili sikayetlerimizi anlatiyoruz.Sence de bu ifadeyi senin biatci sozun uzerine ustume alinmam normal degil mi ? Yani bunu baskasi dese belki umrumda olmaz.Ama bunu senden duyunca belki de ben fazla alinganlik gosterdim.Eger ben bu konuda sana sadece uzerime alinmam nedeniyle bir saygisizlik yaptiysam butun forumun onunde ozur dilerim.Hic gocunmam.

Insanlarin yorumunu ustune aliniyorsun biraz sakin ol demissin.Bunu ustume aliniyorum evet.Ama bu konuda kimseye “sen ne diyorsun” falan gibisinden ust perdeden cevap vermiyorum.Sadece o konuda benim de bir ifadem oldugu icin bana soylemis olma ihtimalinden dolayi bunu o uyeye olmasi gerektigi kibarca iletiyorum.Ornegin gecen hafta @Necati Başaran abiyle bu oldu.Ve kendisine duzgunce bu konuda soylemek istedigim seyi ifade ettim.O da nezaketiyle aslinda kimseyi hedef almadigini soyledi.Hic bir sekilde bunlari bir kavgaya cevirme amacim yok benim.

Ama biatci,troll gibi kelimeler acikcasi benim de biraz ters cevap vermeme sebep oldu.Eger bu ifadeleri benim icin kullanmadiysan butun bu verdigim cevaptaki kaba ifadeler icin senden ozur dilerim.

Sen kimsin demissin.Ben siradan bir uyeden fazlasi degilim tabi ki.Ama kavga etmeden tartisma ortamini da severim yani.Tabi bunun fikir catismasi sinirinda kalmasi halinde.Karsilikli fikirlerimizi birbirimizin uzerine alip belli bir uslup icerisinde cevap vermeyeceksek bu forum niye var ki ?

Doğru ama , Zaha için Keremi kesmesi lazım , Ziyech sağ öndemi oynayacak yoksa 10 numaradamı. Ben olsan 10 numarada onu kullanır Mertensi hamle oyuncusu yapardım , eldeki oyunculardan da Tete yi sağ önde oynatırdım. Özellikle avrupada Torreria , Ndombele , Hakim orta üçlü yapar , ligde Hakim yerine Kerem D. yı olara ya alıp , Hakim yada Tete yi sağ önde kullanırdım.
Zaha’yi ne yapacagiz o zaman hocam :) Ben de Ziyech’in 10 numara pozisyonunda kullanilmasi gerektigini dusunuyorum bu arada.

Bir an önce bu maçın etkisinden kurtulup Başakşehir maçına odaklanmalıyız. Karşımızda Rıza Çalımbay'dan sonra ki en büyük Galatasaray düşmanı olan Çağdaş Atan'lı Başakşehir olacak.

Mertens'i bu maçta dinlendirmek gerekiyor. Keza İcardi'yi de. Çünkü Bakambu'ya da şans verip küstürmemek gerekiyor. İcardi de hem dinlenir hemde duruma göre gerekirse 2.yarı oyuna girer. Sol bekte de yabancı kontenjanından dolayı Kazımcan olmalı. Başakşehir maçı olmasa Muslera yerine Günay, Nelson yerine de Sanchez olsun derdim.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazım
Demirbay Torreira Sergio
Tete Bakambu Kerem

İcardi, Ndombele, Ziyech ve Zaha duruma göre kadroya dahil edilir.

Mehmet özelden yazıp ne demek istediğimi sorsan zaten en son yazdığım şeyi sana söylerdim.Bu durum sosyal medyadada oluyor.Övüyorsan sıkıntı yok ama övdüğün kişiyi eleştirdiğinde o bahsettiğim kitle için sorun oluyor.

Direkt beni hedef alıp kullandığın ifadelerden ötürü kızgınlıkla cevap verdim sonrasında.Sonraki cevaba yani alınma sakın.Bende senden özür dilerim.O kitleden artık bıkkınlık geldiği için o şekilde yazmıştım.Yorumumu düzenlerim başkasının yanlış anlamaması için.
Bende siliyorum Emrah yorumumu.Senden ve bunu okumak zorunda kalan butun forumdan ozur dilerim.Tekrardan en bastaki uslubum icin ozel olarak ozur dilerim.