2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Bu arada soylemeden gecemeyecegim.Soylemezsem icimde kalir.Kopenhag baya busbutun cok kotu takim.Yani cidden goller disinda tek bir aksiyonlari yok.Goze carpan herhangi bir topculari da olmadi.2-0’dan donus bir tik sevindirip kucuk bir teselli yaratsa da su herifleri kendi sahamizda yenmeliydik.
 
Benim ligdeki kadrom budur.Nelsson yerine Davinson,Ndombele yerine Sergio veya Kerem Demirbay,forvet arkasindaki ucluden birinde Tete her zaman tercih edilebilir.Ayni sekilde Angelino hemen ustu cizilecek bir topcu degil.O da bir sure sonra kendini bulup bambaska birsey izletebilir.Ama bence en azindan su an icin gorunen 3 yerlili ideal kadro bu.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8063.jpeg
    IMG_8063.jpeg
    106.1 KB · Görüntüleme: 11
Sonuçtan ve ikinci yarı oynanan oyundan memnun değilim. Olan da yoktur zaten. Ama bardağın dolu tarafından bakacağım ilk yarıda ki oyun, tempo, istek çok ama çok iyiydi.
Şu anki halimizi geçen seneye benzetiyorum. Geçen sene de bu zamanlarda takım tökezlerken aslında baya bir ışık saçıyordu. O zaman da takım iyi yolda diye yazmış burada da bir kaç kişiyle tartışmıştık. Şimdi de takım bence iyi yolda. Yeni oyuncular hazır olup takım birbirine adapte olunca fizik olarak da toparlayınca yine güzel şeyler izletecekler bize.
 
Sonuçtan ve ikinci yarı oynanan oyundan memnun değilim. Olan da yoktur zaten. Ama bardağın dolu tarafından bakacağım ilk yarıda ki oyun, tempo, istek çok ama çok iyiydi.
Şu anki halimizi geçen seneye benzetiyorum. Geçen sene de bu zamanlarda takım tökezlerken aslında baya bir ışık saçıyordu. O zaman da takım iyi yolda diye yazmış burada da bir kaç kişiyle tartışmıştık. Şimdi de takım bence iyi yolda. Yeni oyuncular hazır olup takım birbirine adapte olunca fizik olarak da toparlayınca yine güzel şeyler izletecekler bize.
Haklısın ama 38 maç yok burda 1 maç bitti kalan maç 5 ve Bayern Münih ,United olucak karşımızda.

260m Euroyu Türkiye için kurduysak ben herkesten özür dilerim.
 
Maça etkili, baskılı başladık lâkin 90 dakikanın büyük bölümünü rakip daha iyi oynadı. 6 maçlık periyotta mutlaka 3 puan almamız gereken karşılaşma buydu. Tamam 1 gol yiyebilirsin fakat evinde 2. golü yiyemezsin Kopenhag’dan. Ayrıca 35’te golü yemişsin 36’da değiştir oyuncuyu, 40’ta en geç 45’te değiştir. Niçin ikinci golü yemek için bekliyorsun? Her maç aynı şey, her maç aynı şey. Neyin inadı bu? Avrupada Kerem, Mertens sevdasından da vazgeçmek gerekiyor. Muslera’nın hataları ise inanılır gibi değil.
Davinson da Nelsson’dan formayı almalı artık.

Bir de bu takım, yeni transferler ne zaman tam olarak hazır hale gelecek? Avrupadan elenince mi? Bir tane mi hazır halde gelen transfer olmaz? Hepsi rehabilitasyon merkezinden mi geldi?
 
Son düzenleme:
Bu sene Sampiyonlar Liginden beklentim yok.

Önemli olan Ligi söyle 3-4 sene domine edip her sene sampiyon olup Sampiyonlar Ligine kalmak.

Basit bir hesapla Gruplara kaldigin an kasana 30 Milyon euro giriyor. Arka arkaya 4 defa kalsak eder sana 120 Milyon Euro.

O yüzden Ligde sampiyon olmak daha önemli.
 
Dunku maci 3 bolumde incelemek bence daha dogru olur.

Ilk bolum oyunun tamamen hakimi oldugumuz,sayisiz pozisyona girdigimiz,Kopenhag’a nefes aldirmadigimiz ve ileri uctaki 4 oyuncumuzun da maalesef hepsinin birden ayni gune denk gelen son tercih hatalari ve vuruslardaki beceriksizlikleri yuzunden golu bulamadigimiz 0-0 gecen bolum.Bu ta ki 1-0 geriye dustugumuz dakikaya kadar devam etti.Bu acidan Okan Buruk’un mac basi planinda basarili oldugunu soyleyebiliriz.Golun gelmemesi sonucta hocanin problemi degildi.

Ikinci bolum 1-0 geriye dustukten sonraki kisim.Bence uzerinde en cok dusunulmesi gereken nokta burasiydi.1-0 geri dustugumuz dakikadan itibaren takimin adeta sahadaki goruntusu,oyuncularin basi kesik tavuk gibi kontrolu kaybettigi anlar buyuk eksi yazdi.Bunu kenardan tipki bizim gibi izleyen Okan Buruk’ta acikcasi bu goruntunun ikinci yarida daha kotu bir hale gelmesine sebep oldu.Zaten ilk yarida cok efor harcamis takimin geriye dustukten sonra daha fazla efor harcamasi gerektigini ve karsimizda tamamen fizik gucle oynayan bir takim oldugu icin bunun aleyhimize olabilecegini dusunmesini bekledigimiz tecrubede bir hoca Okan Buruk.Ama bunu ya dusunmedi ya da en azindan benim aklima gelmeyen baska birsey planladi.Ama planladigi da her neyse hic bir sekilde tutmadi.

2-0 geriye dustukten sonra on tarafa tamamen bireysel yetenekteki oyunculari koyup birseyler yapmalarini bekledi.Ama burada da asla bir set oyunu veya organizasyon goremedik.Bu da hocaya buyuk eksi yazar.Yani at topu Zaha’ya,at topu Tete’ye,Icardi’ye uzun at,Angelino orta kes falan bunlar organizasyonla alakasi olmayan tamamen dogaclama hucumlar.Bu acidan Okan Buruk beni buyuk hayal kirikligina ugratti.Eylul ayindaki ilk Cl macina kadar en azindan B planinin oturmamis olmasi hocaya buyuk eksi yazar.

Ucuncu bolum ise bir anda saman alevi gibi parladigimiz 85.dakika sonrasi.Orada da Sacha Boey’in golu zaten cok gormeye alisik olmadigimiz bir gol.Oradan o topun girmesi Sacha’nin tavana yaptigi basarili vurus kadar sansin da yanimizda olmasindan kaynakliydi.2.golde ise Zaha artik oraya bilerek mi kesti yoksa top mu oraya gitti bilemeyiz ancak Tete’nin muazzam tek vurusunun harika bir teknikle geldigini cok iyi biliyoruz.Burada rakibin 10 kisi oldugunu da eklemek gerekiyor tabi.

Bence kotu bir sonucla ve dezavantajla basladik.Macin basinda burada hepimiz beraberligi kabul etmezdik.O yuzden burada bunun iyi bir sonuc oldugunu soylemek fazla iyimserlik olur.Ama diger taraftan da olumu gorup sitmaya razi olduk diyebiliriz.Cunku bu maci hele ki 2-0 kaybetseydik Kopenhag’tan ikili averaji almamizda zor olacagi icin 3.luk umutlarimiz bile cok azalirdi.Son 5 dakikada ozellikle de yeni transferimiz Tete’nin bireysel yetenekleriyle gelen 2-2’lik skor bir cesit teselli oldu sadece ve ne olursa olsun 0 puanla baslamak yerine 5 dakika icinde 1 puanla basladik.

Artik bazi oyuncularda israr edilmemesi gerektigi gun gibi ortada.Hocanin bu kazanan kadro bozulmaz ezberinden vazgecmesini bekleyecegiz.Mac icindeki hamle zamanlamalarini da gecen sezon cok iyi yaparken bu sezon biraz gec kaliyor.Bunda belki oyuncularin fiziksel durumu da etkili oluyordur,bilemem.

Onumuzde Basaksehir maci var.Zor gececek.Hem yorgunuz hem de Basaksehir o Emre’nin oldugu Basaksehir degil.Bize her zaman cok ters gelen bu sezonda tek puan kaybimizi bize yasatan Cagdas Atan’i getirdiler.Iyi takviyeler de yaptilar son gunlerde.Gecen hafta da kazandilar.Umarim kazaniriz.
 
Puan kaybı varsa eğer, bakılacak ilk şey sahadaki oyundur dünyanın her yerinde. Biz henüz ilk 15 dakikada 3-0'ı kaçırdık. Şanssızlık de, nazar de, ne dersen de... İlk golü yedikten sonra haliyle bocalıyorsun biraz. Hele ki kısa zamanda 3-4 yapıp parçalayacağın maçta 2-0'ı da görünce hepten moral gidiyor. Tribünler de kafada bitirdi zaten maçı haklı olarak. Buna rağmen 2 dakikada 2 gol ile puan almak bence çok iyi. Bu durum kabul etseniz de böyle, kabul etmeseniz de böyle. Gerçek 1 tanedir, o da budur.
Olaya tam olarak buradan bakmak lazım. 2-0 ve moral olarak çöktüğün maçı son 2 dakikada çevirmek de bir başarıdır. Ciddi bir başarı.
Sahada baştan sona ölü bir oyun görürsün, anlarım tepkini. Ancak dün ilk yarının ilk çeyreğinde 4 olacakken olmayan bir maç izledik maalesef.
 
Mertens'e artık geçen sene ki Mata rolü verilmeli. 60 70 dk yı kaldıracak oyuncu değil artık. Son 20 30 dk gerektiğinde şans vermek ona da çok iyi gelecektir.
Mertens yaşına rağmen ön alan baskımızın en önemli parçalarından biri. Doğru yerde doğru yere gitmesini çok iyi biliyor. Maç bittikten sonra değil maçı koparmak için ona ihtiyacımız var. Süre aldığı 11 maçta 2 gol 3 asisti var ki Zalgiris maçında attığı muhteşem gol ile Şampiyonlar Ligini getirdi. Öyle kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil. Önemli olan ondan maçın ilk bölümünde katkı alıp maçı bitirmek.
 
Takım 4 lig maçı 6 avrupa maçı 4 tanede hazırlık maçı oynadı.
Futbolcular Hazır değil kelimesini Zaha ve Ziyech dışında kabul etmiyorum.

İcardi yaklaşık 1.5 aydır idman yiyor kas hafızası diye bişey vardır 1.5 ayda düzenle idman yiyen ciddi Profesyonel idman yapan sporcu çok rahat 6 ile 8 kilo verebilir.
Tete neden hazır değil? Angelinho geleli 3 aydan fazla oldu.

Eleştirilerimde tamda bu noktada beni haklı çıkartıyor İdare edersen oyuncuları zamanında hazır olmaz,Düşük ihtimalde Fizik Kondisyon ekibin kötü.

Şampiyonlar Liginde 111 km koşmuşuz yetmez babacım millet 120 kmlere çıkmış Türkiyede 111 ile ezer geçersin ama Avrupada bu fizik durumu ile bizi ezer geçerler
 
Fizik kondisyon olarak eksik olduğumuz gibi oyun stratejisi anlamında da eksikliklerimiz mevcut. Evet ön alan presini çok iyi yapıyor kaptığımız toplarla hücumda etkili oluyoruz. Ama Kopenhag maçında da olduğu gibi bu oyundan verim almadığımız zaman B planımız yok. İlk 30 dakikadan sonra ne oynadık 80.dk ya kadar bilen var mı? A planımız tutarsa çok iyi. Tutmazsa bireysel yeteneklerle mi ilerleyeceğiz hep!

Okan hocanın B ve C planını da hazırlaması gerekiyor. 4 2 3 1 oyun sistemine bağlı kalmayıp daha önce defalarca dediğim gibi özellikle Şampiyonlar ligi maçlarında 4 3 3 ya da başka bir sistemle oynamasını da takıma ezberletmesi lazım.

Bazı oyuncularda çok diretiyor. Mertens ve Barış gibi. Özellikle Şampiyonlar liginde çok daha kaliteli oyuncular varken neden Barış tercih ediliyor mesela? Örneğin Kopenhag maçında gole ihtiyacımız var kenarda golcü Bakambu varken Barış'ı neden tercih etti? 10 numara desen değil, kanatlarda da Tete ve Zaha varken ikinci forvet olarak Bakambu tercih edilmeliydi.

Okan hoca hem kendi geleceği hemde takımın başarısı için biraz daha fazla çaba göstermeli. Allah yar ve yardımcısı olsun.
 
Başakcity maçı 11'im;
Muslera
Boey-D.Sanchez, Abdülkerim-Kazımcan
Torreira, S.OLiveira
Tete,Mertens,Kerem A.
İcardi
Daha hazır daha fiziki uygun isimlerle çıkmalıyız; çok kritik bir maç...
 

Üst