2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Değerli arkadaşlarım,
Uzun ve titiz bir çalışmayı daha tamamlayarak sadece sizlerin bilgisine sunuyorum. Şu ana kadar kesinlikle eminim ve iddia ediyorum ki, VNL 2023 smaçörleri ile ilgili böylesi detaylı bir çalışmayı hiçbir kaynak veya sitede bulamazsınız.
Bu çalışmada, önceden veri yetersizliği nedeni ile çalışmaya dahil edilmemiş 12 oyuncunun, ilerleyen süreçte 3.etapta yer alması sonucu listeye dahil edilmesi ve sakatlığından dolayı veri yetersizliği nedeni ile 1 oyuncunun listeden çıkarılması ile, önceden 44 oyuncu ile sonuçlandırılan liste, toplamda 55 oyuncu ile tamamlanmıştır.
Kaynaklar, önceki çalışmada kullanılan resmi kaynaklar olup (volleyballworld ve vnl.volleystation) tüm değerler, sağlama yapılarak hesaplanıp yerleştirilmiştir.
Toplamda 8 tablo olüşturulmuş (ki bunlar genellikle oyuncu değerlendirmelerinde, bazı kaynaklarca tamamı olmasa bile, bir kısmının kullanıldığı değerlendirme kriterleridir), sadece 2 oyuncu bu listelerin ilk 20'sinde yer almayı başarabilmişlerdir.
Bu tablolar, oyuncuların hücum başarısı ve etkinliği, Toplamda Net Sayı Katkısı (W/L), savunma (dig) başarısı, servis karşılama ve kullanılan servislerdeki etkinlik ve sayıları dikkate alınarak ilk 20 sıralaması ve devamında 2023-2024 sezonunda ligimizde oynayacak yerli ve yabancı oyuncuların sıralamadaki performanslarını içerecek şekilde oluşturulmuştur.
Tabloların olusturlulduğu ana liste oluşturulurken, yansızlık kuramını çalıştırmak için, oyuncunun toplamda en az 10 sayı ve en az 6 maç kriteri dikkate alınmıştır.
Çarpıcı sonuçlara gelince;
1- İlkin Aydın açık ara hücumda en başarılı yerli smaçör ve tüm smaçörler içerisinde Başarılı Hücum'da Kathryn Plummer'in ardından 4. ve Hücum Etkinliğinde tüm smaçörler içerisinde Wada Yukiko'nun ardından 3.sıradadır.
2- Savunma (Dig) ve Servis Karşılama'da, tartışmasız en başarılı yerli oyuncu Hande'dir. Özellikle tüm oyuncular içerisinde Pozitif servis karşılamada 5.sıra ve Kusursuz Servis Karşılamada 7 sıra ile takdir edilecek bir başarı yakaladı.
3- Tüm tabloların ilk 20'sinde yer alan iki oyuncudan biri İlkin Aydın, diğeri ise Alman Lena Stigrot'dur. (Bu oyuncunun ilerisi için radara'a alınması gerekir).
4- THY'li yöneticilerin, çok inceleyerek aldığını iddia ettiği oyuncusu'nun hücum ve sayı katkısı istatistiklerini görünce gözlerinize inanamayacaksınız (ki hep dillendiğim bir konu idi). THY'de devam eden diğer oyuncu için ise bu turnuva herhalde kabus olarak adlandırılabilir. Tüm detaylar için, ek'teki pdf dosyasını incelemeniz yeterlidir.
Anthi ile Şeyma'ya (önceden Şeyma yerine yanlışlıkla Tuğba demiştim) sabır diliyorum.
Ben de dahil olmak üzere, yorumlamalarda temel kriterleri dikkate alarak değerlendirme yapmak esas olmalı. Yerli'mi yabancı'mı tartışmaları, KOMPLE'mi değilmi yakıştırmaları vs. sadece boş konuşmalar oluyor.
Artık kafa yorulması gereken konu, İlkin, Derya ve Hande, Milli Takımın başarısı için en verimli şekilde nasıl değerlendirilebilir, bu konuşulabilir.
Meraklı olan herkese iyi okumalar ve incelemeler.

Ekli dosyalar

• VNL 2023 -1st 2nd & 3rd Leg (Combined) OH STATS.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Kadın voleybol takımı için yabancı smaçör alınacak . (Kerem Övet)
Konu ile ilgli herhangi bir habere rastlamadım ama eski oyuncumuz Elif Su Ericek ile ilgilenildiğini duyuyorum. Bence son bir yabancı alınacaksa, bunun libero mevkisi için önceden planlanması ve buna göre hamle yapılması gerekirdi. Hali hazırda hücumda 2 ortada 1 ve pasörde 1 olmak üzere toplam 4 yabancımız var. Yumuşak karnımız Libero ve bunun için kalitesini kanıtlamış, tecrübeli ama genç bir oyuncu transferi çok iyi olurdu, hoş piyasadakiler kapış kapış gitti veya kulüpleri ile yeni sözleşme imzaladılar.

💊 Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımımız, sponsor hastanemiz Medicana Sağlık Grubu’nda sağlık kontrolünden geçti. ✅

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1691491023109.jpg
    FB_IMG_1691491023109.jpg
    35.3 KB · Görüntüleme: 10
🦁🧿

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1691772061495.jpg
    FB_IMG_1691772061495.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 10
  • FB_IMG_1691772052291.jpg
    FB_IMG_1691772052291.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 10
  • FB_IMG_1691772054508.jpg
    FB_IMG_1691772054508.jpg
    36.8 KB · Görüntüleme: 10
  • FB_IMG_1691772057394.jpg
    FB_IMG_1691772057394.jpg
    25.5 KB · Görüntüleme: 10
  • FB_IMG_1691772059410.jpg
    FB_IMG_1691772059410.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 10
Önceki mesajımda da yazmıştım ve şimdi daha net bir şekilde karşımızda. Gelenlere ya da alınanlara birşey diyemiyorum da, acaba U21 MVP Pasör Özge Aslanalp ve U19 en iyi Pasör Çaprazı Beren Yeşilırmak'ın bırakılması hangi dahilerin fikri idi çok merak ediyorum. Tüm sezon kenarda otursalar, Galatasaray forması altında bu ödüllerin onuru bile buna değerdi.
Final maçını ve altın madalyayı göz göre göre 2-0 dan hediye ettik ama yine de tebrikler kızlar. U19 Kızlar, dünya ikincisi oldu.

Son düzenleme:
Borussia Dortmund bir genç futbolcu satınca 1sene sonra şu kadara 3 sene sonra bu kadara geri alabilirim opsiyonu koyuyor. Keşke bizim şubeler de özellikle Özge, Beren gibi potansiyelli oyuncuları gönderirken bu şekilde sözleşme yapsa..

Dün akşam TRT Spor Yıldız ve Sports TV'yi maç sonu yorumlarında takip ettim. Öncelikle takım olarak çok iyi bir oyun sergilediğimizi söylemeden geçmeyeceğim. Gerçekten hem savunma hem hücumda, ayakları yere sağlam basan, çok iyi bir takım vardı. Hande de bu takımın bir parçası idi ve özellikle servis karşılamada iyi iş çıkardı ancak yorumlar gerçekten hayret verici ve artık maksadını aşan bir noktaya evrilmiş gibi görünüyor.
Bir yanda %63 ile hücum eden ve % 50 hücum verimliliği ve hücumda 10 sayı ile oynayan İlkin, öte yanda %44 ile hücum eden ve %6.25 ile oynayan ve 7 sayı alan Hande yorumlarına bakıyorum da 'e yok artık' dedirtiyor. Hande de Hande, yine salakça yorumlar. 'Yeni gelmedi geri geldi' vs ile methiyeler, buna karşın İlkin'in performansından neredeyse hiç sözedilmemesi ve müthiş bir köşe hücum performansı ile oynayan oyuncu ile ilgili değersizleştirme çabası, artık maksadını aşan bir duruma gelmiş gibi görünüyor ve bunun çok da masumane olmadığını düşünmeme neden oluyor. Neden acaba?

Galatasaray’da Libero İçin İlk Aday Selen Ursavaş
Galatasaray’da takımın genç liberosu İrem Nur Özsoy’un çapraz bağlarının kopması sonucu libero olarak tek Bihter Dumanoğlu kaldı. Galatasaray bu nedenle libero transferi yapacak. Hedefteki ilk isim Selen Ursavaş.

(Volleyscope)

Galatasaray’da Libero İçin İlk Aday Selen Ursavaş
Galatasaray’da takımın genç liberosu İrem Nur Özsoy’un çapraz bağlarının kopması sonucu libero olarak tek Bihter Dumanoğlu kaldı. Galatasaray bu nedenle libero transferi yapacak. Hedefteki ilk isim Selen Ursavaş.

(Volleyscope)
Forum'u takip edenler hatırlayacaklardır. Libero pozisyonunun yumuşak karnımız olduğunu ve kadro derinliği için, mutlaka ilave transfer yapılması gerektiğini birçok kez yazmıştım. Ve korkulan gerçekleşti. İrem çok genç olmasına rağmen, oyunu, hırsı ve çalışkanlığı ile güven vermeye başlayan bir libero idi bu nedenle üzgünüm. Bir an önce bu ağır sakatlıktan kurtulup yeniden aramıza dönmesini diliyorum. Selen'in performansı ile ilgili hiçbir bilgim yok. İddiamızı ortaya koyacaksak, acilen çok iyi bir transfer yapılması şart.