2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Balkan Kupası, Avrupa'nın en sert ve en güçlü takımlarının olduğu çok değerli ve prestijli bir kupa? Kazanırsak büyük iş yapmış oluruz ? Hey Allahım ya şu takımı düşürdükleri hallere bak. Şu teneke kupayı kazanıp bunun şovunu yapacaklar. Utanmazlar...

Balkan Kupası, Avrupa'nın en sert ve en güçlü takımlarının olduğu çok değerli ve prestijli bir kupa? Kazanırsak büyük iş yapmış oluruz ? Hey Allahım ya şu takımı düşürdükleri hallere bak. Şu teneke kupayı kazanıp bunun şovunu yapacaklar. Utanmazlar...
Teneke kupa kazanıp, şovunun yapılacağı hipotezini nereden çıkardınız anlayamadım. Konu şu ki, takımımız, Sultanlar ligi playoff'unda Nilüfer'i yenerek 5. olsaydı, playoffsuz challenge katılacaktı. Şu an durum yine aynı. Bu takımı yener ve şampiyon olursa, CEV Challenge'e katılacak. Kısaca hedef bu. Ayrıca, kazanılan her turnuva, takım puanını artıran ayrı bir öğedir.
Daha güçlü takım kurulması beklentisi herkesin beklentisidir ve bizler de bu yönde de yönetimi eleştiriyoruz ama eleştilerde de, her konuda olduğu gibi belli bir seviyeyi de korumamız lazım.

Açıkçası beni bu sezon tek mutlu eden şey sonunda doğru düzgün bir sosyal medya ekibi kurulmuş şu takıma yıllardır 0 bilgisi olan insanlar sayfayı yönetiyordu bu sezon gayet tatmin edici gibi sezon açılışı için

Liseden bozma bir takım gibi rakip.
Evet doğru ancak konu hangi açıdan baktığınıza bağlı. Bu tür rakipler karşısında odaklanmak da zordur. Kaba taslak, hangi oyuncunun, hangi düzeyde olduğu konusunda da bir fikir verebilir. Kanımca,
1- Bihter, özellikle 1. sette yaptığı mükemmel dig'lerle çok zor topları çıkararak hazıra yakın bir performans sergiledi.
2- Logan, geçen yıl bıraktığı yerden devam ediyor. Tabii ki servis karşılamalarda çok daha fazla çalışması gerekiyor. Hücumdaki etkili oyunu ile de MVP ödülünü aldı.
3- Ayçin ve Emine boy avantajları ile, özellikle bloklarda iyi işler yaptılar ama güçlü takımlar karşısında bu yıl gösterebilecekleri performanslar konusunda konuşmak henüz erken. Emine'nin tek ayak hücumları da fena değildi.
4- Sude ile ilgili söyleyebileceğim, hücumda henüz hazır olmadığıdır. Oyuncuyu, defansif olarak beğeniyorum. Özellikle servis karşılamaları iyi ama bugün hücumda çok güven vermedi. Geçen yıl, Logan veya İlkin ile değiştiğinde, hücumda da, daha iyi işler yapmıştı. Bir an önce hücumda da performansını artırması gerekiyor.
5- Kanami, bu maçta, çok iyi çalışarak, hem toplara anında girerek zamanlama konusundaki profesyonelliğini gösterdi, hem de birkaç pas dışında hem parmak hem de manşetle çok iyi paslar attı ayrıca pas dağılımı da çok iyi idi. Bu mevki emin ellerde diyebilirim. Umarım böyle devam eder.
6- Yağmur ile ilgili, önceden fazla bir bilgim yoktu ama bugünkü oyununu sergilemeye devam ederse, tam bir hayal kırıklığı olarak değerlendirebilirim. Bu durumda, sezon ortasında devam etmeme kararı herkes için hayırlı olacaktır. Ayrıca bu durumda, Beren'in takımdan kaybedilmesine, bin kat daha üzüldüm.
7- Takımdaki enerjinin yüksekliği, oyuncuların poztifliği hatta önceden ciddi tavırları ile izlediğim Kanami'nin nötr sayılabilecek ifadesi yerine bugün izlediğim, keyif ile ve sempatik tavırları ile oynayan oyuncunun enerjisi, takım içerisinde şu an için işlerin iyi gittiği yönünde bir izlenim yaratıyor.
8- Koç'un oyuncularla olan iletişimini de beğendim. Biraz Santarelli tarzı gibi takılıyor ki bu iyi birşey. Yine de asıl görünüm, takımın zorlu mücadelelerinde ortaya çıkacak ama ilk izlenim olarak iyi not verdim. Ayrıca sahada, gerçekten bir teknik ekip gördüm. Geçen yılki rezillik en azından giderilmiş gibi. O neydi yani? Ataman ve çantasını taşıyan bir yardımcı ve adı teknik heyet.
9- Cuttino ve Heather'i izleyemedik ama en azından iyi ki Yağmur'u bench'de otrurtacak bir pasör çaprazı Cuttino var diyebilirim. Aksi takdirde ben şimdiden takımdan umudu kesmiştim. Heather'in de takıma adapte olması ile iyi işler yapacağından eminim. Takıma gururumuz İlkin'in de katılacağını hesaba katarsak, bir kez daha haydi hayırlısı diyelim. Bu sezondan gerçekten umutluyum ve kıran kırana bir sezon geçeceğinden de eminim. Hiçbir takım için, hiçbir maç kolay olmayacak gibi görünüyor.
10- Cibara, bence hiç konuşmasa daha iyi olur. En azından taraftarın sabrı zorlanmamış olur. Asıl hedefin ne olduğundan söz etmeden, sanki Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış gibi açıklamalari bu camianın içindeki trolleri azdırmaktan ve taraftarı kızdırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu şekilde demeç veren sorumlular (yada sorumsuzlar) varken, taraftarın bu yöndeki değerlendirmelerine (Sinan Doğan kardeşimizin değerlendirmesi gibi) kızmamak gerekiyor.
Görüldüğü gibi, liseden bozma bir takım gibi olan rakipler karşısındaki oyunlarda bile, bazı şeyleri okumak mümkün oluyor.

Bana kalırsa Casalmaggiore yada Galatasaray şampiyon olur iki takımda denk güçte ama Nilüfer şampiyon olursa da şaşırmam düşük bütçelerle çok şey başarıyor senelerdir bu üç takım dışında kalan takımlar kalite olarak çok düşük

Bana kalırsa Casalmaggiore yada Galatasaray şampiyon olur iki takımda denk güçte ama Nilüfer şampiyon olursa da şaşırmam düşük bütçelerle çok şey başarıyor senelerdir bu üç takım dışında kalan takımlar kalite olarak çok düşük
Bence en zorlu olanı, Novara. Oldukça iyi oyunculara sahip ve köklü bir kulüp. Belirttiğiniz gibi Nilüfer ve Casalmaggiore de can sıkabilir. Ayrıca Yunan AEK ile Olympiakos ve özellikle de Alman Pfefingen ile Fransız takımı Neptune'ü de dikkate almak gerekir. Yani kendi gücümüze göre, evet kolay sayılabilecek rakipler de var ama takımımızın adaptasyon sürecini hızla tamamlaması gerekiyor ki yukarıda saydığım olası engelleri kolaylıkla aşabilsin. İş, teknik heyetle oyunculara kalıyor. Ben de, kendi fikrimce o ışığı görüyorum ama herşey sahada başlar ve biter. Umarım uzun zamandan sonra, Avrupa'da başarılı sonuçlar alırız.

Novara challenge ta mı bu sezon haberim yoktu eğer Novara varsa ağır favori bu sezon kadro kaliteleri düştü ama yıllardır şampiyonlar ligi tecrübeleri var ama Olympiakos Neptune gibi takımlar bana kalırsa pek zorlamazlar bizi

Kadınlarda Novara, erkeklerdeyse Monza var. Sanat cemiyetindeki çöküş, dibe çakılma sebebiyle kültürel alan spora endekslendiğinden şayet özgün rakip gelirse salona gidilir. Bir taraftan da Cev Cup'ta sert rakibin olduğu sezon üzüyorken Challenge Kupası kazanmaya önem atfedemediğimden bu keyifsiz dağılım yaşanıyorsa bu sezon yaşansın diyorum.

Bu arada İlkin'imiz, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. O ne maçtı öyle....VNL'de Hande ve Saliha sayesinde Japonya'ya karşı ezilirken, İlkin'in oyuna girmesi sonucu 3 ve 4. setlerdeki performanslar ile eşitliği sağladık ama ne yazık ki maçı 5 sette verdik.
Bugün yine benzer şekilde, ilk set ve 2. setin ortalarına kadar kötü bir performans sergilenir ve İlkin kenarda kendi kendini yerken, Santarelli'nin değişikliği ile İlkin oyuna girdi ve o dakikadan itibaren oyun bir anda döndü ve 3-1 lik müthiş bir galibiyet geldi. Bu şekilde de rövanş'ı almış olduk.
2 full set Oynayan İlkin, tam 14 sayı (9 hücum, 3 blok ve 2 ace) ile ve 10W/L ile hiç tartışmasız oyuna damgasını vuran oyuncu idi. Savunma digleri ve servis karşılamaları ise çok iyi idi. Özellikle de dig'lerde inanılmaz toplar çıkardı.
İlkin'in sadece ilk turlarda (grup maçlarında) oynayabilecek oyuncu olduğu iddiasında olanlar.... 94.8 km/hr ile smaç atan oyuncuya power smaçör değil diyenler... Hepinize yeniden merhaba.. Umarım artık bir özeleştiri yaparsınız...
Bu arada, sanırım Hande hayatının maçını oynadı. Gerçekten çok iyi ve verimli idi. Hücumlarda ve özelinde hep eleştirdiğim bir oyuncu olmasına rağmen, gerçekten harika bir maç çıkardı. İlkin ve Hande bugün sahanın yıldızları idi. Birçok maçta kenarda oturtulan Simge de çok iyi bir performans sergiledi. Bu durumda, Santarelli'nin nasıl bir ilk 6 seçimi yapması gerektiğini, sanırım bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Kaçıran arkadaşların, bu maçı mutlaka izlemesi gerekir.
Tebrikler Sultanlar.