2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Şu takımın başına gelen antrenörün daha da önemlisi şu takımı kuran antrenörün voleybol aklından şüphe ederim. Voleybol adına konuşulacak hiçbir şey yok. Bu sezonun tek artısı İlkin'in sezon boyu ilk altı çıkması sonucu millî takımın sezon içi oynayan bir smaçör kazanacak olması sayılabilir. Tabii takım küme düşmez ise.

Galatasaray amatör branşlarda zirveye oynayacağı yerde, her sezon sürünecekse; gerçekten bu şubelerin açık durmasının bir anlamı yok. Ya da bu branşlara üvey evlat muamelesi yapan yönetimlerin görevde kalmasına gerek yok.

Bunu yapacak kişi de hocadır demek istiyorsunuz sanırım?
Evet, hoca ile birlikte teknik heyet. Tabii teknik heyette bu konu ile profesyonel olarak ilgilenen varmı bilemiyorum. Ayrıca teknik heyete baktığım zaman, istatistikci ve fizyoterapist gibi profesyonellik gerektiren alanlarda da teknik heyetin boşlukları görünüyor... veya ben'mi birşeyleri kaçırıyorum bilemiyorum...Özellikle voleybolda, hızla akan oyun içerisinde herşey çabucak değişip tersyüz olabiliyor. Bu nedenle, saha içerisinde yaşanabilecek olumsuz havayı olumluya dönüştürebilecek yetenek ve kapasitede, profesyonel.ve kendi alanında uzman kenar yönetici kadrosunun varlığı, ortak akıl ile, başantrenörün daha isabetli kararlar almasına ve gerekli müdahaleleri yapmasına yardımcı olur.
Santarelli'nin sihiri, sözünü ettiğim bir kadro ile birlikte kendi kişiliğini harmanlayarak, doğru zamanda ve doğru hamleleri yapmasında saklıdır. Umarım bizim heyet de bunu başarır. Tabii ki bunu tam anlamıyla başarabilmek için de, daha sezon başında geniş kadro konusundaki ısrarlı yorumlarım da olayın bir diğer boyutudur.
Sonuçta hepimiz insanız ve iniş çıkşlarımız olabilir. Mükemmel bir İlkin bile, bir noktadan sonra oyundan düşebilir ve oyundan düşen oyuncu ile devam ısrarı, oyuncu üzerinde daha çok baskı yaratarak oyuncunun kendine olan güvenini önemli ölçüde zedeleyebilir.
Santarelli maç içerisinde ard arda hata yapan veya dönemlik (turnuvada) olarak performansında iniş çıkış yaşayan oyuncuları rotasyona sokmakta bir saniye bile tereddüt etmedi. Smaçörler üzerinden gidersek, ard arda hata yapan Hande'yi kenara aldı, İlkin'i oyuna sürdü. İlkin hatalar yaptı, kenara aldı, Derya veya Hande'yi oyuna sürdü, Ebar, oyundan düştü, Ebrar'ı oyundan aldı İlkin'i sürdü ve bu rotasyonların tümünden maksimum verim aldı. Neden? Çünkü tümü de farklı özelliklerde, oyuna istenen alanda (savunma veya hücumda) etki yapabilecek kalibrede oyunculardır. Oyundan alınan oyuncuların da, aslında ne kadar iyi oyuncular olduklarını, onların zihinlerine işledi. Onlara, kendilerine ne kadar ihtiyacı olduğu konusundaki düşüncesini doğru şekilde aktardı ve onların kendilerine olan güvenlerini tazeledi.
Bizim ilk 6'mıza bakarsak çok fazla seçeneğimizin olmadığını ve aksayan oyuncu yerine rotasyon yapmamızın güçlüğünü hemen görüyoruz. Bu da ne yazık ki yanlış ve daha da ötesi, beceriksiz transfer politikasının sonucu ortaya çıkan çok üzücü bir durum.
Devamındaki görüşlerimi, bir sonraki paylaşımımda aktaracağım.

Açıkçası bu kadrodan zaten birşey beklemiyorum ve yenilgiye de şaşırmadım. Muhtemelen takımı kuranların amacı ligi 5. bitirmek ve Avrupa'da 5. sınıf takımların katıldığı 3 numaralı kupada final oynamak olmalı. Ülkemizde kadın voleybolu bu kadar yükselmişken Koskoca Galatasaray'ın hedefleri iç karartıcı bir durumda.

Dünkü yazımda belirttiğim gibi, dün yaşananlar ve öncesi ile ilgili görüşlerimi, genelde yapılan yanlışları ve aksaklıkları madde madde aşağıda özetlemeye çalışacağım.

1- Geçen yıl tüm sezon boyunca yedek kalan Fatma Beyaz, neden yeniden transfer edildi? Bu kadar iyi ise, neden bu sezon sahada izine rastlamadık?
2- Emine'nin iyi servis atma dışında ne etkinliği var? Bir umut belki bloklarda faydalı olabilir diye düşünmüştüm ama heyhat. Bir de üzerine extra extra kilo yüklenmiş. Sen ne yapıyorsun diyen ve kontrol edip önlem alan yokmu?
3- Gizem'in takımdan ayrılması sonucu oluşabilecek libero zaafiyeti, hiç'mi hesaplanmadı. Bihter kendisini yerden yere atarak birşeyler yapmaya çalışıyor ama iki kupa ve 1 lig maçındaki servis karşılama yüzdesi acınası durumda. Smaçörlerin bile ardında kalan servis karşılama yüzdesi, takımı baştan mahkum eden bir durum. İyi pas alamayan pasör, ne yapsın? Bu nedenle iyi pas alamayan smaçör ne yapsın? Libero mevkisinin zayıf karnımız olduğunu hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim.
4- Yağmur, transfer edildiğinde, benim için tam bir kapalı kutu idi ve bu forumda bilgisi olabilecek arkadaşları bilgi vermeye davet ettim ama yanıt alamadım. Anlaşıldığı kadarı ile Galatasaray forması ile, bu ligde oynayabilecek kapasitede değil. Tek maçta değerlendirmek doğru olmayabilir ama şu ana kadar sadece Balkan kupasındaki bir maçını izleme imkanı buldum ve kapasitesi 'Aman tanrım! Beren bunun için'mi gönderildi' dedirtti. Pırıl pırıl Beren'i gönder, Yağmur'a mahkum ol, sonra Cuttino aksadığında yerine koymak için aldığın Yağmur'u es geç ve servis karşılama hataları ile oyundan aldığın Logan'ı pasör çaprazı olarak oynat. Yağmur'u kim ve ne amaçla ve hangi özelliklerine güvenerek bu takıma aldırttı?
5- İlkin, Logan ve Sude dışındaki smaçörler ne işle meşguller acaba? Logan aksadı Sude'yi al. Tamam da aynı anda Sude veya İlkin'den birisi de aksarsa plan ne? Plan yok. Bugün yaşanan tam da bu idi?
6- İlkin'e kızmak istiyorum ama kızamıyorum. Yani, kız üç turnuvadan çıkmış, hemen ardına 2 gün sonra kupa maçı oynamış bugün de beş setlik bir maçta 10 saniye bile bench'e gelmemiş bir kızın neyine kızayım ki? İyi ki varsın demekten başka ne denebilir ki? Kız smaç atıyor top savunmadan geri geliyor, bir smaç daha ve dengesini kaybediyor, top yine çıkıyor, daha toparlanamadan bir pas daha alıyor ve smaçı blok'a takılıyor. Buna'mı kızayım? Yoksa henüz 23 yaşında, daha yeni yeni kendine gelmeye başlayan bu kızcağıza, Galatasaray voleybol takımının, neredeyse tüm sorumluluğunun yüklenilmesine’mi kızayım?
7- Ataman Güneyligil döneminde bile, üç smaçörün aynı anda problem yaşadığı bir maçı hatırlamıyorum. Geçen sezon sonunda servis karşılamada toparlanan Logan, neden yeniden aksamaya başladı? Bunu da geçtim, İlkin ve Sude nasıl olur da aynı anda servis karşılamada bunca sorun yaşadı? Antrenman düzeni veya düzeyinde'mi sorun var? Açıkçası, gözle görünür şekilde kadro rekabetinin olmaması, antrenmanların da laylaylom düzeyinde olduğunu işaret ediyor. Antrenmanlarda zorlanmayan ve rekabeti hissetmeyen oyuncuların, maç verimliliği de doğal olarak düşer, hata sayıları da artar. Konu bu kadar basit. Performansı düşen oyuncu yerine alternatifiniz de yoksa, dünkü gibi çaresiz kalırsınız. Sürekli olarak geniş kadro dememizin nedeni de bu.
8- Heather, belli ki oyuna olumlu etki yapabilecek bir oyuncu. Neden kupa maçları ve bu maçta yeterli süre verilmedi? Bu yapılanma ile, yakında onu da kaybedebiliriz.
9- Taktiksel anlamda, bloku yükseltmek için Tashiro yerine Duygu'nun oyuna alınması, maçın son sayısında'mı akla geldi?

Kısaca, oynayanları ve oynamayanları ve teknik/kenar yönetimi ile, çok konuşulacak bir takım oluştu. Kesin olan şu ki, bu takım, mental, fiziksel ve kadro yapısı ile değişikliklere gebe bir takım haline geldi. Başarı için kısa sürede önemli değişiklikler yapılmalı. Bunu yapmayacak şube yönetimi de derhal görevden alınmalı. Şimdiden söylemesi. Dost acı söyler. Aksi takdirde önemli transferler yapan diğer takımları da dikkate alırsak, ilk 8 için bile yerimiz garanti değil. Bugüne kadar yazılarımı takip eden arkadaşlar, konulara ne kadar olumlu yaklaştığımı biliyorlar ama görünen köy kılavuz istemez ve gerçeklerden kaçmanın da bir anlamı yok. Acilen güçlü takım ve güçlü transferler için çalşmaya başlanılması şart. HEMEN ŞİMDİ. HEMEN ŞİMDİ. HEMEN ŞİMDİ.

Her sene daha da düşüyor kalitemiz acilen birinin el atması lazım bu branşa Anthi iki senedir tek başına kusurlamızı kapıyordu o da gidince iyice sırıtmaya başladı kalite farkı İlkin Ayçin ve Kanami üçlüsüne bağlı bu sezon kaçıncı olacağımız diğer oyunculara pek güvenim yok

Yapılacak iş çok basit
Küçüleceksin 5 sene (ama küme düşmemeye)
Alt yapı dan oyuncu yetiştireceksin 5 sene boyunca ve de kaliteli yerlileri toplayacaksın ablalık yapacaklar
Hiç yabancı almayacaksın 5 sene
Alt yapı dan yetiştirdiklerini satacaksın 5 sene den sonra
2. beş sene de kendin oynatacaksın ondan sonra da alacağın yabancılar çok çok çok kaliteli olacak
ve uzun yıllar şampiyonluğu kupaları domine edeceksin

Sadece, "Kombine satışı başlamıştır" diye ilan verilmiş olsa daha uygun olurdu. Galatasaray Daikin'in bu kadrosu ile HİKAYE YAZILAMAZ, ancak HİKAYE OKUNUR. Artık lütfen aklımızla dalga geçmeyi bırakın. Beceremeyeyecekseniz (ki artık köyün minareleri göründü), bari kendi gönlünüzle, daha fazla rezil olmadan ve bu güzelim taraftara daha fazla acı çektirmeden çekip gidin. Yeter artık.

İlgili konuyu bulamadığım için buraya yazıyorum.
Pazar günü bizim maçı izledim şuan eczacı-fb maçını izliyorum aradaki fark inanılmaz boyutta. Vakıf-eczacı-fb'den set alamayız biz.

Eczacı-FB maçı bir tarafa geçen hafta Kuzeyboru-PTT maçında her iki takım da bizden çok daha derli toplu kaliteli bir voleybol oynuyordu nitekim Kuzeyboru THY'yi de yendi bugün. Hata yapanın sayı kaybettiği bir oyunda o kadar fazla basit hataya yatkın oyuncumuz var ki . Koctan da birşey anlamadım.

Bugün ilk maçta 3-0 kazandığımız maçın rövanşına çıkacakmışız. Rakibe biraz bakınayım dedim sosyal medyadan vs maçlarını beden eğitimi salonunda oynuyorlar resmen.. Umarım bu ortam bizimkilere sıkıntı çıkarmaz burdan tur kaybedip dönmeyiz...