2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Cuttino 13 sayı, 6 hata, 1 blok, 2 ace 10 hücum sayısı %42 hücum ile oynadı.

Bşhter ise 2 hata ve %47 ile pozitif servis karşılama ile oynadı ki 2. setin ortalarına kadar %37 lerde idi.
Bu durumda, Logan, Cuttino ve Bihter'in acilen kendilerini toparlamaları gerekiyor aksi takdirde, sorunlar canımızı yakacak.

Galatasaray kadın voleyolunu bir yerden alıp bir yere götürmeyeceği açık olan tırı vırı sponsorluklardan biri işte. Zaten açıklamalara bakıldığında herhangi bir hedef yükseltmeden kimse bahsetmedi. Laylaylom dostlar alışverişte görsün hesabı. Böyle gelmiş böyle gider.
Hedef yükseltme amacımız yok ne yazık ki buna katılıyorum ama Daikin boş bir sponsor değil Koshelevalı Neslihanlı dönemde Daikin ciddi destek sağlıyordu bize ki şuan için bu takıma daha iyisini çekmek zor çünkü ortada bir hedef yok

Hedef yükseltme amacımız yok ne yazık ki buna katılıyorum ama Daikin boş bir sponsor değil Koshelevalı Neslihanlı dönemde Daikin ciddi destek sağlıyordu bize ki şuan için bu takıma daha iyisini çekmek zor çünkü ortada bir hedef yok
Devre arasına kadar Challenge'de devam edersek, en azından CEV Challenge Kupasını hedefleyebiliriz ama bunu için devre arası transfer şart gibi görünüyor.
1- Cuttino çok fazla basit hata yapıyor. Gücü fena değil ama bu hatalardan arınması şart, aksi takdirde oynadığı pozisyon bu kadar hatayı kaldırmaz.
2- Sude, Bihter'in yerinde oynasa, Bihter'den daha verimli olur gibi. Bihter'in, arka arkaya 3 maçtaki performansı endişe verici. Yazdım çizdim ama kulak veren yok. Takviye'nin ilk yapılması gereken yer Libero.
3- Logan'ı biraz daha izleyelim. Hücumda verimli sayılabilir ama servis karşılamaları endişe verici. Özellikle iyi servis atan takımlara karşı. Bihter de çöktüğü zaman, takım evlere şenlik. Kupadan bu yüzzden elendik.
4- Tashiro, servis çalışması yapmalı. Geçen yılki Tashiro, daha iyi servis atan ve servislerde de etkili olan bir oyuncu idi Pasları iyi ve yetenekli. Devam etmesinde fayda var.
5- Sezon başındaki yabancıların performansı ve Heather'in önceki maçlarda oyuna alınmaması nedeni ile acaba'mı diye düşünmeye başlamıştım ama Heather'in bugünkü performansı, özellikle hücumda iyi idi. İkili bloklara daha çok çalışılması gerekir. Orta ağırlıklı iki uzun (Cuttino ve Heather) etkili hücumlara karşı duvar örebilecek kapasiteye sahip oyunculardır.
6- İlkin ve Ayçin bu sezon en çok güven duyulabilecek oyuncular olarak görülüyor. İnşallah, performansları istikrarlı olarak devam eder.
7- Sude'ye bazı maçlarda daha fazla yer vererek, güvenini tazelemesine ve daha çok tecrübe kazanmasına yardımcı olmak gerekiyor.
Sonuç olarak, yukarıdaki noktaları dikkate alarak, sezon içindeki performansları da göz önünde tutarak, takıma en az üç takviye yapılmalı ve bunlardan en önemlisi de mutlaka çok iyi bir libero bulunmalı, mümkünse hemen.

Nilüfer çok etkili başladı 5-1'le amatör takım gibiyiz. 6-2 oldu. Oyuncuların hiçbir yeteneği yokmuş gibi oynuyorlar.

Basit servisleri bile karşılayamıyor takım. Vakıfban, eczacı ve fener maçlarını hayal edemiyorum.. Üst üste 2 ace yedik.. Logan servis karşılayamıyor.

Pasörü japon olupta diğer oyuncuları abd'li olan bir takım ilk defa görüyorum.. Bu kadınla nasıl anlaşıyorlar merak ediyorum çok farklı voleybol kültürlerimiz.

Kadro kalitesi 1-2 oyuncu dışında vasat altı bu yıl 5.lik zor belki transfer yaparlar onu bilemem ama mevcut kadro ile sıkıntılı bir sezon bizi bekliyor.

Görüntüde açık açık blok teması vardı spiker de öyle dedi vermediler ilginç bir kas hastalığı falan yoksa o parmak temas olmadan nasıl o kadar titresin

Maçı seyrettim,hem pasor hem de Sude hatta İlkin kısa kalıyor sanki, bir de servis karşılamada sıkıntı büyük.Basket maci ile dönüşümlü seyrettim,iki branşta da iyi sonuçlar biraz zor görünüyor.

Voleybol işte böyle birşey. 4. set sonunda, tam da İlkin ile ilgili iyi yorumlar yapılabileceğini düşünürken 5. setin başındaki, saçma sapan bir servis hatası sonucu, psikolojik olarak kendi kendini yok etti ve bu da yenilgiyi hazırlayan faktör oldu (benzer hatayı, Euro volley'de Almanya karşısında da yapmış ve sonrasında Olimpiyat elemelerine kadar kendisini toparlayamamıştı). İlk bakışta 20 sayı ile vay canına diyebileceğimiz İlkin'den beklenmedik derecedeki hatalar peş peşe geldi.
15 sayıda biten 5.sette İlkin'den tam 7, toplamda da 20 hata geldi. Yani sayı verimliliği olarak maçı 0 ile tamamladı ama daha da önemlisi 5.sette maçı vermemizdeki baş aktris oldu.
Maç içerisindeki vücut diline baktığım zaman, 3. set, 4. set ve özellikle 5. sette inanılmaz derecede gergin ve bu gerginliği takıma yansıtan bir profil çizdi. Yani sahada alıştığımız hırslı ve etkili İlkin yerine, kendi kendisini demoralize eden ve olumsuz modu ile takımı da olumsuz etkileyen bir İlkin vardı.
Şimdi bazı arkadaşlar, bunca detayı ve özellikle de İlkin analizini niye yaptığımı merak edebilirler. Yazıyorum çünkü durumu gayet net ve kesin olarak, eğer varsa takım psikoloğunun ve yine varsa, özel psikoloğunun derhal devreye girip İlkin'i toparlaması lazım çünkü kesinlikle eminim ki, şu anda dağılmış durumdadır ve bizim ona her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.
Bir diğer alışılmadık profil ise Sude idi. Savunma alanında harika işler yapan ve yüksek servis karşılama yüzdesi ve takımda en az hata yapan Sude'nin de 6 servis karşılama hatası yapması, herhalde hayatı boyunca oynadığı maçlardaki en yüksek hata sayısıdır ve gerçekten akıl alır gibi değil... Buna karşın hücumda %37 ve hücum etkinliğinde de %30'luk katkı ile standard bir profil çizdi.
Logan ise Dig'leri dışında son derece etkisiz bir yüzde ile oynadı. Cuttino da vasat altında kaldı. Tüm bunlara rağmen 3-2 yi bulmamız ve maçı 5.sette 15-13 kaybetmemiz açıkcası şaka gibi.
Birazcık istikrarlı ve iyi oynasak ve sinirlerimize hakim olarak konsantre olabilsek, bu Nilüfer'i yenmek işten bile değildi. ÇOK YAZIK.

Maçı seyrettim,hem pasor hem de Sude hatta İlkin kısa kalıyor sanki, bir de servis karşılamada sıkıntı büyük.Basket maci ile dönüşümlü seyrettim,iki branşta da iyi sonuçlar biraz zor görünüyor.
Değerli arkadaşım, smaçör mevkiinde tabii ki boy önemli ama daha önce de de yazmıştım yeniden hatırlatayım. Esasen bu mevki, pasör mevkiinden sonra voleybolda en zor mevkidir. Burada oynayan oyuncunun çeviklik, yüksek sıçrama yeteneği, smaç yüksekliği, smaç tekniği, smaç hızı, servis karşılama becerisi ve dig dediğimiz savunma becerilerinin yüksek olması gerekir.
Hem İlkin hem Sude, yüksek sıçrama kapasitesine sahip oyunculardır. Hatta bilinenin aksine, Dude, İlkin ile hemen hemen aynı yüksekliğe (3 metre'ye) erişebilen oyunculardır. İlkin çok sert (90km/saat ve üzeri) smaçlar atarken, Sude özellikle bilek kıvraklığı ile çapraza çok etkili vurabilen oyuncular olup her ikisi de genel olarak servis karşılama ve savunmada da başarılı oyunculardır.
Tüm bunlara hücumdaki oyuncunun oyunu okuma zekası da eklenmelidir. Hangi anda smaç, hangi anda plase atması gerektiği, rakibin anlık savunma kurgusunun ne olduğunu görerek, daha havada iken saliselik olarak karar verip uygulaması gibi birçok yetenek gerektirir. Servis ve blok gibi özellikler de konunun diğer boyutudur.
Dünya'nın en iyi smaçörlerinden Gabi Guimares'in buyunun 180cm olduğunu söylesem ne dersiniz? İlkin 183cm Sude ise 180cm'dir.
Örneğin, bugünkü maç dışında Sude'nin defansif yönünün Gabi kadar olmasa bile son derece yüksek ve istikrarlı olduğunu söyleyebilirim. İlkin de Hande'den sonra defansif yönü son derece iyi sayılabilecek oyuncuların başında gelmektedir. Savunmada da (servis karşılama ve dig) iyi oyunculardır. Asıl önemli olan, mental yönden de güçlü olup güçlü kalabilmektir ki, Gabi'yi diğerlerinden ayıran özelliklerin başında gelen de budur.
Zaten bugünkü oyun ile ilgili yaptığım yorumda tam da bundan bahsediyordum. Nasıl olur da sadece Galatasaray'ın değil, Türkiye'nin özellikle savunmada iyi sayılan oyuncuları, bir maçta bu kadar hata yapabilir. Üzerine İlkin'in servis ve hücum hataları vs...
Sonuç olarak sorun boy ile ilgili değil. Asıl konu, mental ve fiziksel hazırlık. Geri kalanı, bu oyuncularda zaten mevcut.

Çok teşekkürler, son derece aydınlatıcı oldu yazınız ama yine de özellikle file önünde daha fit oyuncular olsa diyorum, sadece boy değil sıkıntı sanki biraz kilolu gibi oyuncular.Bundan sonra daha dikkatli seyredecegim maçları, umarım daha iyi oyunlar görebiliriz.