2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, 2001 doğumlu smaçör Polina Shemanova ile sezon sonuna dek geçerli sözleşme imzaladı.

Galatasaray Daikin, son olarak Syracuse Üniversitesi’nde forma giyen 183 cm boyundaki Rus smaçör Polina Shemanova’yı kadrosuna kattı.

Shemanova, 2015 yılında Severyanka Cherepovets ile başlayan voleybol kariyerine Severyanka-3 ve Syracuse Üniversitesi ekibinde forma giyerek devam etti.

Shemanova’ya hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz.

Burada mesele Hernandez'e teklif geldiği zaman takımın seviyesi değil, Hernandez'e ne gibi bir proje vaadedildi, ne kadarı gerçekleşti.
Gülden Kayalar'ın söylediği gibi Japon pasör sponsor istediği için mi alındı. Bu takımın birinci liberosunun Bihter olmasını koç mu istemiştir. Shemanova'yı kim izleyip almıştır.

Tekrar edelim İlkin'in transfer süreci ve İlkin'e verilen söz olmasaydı iki Vakıfbank oyuncusunun adı çıkacak mıydı? Bunların bir plan dahilinde değil alelacele yapılmış şeyler olduğu açıkça görülüyor. Bugün İlkin'in kalmasını sağladığı için neredeyse kahraman ilan edilecek olan Mehmet Cibara takımı bütçe ile doğru orantılı olarak kursaydı sahada voleybolun doğrularını yapan bir takım olsaydı olaylar zaten bu noktaya hiç gelmezdi. Şimdi biz yine bir işi kötü yapanlardan o şeyi bu sefer iyi yapmasını bekliyoruz.

Biz neden Logan’ın yerine oyuncu arıyoruz çok anlamsız. Bence takımın en güvenilir ismi Logan. Haftalardır çok iyi oynuyor. Böyle devam ederse zaten elimizde tutamayız. Takımın eksiği orta ve libero pozisyonu ama biz en güçlü yerimize transfer yapıyoruz. İlginç takımız.

Öncelikle Ayçin'imize büyük geçmiş olsun diyerek başlıyorum. Umarım kısa sürede parkelere geri döner. Sadece keşke zorlamamış olsaydı diyebiliyorum.

En çok neye sevindim biliyormusunuz? Herşeye itiraz eden, PSYCO ruh halindeki Heynen'e, kızlarımızın verdiği voleybol dersine... Geçmiş sezonlarda, bu takıma ve hocaya yenilirken, oyuncu kalitemiz çok da kötü değildi ama kenar yönetimimiz sayesinde yanlış kurgu ve yanlış müdahaleler sonunda kaybetmiştik....

Bugün'e bakarsak;
1- İlkin ve Logan tam istim üzerindeydi. Özellikle Logan, ilk yarıda bıraktığı gibi üzerine koyarak fırtına estirdi. Kritik anlardaki hücum sayıları, takımın güvenini tazeledi. Servis karşılamada ise, benim benim diyen birçok smaçöre şapka çıkartacak düzeyde idi. %76 Pozitif ve % 24 Mükemmel yüzde ile oynadı. Helal olsun. Böyle devam ederse, takımın vazgeçilmesi olacak ve bu forumda Logan yerine oyuncu bakmak veya bu oyuncuyu elimizde tutamamak, kafayı yemekle eşdeğer olacak. Daha şimdiden takım uyumu ile 100 yıllık Galatasaraylı gibi.
İlkin'imiz ise tam özlediğimiz gibi oynadı. Hem odaklı, hem gergin hem de neşeli idi. Gerginliğini de atarsa, daha da yükseklere uçacak. Logan'dan sonra, servis karşılamada mükemmele yakın oynadı (%67 ye %17). Hücumlarda da yine göz doldurdu. Servislerde de etkili idi. Sahanın en skoreri oldu.
2- Yabancı forumlardaki Galatasaray yorumlarında, sürekli saldırılan Tashiro'ya övgüler yağdı. Takımın en iyilerinden birisi idi. Etkili servislerle birlikte, çok iyi bir performans sergiledi.
3- Cuttino, iki servis hatası ve 1 bloklanma ile standard bir oyun sergiledi.
4- Fatma Beyaz, etkili servisleri dışında pek fazla bir varlık gösteremedi. Bloklarda, adeta ne yapacağını bilmez durumdaydı.
5- Ayçin'in sakatlanması sonrası düşen morli toparlamada, çoğu zaman performansı nedeni ile eleştirdiğim Emine, ard arda yapığı bloklarla takımın yeniden canlanmasına önemli katkıda bulundu. Bravo Emine.
6- Devam edebilseydi, daha çok katkısı olabilirdi ama Ayçin de sakatlandığı ana kadar, orta hücumda iyi katkı yaptı diyebilirim.
7- Ve Bihter. Takım grafiğine uydu diyebilirim. Dig'lerde pek fena görülmedi, servis karşılamada ise keşke biraz da mükemmel karşılama yapabilseydi yine de %57 pozitif ile kendi ortalamasının üzerine çıktı.
8- Son olarak, takımımıza keyifli, göze hoş gelen ve skor ne olursa olsun, bir saniye bile ciddiyetten uzaklaşmadan, tam motivosyanla güzel bir voleybol oynatan Hernandez'e de bir alkış.

Bu nedenlerle, tüm takıma teşekkürler ve tebrikler. Darısı bir sonraki Sarıyer maçına.

Haftaya Sarıyer maçı da pastanın üstüne çilek olur Sarıyer bu sezonun güçlü takımlarındandı ama bütün yabancıları takımı bıraktı çok rahat alırız Sarıyer maçı bu takıma kazanma alışkanlığı ve moral açısından çok önemli set vericeğimizi düşünmüyorum Ayçinin sakatlığı da çok önemli değilmiş sanırım parmağı çıkmış haftaya Sarıyer maçında dinlendirilebilir riske gerek yok.

Dediğin gibi Kipp ve Jehlarova sabredilirse geleceği dönük önemli transferler olur ama Kipp için İtalyanlar Frienze ile anlaşmak üzere haberleri yaptı ama cazip bir teklifle takıma kazandırılabilir Kanami gereken bütçe ayrılırsa yedek pasör olarak kalabilir Japon disiplini olan bir oyuncu belli bir seviyenin altına düşmüyor hızlı oyunun çok önemli olduğu dönemde hızlı paslarla da önemli katkı veriyor ama boyu sorun yanında onu kesebilecek kaliteli bir pasör daha şart
25 Aralık tarihli paylaşımınızda vermiş olduğunuz haberin doğruluğu teyit edildi. Tebrik ederim. Kendall Kipp, Firenze ile imzaladı. Sonuç olarak, hem Kipp hem Jehlarova uçtu. Geçmiş ola...Bakalım bizim pastanın kreması ve çileği nasıl olacak....:unsure::unsure:

Özlem Özçelik:Alexia’nın Galatasaray’a çok katkısı olur ve Galatasaray’ın seneye çok güçlü bir kadro kuracağını biliyorum çokta sağlam oyuncular gelecek bunun bilgisi net.
(Mackolik)
Zaten Alexia'nın takımımıza dahil olması ile çok katkısının olmayacağını düşünmek, voleyboldan tamamen bihaber olmak demektir. Yani bunu anlamak yada bilmek için, kahin olmaya gerek yok. Tam aksine, Türk vatandaşı olması nedeni ile, tüm denklemi değiştirecek nitelikte bir transfer olur.

Lazovic gelse bile, bu formunun üzerine koyarak devam etmesi halinde, Logan kesinlikle elde tutulması gereken bir oyuncu. Bu nedenle kısa bir süre sonra, sezon sonunu beklemeden, durum değerlendirmesi yapıp, sözleşmesinin yenilenmesi yerinde olur.

En önemli konu, gidecek yabancılar ve buna bağlı olarak açılacak yabancı kontenjanı ve yine buna bağlı olarak alınacak yabancı oyuncular ve mevkileri olacak (Libero kuvvetle olası). Şahsen, Heather'i gidecek olanlar listesine koydum bile. Cuttino/Tashiro? Bilemiyorum.... En garip olanı ise, Shemanova....

Bu arada, dünkü maçta dikkatimi çeken ve çok dokunaklı bulduğum an, Ayçin'in sakatlanması sonrası, Tashiro'nun son ana kadar Ayçin'in başucunda elini tutarak acısını paylaşması ve ona moral vermeye çalıştığı andı. Takım ruhuna sahip olmak, işte böyle birşey. Gelecek kaptan İlkin'in de, Ayçin kaldırılırken onu teselli etmesi ve alnından öpmesi de, dikkate değer, çok önemli bir andı.

Son düzenleme:
Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Gün Ortası programında transfer gündemine de değindi.

🆕 Cibara, Heither Gneiting yerine İtalyan orta oyuncu transfer edildiğini ve Katarina Lazovic’le birlikte bu ay içinde takıma katılacaklarını açıkladı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Gün Ortası programında transfer gündemine de değindi.

🆕 Cibara, Heither Gneiting yerine İtalyan orta oyuncu transfer edildiğini ve Katarina Lazovic’le birlikte bu ay içinde takıma katılacaklarını açıkladı.
Söylenen orta oyuncu da Folie olabilir diye düşünüyorum bu sene çok forma şansı bulamadı Milano da ama bir bilgim yok tamamen tahmin.

Buna yapacak bir şey yok. Yıllardır prolig olmadığı için ya bırakan ya da uzaklarda şansını deneyen ABD'li oyuncular artık evlerinde kalacak. Uzun zamandır sıradan kulüpler bile bu pazarın kaymağını yedi şimdi tüm Avrupa basketboldaki gibi bir duruma düşmemeye ve en azından yerel yıldızlarını kaptırmamaya bakacak.