2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Çok önceden Alexia ve Van Aalen transferlerinin olacağını söylemiştim zaten tepki gösteren kişiler umarım yanılmadığımı görmüştür

Çok önceden Alexia ve Van Aalen transferlerinin olacağını söylemiştim zaten tepki gösteren kişiler umarım yanılmadığımı görmüştür
Olası Alexia veya Van Aalen transferine kimler karşı çıkmış, eleştirmiş veya tepki göstermiş hatırlamıyorum. Bence biraz karıştırmışsınız. Polina ile ilgili evet, ben hali hazırda mevcut sorunlar devam ederken, deneme yanılma yolu ile yapılan transfere karşıyım. Kaldı ki ne kadar denendi ve hangi ara sözleşme imzalandı, çok belirsiz.
Polina dışında, henüz kesinleşmiş görünen hiçbirşey yok. Dolayısı ile henüz yanılıp yanılmadığınız da belli değil.
Polina, umarım hepimizi şaşırtır ve beni de yanıltmış olur.

Olası Alexia veya Van Aalen transferine kimler karşı çıkmış, eleştirmiş veya tepki göstermiş hatırlamıyorum. Bence biraz karıştırmışsınız. Polina ile ilgili evet, ben hali hazırda mevcut sorunlar devam ederken, deneme yanılma yolu ile yapılan transfere karşıyım. Kaldı ki ne kadar denendi ve hangi ara sözleşme imzalandı, çok belirsiz.
Polina dışında, henüz kesinleşmiş görünen hiçbirşey yok. Dolayısı ile henüz yanılıp yanılmadığınız da belli değil.
Polina, umarım hepimizi şaşırtır ve beni de yanıltmış olur.
Transfer anlamında tepki gösterme değil bu transferler olmaz Vakıf neden bıraksın tarzı eski sayfalarda görürsün zaten Alexia yı Vakıf neden bıraksın diyenler olmuştu mesela size söylediğim bir laf değildi üstünüze alınmayın sizin dediğiniz çoğu şeye bu forumda katılıyorum zaten Polina transferinde fikir ayrılıkları normal zaten ilk profesyonel kariyeri eleştirilmeye çok açık oyüzden

Kesinlikle üzerime alınmadım, sadece samimi olarak sözü edilen transferlere karşı bizden herhangi bir tepki veya eleştiri olmadığını vurgulamaya çalıştım ancak açıklamanızla konu netleşti. Teşekkürler...

Ama şuan pasör transferi için bir kaç siteden daha onay lazım mallesef bu site doğru haberler yapıyor ama daha anlaşılmadan görüşme başlar başlamaz haber yapıyor bu yüzden yaptığı transfer haberlerinde çok hatta oluyor ama yalan haber yapacaklarını sanmıyorum voleybolun yıllardır en büyük haber sayfası sadece haber yapmak için acele ediyorlar

Sağlam temeller atılacak gibi kadın voleybolunda bundan sonra. İlkin'in kalma sebebi de tamamen mehmet cibaraymış ve iddialı kadro sözü verilmiş. Birde bu çıkan oyuncuların ismi yüksek ihtimalle doğru vakıfbanklı pasör bizim antrenörün kendi keşfedip yükselttiği bir oyuncuymuş bence seneye bizim kadroya katılır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağlam temeller atılacak gibi kadın voleybolunda bundan sonra. İlkin'in kalma sebebi de tamamen mehmet cibaraymış ve iddialı kadro sözü verilmiş. Birde bu çıkan oyuncuların ismi yüksek ihtimalle doğru vakıfbanklı pasör bizim antrenörün kendi keşfedip yükselttiği bir oyuncuymuş bence seneye bizim kadroya katılır.
Öncelikle bu video'yu paylaştığınız için çok teşekkürler. Soluksuz izledim. Burada uzun süredir tartıştığımız ve yorumladığımız konularda, ne kadar haklı ve isabetli olduğumuzun, adeta bir kanıtı gibi.

1- Tartışmasız, İlkin bu takımın önümüzdeki yılki kaptanı olmalı. Tabii ki hakemlerle iletişim sırasında sinirlerine biraz daha hakim olabilmeli
2- Ayçin kalmalı ama aynı zamanda şu anki grafiğini de mutlaka yükseltmeli.
3- Daha birkaç gün önce yazdığım gibi, Bihter ancak ihtiyaç duyulması halinde, oyuna sonradan girecek bir oyuncu olup, mutlaka üst düzey bir libero alınmalı.
4- Yine önceden yazdığım gibi, Sude mutlaka takımda tutulmalı. Özellikle bu yıl, zaman zaman servis karşılamadaki zaafiyetinin, tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum. Aynı sorunu, İlkin'imiz de, Avrupa şampiyonası sırasında yaşamıştı. Özellikle performans dalgalanmalarında, mutlaka şubeye bağlı bir sporcu psikoloğu ile çalışmak şart.
5- Kadro derinliği konusundaki yorumlar da çok doğru.
6- Ayrı düştüğüm tek konu, Logan konusunda, önümüzdeki yıl planlamasında dudak bükülmesi. Şu anki formunu devam ettirdiği takdirde, mutlaka takımla devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Henüz net bir yıl geçirmiş olmasına rağmen takım uyumu, ilişkileri ve performansı ile tam bir profesyonel. Bundan sonraki yıllarda da üzerine koyarak ilerleyeceğinden adım gibi eminim. Şu an dudak büzülürse, önümüzdeki yıllarda çok ararız. Ayrıca NCAA All American MVP olmak, çok nitelik gerektirir ve bu kızda bunların hepsi fazlası ile var. Mutlaka yeni sezon planlamasında Logan takımda tutumalı. Eğer Lazovic Logan değişimi düşünülüyorsa çok yanlış yapılır, çünkü Lazovic, daha çok servis karşılama ve defansif yönleri ile öne çıkan bir oyuncu, oysa İlkin'i esas olarak alırsak, İlkin'in hatta pasör çaprazı Cuttino'nun aksadığı noktada devreye giren bir oyuncu profiline sahip ve her iki noktada da etkili olabilecek ve olan bir oyuncu. Açıkça aldığımız birçok puanda Logan katkısı çok büyük (sezonun ilk maçlarındaki defansif aksamalarını saymazsak).

Beni hayrete düşüren konu Anthi. Geçtiğimiz yıl, bazı arkadaşlarla ters düşmüş olmama rağmen, onun da bir sembol haline gelebileceğini söylemiştim. Sezon sonunda, özellikle playoff maçlarında ipe un sermesine çok sinirlenmiş ve giderse gitsin, ben yanılmışım demiştim. Bu söyleşide söylenenler doğru ise, kız iyi dayanmış ancak hemen şunu ekleyeyim, Galatasaray'daki Anthi'nin coşkusu ve vücut dili ile THY'deki Anthi coşkusu ve vücut dili, gece ile gündüz kadar farklı.

Birkaç konuya daha biraz değinilmesini beklerdim. Bunlardan birisi söylentiler Alexia ve Van Aalen diğeri de Tashiro hakkındaki düşüncesi.

Son olarak, benim de zaman zaman eleştirdiğim alt yapı konusundaki düşünceleri. Kısmen doğru olmasına rağmen, sanki biraz teğet geçilmiş gibi. Evet doğru, bu bir süreç ama sormak lazım, geçmişte U16'dan U22'ye kadar birçok oyuncu çıkarabilirken, ne oldu da şu an hiçbir takıma oyuncu yetiştiremiyoruz? Tek kriter A takıma oyuncu yetiştirmek olmamalı. Anne babaların, çocuklarını kolundan tutup götürmesini beklemeden, konu ile ilgili gözlemcilerin tüm illerde kurulacak okullar aracılığı ile ve küçük yaş gruplarındaki tüm turnuvaları izleyerek yetenekleri saptayıp, altyapıya kazandırmak olasıdır. Şanlı Galatasaray forması, şirket takımlarının altında bir yerde değildir, olamaz.

Sezon başından beri Hernandezin kurduğu kadroyu eleştiriyoruz Potsdam ki performansını göstermediğini söylüyoruz ama şunu öğrenmiş olduk kadroyu kuran o değilmiş zaten
Aslında takımı Hernandez'in kurmadığı, ayan beyan ortada idi. Hernandez'e sinirlendiğimiz nokta, devam eden maçları izlerken, oyuna yaptığı müdahalelerde geç kalması veya yanlış kararlar vermiş olması idi. Tabii ki oyuncuların form düzeyleri de bunda etkili oldu ama şu an durum değişmiş gibi görünüyor. Zamanında ve doğru kararlar peşpeşe geliyor.
İçimi yakan konu, keşke bu oyuncu / teknik heyet adaptasyonu daha erken sağlanabilseydi.... Şu anda Challenge Cup'da şampiyonluğa doğru yürüyor olurduk. Neyse en önemlisi bundan sonra yapılacak olanlar ve beraberinde getireceği başarılar...
Hep birlikte izleyip göreceğiz. Sınav Pazar günü başlıyor....

Muhtemelen, oyuncu ajanslarının, voleybol şube sorumluları ile kafa kafaya vermesi sonucu bazı transferleri gerçekleştirmişler. Mesela Yağmur, Cuttino, Fatma ve Heather ve tabii ki gönderilenler veya serbest kalarak takımdan ayrılanlar.
Sorunlara doğru teşhisler konmamış ve doğru transferler yapılmamış. Eleştirilerin merkezinde yer alan konu da tam olarak bu. Geri kalan oyuncu grubunun sözleşmeleri ise zaten devam ediyordu.
Geçmişteki hatalardan ders çıkarılarak, geleceğe doğru adımlarla yürümek, esas olandır.

Hernandez bana kalırsa çok büyük işler başaracak ama Potsdamın yaptığı gibi bütün takım planlaması ona bırakılmalı ki eski başkanın açıklamalarına bakacak olursak önümüzdeki sezon ona bırakılmış gibi bu ay bitene kadar transferlerin çoğu biter bir tek çilek transferi olursa olur sözü de önemliydi erkenden bu adımların atılması önemli önceki sezonlar Milli takım sezonuna sarkıp elde kalanları toplamaya çalışıyorduk

Challenge Cup'a 3. kupa olmasından ötürü ben anlam yüklemiyorum, bir turda maça gidip keyifle sohbet muhabbet etsem de. Yaklaşımlar elbette görecelilik barındırabilir bu noktada. Kupayı kazanmaya dairse Novara gibi bir rakibin kupada olduğu ortamda Lazovic Şubat'ta değil sezon başında gelseydi dahi bildiğimiz taş gibi takım olmak gerekecekti.

Rus takımları diskalifiye edildikten sonra voleybolda Avrupa kupaları -şayet voleybol kalitesine bütünüyle güvenilmiyorsa- İtalyanlardan, bir parça da Polonyalılardan kaçabilmeye bağımlı oldu bütçesi orta düzeyde seyreden takımlar için.

Challenge Cup'a 3. kupa olmasından ötürü ben anlam yüklemiyorum, bir turda maça gidip keyifle sohbet muhabbet etsem de. Yaklaşımlar elbette görecelilik barındırabilir bu noktada. Kupayı kazanmaya dairse Novara gibi bir rakibin kupada olduğu ortamda Lazovic Şubat'ta değil sezon başında gelseydi dahi bildiğimiz taş gibi takım olmak gerekecekti.

Rus takımları diskalifiye edildikten sonra voleybolda Avrupa kupaları -şayet voleybol kalitesine bütünüyle güvenilmiyorsa- İtalyanlardan, bir parça da Polonyalılardan kaçabilmeye bağımlı oldu bütçesi orta düzeyde seyreden takımlar için.
Haklısınız ama yine de kupa kupadır ve alabileceğimiz bir kupaydı Novara bizden daha güçlü bu bariz ama iki senedir oyun planlarında bir dağınıklık var doğru oyunla yenebilirdik ama Novara her zaman en büyük favoriydi

Voleybol şubesi yine profesyonellik dersi veriyor. Söylendiği gibi bu kadroyu bir takım yönetici ve menajer kurdu ise özellikle yönetim kısımı bu kadronun güncel durumu ve ligdeki yerinden ötürü bir sorumluluk hissediyor mu?

Hernandez, Potsdam'da potansiyel vadeden bir antrenörken buraya kendi kurmadığı bir kadroyu yönetmek için mi geldi yönetim ve takım üzerinde bir ağırlığı yok mu? Kendi kurmadığım takımı yönetmem demiyor mu? Yok şayet kendisi bu benim takımım diyorsa, az önce yukarıda bahsettiğimiz sorumluluğu kendisi hissediyor mu ben nasıl bu kadar yanlış bir mühendislik ile kadro kurmuşum diyor mu?

İlkin transfer ve sözleşme süreci olmasaydı dostlar alışverişte görsün kadrosu mu kurulacaktı? Adı geçen iki oyuncuyu kim istemektedir koç mu yönetim mi?

Voleybol şubesi yine profesyonellik dersi veriyor. Söylendiği gibi bu kadroyu bir takım yönetici ve menajer kurdu ise özellikle yönetim kısımı bu kadronun güncel durumu ve ligdeki yerinden ötürü bir sorumluluk hissediyor mu?

Hernandez, Potsdam'da potansiyel vadeden bir antrenörken buraya kendi kurmadığı bir kadroyu yönetmek için mi geldi yönetim ve takım üzerinde bir ağırlığı yok mu? Kendi kurmadığım takımı yönetmem demiyor mu? Yok şayet kendisi bu benim takımım diyorsa, az önce yukarıda bahsettiğimiz sorumluluğu kendisi hissediyor mu ben nasıl bu kadar yanlış bir mühendislik ile kadro kurmuşum diyor mu?

İlkin transfer ve sözleşme süreci olmasaydı dostlar alışverişte görsün kadrosu mu kurulacaktı? Adı geçen iki oyuncuyu kim istemektedir koç mu yönetim mi?
Bence Hernandez bu kulübe tamamen istediği transferleri yapabilme umuduyla geldi Van Aalen ve Alexia bence onun istediği oyuncular Van Aalen kızı gibi zaten Alexia istenmeyecek oyuncu değil Potsdam çok düşük bütçesi olan bir kulüp lig sonuncusu Karayolları bile daha çok bütçe ayırıyordur Hernandez buna rağmen Almanya ligini Stutgard gibi yatırım yapan bir takım olmasına rağmen domine etti Şampiyonlar liginde bütün kulüpleri zorladı istediği kadro kurulursa çok şey yapabilir bence.

Hernandez kabul edip geldiği zaman, takım çöp bir takım değildi. Sadece yeni oluşturulmaya çalışılan organize olamamış bir takım idi. Aldığı günden bu güne kadar da belli bir aşama geçirdiği de herkes tarafından kabul görmektedir. 2. devre, el'mi yaman bey'mi yaman göreceğiz ancak sorumluluğu tam olarak devralması sonucu neler olacağını hep birlikte izleyeceğiz.
Geçmişle ilgili hata yapıldığı zaten herkes tarafından kabul edilmektedir, bu nedenle hala daha geçmişi kazımanın kimseye bir faydası yok.