2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bende duydum Bryce Taylor Jones dediler ama tanımıyorum pek kendisini...
Bryce Jones'u Limoges'u incelerken dikkatimi çekmişti fark attığımız ilk maçta oynamamisti. Sg ruhuyla ve mantalitesiyle oynayıp şut atan ama iyi ball handingi ve penetre yeteneği olduğundan 1 gibi oynatılan bir oyuncu. Saha görüşü çok iyi değil Tutku Açık gibi takımı oynatan bir tarzı yok. Fena oyuncu değil düşük bütçeye iyi seçim hatta.

Son düzenleme:
Galatasaray scout transferi pek yapmaz genetiginde yok. Todd Withers McDuffie Tyree gibi adamları ligin diğer takımları getirir biz garip garip adamlar alırız. Bryce Jones Tre Shawn Thurman 'ı bile almayız. Gider orta sıra takımın dikkat çekmeyen oyuncusuna kariyerinin en yüksek teklifini eder getiririz.

Beşiktaş 'ın aldığı Mathews 'u Radebaugh 'a tercih ederim. Yeteneğe bağlı hücum gücünü savunmaya tercih ederim. Radebaugh 2 sezon sonra alt liglerde oynayan sıradan bir oyuncuya da dönüşebilir Eurocup veya alt sınıf EL bench oyuncusu da olabilir Ludwisburg Ulm Bonn vb Alman takımları oyuncuları yeteneğinin üstünde gösteriyor. Farklı tipte olsalarda Heidegger Jalen Adams vb. Radebaugh 'dan daha stabil geliyor ne verecekleri belli. Radebaugh 'u çözemedim umarım endişemi boşa çıkarır.

Bryce Jones Halilovic Yeboah üçü de ucuz oyuncudur biz ederinden fazla verdiysek bilmem Halilovic ederi 200bin dolar Yeboah 100bin Jones 200 dolarlık adamlar. Radebaugh 'a EL ve MHP Riesen etiketi var diye fazla vermiş olabiliriz diye korkuyordum ama diğer isimleri görünce sanırım o da 300-350 gibi gelmiştir tamamen tahmin bilen varsa paylaşsın hatta.

Fiyat/performans transferi veya steal transferi yok gibi görünüyor. 3.5 ve 4.5 gerekli ama Yeboah sevgisi nedeniyle biri iptal.

Halilovic Sadık Samet yanına kimi koysan yine dengesiz olur yapan da Mitrovic. Halilovic ve Yeboah isimleri ve işin doğrusu isimler dışında oyuncu tarzı oyun stili seçimi kötü bence bunu tercih eden Turgay Zeytingöz değil Mitrovic. Şut atamayan ince gücü kısıtlı Halilovic ve 4 e evrilmesi mümkün olmayan çabuk agresif denmeyecek tipik 2/3 Göksenin 'in siyahi versiyonunu tercih eden yine Mitrovic.

Todd Withers Hayes Pierrre McDuffie vb 3.5 vari uzun veya pota altına ısrarla yazdığımız dominant atlet ribaund canavarı uzun. İkisinden birini alamayacagiz gibi. Planlama böyleyse kötü. Yeboah 'ı 6. yabancı yapmak bile bozuk plânı kurtarmaz.
6 tane vasat yabancı alacağına 5 tane al 2 sini upgrade etmeliydik.

Halilovic Jones Yeboah olacaksa kalite, hatta Radebaugh?..
3.75 için Thurman'ını alın 200 bin dolara gelir.

Yeboah bence tamamen çöpe atılmış paradır.

Herşey tamam da pg diye ball handingi ve penetresi iyi sutu zayıf oyun kuramayan top genelde elinde olduğu için asists sayısı idare eder gözünken ama bolca top kaybı da yapan SG kontenjanindan oyuncu alırsak facia olur.Gerekirse Ağustos sonuna kadar beklensin.Ayrica adı geçen,gelen oyuncuların yüzde yetmişi falan Fransa'dan ya da yolu oradan geçmiş oyuncu bu da ayrıca sinir bozucu

Bryce Jones'u Limoges'u incelerken dikkatimi çekmişti fark attığımız ilk maçta oynamamisti. Sg ruhuyla ve mantalitesiyle oynayıp şut atan ama iyi ball handingi ve penetre yeteneği olduğundan 1 gibi oynatılan bir oyuncu. Saha görüşü çok iyi değil Tutku Açık gibi takımı oynatan bir tarzı yok. Fena oyuncu değil düşük bütçeye iyi seçim hatta.
EL seviyesinde oyuncular diyip bryce jones almak çok mantıklı olmaz sanki ama söz konusu Galatasaray olunca her şey mümkün

Herşey tamam da pg diye ball handingi ve penetresi iyi sutu zayıf oyun kuramayan top genelde elinde olduğu için asists sayısı idare eder gözünken ama bolca top kaybı da yapan SG kontenjanindan oyuncu alırsak facia olur.Gerekirse Ağustos sonuna kadar beklensin.Ayrica adı geçen,gelen oyuncuların yüzde yetmişi falan Fransa'dan ya da yolu oradan geçmiş oyuncu bu da ayrıca sinir bozucu
Şutu zayıf derken Jones mu Mathews mu? Mathews sg ama yaratıcı oyun görüşü var kendi şutunu yaratabiliyor hatta şutu çok iyi değil ama silahı çok diyelim. Radebaugh tam bir pg değil. Jones pg olur mu limoges bir pg leri daha vardı onu da kullaniyordu çoğu zaman.

Samet ve Sadık olmasına rağmen pota altını oturtamadik yine. Yine 4 kısalı sistemde 3.5 alıp direkt potaya gidecek tek oyuncu güçsüz Muhaymin :)

Buğrahan İsmet varken yanlarına ne 1 ne 2 ye net rol oyuncusu gelmeyecek duruyor. Radebaugh 'u çözemedim ben. Şunu yapar diyemiyoruz zamanla göreceğiz.

Karamsar değilim fakat baştan deseler bütçe şu ona göre adam bakılıyor diye.
Yerli yabancı dengesini bir türlü beceremiyoruz. Yeboah + pahalı bir yerli maliyeti 500bin nerden baksan.

Şutu zayıf derken Jones mu Mathews mu? Mathews sg ama yaratıcı oyun görüşü var kendi şutunu yaratabiliyor hatta şutu çok iyi değil ama silahı çok diyelim. Radebaugh tam bir pg değil. Jones pg olur mu limoges bir pg leri daha vardı onu da kullaniyordu çoğu zaman.

Samet ve Sadık olmasına rağmen pota altını oturtamadik yine. Yine 4 kısalı sistemde 3.5 alıp direkt potaya gidecek tek oyuncu güçsüz Muhaymin :)

Zayıf yerine güvenilir değil istikrarsız da olabilir Jones üzerinden yazdım ama genel olarak o profilde çok oyuncu var

Zayıf yerine güvenilir değil istikrarsız da olabilir Jones üzerinden yazdım ama genel olarak o profilde çok oyuncu var
Jones'un şutu fena değil (Bu sezon %30 la 3 luk atmış) Pg geçiyor her yerde 1.83 olunca. Russell vari zaten ABA liginde oynamış. ABA yi ölçü almamak gerek ama Fransa'da ve BCL de fena iş yapmadı. Yaşı da var tecrübeli sayılır. Yüksek hedefler için gitmezdim Jones'a ama 200binlik oyuncularla şapkadan tavşan cikaricam dersen bu tip adamlarla deneme anlaşılır. Russell olmadı misal. Tutarsızlık can sıkıcı.

Halilovic yerine para yoksa Justin Patton var şutu da var Halilovic'den ucuz. Brooks vardi ilgilendik bir ara Vef Riga 'da. Şimdi alsan Halilovic + sıradan siyahi atlet uzun iki 4.5 tıkanabilir orası.

Potaya giden topu yere vuran 3.5 diyoruz. Muhaymin Göksenin Yeboah 'la orayı sisirdik 4.oyuncuyu mu alıcaz kanada? Bitince görücez artık.

Son düzenleme:
1 numaraya net paris Lee gelecek. Neden? Çünkü hocanın eski öğrencisi. Bir nebze anlıyorum. Çok beğenmesem bile bizim ligde iş yapar diye düşünüyorum ama bu Yeboah işini hala çözemedim. Üşenmedim eski maçlarına, istatistikleri baktım. Hoca ne görmüş olabilir diye. Koskocam bir hiç. Ciddi ciddi yerli Göksenin.

Umarım +1 yabancı olarak düşünülür Yeboah. Bu kadar iyi bir yerli kadro kurduğumuz sezon bu kadar kötü yabancı tercihleri çok canımı sıkıyor.

Paris Lee gelsin zaten; T.Jones tanımıyorum tabi bu arada lakin Paris bizde iş yapacağını düşündüğüm bir isim hem isim hem de kariyer anlamında ama uzun transferi de çok önemli; yerliler bizde bu sene anlaşılan çok süre alacaklar...

Son düzenleme:
Kerem Öveti çok severim ve uzun zamandır takip ederim. programı izlediğim kadarıyla takım kısalara yatırım yapacak. o zaman en azından Karşıyakalı delgado gibi pota altında savaşan. ribaunt toplayan biri olsaydı. Halilovic olunca şimdi gelecek 4 numaranın M baye gibi sert biri olması şart. Hocanın aklında ne var ciddi ciddi merak ediyorum

Kerem Övet'i neden övüyosunuz anlamıyorum adam bir tane bizim bilmediğimiz bir şey anlatmıyo geçen Umut Akıncıoğlu ile olan programında bilmediğim tek bilgi Blackshear'ın 30 yaşında basketi bırakacağıydı euroleagueden düşmüş oyuncu bakıyolar diyo onu biz de biliyoruz abi de kimi bakıyoruz onu anlat sana zahmet

Group G:
Hapoel Jerusalem
Galatasaray NEF
PAOK
Elemelerden Gelecek Takım

Nispeten çıkışı kolay bir grup çektik. Jerusalem karşısında kendimizi tartmamız da iyi olacak.

Halilovic'in yanına gelmesi gereken uzun muhakkak 5 numarayı da oynayabilecek Ndour - Blackshear tarzı atlet biri olmalı. En azından ligde Samet'le beraber dakikaları bu uzun paylaşır BCL'de Halilovic kullanılır. Ligimizde atlet uzunlar daha çok iş yaptığı için Halilovic zorlanacaktır.