2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Öncelikle herkese merhabalar. Uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyordum. Bugün üye olmaya karar verdim. Türk basketbolunun en kaliteli basket forumunda sizinle olmaktan dolayı çok mutluyum.

Transfer ile ilgili görüşüme gelince yerli kadrosunu çok iyi kurduktan sonra keşke yabancılarda da iyi bir rotasyon kursaydık. Yerli transferinde tek eleştirim keşke 2 tane 1 numara yani Buğra ve İsmet'ten biri yerine tercihimizi 2 numarada eski oyuncumuz Yiğit Arslan'dan yana kullansaydık. O zaman kusursuz bir yerli rotasyonumuz olmuş olurdu. Ama bu şekilde de çok iyi.

1 ve 4 numaraya sanırım tüm paramızı kullanacağız gibi. 1 numaraya Paris Lee 4 numaraya da Jaron Blossomgame veya Derrick Williams olsaydı biraz daha telafi edebilir durumda olurduk.

Herkesin dediği gibi sezon içinde Yeboah ve Halilovic'ten çıkıp daha iyi isimler bulabiliriz umarım. Yoksa bu sene play offa kalamayadabiliriz.

Forum olarak birazda fazla yangın yapıyoruz.
10 oyuncu iyi seviyede olursa ,2 vasatı oyuncuyu idarede ederiz.
Geçen sene 10 vasat oyuncunun yanında 2 iyi oyuncu ile Ennis ve Sadık play off yaptık.

Tamah etmeyelim mümkünse yollayalım,Yorumlarımızı yaparken küme düşeriz play off yapamayız demek diğer oyunculara büyük Haksızlık olur gibi geliyor.

Screenshot_20230707-002329_Twitter.jpgScreenshot_20230707-002329_Twitter.jpg
Hayvan Terli Yemiyormu
Artık Bülbül ötmüyormu nederseniz diyin...
Kerem Övet efendiye söyleyin Turgay Zeytingöze yalakalık yapıcam diye şebek oldu çıktı

4 numara için genel olarak adı geçen isimlerin iyi olduğu söyleniyor. Bir yandan da 1-4 numara Euroleague'den düşen topçu olacak söylemi var. Bu isim Ben Bentil olursa ciddi hayal kırıklığı olur benim için. Çok overrated topçu

Ekli dosyayı görüntüle 2116Ekli dosyayı görüntüle 2116
Hayvan Terli Yemiyormu
Artık Bülbül ötmüyormu nederseniz diyin...
Kerem Övet efendiye söyleyin Turgay Zeytingöze yalakalık yapıcam diye şebek oldu çıktı

Kerem Övet'e kalsa Telekom'un bütçesi bizden yüksekti. Çok olsun yarım kat fazladır Telekom'un bütçesi, o da yani Tony Taylor falan aldılar çok pahalı oyuncu, belki onun yüzündendir. Mesela karşıyaka, geçen yaz herkes karşıyaka 2 milyon dolar içerde bütçe düşürecek derken adamlar orayı müthiş atlatıp bide üstüne iyi bir kadro kurdular, ligde final yaptılar falan. Bursa'nın bütçesi geçen sezon 1.8'miş galiba yanlış görmediysem, ligi üstümüzde kapattılar. Belki başarılı değildiler ama en azından bizim gibi ligde kalabilmek için Konyaspor maçını beklemediler. Daçka'yı falan hele hiç söylemiyorum, Daçka'nın altında sezonu kapatmak ciddi anlamda istifa sebebi. Yani birilerini aklamak için bütçe demek artık bana çok yuzsuzce geliyor. Kerem ovet acaba yayınlardan sonra "lan ben ne yapıyorum?" diyip aklamaya çalıştığı adamların yanlışlarını gozardi ettiği için pişman oluyor mudur acaba? bu adamı basketbol otoritesi yaptık yanarım ona yanarım, bütün bir basketbol şubesi takipçisi bu adamin ağzına bakıyor. Keşke şubeye yakın, göte göt diyecek, dürüst ve çok takipçili bir basketbol hesabı/kişisi daha olsa da onu takibe alsak. böyle adamların ağzına bakıp haber dilenmesek.

Çağlar abinin twitlerine baktım şimdi. yani gözden kacirdigim bir yer varsa lütfen ekleyin. Hem transferler ve kadro mühendisliği kötü demiş hemde Turgay zeytingoz burada gömüldüğü kadar kotu değil demiş. şimdi ben anlamadım, transfer ve kadro mühendisliği Turgay zeytingoz'un elinden geçmiyor mu? Biz şimdi alınan o iki çöp yabanci ve radebaugh transferi yüzünden yana döne 1-4 aramıyor muyuz? e o zaman bu durumun sorumlusu kim? Turgay zeytingoz değil mi? e demek ki gömüldüğü kadar kötüymüş. Hoca aldı etti falan bana saçma geliyor, Yeboah yine bedavadan biraz ucuz hoca onu ozellikle alır ben oynatirim der, eğer tutmazsa çıkarsın zaten bedava adam. ama halilovic transferini yaparken hocaya "hop hocam" diyip transfere red veremiyorsan, hocam bu ligde bu pivotlarin işi yok varsa yoksa siyahi pivotlar demiyorsan senin ne işin var abi orda? hoca istedi aldı ok tamam, bu topçular tutmazsa hocadan daha çok zeytingoz suçlu. bilmiyorum kacirdigim bir şey mi var ama çağlar abi artık insafa falan mı geldi zeytingoz'e karşı anlamadım, hem kadro mühendisliğini gömüp hem zeytingoz o kadar kötü değil demek tezat geldi bana.

Çağlar abinin twitlerine baktım şimdi. yani gözden kacirdigim bir yer varsa lütfen ekleyin. Hem transferler ve kadro mühendisliği kötü demiş hemde Turgay zeytingoz burada gömüldüğü kadar kotu değil demiş. şimdi ben anlamadım, transfer ve kadro mühendisliği Turgay zeytingoz'un elinden geçmiyor mu? Biz şimdi alınan o iki çöp yabanci ve radebaugh transferi yüzünden yana döne 1-4 aramıyor muyuz? e o zaman bu durumun sorumlusu kim? Turgay zeytingoz değil mi? e demek ki gömüldüğü kadar kötüymüş. Hoca aldı etti falan bana saçma geliyor, Yeboah yine bedavadan biraz ucuz hoca onu ozellikle alır ben oynatirim der, eğer tutmazsa çıkarsın zaten bedava adam. ama halilovic transferini yaparken hocaya "hop hocam" diyip transfere red veremiyorsan, hocam bu ligde bu pivotlarin işi yok varsa yoksa siyahi pivotlar demiyorsan senin ne işin var abi orda? hoca istedi aldı ok tamam, bu topçular tutmazsa hocadan daha çok zeytingoz suçlu. bilmiyorum kacirdigim bir şey mi var ama çağlar abi artık insafa falan mı geldi zeytingoz'e karşı anlamadım, hem kadro mühendisliğini gömüp hem zeytingoz o kadar kötü değil demek tezat geldi bana.

Turgay Zeytingöz ve Zvezdan Mitrovic. Kimse bir eleştiri yaparken ne Zvezdan Mitrovic'i ne de Turgay Zeytingöz'ü suçsuz gibi yazamaz.

Buraya daha öncede benzerini yazmıştım. Geçtiğimiz sezon iki suçlu vardı, Turgay Zeytingöz ve Andreas Pistiolis. Bu sezon alınan 3 vasat yabancı konusunda 2 suçlu var, Zvezdan Mitrovic ve Turgay Zeytingöz. Bir başarı olursa bu isimler, bir başarısızlık olursa bu isimler, bir hata varsa bu isimler, bir doğru varsa yine bu isimler.

Bir birinden bağımsızlar gibi birine laf söyleyip, diğerine söylemeyen herkesin derdi başkadır.

Oyuncu özelinde yerme övme değil transfer mantığını çözen yok. Sadık Samet'i kadroda düşünen akıl bekçi dominant uzun yokken sut atamayan 4 e kayamayan Halilovic 'e erkenden neden gider?
Ya yerlileri alır ona göre yabancıları seçersin. Ya beğendiğin ana yabancıları alır çevresini sekillendirirsin. Halilovic ve Yeboah mıdır kadronun temel taşlari?
Ondan sonra başlarsın öyle uzun gelmeli ki... uçsun kaçsın vs. EL oyuncusu olunca sanki özellik yükleniyor, olmayan oyuncuyu tarif ediyoruz.
İkisine 400 K dolardan biraz fazla verilmiş iyi bir oyuncu parası.

"Koç ben Yeboah'ı oynatacağım kardeşim bana güvenin demiş."
"1 ve 4.5 için tamamen euroleague'de oynayan oyunculara bakılıyor."
"İlk hazırlık kampından sonra 1 yabancı daha alınacak. Sezona 6 yabancı ile başlanacak."
Babam bana bu kadar güvenmedi 😊
Şaka bir yana umarım bizler yanılırız ve iki oyuncu da bizi utandırır çünkü biz Galatasarayıda basketbolda çok seviyoruz 😊

Şimdi Kerem Övet ile Çağların açıklamalarında farklılık var.
Kerem yine Turgay Zeytingözü korumak için yalakalık yapıyor belliki,Anlaşılan anlaşmaya yakın kimse yok.

Furkan bişiler karaladı isim vermeden,Bilgisi varsa isim vermek istemez sanırım durum özeti geçerse güzel olur
Yayinlarini izlemesem de twitter de Kerem Ovet i takip ediyorum. İyi niyetli , elinden geldigince bilgi aktarmaya calisan bir profili var. Kendisine neden öfke kusuluyor anlayamiyorum. Subede resmi bir gorevi mi var? Begenilmeyen transferleri o mu yapti mesela?

Ben de Kerem’in kotu niyetli birisi oldugunu kesinlikle dusunmuyorum ama biraz alcak daglari ben yarattim havasi var gibi. Bu en son programda Caglar’in attigi tweet’e “Bu tarz seylerin disariya tasinmasi dogru degil” dedikten sonra gecen sene yasanan odeme sikintilarini, Turgay Bey’in altyapidaki cocuklarin camlarini kapatmasi olayina dek bir cok seyi anlatmasi bu ne perhiz, ne lahana tursusu dedirtti. Arti soyledigi seyler konusunda bazen kendisiyle celisiyor. Yine de Kerem olmasa, Caglar olmasa cikip da sosyal medyada Galatasaray basketbolu konusan kimse yok. Transfer kolpalari uzerinden like pesinde kosan eski forumculari bu yorumun disinda tutuyorum.

Çağlar Torun ile aynı kefeye koymak çok doğru değil diye düşünüyorum.Caglar Torun bilgi verme eylemi üzerinden maddi bir kazanç elde etmiyor.

Bilgi aldığı konuştuğu kişileri koruma çabası doğal geliyor. Basketbol ve amatör denilen branşlar takipçi elde etmek popüler olmak için verimli bir alan değil. Sonuç itibariyle karar verici de değil. Hatta yayında sordular bu fikirlerini eleştirilerini Turgay abi ye anlattın mı diye tabi ki dedi.

Yönetim boşluğu var mı bilmiyorum ama varsa sorumlusu kulüp yönetimi ve nef 'in basketbol yöneticileri kimse varsa onlar.