2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sürekli burayı okuyorum. Basketbol bilgim sıfır. Sadece izleyiciyim. Sarı kırmızı renklere gönül vermiş biriyim ve takımımızı her branşta takip ediyorum. Daha ligler başlamadan tek hazırlık maçı oynanmadan bu nasıl bir önyargı anlamak mümkün değil. Tamam başarısız olurlarsa "ben dedim" dersiniz. Peki başarılı olursa burada gömdüğünüz oyuncular ve koç. Şimdiden merak ediyorum kaç kişi özür dileyecek, kaç kişi büyük konuşmamak gerektiğini kabul edip doğmamış çocuğa don biçilmeyeceğini anlayacak. Basket dergisi isimli haber sitesinde haber ve yorumları da sürekli okurdum. FB' nin Eurolig şampiyonu olduğu sezon Oyun kurucun kadar konuş denilerek ki "Dixon" du" aynen buradaki yazılanların benzerleri yazılırdı. Lakin sezon sonunda takım şampiyon oldu. İsmini zikretmek istemediğim bir takımın adını yazmak zorunda kaldım. Lütfen! az sabır.... Sacha Boey sezon başında topçu değil diye gidecekti. geldiği seviye ortada... Destek olmak bu kadar zor olmasa gerek...

Basketbol bir spor, Allah'ın kelamı değil. Herkesin kendi fikri var yanılmak, haklı çıkmak bu işin içinde var tabi ki. Bu sporun en büyük ikonu M.Jordan takım sahibi olarak rezalet iş çıkardı mesela. Transferleri yetersiz bulan insanlar olarak yanılırsak ortaya çıkan iyi tablodan mutlu yine biz olacağız zaten. Burada haklı çıktık yazabilmek için bütün sene kötü geçmesinden mutlu olacak değiliz.

Burası basketbol forumu fikirlerimizi, inandıklarımızı yazıyoruz oyuncularla ilgili. Ne yapalım bunun tersi olarak mesela inanmadığımız halde buraya gelip "Halilovic aldık yehuuu, Yeboah mı ooo şampiyonluk hamlesi' mi yazalım? Forumda fikirlerimizi yazıyoruz ve tutmazsa özür mü dilememiz gerekiyor? Kim nasıl destek olmak istiyorsa olur ki benim inancımda eleştiri de en büyük destek olma yöntemlerinden biri. Kimse kimseye nasıl takım tutacağını, destek olacağını öğretmesin bir zahmet.

Son düzenleme:
Basketbol bir spor, Allah'ın kelamı değil. Herkesin kendi fikri var yanılmak, haklı çıkmak bu işin içinde var tabi ki. Bu sporun en büyük ikonu M.Jordan takım sahibi olarak rezalet iş çıkardı mesela. Transferleri yetersiz bulan insanlar olarak yanılırsak ortaya çıkan iyi tablodan mutlu yine biz olacağız zaten. Burada haklı çıktık yazabilmek için bütün sene kötü geçmesinden mutlu olacak değiliz.

Burası basketbol forumu fikirlerimizi, inandıklarımızı yazıyoruz oyuncularla ilgili. Ne yapalım bunun tersi olarak mesela inanmadığımız halde buraya gelip "Halilovic aldık yehuuu, Yeboah mı ooo şampiyonluk hamlesi' mi yazalım? Forumda fikirlerimizi yazıyoruz ve tutmazsa özür mü dilememiz gerekiyor? Kim nasıl destek olmak istiyorsa olur benim ki inancımda eleştiri de en büyük destek olma yöntemlerinden biri. Kimsenin kimseye nasıl takım tutacağını, destek olacağını öğretmesin bir zahmet.

Kimse eleştirilmesi ile ilgili laf söylemiyor ama burada eleştiri yapılmıyor olduğundan daha kötü bir hava oluşturuluyor. Bu bütçe ile Efes kadrosu kuramayiz geçen sene önce yerlileri alacaksın deniyordu yabancılar beklenebilir deniyordu iyi yerliler almadan olmaz deniyordu şimdi tam tersi bir hava var. 3 tane iyi yabancı transfer ile gayet ideal olabilecek bir kadro kurulma ihtimali varken burada ligden düşme falan konuşuluyor. Kerem Ovet medyada basketbol ile ilgili konuşan 2 3 insandan biri yok egolu yok şöyle yok böyle. Sanki evinize damat arıyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz. Asıl siz sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı saçma sert tavırlara giriyorsunuz. Hepimiz takım başarılı olsun istiyoruz Hepimiz eksikleri görüyoruz ama sizin bu uç tavrınızdan dolayı savunuyo olarak görünüyoruz

Kimse eleştirilmesi ile ilgili laf söylemiyor ama burada eleştiri yapılmıyor olduğundan daha kötü bir hava oluşturuluyor. Bu bütçe ile Efes kadrosu kuramayiz geçen sene önce yerlileri alacaksın deniyordu yabancılar beklenebilir deniyordu iyi yerliler almadan olmaz deniyordu şimdi tam tersi bir hava var. 3 tane iyi yabancı transfer ile gayet ideal olabilecek bir kadro kurulma ihtimali varken burada ligden düşme falan konuşuluyor.

Mesela idealden kasıt ne? Geçen sene insanlar neyi eleştirdiyse o oldu, ondan önceki sene insanlar neyi eleştirdiyse o oldu. Mesela ben kimseyi Harrison eleştirirken görmedim Hayes eleştirirken görmedim Bost, Melo, DAP eleştirirken de görmedim. Patric Young'a da bir şey diyen görmedim. Mesela Auguste'yi ben eleştirdim, o eleştirdi başkası sevdi. Caloiaro'yu ben eleştirdim o eleştirdi başkası eleştirmedi. Raymar Morgan'ı eleştireni gördüm, Lazeric Jones'u eleştireni, Klobucar'ı eleştireni gördüm. Forumun hemfikir olduğu oyuncu da olur, hiç sevmediği de olur hocam. Burayı yıllardır yaşatan bu. Ben bugün foruma girdim de hava kötü falan, hoşgeldin başımızın üstünde yerin var. Ama biz burda yıllardır dirsek çürütüyoruz. Bir şeyleri yaşadık, yaşayacağımız şeyi de biliyoruz çünkü yapılan hamle kötü, anlamsız. Akıl işi değil. Bu bütçeyle Efes kadrosu bekleyen insan görmedim bu forumdan ama Karşıyaka'yı bekleyeni, Telekom'u bekleyeni gördüm. Ben 28 yaşındayım bugüne kadar burda yerin dibine gömülüp başarılı olan takım görmedim, yerin dibine gömülüp başarılı olan oyuncu da görmedim.

Biz yıllardır burdayız, kim ne söylüyor, neye inanmamız lazım onu biliyoruz. Ama aramıza yeni katılan, bu şubeyi yeni yeni takip etmeye başlayan insanlara umut satmaya çalışan, söylem pazarlayan, işte Euroleague takımı olacaz 3 sene sonra diyen ama 3 senedir bir arpa boyu yol almamış zihniyeti eleştirmek ayıp bir şey değil.

Hocam dün gelmedim yıllardır takıp ediyorum 2005ten itibaren sadece Galatasarayin basketbolunu da takıp ederim bu birazda beklenti ile alakalı butçeye gore ideal bir kadro mesela Aroyyo'lu kadro gibi bir kadronun kurulmayacagını biliyoruz yani mesela deniliyor ki ilerisi adına umut vaadeden biri alınsaydı bütçeden kısılıyorsa onunda Russel gibi olma ihtimali de var. Bu arada iki transferi de savunmuyorum ama artık geldiğine göre ilerisi için ne yapilabilirize yönelmek daha mantıklı geliyor. Dediğim gibi sorun eleştirmek değil ama şimdiden gelecek sene de gitti muhabbetleri yanlış bence

Kimse eleştirilmesi ile ilgili laf söylemiyor ama burada eleştiri yapılmıyor olduğundan daha kötü bir hava oluşturuluyor. Bu bütçe ile Efes kadrosu kuramayiz geçen sene önce yerlileri alacaksın deniyordu yabancılar beklenebilir deniyordu iyi yerliler almadan olmaz deniyordu şimdi tam tersi bir hava var. 3 tane iyi yabancı transfer ile gayet ideal olabilecek bir kadro kurulma ihtimali varken burada ligden düşme falan konuşuluyor. Kerem Ovet medyada basketbol ile ilgili konuşan 2 3 insandan biri yok egolu yok şöyle yok böyle. Sanki evinize damat arıyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz. Asıl siz sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı saçma sert tavırlara giriyorsunuz. Hepimiz takım başarılı olsun istiyoruz Hepimiz eksikleri görüyoruz ama sizin bu uç tavrınızdan dolayı savunuyo olarak görünüyoruz
Burada elestiren hic kimse gidip neden Larkin, Lessort, Punter falan alinmadi demiyor. Halilovic’de kimsenin yillardir goremedigini sen nerden gordun diyor ? Daha da az verip Mccormack alabilirdin diyor misal. Ya da Darussafaka’nin bile yuzune bakmadigi daha da onemlisi elindeki 2 yerli Goksenin ve Muhaymin ile ayni tipteki adamda ne buldun da bir de haziran basi yangindan mal kacirir gibi bir de gecen yil aldiginin 2 katina aliyorsun diye rasyonel bir elestiride bulunuyor bir cok insan. Siz bu transferleri uygun bulabiliyor olabilirsiniz buna saygi duyulur. Yerli transferler dort dortluk bence, Radebaugh da cok iyi transfer. Simdi ya hepsini begenmeli ya da hicbirini begenmemeli miyiz? Simdi yarin Erden Timur ciksa dese ki; orta sahada merkezde 11 icin Torreira’nin yanina Irfan Kahveci’yi aliyoruz. (1.5-2 milyon Euroya) Gidip bu adami alacagin yerine Avrupa’dan genc ve gelecek vaad eden birini al demez miyiz ?

Daha önce buna yakın bir mesaj atan arkadaşa sormuştum yine sorayım nasıl bir kötü hava oluşturuluyor mesela? Bırakın Efes kadrosu kurmayı Efes'in vazgeçtiği Buğrahan, Fenerbahçe'nin vazgeçtiği İsmet, Samet için bir tane bunlar kötü transfer diyen mi oldu mesela? Tam tersi hepimiz mutlu olduk ama 32 yaşındaki Halilovic'e daha önce kazanmadığı parayı verip, Daçka'nın bile memnun olmayıp daha iyisini istediği yerde Yeboah'ı alelacele almayı eleştirince kötü hava mı oluşturuyoruz? Çok açık forumun %90 yerlilerden memnun, yabancılar kötü diyor şuana kadar. Paramız kalmadı deseler yerlilerden sonra yine konuşuruz burada yerlilere bu kadar para verilir mi diye de öyle bir durumda da yok.

Son düzenleme:
Elestiriler tamam ama Hoca ben Halilovic ve Yeboahyi istiyorum dediyse alirsin bu oyunculari. Bu her kulüpte böyledir.
Hayir ben senin istedigin oyunculari almiyorum dersen zaten o iliski baslamadan bitmis olur.

Futboldan örnek vermis bir arkadas. Eger Okan Hoca ben Irfan Can Kahveyi istiyorum derse Erden Timur gidip almaya calisir.

Elestiriler tamam ama Hoca ben Halilovic ve Yeboahyi istiyorum dediyse alirsin bu oyunculari. Bu her kulüpte böyledir.
Hayir ben senin istedigin oyunculari almiyorum dersen zaten o iliski baslamadan bitmis olur.

Futboldan örnek vermis bir arkadas. Eger Okan Hoca ben Irfan Can Kahveyi istiyorum derse Erden Timur gidip almaya calisir.

GM olarak yetkiliysen, birazda basketbolu biliyorsan almazsın, hocanında işine gelmiyorsa verir istifasını yoluna bakar. Galatasaray babasının çiftliği değil sonuç olarak, öyle kafasına göre çöpleri doldurabilesin!

Turgay Zeytingöz'de 2 sezondur basketboldan bihaber olduğunu açık şekilde kanıtladı, geçen sezon kovulması gerekiyordu, bu sezona nasip olacak!

Darüşşafaka gibi bütçesi bizden düşük ekipte aldığı maaşın iki katına o takımın vasat oyuncusunu Galatasaray'a getiren, Nanterre gibi vasat ekibin 170'e oynayan oyuncusunu 250'ye Galatasaray'a getiren kişilerin temiz olduğunu düşünmüyorum.

Abi futbol ile örnek vermeyin şu şubeyi konuşurken. Bu şubenin gerçekleri var. Gerçeklere ters hamleler yaparsan eleştiriyi yersin bu kadar basit. bugüne kadar bu gerçekler üzerinden yapılan hiçbir eleştiri boşa çıkmadı. biz sezon ortası ekleme yapma derdimiz olmasın, yazın kurduğumuz kadroyla sezonu bitirelim, sezon içinde yama yapmaktan sıkıldık diyoruz. Parasını verenler, koçluk ve gm'lik yapanlar bunu dert etmiyorsa söylenecek söz yok. boşuna kahrediyoruz kendimizi cidden. bide üstüne gelip çok olumsuz hava yaratıyorsunuz tarzı sitem dolu entryler okuyoruz. hayır abicim, olumsuz hava yaratmıyoruz. Şurda 5 dakika geçmişteki başlıklara bakın, gelin bide şimdiki başlığa bakın. muhtemelen yazılan entrylerde farklılık göremezsiniz. senelerdir aynı şey çünkü, senelerdir aynı. saçma sapan hamleler, yangından mal kaçırır gibi alınan topçular, bütçeyi verimli kullanamama derdi falan. Bu sezonda da aynısı olacak, daha temmuz başındayız alinan yabancılar ortada. şimdi nasıl olumlu hava yaratalım, nasıl olumlu düşünelim, nasıl eleştiri yöneltmeyelim söyler misiniz?

Kimse yöneticilerden bu bütçelere Efes fener kadrosu kursun istemiyor ki. bu da dile dolanmış saçma sapan bir söylem. ama süper lig ve bcl için rekabetçi kadro kurmak zor değil bu bütçelere, yani ben ve benim gibi pek çok insan artık Telekom karşıyaka örneği vermekten sıkıldı, siz bu bütçelere Efes fb kadrosu mu bekliyorsunuz gibi argümanlar yöneltmekten sıkılmadınız.

galiba bütçenin en iyi, en verimli, en kusursuz kullanıldığı tek sezon 19-20 sezonu oldu. ben 19-20 Galatasaray'ını çok özlüyorum..

GM olarak yetkiliysen, birazda basketbolu biliyorsan almazsın, hocanında işine gelmiyorsa verir istifasını yoluna bakar. Galatasaray babasının çiftliği değil sonuç olarak, öyle kafasına göre çöpleri doldurabilesin!

Turgay Zeytingöz'de 2 sezondur basketboldan bihaber olduğunu açık şekilde kanıtladı, geçen sezon kovulması gerekiyordu, bu sezona nasip olacak!
Bakis acina saygi duyarim ama sana göre Cöp olabilir Hocaya göre degildir.

Bazi Hocalar bazi oyunculardan daha farkli yararlanir yada verim alir.
Yani bu cogu bransta böyledir sadece Basketbol degilki bir taraftar bir oyuncuya cöp muamelesi bir Hoca altinda baska bir Hoca gelir o oyuncudan müthis verim alir sonrada taraftarin sevgilisi olur :) Cok var böyle örnek

Abi futbol ile örnek vermeyin şu şubeyi konuşurken. Bu şubenin gerçekleri var. Gerçeklere ters hamleler yaparsan eleştiriyi yersin bu kadar basit. bugüne kadar bu gerçekler üzerinden yapılan hiçbir eleştiri boşa çıkmadı. biz sezon ortası ekleme yapma derdimiz olmasın, yazın kurduğumuz kadroyla sezonu bitirelim, sezon içinde yama yapmaktan sıkıldık diyoruz. Parasını verenler, koçluk ve gm'lik yapanlar bunu dert etmiyorsa söylenecek söz yok. boşuna kahrediyoruz kendimizi cidden. bide üstüne gelip çok olumsuz hava yaratıyorsunuz tarzı sitem dolu entryler okuyoruz. hayır abicim, olumsuz hava yaratmıyoruz. Şurda 5 dakika geçmişteki başlıklara bakın, gelin bide şimdiki başlığa bakın. muhtemelen yazılan entrylerde farklılık göremezsiniz. senelerdir aynı şey çünkü, senelerdir aynı. saçma sapan hamleler, yangından mal kaçırır gibi alınan topçular, bütçeyi verimli kullanamama derdi falan. Bu sezonda da aynısı olacak, daha temmuz başındayız alinan yabancılar ortada. şimdi nasıl olumlu hava yaratalım, nasıl olumlu düşünelim, nasıl eleştiri yöneltmeyelim söyler misiniz?

Kimse yöneticilerden bu bütçelere Efes fener kadrosu kursun istemiyor ki. bu da dile dolanmış saçma sapan bir söylem. ama süper lig ve bcl için rekabetçi kadro kurmak zor değil bu bütçelere, yani ben ve benim gibi pek çok insan artık Telekom karşıyaka örneği vermekten sıkıldı, siz bu bütçelere Efes fb kadrosu mu bekliyorsunuz gibi argümanlar yöneltmekten sıkılmadınız.

galiba bütçenin en iyi, en verimli, en kusursuz kullanıldığı tek sezon 19-20 sezonu oldu. ben 19-20 Galatasaray'ını çok özlüyorum..
Kadro kurulumu bitmedi daha 3 yabanci daha katilacak. Sanki forumda kadro kurulmus bitmis gibi bi hava var...

Kadro kurulumu bitmedi daha 3 yabanci daha katilacak. Sanki forumda kadro kurulmus bitmis gibi bi hava var...

usta daha ne kadar kurulacak kadro? sen planlamayı baştan hatalı yaptin, 1 haftadır burda yana döne 4 numaraya kim gelirse halilovic'in eksiğini kapatır hesabı yapıyoruz, 1 numaraya kesin yıldız gelmeli diye kendimizi yırtıyoruz. niye böyle yırtınalım ki, niye baştan planlama hatalı oluyor? kadro daha ne kadar kurulacak yani onu anlamadım şuan.

Yeboah temel parça değil herkesle anlaşmış olursun da ara hamleyle başlarsın transfere. Anlaştığın uzun diğer uzunu etkiler. Guardlarda öyle kanatta öyle. Samet değil de Duverioglu gelseydi yine Halilovic mi gelecekti?

Muhaymin 'in üst düzeyde yeterliliği kısıtlı, iyi olsa gecen sezon süreyi kendi alırdı, iyi bir 3.5 yok. Pota altı dominant uzunun yok. Halilovic ve Yeboah geliyor bekleyip gorecegiz tabi ama piyasa dar. Sezon ortası oyuncu seçemezsin olandan seçersin. Ama şimdi sezon başında oyuncu tipine göre tercih yapma şansımız varken ilk 2 hamlenin kalite olarak da rol olarak da ne diğer oyuncularla uyumu soz konusu ne de steal vs kaliteli oyuncu değil.

Anlayamıyoruz kısacası transfer mantığımızı.

Tofaş Homesley ve Heidegger alıyor, Beşiktaş Karşıyaka Telekom Daçka Bahçeşehir hepsi kaliteli ya da potansiyel vaad eden oyuncular aldı. Bu takımlar birebir rakibimiz. Çıta Efes değil Telekom Karşıyaka Daçka Beşiktaş Bahçeşehir. Ütopik bir taraf göremedim.

Yeboah ulkemizde oynamasa yine bu kadar tepki olmaz.

Halilovic 'e tepki ısrarla atlet dominant uzunun alınmamasına. Hadi aldık böyle bir uzun, Halilovic 5 hariç oynayamaz. Back up olacak 2 yabancı birbirinin?

Tamam da yine de bir mantığı olur. Ve evet ben koclarin teknik direktörlerin dar havuzundan seçilen veya cokust düzey oyuncular hariç, isim belirtme lüksü olmamalı. Profil tanımlar ona uygun liste olusturulur 3-5 kişi onlar arasından öncelik sırasını koç belirler. Koç kulübün sahibi yoneticisi değil para karşılığı çalışanı, sınırsız yetki olmaz zararına katlanmıyor çünkü. Basarisiz olup ücretinden kesilen koç görmedim. Hatta aşırı basarisiz olup üstüne tazminat alan oyuncu koç vb çokça gördük.

Yeboah 100bin dolara oynamadı geçen sene75 80 bin dolar civarına oynadı.
Bu sene Galatasaraya ucuz diye alırsın 100bin dolar verirsin anlarım x2 maaş alcak ne başarı gösterdi.
Geçen sene İan Hummer Ucuza oynuyor dendi aylık 25bin dolar alıyordu hadi ayağınız alışsın 20bin dolar olsun sezona vurunca 200bin dolar yapıyor.

Geçen sene ucuz oyuncu Yeboah'dı.Ucuz oyuncu güzellemesi Yapan KEREM ÖVETİ NEDEN eleştiriyorsunuz diyen var.

Dee 350 bin Dolar alıyor Takımın en çok kazanını. 200bin dolara ucuza oyuncu aldım diyemezsin, Kerem Övet efendiye güzelleme yaptırsanda yemezler.

Şubede Hanutcular var yemin edebilirim ama ispatlayamam

Her şey iyi giderken yapılan iki saçma sapan transfer hamlesi yüzünden biz burada öyle bir 4 numara alalım ki; çemberi de savunsun, gerektiğinde 5 numara da oynasın ya da öyle bir guard alalım ki; 3 numaradaki açığımızı da kapatsın muhabbeti yapmak zorunda bırakılıyorsak; suç kadroyu yanlış kuranlardadır. Yoksa kimse meraklı değil kendi takımını eleştirmeye.

Forumun çoğu Bentil ve Paris Lee'ye okey halde ve onların şuan geldiklerini varsayalım. 6. yabancı için en erken Ekim ayı dedikleri için onu katmadan soruyorum sizce nasıl duruyor bu 5 yabancılı kadro? Bakın EL'den gelen 2 oyuncuyu ekleyerek, forumun çoğuna göre iyi 2 transferi ekleyerek soruyorum. İyi bir yerli transfer olan Samet'e rağmen bu 5 numara rotasyonu kime üstünlük sağlar, hangisi kısa karşısında kalır, hangisi potayı korur? 3 numara rotasyonunda eline top verebileceğin oyuncu var mı? Paris Lee dışında 2 yaratıcı Buğrahan ve İsmet ki yine iyi transferler bunlar ama tavan neresi olur sizce? Ayrıca hem yine hem Buğrahan hem İsmet savunma olarak sorunlu oyuncular ve onların açığını kapatacak bir uzun rotasyonumuz yok.

Efes kadrosu mu kuracağız bu paraya geyiğini yapan arkadaşlar Paris Lee'yi bırakın Micic bile koysak bile kağıt üstünde eksik kadro bu düşünün Micic koysak bile.