2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Halilovic sadece 5. Peki 5 için iyi ribaundcı mı? Alan kaplama yada caydiricilik konusunda ne kadar etkin olur? Şut yok, pası oyun görüşü fena değil. Belli görevleri üst düzey yapsa farklı profil 4.5 bakılırdı. Duverioglu olsa yine dersin 5 i ikisi götürür. Samet Halilovic olunca mecbur belli tipte bir 4.5 bakmak durumundayız. Hayırlısı diyelim.

İyi bir 4.5 alırsak
Ki daha önce de yazmıştım Mbaye bu işin biçilmiş kaftandı
Ona benzer biri, Halilovici bi nebze tolere eder ama bu yabuah işini ölçüyor biçiyor bi yere koyamıyorumu. İyi bir savunmacı değil, iyi bir ribaundcu değil, iyi bir şutör değil. Neyi iyi yaptığı belli değil bakalım nasıl olacak. Şu anki transfere bakarak özellikle hücumda çok sıkıntı çekeriz gibi geliyor. 2-3 numara yabancıların hücum gücü kısıtlı. Alınacak 1 numaranın eline ve üretkenliğine bakıcaz artık

Euroleague’deki guard pazari cildirmis durumda. Bu durum done dolasa bizi de hem oyuncu bulma hem de maliyet konusunda zorlayacak. Sloukas Pana yapmis, Partizan, Fener bircok takimin guardi yok. Guard isini sona birakmak cok mantikli degil sanki.

Euroleague’deki guard pazari cildirmis durumda. Bu durum done dolasa bizi de hem oyuncu bulma hem de maliyet konusunda zorlayacak. Sloukas Pana yapmis, Partizan, Fener bircok takimin guardi yok. Guard isini sona birakmak cok mantikli degil sanki.
Fener ne yapacak cidden cok merak ediyorum.Thompson diyorlardi Efes’e kaptirdilar.Sloukas dediler Pana aldi.Mannion dendi bir ara o da Baskonia yapti.Cidden guard kalmadi piyasada.Fb taraftarinin degil bir sezon bir mac bile Calathes’e katlanacak gucunun kaldigini da dusunmuyorum.Hatta Sloukas’i Milano alsin da Pangos bize dussun diye bekleyen Fbliler bile vardi.O da olmadi.

Halilovic, Radebaugh, Buğra, İsmet, şimdi de yeboah...yine her maç 90 kesin yiyeceğiz...buğra savunma sevmez, ismet yanından geçmez, halilovic tanker gibi ağır, radebaugh da savunması ile öne çıkan bir isim değil...Belçika ligi için takım kuruyor gibiyiz...Her sene bir önceki seneyi aratıyor...Melo ları bost ları elestiriyorduk mumla arar olduk...Hak ettik herhalde ne diyeyim...

Halilovic, Radebaugh, Buğra, İsmet, şimdi de yeboah...yine her maç 90 kesin yiyeceğiz...buğra savunma sevmez, ismet yanından geçmez, halilovic tanker gibi ağır, radebaugh da savunması ile öne çıkan bir isim değil...Belçika ligi için takım kuruyor gibiyiz...Her sene bir önceki seneyi aratıyor...Melo ları bost ları elestiriyorduk mumla arar olduk...Hak ettik herhalde ne diyeyim...
Radebaugh u tanıdığınıza emin misiniz?

Radebaugh'un savunması ortalama üstüdür. Melo ile Bost'u eleştiren kimdi?

Radebaugh savunması ile öne çıkan bir isim, hücumu savunması kadar iyi olan bir isim değil. Oyuncunun maçlarından bir kaçını izlerseniz siz de göreceksiniz. Eutokeague oyuncusu olamadı ama biz de iş yapma ihtimali var. Bizde ki sorun takım yapısının doğru kurulmamış olması. Doğru bir yapılanma ve sistemde Radebaugh iş yapar ama biz de kadro mühendisliği denilen durum şu an o kadar kötü ki kimi getirsek illa bir taraf açıkta kalıyor.

Yani ya baştan 3 ve 5 numara transferi yapılacak bu iki oyuncu rotasyonda geri plana atılıp verilen paraların üzerine soğuk su içeceğiz ya da yamalı bohça misali bu oyuncularla bir şekilde sistem yaratılıp yine bir şekilde o sisteme monte edilecek ki koç ve teknik ekip bunu başarsa bile biz bohça yırtılmasın içindekiler dökülmesin diye yine her maç dua edeceğiz.

Insallah radebaugh konusunda yaniliyorumdur...Goksenin de iyi savunma yapıyor gorunuyor adama lafta sülük gibi yapışıyor ama azıcık oyun zekası iyi oyuncular karşısından en büyük savunma defosuna dönüşüyor...Bilmeyen göze iyi savunmacı görünse de takıma zarar verdiği çok oluyor savunmada...Jonah da evet atlet çevik ama euroleague maçlarında ya da acb de hiçbir zaman woow adama bak tuttuğu adamı sindirdi dediğim maçını izlemedim ki azimsanmayacak derecede maç takip ederim...özellikle acb de...

Ben hep söylüyorum, bir tane kalın ve uzun bir oyuncu şart. 210 cm ya da üstü boyu olan 115 kg+bir oyuncu gerekiyor. Kravish gayet de göze görünmeden bile fark yaratabiliyordu. Oynadığı ve oynamadığı maçlardaki kazanma/kaybetme oranımıza bakabilirsiniz. O yüzden çok iyi olmasına gerek yok, 20-25 dk katkı verebilecek ve en azından cüssesiyle pota altını karıştırabilecek ve sertlik görünce geri yapmayacak bir oyuncu yeterli.

Yabanci - Ismet
Radebough - Bugrahan - Ege Tan
Siyah Goksenin - Goksenin
Yabanci - Sadik
Yabanci - Samet - Halilovic

Boyle miyiz simdi?
En azindan 4 numarayi, 3.5 alalim ki malum sahsi kompanse edelim. Sadik, Samet, Halilovic'de sure alir 4 numaradan.
Butce olcusunde elit 1 ve 5 cekebiliriz umarim.

Grant - Mbaye ve pota altına bir kaleci ile baska seyler konusabilirdik sanirim.

Yabancı-İsmet - Ege Tan
Radebough - Bugrahan
Yeboah - Göksenin - Muhaymin
Sadık - Yabancı
Halilovic - Samet

Ben böyle kadro kuracaklarını düşünüyorum

Bizim bu euroleague'den düşecek şutu olan kalıplı 4.5 devin booker olmasın? Tüm kriterleri karşılıyor.