2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Geçen senede forumu takip ederken Raymar Morgan ve Jheyve Floyd transferlerine yoğun şekilde eleştiri vardı. Bu sene de Halilovic ve Yeboah. Sene içinde ikisinden çıkış yapıp gerekli takviyeler yapılacaktır. Çıkıştaki ücretler çok istediği için koçun maaşından kesilsin😀

Daha önceki senelerde koçlarla röportaj yapılmıştı bu forumda. Bu senede yapılacaksa koça, Yeboah'ın Muhaymin'den ne gibi fazlası var sormak isterdim.

X-Buğra-Ege
Radebough-İsmet
Yeboah- Göksenin- Muhaymin
X-Sadık
Halilovic-Samet şeklindeki rotasyon bizi çok heyecanlandırmayacaktır muhtemelen.

Kalan eklemeleri çok gecikmeden yakında görürüz sanırım. 6.yabancıyı da pota altına yapmak daha elzem olacaktır sanki.

Çok çok zor ama 3 numaraya Onur Alp Bitim'i alabilseydik, işte o zaman her şey çok daha farklı olurdu.

Cenk Akyol Neden gönderildi biri açıklama yapsınya.
Takımı Cenk Akyol'mu kurdu
Teknik Taktik işlerinde Cenk Akyolmu eksik kaldı
Takımı Cenk Akyolmu Örgütlüyordu İdmana çıkmayın diye?

Yoksa vasıfsız oyuncuları alırken birilerinin ayağınamı bastı birileri açıklasın Cenk ne yaptıda yollandı.Ergin Ataman nasıl sahip çıktı neden sahip çıktı.
Galatasaraya karşı alehde haber yapan Ntvspora rest çekicek kadar Galatasaraylı olan Cenk bu takıma geçen sene ne yaptı biriside açıklamıyor

"Yeboah-Göksenin-Muhaymin" Şu üçlüyü kafanızda hayal edin, birbirinden fazla yapabildikleri ne var? Daha önce hayatınızda böyle bir rotasyon gördünüz mü? Yani temel anlatmak istediğim şey bu aslında. Rotasyondaki 3 oyuncu da birbirinin aynısı. Matruşka düşünün, aşağı doğru indikçe kısılıyor ama özünde hepsi aynı.

Gelelim işin mide bulandıran tarafına. Yeboah geçen sene 80k'ya falan oynuyordu. Ne görüldü de kontratını ikiye katladı? Yani 80k versen ben gelmiyorum mu diyecek? Aynısı geçen sene Raymar Morgan'da da oldu mesela. Kim izledi? Kim alınmasına karar verdi? Sağlık raporu neydi. Günün sonunda savunan taraftan aldığın cevap (Kontrat sakatlığa karşı korumalıydı) 1-Morgan sakatlanmadı 2-Zaten alacağı parayı da bırakıp gitti Manisa'ya giderken ki orda bile dayanamadı basketbolu bıraktı. 3) Marketi kaybettik. Galatasaray'ın Mayıs ayında alelacele transfer ettiği adam sezon başladıktan 2 ay sonra basketbolu bıraktı. O adamı buraya kim getirdiyse hala kulüpte görev yapabiliyor mesela. Benim kızgınlığım buna.

Mesela Floyd'dan beklentiyi anlıyorum, yanlış bir yapı da olsa neticede Euroleague'de rol oyuncusuydu. Beğenmeyene de saygı duyarım ama benim için doğru transferdi.

Düzenli şut atmasını beklediğin bir oyuncu o sene kötü bir şut senesi geçirebilir bu normaldir, takıma liderlik yapması gereken oyuncu o sene liderlik yapamayabilir rol karmaşasından dolayı bu da normaldir. Ama yahu Yeboah bu. Tepeden oyun da kurmayacak, köşe şutörü de olmayacak, dripling üstü şut da atmayacak. O zaman niye?

Son düzenleme:
Benim düşüncem Muhtemelen Paris Lee ve Ben Bentil ile kadroyu tamamlayıp sonrasına yolda bakılacak gibi görünüyor. Yeboah yerine Homesley i Halilovic yerinde Eric Mika yı alacaktık müthiş kadro kurmuş olurduk. Kaç isterdi acaba Eric Mika

Paris Lee - Buğrahan - Ege
Radebaugh - İsmet
Homesley - Göksenin - Muhaymin
Ben Bentil - Sadık
Eric Mika - Samet - Mahir

Elestiriler tamam ama Hoca ben Halilovic ve Yeboahyi istiyorum dediyse alirsin bu oyunculari. Bu her kulüpte böyledir.
Hayir ben senin istedigin oyunculari almiyorum dersen zaten o iliski baslamadan bitmis olur.

Futboldan örnek vermis bir arkadas. Eger Okan Hoca ben Irfan Can Kahveyi istiyorum derse Erden Timur gidip almaya calisir.
Öyle olmaz o iş ciddi kulüplerde.. hoca profili söyler gm ve Scout ekibi olabilecek en iyi opsiyonları söyler birlikte bir karar verilir. Daçka Efes maçını izledim Yeboah 18 sayı attı Yeboah’ı istiyorum şeklinde transfer olmaz. Ya da bizim Fransa liginde Halilovic var iyidir onu alalım şeklinde de olmaz

Cenk Akyol Neden gönderildi biri açıklama yapsınya.
Takımı Cenk Akyol'mu kurdu
Teknik Taktik işlerinde Cenk Akyolmu eksik kaldı
Takımı Cenk Akyolmu Örgütlüyordu İdmana çıkmayın diye?

Yoksa vasıfsız oyuncuları alırken birilerinin ayağınamı bastı birileri açıklasın Cenk ne yaptıda yollandı.Ergin Ataman nasıl sahip çıktı neden sahip çıktı.
Galatasaraya karşı alehde haber yapan Ntvspora rest çekicek kadar Galatasaraylı olan Cenk bu takıma geçen sene ne yaptı biriside açıklamıyor
Cenk Akyol'u bende çok severim ancak düzeltmekte fayda var. Ntvspor'a tepkiyi gezi sürecinde penguen belgeseli yayınladı diye olmuştu.

Öncelikle her sporun kendi içinde dinamikleri farklıdır. Okan hoca Boey'den cevher çıkardı denmiş, o zaman ben de çok büyük cevheri var denip 6 milyon avro verilen Yusuf Demir'den yani hazır cevheri olan birinden neden katkı alınamadı derim. Futbol ayrı basketbol ayrı. Bunu bilelim ona göre konuşalım.

Genelin çok eleştirdiği ve hatalı oyuncu seçimi olarak gördüğü malum iki ismi kazandıklarının iki belki üç katına kulübe getirip hem de hiçbir başarısı olmayan bu iki ismi ve bizim gibi sert bir ligdede tutma ihtimalleri zor olan bu oyuncuları büyük işmiş gibi lanse etmek neden?

Gömleğin bir düğmesini yanlış iliklersek gömlek üzerimizde nasıl durursa bizim takımın hali de şu an o vaziyette. Yabancı ilk transfer adımları hatalı olunca kadro mühendisliği yine yalan oldu.

Eğer bu oyuncular başarılı olursa ilk özür dileyenlerde biz oluruz ilk sevinenlerde, çünkü her hafta maç olsunda gidelim izleyelim diyenler ya da tv başına koşanlar yine biz basketbol severleriz.

Daulton Hommes 2 full maçını izledim oyuncu pek tanimiyordum baya iyi bence. Oyun içi farkındalığı sürekliliği iyi dalmiyor tipine bakınca yumuşak bir oyun bekliyorsun fiziksel olarak çok sert güçlü değil ama fiziginden daha cesaretli blok da yapıyor vucudunu da araya koymaktan çekinmiyor. Guarda yakın ball handing i var topsuz oyunu iyi, takım ve koç kaynaklı da olabilir İspanyol takımı ne de olsa. 2.03 tecrübeli 27 yaşında 3 kadar iyi top hakimiyeti var siyahi atletizmi patlayiciligi yok tabi ama beyaza göre atletizmi fena değil. Oyun görüşü pas becerisi oyun konsantrasyonu ribaund isteği takibi dipten şutu iyi. Ücret seviyesini bilmiyorum ama çok pahalı olacağını sanmam.

Sıkıntı kombin olayı 4.5 diye bile oynatilir ama Halilovic'le değil. 3.5 oynar Yeboah Göksenin 2.5 Muhaymin 'den çok daha iyi oyuncu Muhaymin 'in tek üstün tarafı ancak boşken kullandığı patlayiciligi.

Beyaz Amerikalıların severim diğer beyazlara göre bariz atlet oluyorlar ve bunun sonucu olarak daha sertler. Eric Mika avrupada denendi Ethan Happ vb. Fundamentalleri pas vs iyi oluyor sadece atletizmiyle iş yapan düşük kalibre siyahilere göre. Halilovic geldiği için Eric Mika vb artık olmaz. Ethan Happ ile ilgilendik diye biliyorum. Ludwigsburg sonrası İspanyada çok koymuş üstüne. Ludwigsburg 'ta pek begenmemistim ama geçen sezon iyi oynamış baya.

Daulton Hommes 2 full maçını izledim oyuncu pek tanimiyordum baya iyi bence. Oyun içi farkındalığı sürekliliği iyi dalmiyor tipine bakınca yumuşak bir oyun bekliyorsun fiziksel olarak çok sert güçlü değil ama fiziginden daha cesaretli blok da yapıyor vucudunu da araya koymaktan çekinmiyor. Guarda yakın ball handing i var topsuz oyunu iyi, takım ve koç kaynaklı da olabilir İspanyol takımı ne de olsa. 2.03 tecrübeli 27 yaşında 3 kadar iyi top hakimiyeti var siyahi atletizmi patlayiciligi yok tabi ama beyaza göre atletizmi fena değil. Oyun görüşü pas becerisi oyun konsantrasyonu ribaund isteği takibi dipten şutu iyi. Ücret seviyesini bilmiyorum ama çok pahalı olacağını sanmam.

Sıkıntı kombin olayı 4.5 diye bile oynatilir ama Halilovic'le değil. 3.5 oynar Yeboah Göksenin 2.5 Muhaymin 'den çok daha iyi oyuncu Muhaymin 'in tek üstün tarafı ancak boşken kullandığı patlayiciligi.
ilgimiz mi varmış?

Galatasaray Nef 2023/24 transfer çalışmaları kapsamında sezonun üçüncü yabancı transferini geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Lassa forması ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden 1.98 m boyundaki Gana asıllı İngiliz forvet Akwasi Yeboah ile 1+1 yıllık anlaşarak gerçekleştirdi. Yeni transferimiz Akwasi Yeboah’a Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, parçalı formamız altında başarılarla dolu bir yıl diliyoruz.

Galatasarayı SOYANNNNNN VAR ŞUBEDE HANUTÇULARRRRR VAR 1 SENELİK ANLAŞMADA YETMEMİŞ 1+1 İMZALANMIŞ

Bu takıma 3.5 değil, net olarak atlet bir 4.5 lazım. 1 numarada da savunma kara delik olmayan eşleşme problemi olmayacak iyi bir oyun kurucu lazım. Halilovic hamlesiyle pota altındaki caydırıcılığı kaybettik. Bir de oyun kurucudan gelecek "size" problemine tahammülü olmaz bu kadronun.

4.5 kesin gerekli.
Sahada 3 uzunla kalabilecek bir rotasyon esnekliği lazım. Sadık 3 e ne kadar kayabilir şüpheli. (Samet Halilovic gelecek 4.5 ve Mahir hiçbirinin 3 oynayabilme ihtimali yok)Bu kadar geniş kadro kurup (6 yerli 6 yabanci) esnekliği zayıf bir rotasyon handikap olur. Hayes D.Pierre vari bir oyuncumuz olmayacak muhtemelen Fener Daçka maçını izledim Yeboah zorlayamadı bile savunmada Hayes ve Pierre'i.