2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Söylenenler;
100-150 Bin Euro Yeboah; 250-275 Bin Euro Halilovic, 400 Bin Euro civarı C.Walden ve J.Radebaugh, 500 Bin Euro civarıda J.Martin ise gerçekten yabancı oyunculara harcadığımız meblağ 1.700-1.800 Milyon Euro, yerli isimleri de katınca 3,5-4 Milyon Euroyu buluyor kadromuz ki az da değil gerçekten bu kurlarda birde 6. yabancı geleceğini varsayarsak takımın hedefi tabi ki Avrupa'da ve ligde top seviyeler olmalı.
 
Söylenenler;
100-150 Bin Euro Yeboah; 250-275 Bin Euro Halilovic, 400 Bin Euro civarı C.Walden ve J.Radebaugh, 500 Bin Euro civarıda J.Martin ise gerçekten yabancı oyunculara harcadığımız meblağ 1.700-1.800 Milyon Euro, yerli isimleri de katınca 3,5-4 Milyon Euroyu buluyor kadromuz ki az da değil gerçekten bu kurlarda birde 6. yabancı geleceğini varsayarsak takımın hedefi tabi ki Avrupa'da ve ligde top seviyeler olmalı.

McCormack-Oturu'nun aldığı para Halilovic'in aldığı para kadar :) Komedi.
 
Bu kadar şaibeli transfere imza atmış koç ve menajerle sezona başlanamaz. İlk yapılması gereken bu iki ismi görevden almak olmalıdır. Çöpe atılmış bir sezon daha. De Bost halen boştayken alınsın da bari düşmeme mücadelesi vermeyelim.
 
Bir atlet pivotla sezona başlamazsak işler hiç iyi gitmeyecek gibi. Halilovic iyi niyetli bir oyuncu ancak asla ribaund yükümüzü çekemez. Yeboah bile bir şekilde kapatılır. Ama hücum ribaundu açığı kapanmaz (Karşıyaka maçı özelinde değil, genel konuşuyorum.)
 
Mccommack için ciddiye aldığım biri 175k USD yazmıştı Halilovic için geçen 220k Euro rakamı doğru ise nerede ise 1,5 katını alıyor Halil

Evet 170 bin dolar alıyor Daçka'dan. Zaten daçka'nın maaş skalası da hep buralarda. Ama bi akıllı bizimkiler olduğu için 30unu geçmiş Fransa'nın alt seviye takımındaki uzunu kimse görmüyor bunlar cevher çıkacak zannediyor içinden.
 
22-23 sezonu bittikten sonra yapmamız gereken ilk iş Zeytingöz'ü kovmak olmalıydı. Biz n'aptık, kovmadık. Zvezdan Mitrovic'i de Halilovic'i ve Yeboah'ı ısrarla istedikten sonra bi doktor muayenesine sokmalıydık. Eğer beyninde bir sorunu yoksa onu da hiç "yeni getirdik ya adamı" demeden kovmalıydık. Sezona yeni bir menajer ve koçla başlasak bu kadar kötü olmazdık.

2 sezondur gömleğin ilk düğmelerini yanlış ilikliyoruz, sonra neden böyleyiz diye dert yanıyoruz. 2 senedir kurulan takımları hep "yav biz savunma takımıyız" diye aklamaya çalışıyorlar. Takımlara bakınca ne savunma yapabiliyor ne de hücum. Bu sene savunmada tek plan ön alan baskısı, hücumda tek plan da hızlı hücumlar. Böyle takım mı yönetilir? Takım sete oturduğu an ambale oluyor. Takımda "zeka" koyacak bir tane isim yok. Biz n'apıyoruz takımı en dengesiz kişi olan Tuğlahan'ın üstüne kuruyoruz. Bak bakalım Karşıyaka takımı Kenan Sipahi'nin üstüne kuruyor mu?

Yapmamız gereken Telekom'un geçen sene yaptığı gibi 5 tane skor yükünü taşıyabilecek yabancı almak ve o yabancılar yorulduğunda işi sıçıp batırmayacak 3-4 yerli oyuncunun olması.

Son olarak 2023'ün sonuna gelmişken geri kafalı Balkan koçlardan uzak duracaksın.
 
Mitrovic iyidir kötüdür onu henüz yorumlamam ama daha senesi dolmamış koç bir oyuncuyu alalım diye tutturuyorsa ve sen buna idari ekip olarak ağırlık koyamıyorsan. Ligin yapısını anlatıp, hangi tip oyuncuların bu ligde panzehir olduğunu anlatamıyorsan senin yönetim olarak orda işin yok bir defa. Hangi takım 5 yabancı içinde hücumda hiçbir yeteneği olmayan tek getirisi ön alan baskısı olan bir yabancıyı koymuş bugüne kadar? Ha Yeboah'ı çok istiyorsan alırsın 100 bin dolara 6. yabancı olarak dursun. Ama zaten Yeboah'ın işini yapan 2 tane yerli oyuncu var takımda. Üstelik bunların hepsi aynı pozisyonda oynuyor. Yani her şeyden önce bu iş bilmezliğin hesabı verilmeli.

Hadi Halilovic konusunda bir düşünce var (ki Halilovic kariyerinin hiçbir noktasında düşündükleri o oyuncu olmadı) onu kabul etmesem de anlıyorum. Bir tane uzun alırsın önüne ikisi götürür Sadık, Jarell Martin, Samet gibi savunmada kısıtlı hareket eden uzunların yanına bir de aynı ölçüde bir uzun oyuncu almak nerden baksan saçmalık.

Radebaugh'un oyun tipi belli. Oyunu hiçbir zaman zorlamayan çift taraflı oyuncu. 3. skorer olur, savunmada kanat genişliği getirir, sıkıştığında topu yere vurur. Sen bu adamı alıp ikinci skorer yapıyorsun bu da yanlış. Yani Buğrahan ve Walden'in aynı anda sahada olduğu dakikada Buğrahan-Walden-Radebaugh-Yeboah-Halilovic yapsan bu sefer ribaund alamıyorsun, ki Buğrahan da öyle istikrarlı bir katkı verecek mi bence hayır. Dolayısıyla çıkılan yol, yolda üretilen planlar hepsi yanlış üstüne yanlış.
 
Yineliyorum Radebaugh üçe çekilsin ve 3 transferi yerine şu takımı oynatacak, orijini 1 olan bir guard alınsın. takımda salt 1 numara yok delirecegim ya, walden 1.5 ve topu o getiriyor. eğer kendisi bir şey üretemezse genel takım hiçbir şey üretmiyor ve hücumlardan boş dönüyoruz. ortada set falan yok, şutör oyunculara yazılan set yok, uzunlara set yok. walden üretecek yada Buğrahan o gün şutları sokacak bizde kazanacağız yoksa ligdeki her maçımız böyle geçer. ligin ilk 3 haftasına 3/3 gözüyle bakıyordum şuan beklentim 0. içerde Manisaspor'u yeneriz belki diyorum, diyorum ama onlarda sağlam geliyor.


işin özü vaziyet çok kötü. çok çok kötü. geçen sezonki kötü gidişatta gönderilmesi gerekenler yada sezon tamamlansın gider herhalde dediklerimiz, hepsi kaldılar. üstüne hoca getirdiler, üstüne transfer yaptılar, üstüne kanallara çıkıp röportaj verdiler. yine kadroyu gitmesi gerekenler yada sezon bitince gider herhalde dediklerimiz dizdi. bir senemiz daha çöpe gitti.
Yeboah ve Halilovic transferleri ilk yapıldığında şurda kıyameti koparıp yönetime iki çift laf söyledik diye size eşref layık diyen beyinsiz troller nerede acaba? şubenin içine sıçıldı bir sene daha, size eşref layık diyip ovdugunuz adamlar şubenin bir senesini daha çöpe attı. yazık lan en çok da siz bu heriflerin ekmeğine yağ surdunuz. buyrun efendiler şube sizin olsun.


en dandik yere 60-70 lira çektiğinizde bile bilet alıp şubeye kendince sahip çıkan insanları da kaybedeceksiniz. yazık.
 
Haziran ayında kendi ayağına sıkan koç ve ona tepki vermesine rağmen Nef ve Turgay Zeytingöz nasıl müsade eder? Halilovic nedeniyle Martin'e gidildi. Hem şut atsın hem tepki oldu EL etiketi olsun 4.5 oynasın vs.
Buğrahan İsmet kendini bulacaktır. Muhaymin Yunanistan 'da 2.5 gibi oynadı 3-3.5 için atlet ama gucsuzlukten bitiremiyor. Göksenin 'i koç kullanamıyor. Aynı pozisyona Yeboah riskine girersen kendi ayağına sıkarsın dünya kadar 2.5-3 vardı piyasada.
 
Madem inatlaşıyorlar, o halde Turgay Z. ve Mitrovic ceplerinden verecekler Halilovic’inki gibi absürd maaşları. Babalarının çiftliği değil burası.

Neymiş efendim; Halilovic, Yeboah iyi niyetliymiş.
O zaman gidip UNICEF’te falan çalışsınlar gönüllü.
Bize basketbolcu lazım, iyi niyet elçisi değil!
 
Son düzenleme:
Bu yenilgiler gerekli hamleleri yapmak için ortam oluşturacaksa hayırlı olacaktır. Ama Walden yok, bugün şutlar girmedi diye bahanemiz olacaksa şimdiden geçmiş olsun.
 
Uzun rotasyonumuzun üçlük yüzdesi kısa rotasyonumuzdan daha yüksek.
Böyle bir kadro planlaması ben hayatımda görmedim.
Bu kadro planlamasından başarı falan beklemek aşırı iyimser bir tahmin olur.
Hatta bugünkü maçı gördükten sonra play-off'a kalır mıyız diye endişelenmeye başladım açıkçası.
 
NBA'de hala boşta olan kaliteli kısa forvetler ( Theo Pinson, Jarrett Culver , Javonte Green ) ve kaliteli pivotlar (Neemias Queta , Skal Labissiere ) var. İki pozisyon içinde birer kişiyi alsak son yıllardaki ideale en yakın kadromuzu kuracağız. Koçun her gün transfer için yönetimin ve başkanın kapısını aşındırması gerekiyor. Yeboah , Halilovic ve Göksenin'le sezona başlamayalım.
 
Son düzenleme:
NBA'de hala boşta olan kısa forvetler ( Theo Pinson, Jarrett Culver , Javonte Green ) ve kaliteli pivotlar (Neemias Queta , Skal Labissiere ) var. İki pozisyon içinde birer kişiyi alsak son yıllarda ideale en yakın kadromuzu kuracağız. Koçun her gün transfer için yönetimin ve başkanın kapısını aşındırması gerekiyor. Yeboah , Halilovic ve Göksenin'le sezona başlamayalım.
Göksenin gayet faydalı ve takımda olmalı. Artık şu nefretinden vazgeç. Hayattaki başarısızlığını, mutsuzluğunu, kinini satacak başka mecra bul!
 
Göksenin takımın en faydalı oyuncularından. "Takımın en büyük sorunu Göksenin" yazılarından gına geldi artık...Takım kötü oynadığında hemen Göksenin'i suçla, iyi valla..!
 

Üst