2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

İlk hafta maçları tamamlandı...Büyük resim hakkında konuşmak için erken belki ama oyun temposu yönünden hoşumuza gitmese de canımızı yaksa da Fenerbahçe birkaç adım önde görünüyor...Adamlar Bodruma maç boyu nefes aldırmadılar...Bir iki isabet haricinde neredeyse hiç kolay basket şansı vermediler...Efes vitesi düşükten başlattı ama yeni koç kısmen de olsa yeni takım rölanti gidiyorlar şuan ve halen NBA'e gitmeyecek kaliteli 4 numara peşindeler ki kalitelerini bir tık yukarı çekebilirler...Karşıyaka ilk hafta pis patladı...Daçka 8taşı gömdü...Biz beklenenden daha iyiydik parkede ama diğer takımlara bakınca bu halimizle birçok takımı yenebilecek ama aynı zamanda birçok takıma da yenilebilecek bir görüntüdeyiz...Kadro kalitemiz 6-10 arası bir yerler diyor ama inşallah istikrarla ve fena sayılmayacak yerli rotasyonumuzla bunun üstesinden gelebiliriz...
 
Guard transferi yine yapılsın ama önce pivot alınsın. Hazır black boştayken alalım, ileride çok ararız sonra. takımın gm'i çıkıp sezon ortası kaliteli pivot bulmak zor diye ağlamasın. çok ciddi bir fırsat geçmiş elimize farkında olmadan.
 
Yani pivot'ta olabilir ancak şuan değil biraz daha takımı izlemek lazım. Pivot için yeboah'tan çıkmak lazım oda anca aralık ayı gibi olur. Topu yere vurabilen hemde skor yönü kuvetli bi 3 bulmak zor şuan. Hoca'da zaten göksenin'in önüne adam almak istemedik dedi. 3 almak fazlalık olur şuan. Net bi oyun kurucumuz yok ileride daha net anlaşılır. Muhaymin,göksenin, gereketiğinde radebaugh varken 3 gereksiz olur.
Helle Buğrahan böyle başlamışken.
 
1.91'lik Radebaugh 3 oynayamaz. Göksenin'in takımdan gitmesi gerekiyor. Yeboah kalitesiz bir oyuncu. Muhamin Mustafa'da henüz uzun süreler kendisine güvenilecek bir oyuncu değil. 3 İhtiyacımız nasıl yok gerçekten anlamıyorum. Boşta bir sürü kaliteli 3 varken (Javonte Green - Jordan Hall - Jarrett Culver) bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Sonra da boşa düşen pivotlara bakarız. Ama 2 transfer yapmadan bu sezonu bitiremeyiz.
 
Habere bak; olumsuz sinyal vermişmiş... O sinyali kör olan zaten hazirandan beri görüyor maçlar başlamadan. Yeni farkına varılmış gibi, tövbe tövbe... Şu adamın , hatta şu tarz adamların 3.sınıf atlet zenciye karşı bile şansı yok neredeyse.
 
Bu takıma Halilovic ya da Martin gönderilmeden uzun alınmaz. Sadık ve Samet'le birlikte süre verdiğin 4 tane uzun var. 5. uzunu alsan süreleri dağıtman problem olur.
Uzun rotasyonu kurgulandı artık. Bir tane daha kısa alınır. Bence 3 numara olmalı ama Mitrovic'in Göksenin'e bakış açısı düşünüldüğünde belli ki guard transfer edilecek
 
Once hazirlik donemindeki oyun ve sonuclara gore 6. yabanciyi getirecegiz diye medyadaki uyeler araciligiyla gaz alindi, simdi bir Denizli’yi 16 sayi ile yendik diye hemen “Bir aydan once netlesmez.” haberi dustu.
Kafa hic degismiyor. Illa Efes ve Fener’den fark yiyeceksin, illa taraftar bir gaza gelip saldiracak, sonra alel acele sacma bir oyuncu getireceksin. Takimdaki eksikler hazirlik doneminin ilk gunu de belliydi, bugun de degisen birsey yok.
 
Oyun kurucu alınacaksa Radebaugh niye tercih edildi? Pivot alınırsa eldeki 4 uzun atıl kalacak çünkü hiçbiri geçiş ara pozisyon oynayacak adam değil. 3/4 oyuncumuz yok. Yeboah sterch 4 olmaz. Doğal 4 oynama kapasitesi ve yeteneği yok. Bu durumda 6.yabancı sadece bir bölgeyi (guard-kanat-uzun) zenginleştirir.

Walden + 3 tane yardımcı pg oynayabilen oyuncu.
3 tane elit olmayan kanat.
Çember koruyucu atlet olmayan 4 uzun.

Kötü değiliz ama kendi kendimizi sınırladık biraz, roller daha net daha düzgün dağıtılacak yabancılar alınsaydı iyiydi.
 
Oyun kurucu alınacaksa Radebaugh niye tercih edildi? Pivot alınırsa eldeki 4 uzun atıl kalacak çünkü hiçbiri geçiş ara pozisyon oynayacak adam değil. 3/4 oyuncumuz yok. Yeboah sterch 4 olmaz. Doğal 4 oynama kapasitesi ve yeteneği yok. Bu durumda 6.yabancı sadece bir bölgeyi (guard-kanat-uzun) zenginleştirir.

Walden + 3 tane yardımcı pg oynayabilen oyuncu.
3 tane elit olmayan kanat.
Çember koruyucu atlet olmayan 4 uzun.

Kötü değiliz ama kendi kendimizi sınırladık biraz, roller daha net daha düzgün dağıtılacak yabancılar alınsaydı iyiydi.
Cogu konuda farkli fikirlerdeyiz ama burada kesinlikle katiliyorum. 3 tane benzer yetenegi sinirli kanat, 4 tane uzun ama Samet biraz haric hicbiri cemberi savunamiyor.
Zaten en basindan beri kadro yapilanmasinin dogru olmadigini savunduk. Er ya da gec; en az 2 hamle gelecek. Geciken her gun hedeften uzaklasacagiz ve yapilan onca yatirim da bosa gidecek.
Aslinda kadromuzda kisa savunmasi, yerli katkisi, rotasyon derinligi gibi cok umit vaad eden durumlar da var.
Set hucumunda mevcut kadro ile zorlaniyoruz ve bu sebeple bircok kisi “Arroyo” bekliyor. Bu bir bakis acisi.

Her takim iyi set oynayip basariya ulasacaj diye bir kaide yok. Benim dusuncem oyuncu yapimizin baski ve hizli hucuma daha yatkin oldugu yonunde, bunu gelistirmenin en onemli yolu da iceriyi kapatan ve ribaund alan net bir pivot oldugunu dusunuyorum. Walden, Radebaugh, Martin, Muhaymin, Sadik ve hatta Goksenin hepsi kosmayi, fast break i seven oyuncular.

Gonul ister ki; hem yonlendirici bir 2.5-3, hem de pivot gelsin ama pivot olmazsa olmaz bence.
 
Göksenin kazmasıyla , düşük seviye Yeboah'la bu sezon geçmez kısa forvet lazım. Sonrada pivot lazım.

Madem oyun kurucu eksiği olduğunu düşünüyor Mitrovic , Buğrahan'a Milyonlarca TL verilmesine neden izin verdi? Yeni oyun kurucu gelse, kadroda ancak 12. oyuncu olacak Buğrahan.
 
Son düzenleme:

Üst