Lundberg’i alsınlar bu sefer belki piyasası da biraz daha düşmüştür
Bizim en son isteyeceğimiz şey 4 no.İfe kadroya alınmış lig maçına da çıkmış.Ben olsam ilk planda pg+ Yeboah yerine de 3,5 alırdım ya da direkt ayakları her iki eksende çabuk bir 4 .
Çoğunlukla katılmama rağmen artık basketbol çok fiziksel oynanıyor. Eskisi gibi 5-6 oyuncuyla 35-40 dk süre vererek başarı yakalanamıyor. Savunmalar çok daha sert, hücumlar çok daha hızlı, daha fazla pozisyon sayısı var maç içinde...Bu nedenle maç içinde fiziksel yönden düşmemek için artık 10 dk. ve üstü süre alabilecek 10-11 oyuncu olmak zorunda...Zaten 10-11 de kaliteli olsun derseniz bütçe 30 m lara çıkıyor...Diğer yandan topu eline teslim edebilecek bir yönlendirici kısmında sonuna kadar katılıyorum...Bu illa guard olmak zorunda da değil...Dribling üstü şutu olan bir 3 numara ya da post up'ı çok iyi olan bir 5 numara bile olur yeter ki o karar anlarında eli titremesin, takım da biz de güvenebilelim...Şuan takımda öyle bir oyuncu yok maalesef...10 üzerinden 5 ile 7 puan arasında gezinen 11 oyuncunun aktif olarak rotasyona takıldığı bir takım kurduk. Bütçeyi, maça ağırlık koyabilecek oyuncuları kadroya katmak yerine herkesin rotasyona girebileceği daha geniş bir oyuncu grubuna böldük. Bana göre modern basketbolda doğru yapılanma bu değil.
Bu tarz kadrolarda oyun sıkıştığında, maç sonlarında topu kimin eline vereceğinizi bilemezsiniz. Bizde belki biraz Walden var nispeten güvenilebilir diyebileceğimiz. Alınacak olan kısa hangi pozisyona gelirse gelsin yıldız denilebilecek kalibrede bir oyuncu olmalı, top el yaktığında direkt direksiyona geçebilmeli. Öyle birisini kadroya katacak para kaldı mı onu da bilmiyorum
Fb ve Efes’in bı kadar vasat olduğu dönemde, daha dengeli bir kadroyla şampiyon olabilirdik rahatlıkla. Üstelik elimizde Samet ve Sadık gibi temiz iki yerli uzun var.